Čović: Ne zalažemo se za nezavisnu Srbiju

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.12.2003.

22:27

Default images

Lider Demokratske alternative Nebojša Čović izjavio je u ponedeljak uveče da se ne zalaže za nezavisnu Srbiju, jer bi to vodilo ka njenoj daljoj dezintegraciji. "Problem Kosova i Metohije mora se rešavati u Srbiji, a ne van nje. Svet mora da bude mudar, a mi još mudriji, jer se radi o nama i našoj teritoriji. U ovom trenutku mi nismo za nezavisnu Srbiju, jer nezavisnost vodi ka daljoj dezintegraciji Srbije", rekao je Čović na tribini u Obrenovcu. Čović je rekao da "srpske političare ranije nije mogao ni vezane da odvede na jug centralne Srbije, a sada vidi da se u okviru predizborne kampanje obilazi i taj deo zemlje" i zbog toga izrazio zadovoljstvo jer će, kako je rekao, "još više ljudi videti kako narod tamo živi".

Čović je kazao da DA neće napadati svoje političke protivnike, jer to rade samo oni koji nemaju i ne nude nikakva rešenja, nego samo daju neiskrena obećanja. DA se zalaže da Srbi iz dijaspore dobiju državljanstvo i pravo glasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: