Danijela Sremac: Stanje u Srbiji kao u banana državama

Buduća kandidatkinja za predsednika Danijela Sremac rekla je u Nišu da se Srbija nalazi u situaciji koja podseća na stanje u nekim "banana državama".

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.03.2017.

17:45

Danijela Sremac: Stanje u Srbiji kao u banana državama
screenshot

Danijela Sremac je na konferenciji za novinare kazala da je uloga države u Srbiji da vodi politiku umesto da pruža usluge građanima, kao i da se "stalno traži neki izgovor da bi se ljudi bavili politikom, a ne da bi zastupali interese građana".

"Kada god sam sa nekim u Srbiji htela da razgovaram o ekonomskim zonama, uvek bi mi rekli - ne sad, sad su izbori. Ovde je stalno nešto vanredno", kazala je Danijela Sremac.

Ona je rekla da je u sređenim državama "neviđeno" da predsednički kandidati dobiju deset dana da sakupe 10.000 potpisa građana, a nedelju ili dve za kampanju.

"U Americi se 200 godina unazad,izbori isto organizuju. Zna se tačno kog dana se šta radi. Ovde se pravila igre menjaju par puta godišnje u zavisnosti od nečije lične političke potrebe", istakla je.

Po njenim rečima, Srbija ima plodnu zemlju, pametne i školovane ljude i mogla bi da beleži izuzetne uspehe ako bi država bila postavljena na pravnim osnovama.

"Pravosuđe ne funkcioniše, sve je politički vezano. Ne postoji nijedan element zdrave ekonomije u ovoj državi. Na svakom nivou je korupcija prisutna. Neko uvek negde hoće da se ugradi", izjavila je Danijela Sremac.

Kandidaturu za predsednika Srbije Danijele Sremac podržala je Reformistička stranka iz Niša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: