Tim "Leave EU" osumnjičen za finansijske nepravilnosti

Predizobrni tim koji se zalagao za izlazak Velike Britanije iz EU nalazi se pod istragom zbog finansijskih nepravilnosti.

Izvor: Beta/AFP

Petak, 21.04.2017.

20:52

Tim
Foto: Gettyimages

To je potvrdila britanska izborna komisija.

Komisija je navela da postoje "legitimni razlozi" za osnovanu sumnju da je zakon prekršen nepravilnostima pri prijavljivanju donacija poreskim službama.

Kampanju "Leave EU" osnovao je britanski milioner Aron Benks 2015. Tu kampanju je podržao tadašnji lider antievropske stranke Najdžel Faraž.

Ta platforma Bregzita koja je pobedila na referedumu 23. juna i dalje je aktivna na društvenim mrežama i zalaže se za tvrdu struju istupanja Velike Britanije kao što su izlazak iz jedinstvenog evropskog tržišta i stroga kontrola imigracije.

Benks je kritikovao odluku o otvaranju istrage ocenjujući da je politički motivisana. Taj milioner je rekao da predvidja da se kandiduje za poslanika na prevremenim parlamentarnim izborima 8. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: