Odbijeni zahtevi Šarićevog advokata

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu su odbijeni zahtevi advokata Darka Šarića za izuzeće predsednika tog suda i jednog sudije.

Izvor: B92

Sreda, 12.04.2017.

16:25

Odbijeni zahtevi Šarićevog advokata
Tanjug

Zatraženo je izuzeće postupajućeg sudije u procesu koji se protiv njega vodi zbog posedovanja lažnih hrvatskih isprava na ime Tomislav Savatović, ali je zahtev odbijen.

Zahtevi Šarićeve odbrane za izuzeće republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i postupajućeg zamenika tužioca su odbačeni, precizirao je za Tanjug portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković.

Ove zahteve Šarićev branilac je stavio 19. marta na suđenje, koje je zbog toga bilo odloženo na neodređeno vreme.

Nakon odluke o zahtevima, sud je zakazao nastavak suđenja za 19. april.

Šariću se u ovom postupku sudi u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde on inače boravi, jer je u pritvoru od marta 2014. godine.

Šarić je na početku suđenja u februaru negirao da je ikada posedovao falsifikovane hrvatske isprave na ime Tomislav Savatović i nije želeo da odgovara na pitanja tužioca.

Tada je rekao da će na pitanja tužioca o spornim dokumentima odgovarati tek kada bude pribavljena originalna dokumentacija.

Njemu se inače sutra nastavlja suđenje pred Specijalnim sudom zbog optužbi za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok mu se u trećem procesu sudi za pranje novca u Srbiji.

Šarić se nakon četvorogodišnjeg bekstva u martu 2014. predao pravosudnim ogranima Srbije, a prethodno je sebi, kako se sumnja, obezbedio lažna hrvatska dokumenta, zbog čega mu se sudi u ovom postupku.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom Šarića tereti za tri krivična dela - navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i predlaže da ga sud osudi na osam meseci zatvora.

Šarić se tereti da je dve godine pre pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzultu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš.

Potom je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio falsifikovani izvod iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta uneta zagrebačka adresa iz lažnog pasoša.

Na osnovu lažne dokumentacije Šariću je iste godine izdata i hrvatska lična karta na ime Tomislav Savatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: