Živković: Po 13,6 odsto mandata za GSS i DC

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2003.

08:25

Default images

Predsedništvo Demokratske stranke, na sednici koja je počela u utorak u 19 časova, trebalo bi da donese odluku o konačnom sastavu izborne liste “DS – Boris Tadić”. Nešto pre ponoći, sednica je i dalje bila u toku, a izveštači sa terena javili su da će ona trajati "do duboko u noć". Kako je ranije saznao Radio B92, ko će biti kandidati demokrata na listi, utvrđeno je pre ovog sastanka.

Prema dogovoru koji DS, Demokratski centar i Građanski savez Srbije postigle na sastanku završenom u ponedeljak kasno uveče, GSS i DC će na listi DS-a dobiti po 13,6 odsto mesta. To je u izjavi novinarima danas potvrdio zamenik predsednika DS-a Zoran Živković: “Nije tačno da je 15 odsto, nego smo se dogovorili da to bude po 13,6 odsto, zbog broja mandata, da ne delimo poslanike po 0,5 i 0,7 odsto. Onda će, u zavisnosti od rezultata izbora, biti toliko učešće i ove dve stranke u mandatima koji budu osvojeni”, kazao je Živković.

Sporazum predviđa da Socijaldemokratska unija Žarka Koraća na listi demokrata dobije dva mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: