Otkaz za više odgovornih u predškolskoj ustanovi Zemun

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.12.2003.

18:45

Default images

Zbog propusta u radu koji su doveli do epidemije salmonele u zemunskim vrtićima, Izvršni odbor Skupštine Beograda smenio je u ponedeljak direktora Predškolske ustanove Zemun, zamenika direktora i dijetetičara te ustanove. Gradska vlada je dala otkaz i direktorki Radmili Gligorovski, zamenici direktora Tijani Blanuša i dijetetičarki Ljiljani Đaković. Na mesto direktora Predškolske ustanove imenovan je Miodrag Vujović.

Predsednik gradske vlade Nenad Bogdanović izjavio je za B92 da je svima potpuno jasno da su ljudi koji su smenjeni, odgovorni za širenje epidemije salmonele. Oni "nisu preduzeli mere" da budu poštovane procedure kod spremanja i distribucije hrane za decu. "Ono što je najgore u čitavom tom poslu je to što su oni pokušali, valjda misleći da epidemija nije toliko široka, da zataškaju čitavu stvar, misleći da će sve to proći. Zbog toga su vukli poteze koji su prosto nenormalni", rekao je Bogdanović. "Naravno, ima tu krivaca koji, kada se ovakve stvari dešavaju, ne mogu da se ponašaju kao što su se sada ponašali. Naime, kada se u domu zdravlja, bilo kom, pojavi 10 ili 15 dece iz neke institucije u kojoj boravi više dece, onda je neophodna odmah uraditi ključnu stvar, a to je da se o tome obavesti Gradski zavod za zašitu zdravlja i pokušati da se utvrdi da li ima nekih epidemioloških razloga za to što se desilo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: