Sadamu preti smrtna kazna

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.12.2003.

21:11

Default images

Predsednik Saveta iračke prelazne vlade Abdel Aziz al-Hakim izjavio je u ponedeljak u Parizu da bi svrgnutom iračkom vođi Sadamu Huseinu, ukoliko pred sudom bude proglašen krivim, mogla biti izrečena smrtna kazna. "Ako se bude dokazalo da je kriv, mogao bi biti osuđen na smrt", izjavio je Al-Hakim novinarima posle razgovora sa francuskim predsednikom Žakom Širakom, prenose agencije. Al-Hakim je rekao da će se Sadamu suditi pred krivičnim sudom, koji je prošle sedmice oformio irački Savet. On je kazao da će suđenje biti otvoreno za javnost. Još jedan član Saveta iračke prelazne vlade Muvafak al-Rabii je ranije danas rekao da bi Sadam mogao biti osuđen na smrt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: