Alep: Stanovnici evakuisani iz gradova nastavili put

Sirijci evakuisani iz mesta pod opsadom nastavili su put ka svojim konačnim destinacijama, posle 48-osatnog zadržavanja u autobusima.

Izvor: Beta/AFP

Petak, 21.04.2017.

08:44

Alep: Stanovnici evakuisani iz gradova nastavili put
Foto: Thinkstock

Jedan deo od oko 60 autobusa koji su bili blokirani u tranzitnoj zoni blizu grada Alepa, nastavio je put ka finalnim destinacijama, rekao je za Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Ova unakrsna evakuacija iz mesta pod opsadom vladinih, odnosno pobunjeničkih snaga, počela je pre tačno nedelju dana ali je prekinuta 15. aprila kada je na parkirane autobuse izvršen napad u kome je ubijeno 126 ljudi. Posle toga je proces evakuacije bio ponovo blokiran zbog sporova oko razmene zatvorenika.

Od srede ujutru, 45 autobusa sa evakuisanim civilima i borcima iz provladinih mesta Fua i Kafraja pod opsadom pobunjenika, u provinciji Idlib, zaustavljena su u Rašidinu, u pobunjeničkom predgradju.

Istovremeno od srede uveče 11 autobusa koji prevoze osobe evakuisane iz tri pobunjenička sela Zabadani, Sergaha i Džabal Čarki, parkirana su u zoni Ramusa na jugu Alepa, pod kontrolom vlade.

"Ramusu je napustilo 11 autobusa koji su krenuli ka provinciji Idlib" njihovu krajnju destinaciju, rekao je Rahman i dodao da su istovremeno 10 autobusa napustilo Rašidin i ušlo u grad Alep koji je pod kontrolom sirijskih vlasti od kraja 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: