Nova pljačka u Zemunu - četvrta u poslednje tri nedelje

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2003.

19:39

Default images

U utorak oko dva sata izjutra opljačkana je Pošta u Glavnoj ulici, u centru Zemuna, javlja Televizija B92. Ovo je četvrta veća pljačka u Beogradu u poslednje tri nedelje. Poput ove poslednje, neke od njih izvedene su noću dok su, akciju pljačke filijale Nacionalne banke Grčke, smeštene u samom centru Beograda, pljackaši izveli usred dana. Povodom pljačke Pošte u Zemunu, policija se još nije oglasila zvaničnim saopštenjem, tako da još nije poznato koliko su tačno novca odnela četvorica naoružanih pljackaša, koji su lako savladali i vezali radnike obezbeđenja koji su upali. U novembru  su takođe opljačkane i filijala Nacionalne banke Grčke, kada je oteto 1,4 miliona dinara i izvesna količina deviza, privatna menjačnica u Knez Mihailovoj – ulici kada su pljačkaši odneli plen od 1.300.000 dinara – i tri dana pre toga, ekspozitura Meridijan banke.

Svim navedenim pljačkama zajedničko je to da su radnici obezbeđenja bez većih problema savladani. Po svemu sudeći, pljačkaši nemaju većih problema prilikom izvođenja akcija, naročito kada se ima u vidu da je u poslednjih šest meseci izvedneno više uspešnih pljački. Da podsetimo, u avgustu je opljačkana ekspozitura "Delta banke", kada je oteto čak 10 miliona dinara i 2.250 evra, i menjačnica u hotelu Srbija, kada je ukradeno oko milion dinara. U junu i julu pljackaši su odneli veliki plen iz menjačnica Trange frange, Hipo i BB, kao i iz ekspozitura Agrobanke i Univerzal banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: