Evropski sud osudio Britaniju zbog kršenja ljudskih prava

Izvor: AFP, Tanjug

Utorak, 25.11.2003.

23:25

Default images
Evropski sud za ljudska prava u Strazburu osudio je u utorak Veliku Britaniju zbog nedozvoljenog prisluškivanja radi prikupljanja dokaza protiv jednog Britanca koji je posle toga osuđen na doživotnu robiju. Evropski sud je tu osudu izrekao na osnovu žalbe britanskog državljanina. Sud je procenio da je Velika Britanija prekršila Član 8 koji predviđa poštovanje privatnog života pojedinca, kao i Član 13 Evropske konvencije o ljudskim pravima, prenosi AFP.

Piter Luis (59) je osuđen na doživotnu robiju zbog krijumčarenja i posedovanja droge. Luis tvrdi da su optužbe protiv njega bile zasnovane na onome što su vlasti zabeleželi prisluškivanjem razgovora u njegovom stanu tokom 1997. godine, što je zabranjeno Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: