Koštunica sa Solanom o situaciji u SCG i Srbiji

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.12.2003.

19:55

Default images

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica razgovarao je ponedeljak sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Havijerom Solanom. Kako se navodi u saopštenju DSS-a, Solana se interesovao za funkcionisanje državne zajednice Srbija i Crna Gora, političku situaciju u Srbiji uoči parlamentarnih izbora, eventualne postizborne koalicije i ponašanje medija. Koštunica je istakao da "DSS neće ulaziti u koaliciju sa snagama koje bi Srbiju vratile unazad”, ali je ukazao i na “prepreke za saradnju sa onima koji su odgovorni za obezvređivanje državnih institucija i bujanje korupcije i kriminala, što je glavni uzrok jačanja ekstremizma". Koštunica je rekao da će rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji vernije odslikati volju birača, što će se pozitivno odraziti i na funkcionisanje državne zajednice SCG. Koštunica je izrazio žaljenje zbog toga što odlazeća vlast nije promenila izborni zakon, čime bi se, između ostalog, omogućila odgovarajuća zastupljenost manjina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: