Proširena optužnica protiv Nenada Opačića

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2003.

16:39

Default images

Pred krivičnim većem Okružnog suda u Novom Sadu u utorak je nastavljena glavna rasprava u procesu protiv Nenada Opačića, Predraga Opačića, Aleksandra Lošića i Aleksandra Ivanovića, optuženih da su 25. februara ove godine oteli Mladena Marića iz Iriga. Sudija Jelica Janjušević proširila je danas optužnicu protiv Nenada Opačića, zbog napada zaoštrenom četkicom za zube na svedoka u tom procesu Miladina Suvajdžića zvanog Đura Mutavi u sudnici Okružnog suda, 10.oktobra, zbog ćega se on tereti i za pokušaj ubistva iz bezobzirne osvete. Opačić se prethodno pismeno, a danas i usmeno izvinio "zbog ekscesa" Krivičnom veću i svim prisutnima, dodavši da je "frustriran sadržajem optužnice, jer se tereti za pokušaj ubistva sa umišljajem koji su sprečili radnici MUP-a", za šta se ne oseća krivim. Miladina Suvajdžića Opačić je nazvao "instruisanom, prepotentnom i arogantnom osobom", koja ga je za vreme svedoćenja neprestano provocirala, po ćemu je zaključio da je reč o "dobro zaštićenom licu, kojem je jedina namera da ga vređa". Sudija Janjušević je rekla da je prilikom pretresa Opačića na ulazu u zgradu zrenjaninskog zatvora, gde je po nalogu suda ekspedovan posle napada na Suvajdžića, nađeno devet plastičnih viljušaka i tri plastična noža, o čemu postoji zapisnik. Glavna rasprava braći Opačić, Lošiću i Ivanoviću, biće nastavljena sutra saslušanjem stražara i radnika obezbeđenja suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: