Lavrov ismeva medije zbog "poverljivih informacija"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ismevao je izveštaje američkih medija.

Izvor: Beta/AP

Četvrtak, 18.05.2017.

19:23

Lavrov ismeva medije zbog
Foto: Tanjug

Mediji su ranije preneli da je predsednik SAD Donald Tramp "neprimereno" podelio s njim poverljive informacije o terorističkim pretnjama, navodeći da u razgovoru nisu prenete "tajne" informacije.

Šef ruske diplomatije, koji se nalazi u poseti Kipru, rekao je da mu je Tramp preneo kako su "teroristi sposobni da u laptove i druge elektronske uređaje postave eksplozivne naprave koje se ne mogu lako otkriti" i dodao da tu nema ništa "tajnovito".

Ne navodeći druge detalje razgovora, Lavrov je rekao da ne razume u čemu je tu "tajna" pošto su SAD uvele zabranu upotrebe laptopova tokom letova s Bliskog istoka ka SAD pre dva meseca.

Lavrov se rekao da se američki mediji ponašaju kao nekada komunistički listovi za vreme Sovjetskog saveza koji nisu nudili "prave vesti".

Američki mediji su preneli da je Tramp tokom nedavnog sastanka s ruskim zvaničnicima preneo poverljive informacije Izraela o planovima Islamske države da sprovodi napade u avionima tokom letova putem računara s eksplozivom.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Herbert Mekmaster je kasnije rekao da te informacije ne dovode u pitanje nacionalnu bezbednost SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: