Ađijus: Cilj ispunjen, a pomirenje nije funkcija Tribunala

Predsednik Haškog tribunala Karmel Ađijus izjavio je u Potočarima da je taj tribunal postigao svoje ciljeve i da je obezbedio da pravda stigne najodgovornije.

Izvor: B92

Utorak, 11.07.2017.

12:13

Ađijus: Cilj ispunjen, a pomirenje nije funkcija Tribunala
Foto: Thinkstock

On je ocenio da Haški tribunal nije stvoren da gradi pomirenja, već da ostvari prava i dovodi pred pravdu one koji su optuženi za počinjene zločine.

"Funkcija tribunala je presuditi da li su krivi ili ne, a ne pomirenje. Pomirenje je ostavljeno ljudima Bosne i Hercegovine, drugim zemljama, kao i političarima", kazao je on za regionalnu N1 televiziju.

Na pitanje kada se može očekivati presuda u slučaju protiv Ratka Mladića, Ađijus je rekao da će presuda biti doneta do kraja novembra ove godine.

"Predmet je pred Većem Haškog tribunala, a okončanje će biti do kraja novembra ove godine. Sigurno će se završiti krajem novembra", kazao je on.

Danas se obeležava 22. godišnjica zločina u Srebrenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: