Vučić poslednji put u kabinetu: Najsrećniji zbog Železare

Odlazeći premijer Aleksandar Vučić napušta kabinet predsednika Vlade Srbije, a ekipa B92 je provela s njim nekoliko sati poslednjeg jutra na toj funkciji.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

09:58

Vučić poslednji put u kabinetu: Najsrećniji zbog Železare
Foto: B92

Vučić je završavao govor koji će pročitati kada položi zakletvu u Domu Narodne skupštine, a pre nego što preuzme dužnost predsednika Srbije od Tomislava Nikolića.

Na pitanje B92 ko će biti na mestu premijera i da li je to možda lider SPS Ivica Dačić kaže:

"Strpite se još malo. Dačića izuzetno poštujem, on je marljiv i inteligentan političar."
Foto: B92
Vučić je rekao i da ima odgovore na pitanja kada će se i da li, kao prethodnik, povući s mesta lidera trenutno najjače partije u Srbiji, ali da ga neće još saopštiti.

Odlazeći premijer je za B92 govorio i o imenovanjima Bratislava Gašića i Zorana Babića, u koje, kako je rekao, ima "bezgranično poverenje".

"Jedino što ne razumem kod Babića je lickanje i mezoterapija. Možda ne zna da kaže vazduhoplov, ali je veoma marljiv čovek", rekao je Vučić.
Foto: B92
Izabrani predsednik je govorio i o kabinetu, pa je rekao da nema šifru na kompjuteru, da sa njim u kabinetu najviše vremena provode medijska savetnica Suzana Vasiljević i šef kabineta Ivica Kojić.

Takođe, rekao je da je najsrećniji trenutak u kabinetu bio kada je potpisan ugovor o Železari i rekao je da je tada jedini put popijen alkohol u njegovom mandatu - čašica rakije.

"Nema alkohola u kabinetu, ali su mi izvori dojavili da ih ima u okolnim kancelarijama", rekao je Vučić.

Opširnije u Vestima B92 u 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: