Haos u Parizu: "Teroristički akt", žrtve policajci / VIDEO

Jedan policajac je ubijen, dvojica su teško ranjena u pucnjavi koja se dogodila na Jelisejskim poljima u Parizu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.04.2017.

21:58

Haos u Parizu:
Tanjug/AP Photo/Kamil Zihnioglu

Kako je navedeno, osumnjičeni napadač je ubijen u razmeni vatre, kao i da je on napao autobus policije koji je bio parkiran.

Napadač je poznat organima reda, potvrdila je policija, ali nije otkrila njihov identitet. Islamska država je potom preuzela odgovornost za napad i navela da je počinilac Abu Jusef iz Belgije.

Njegovo ime se pojavilo u francuskim medijima i ocenjeno je kako se "za njim traga" i da je on "drugi napadač koji je u bekstvu".

Napadač koji je u Parizu policajca ubio, a dvojicu ranio, je identifikovan, ali ime neće biti otkriveno dok istražitelji ne utvrde da li je imao saučesnike.

Pucnjava je vrlo verovatno "teroristički akt", saopštila je policija.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da je jedan automobil stao ispred policijskog vozila, jedna osoba je izašla iz vozila i otvorila vatru iz automatskog oružja.

Odlazeći predsednik Francuske Fransoa Oland je istakao da je uveren da se radi o terorističkom napadu. Policija veruje da su u pucnjavi učestvovala najmanje dva napadača, a da je osoba koja je otvorila vatru na policiju ubijena, naveo je izvor policije za Rojters.

Novinar Rojtersa javlja da centar Pariza nisko nadleće jedan helikopter, što je očigledno deo policijske operacije.

Policija je pozvala građane da izbegavaju ovu zonu. Na licu mesta nalaze se brojna policijska vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: