Jeremić: Ne znam da li i dalje tako misle...

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić oglasio se povodom povratka u javnost teme o "velikoj Albaniji".

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

00:52

Jeremić: Ne znam da li i dalje tako misle...
Tanjug

U poslednja tri dana, najpre premijer Albanije Edi Rama, pa kosovski predsednik Hašim Tači, a potom i šef Nacionalnog veća Albanaca Jonuz Musliju, govorili su o "ujedinjavanju Albanije i Kosova", dok je Musliju i "pojasnio" da "velika Albanija obuhvata i Niš", te da to nije cilj.

"Pre nekoliko nedelja su me žustro napali jer sam rekao da ideja o stvaranju Velike Albanije nije prošlost. Ne znam da li i dalje tako misle", napisao je Jeremić na Tviteru.

Podsetimo, Jeremić se našao na udaru javnosti pošto je u Nišu, tokom predsedničke kampanje, rekao da se protivi ideji vlasti da se gradi autoput od Niša prema Tirani, nazvavši ga "autoputem velike Albanije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: