"Ne interesuje me Zaev, čekamo ih na glasanju u Unesku"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio da ga ne interesuju uvrede koje mu je, kako kaže, uputio mandatar za sastav nove vlade Makedonije Zoran Zaev.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.05.2017.

14:01

Foto. Tanjug, arhiva

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Odžacima, rekao da je za njega uvek važnije kako će se neko odnositi prema Srbiji, nego prema njemu lično. "Kada dođe glasanje u Unesku, onda ćemo da vidimo hoćete li da ispunite šta ste rekli", rekao je Vučić.

On je dodao da, za razliku od Zaeva, ne želi da govori šta misli o njemu, jer, kako je rekao, nije na njemu da izlazi sa svojim stavovima, već je to na građanima Makedonije da zaključuju.

"On predstavlja drugu po veličini stranku u Makedoniji. Imaće priliku da formira vladu. Videćemo, sudićemo po delima. Ne smeta mi što je mene lično vređao, to govori više o njemu nego o meni. Ne žurim da odgovaram na takav način", rekao je Vučić.

Premijer je istakao da još nije dobio odgovor na pitanje kada se rukovodstvo Srbije ponašalo nacionalistički i šovinistički. "Uveren sam da nećemo ni dobiti taj odgovor, jer se to nije dogodilo. Valjda je to nekome trebalo u nekom trenutku", zaključio je Vučić.

Vučić je dodao i da ne želi da komentariše odnose u Makedoniji i naglasio da ga jedino interesuje da "Srbiju ostave na miru".

"Mi nikakvih problema nemamo, neka oni rade svoj posao. Imao bih i znao šta da kažem, različite su mi procene na duži i kraći rok, ali mali sam ja čovek za njih. Oni znaju bolje od mene. Svu sreću im želim. A to što ne prestaje da me pominje, šta ću ja, nije to valjda do mene", rekao je Vučić.

Upitan kako će se "zategnuti odnosi" razvijati nakon imenovanja Zaeva na funkciju premijera, Vučić je rekao da odnosi nisu zategnuti.

"Mi nemamo zategnute odnose i ja ćutim i niste čuli nijednu moju izjavu po pitanju Makedonije. Ako sam kritikovao, to je bilo jer su podržavali ulazak Kosova u Unesko. Sve ostalo su bili naši odgovori na uvrede koje je iznosio Zaev. Imamo normalne ekonomske i trgovinske odnose. A to da iskazujem neko divljenje, ne osećam to i ne znam zašto bih to činio", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: