GI SDP: Nadamo se da će Ivanović biti oslobođen

Građanska inicijativa SDP izrazila je nadu da će u ponovljenom postupku za ratne zločine njihovom lideru Oliveru Ivanoviću biti doneta oslobađajuća presuda.

Izvor: Beta

Petak, 17.02.2017.

10:32

GI SDP: Nadamo se da će Ivanović biti oslobođen
Tanjug

"U svetlu odluke Apelacionog suda, potvrđeno je ono što godinama tvrdimo, a to je da protiv Ivanovića nema dokaza, ni relevantnih svedoka, koji dokazuju ili ukazuju na navodnu njegovu krivicu. Podsećamo da je on više od tri godine u pritvoru i da je Osnovni sud presudom od devet godina zatvora, pogazio pravo i pravdu. Samo obrazloženje te presude je bilo kontradiktorno, a svedoci tužilastva su umesto optužbi, Ivanoviću upućivali reči zahvalnosti", navodi se u saopštenju.

Suđenje lideru građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću vraćeno je na početak pošto je Apelacioni sud u Prištini ukinuo presudu.

Presuda je ukinuta po prvoj tački optužnice - za ratni zločin iz aprila 1999, dok je potvrđena oslobađajuća presuda Ivanoviću po drugoj tački optužnice, za zločin iz februara 2000. godine.

Ivanović je osuđen u januaru 2016. na devet godina zatvora a u aprilu te godine žalio se Apelacionom sudu na presudu.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: