Identitet napadača u dokumentima iz kola, Francuzi ćute

Napadač iz Pariza koji je u četvrtak ubio jednog policajca i teško ranio dvojicu identifikovan je po dokumentima iz automobila, piše BBC.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

07:27

Identitet napadača u dokumentima iz kola, Francuzi ćute
Foto: Tanjug, AP

Međutim, kako navode, francuski zvaničnici i dalje nisu objavili njegov identitet.

Lokalni mediji javljaju da je 39-godišnjak i da je živeo u predgrađu Pariza, kao i da je viđen kao potencijalni islamski terorista.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad i navela da je izvršitelj Abu Jusef.

Osim toga, Belgijske službe su tokom četvrtka prosledile svojim kolegama informaciju o tome da je Jusuf el Osri krenuo iz Belgije u Pariz.

"Problem – El Osri Jusuf (17/6/1981) – na putu ka Parizu. Drage kolege, policija u Antverpenu ima informacije o jednoj osobi koja ima dosije u našoj službi. Ta osoba je kupila kartu u Taliju i u šest sati je napustila Belgiju. Šaljemo vam i fotografiju. Pozdrav", navodi se u poruci.

Francuski predsednik Fransoa Oland treba da održi sastanak svog kabineta, imajući u vidu to da Francuzi u nedelju izlaze na birališta.

Holand je naveo i da je uveren da je napad "povezan sa terorizmom".

Automobil se zaustavio ispred policijskog vozila u četvrtak uveče, muškarac je izašao iz njega i otvorio vatru na vozilo iz automatskog oružja.

Jedan policajac je ubijen tom prilikom. Napadač je potom pokušao da pobegne, ali je ubijen. Ranjena su još dvojica policajaca.

Parski tužilac Fransoa Molins ubrzo je izjavio da je "identitet napadača poznat i verifikovan".

"Neću ga otkriti jer su istrage i racije u toku kako bismo ustanovili postoje li neki dokazi ili ne o saučešništvu", rekao je Molins.

Francuski mediji navode da je napadač proveo i nekoliko godina u zatvoru zbog pucanja na policiju početkom dvehiljaditih.

Takođe, obaveštajne službe označile su ga kao potencijalnog islamskog teroristu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: