Sputnjiku potvrđeno: Nova funkcija Nikolića je...

Nacionalni Savet za saradnju sa Rusijom i Kinom, koji će u narednom mandatu voditi Tomislav Nikolić, zvanično će biti osnovan ove nedelje, piše Sputnjik.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 16.05.2017.

12:51

Sputnjiku potvrđeno: Nova funkcija Nikolića je...
Foto: Tanjug, arhiva

Prema potvrđenim saznanjima Sputnjika, taj savet će biti osnovan na redovnoj sednici Vlade Srbije.

Odlazeći predsednik Srbije će preuzeti novu dužnost čim u junu primopreda dužnost šefa države novoizabranom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Prema informacijama Sputnjika, Nacionalni savet biće zadužen za strateško, ali i operativno održavanje i jačanje celokupnih veza sa Moskvom i Pekingom — političkih, ekonomskih, infrastrukturnih, energetskih, trgovinskih, kulturnih…

Sputnjik još piše da su se Nikolić i Vučić dogovorili da se osnuje Savet, a još se samo čeka povratak aktuelnog premijera i budućeg predsednika Srbije iz Pekinga.

"Večernje novosti" su takođe nedavno objavile da bi Tomislav Nikolić po isteku mandata 30. maja trebalo da pređe na novu funkciju,odnosno na ide na čelo Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom.

Podsećamo, "Sputnjik" je pred predsedničke izbore prvi javio da će se Nikolić ipak kandidovati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: