BiH: Podignuta još jedna optužnica za ratne zločine

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Bogdana Stevanovića, koji živi u Srbiji, kojom se tereti da je počinio zločin protiv čovečnosti napodručju Skelana.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.05.2017.

11:53

BiH: Podignuta još jedna optužnica za ratne zločine

Stevanović, koji je rođen u opštini Srebrenica, tereti se da je zločine počinio od maja do kraja avgusta 1992, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U tužbi se navodi da je on u tom periodu, kao komandir Službe javne bezbednosti Skelani i član Kriznog štaba Srpske opštine Skelani, učestvovao u napadu vojnih, policijskih i paravojnih snaga, s ciljem pomaganja u ubistvima i naređivanju ubistava, deportacije ili prisilnog preseljenja stanovništva i progona civilnog bošnjačkog stanovništva iz više mesta na širem području Skelana i Srebrenice.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da će navode iz optužnice dokazivati pozivanjem oko 81 svedoka i stručnog veštaka, te prilaganjem obimnog dokaznog materijala.

Optužnica je prosležena Sudu BiH na potvrđivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: