Šarić: Nisam kriv, nikad nisam imao ime Tomislav Savatović

Darko Šarić negirao je na početku suđenja u Trećem osnovnom sudom u Beogradu da je ikada posedovao falsifikovane hrvatske isprave na ime Tomislav Savatović.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.02.2017.

12:42

Šarić: Nisam kriv, nikad nisam imao ime Tomislav Savatović
Tanjug

On nije želeo da odgovora na pitanja tužioca.

Šarić se kratko izjasnio da nije kriv za dela koja mu se stavljaju na teret, kao i da nikada nije koristio pasoš na ime Tomislav Savatović.

"Taj pasoš nikada nije bio kod mene", naveo je Šarić, napominjući da će na pitanja tužilaštva o spornim dokumentima odgovarati tek kada bude pribavljena originalna dokumentacija.

Suđenje je zato odloženo na neodređeno vreme, kako bi sud pribavio potrebnu dokumentaciju, kao i dokaz da li Tomislav Savatović, uopšte postoji.

Suđenje je održano u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde Šarić inače boravi jer je u pritvoru od marta 2014. godine, rečeno je danas Tanjugu u sudu.

Njemu se inače već sudi pred Specijalnim sudom zbog optužbi za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, kao i za pranje novca u Srbiji.

On se nakon četvorogodišnjeg skrivanja i bekstva u martu 2014. predao pravosudnim ogranima Srbije, a prethodno je sebi, kako se sumnja, obezbedio lažna hrvatska dokumenta zbog čega mu se sudi u ovom postupku.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom Šarića tereti za tri krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i predlaže da ga sud osudi na osam meseci zatvora.

Šarić se tereti da je dve godine pre pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzultu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš.

Potom je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio falsifikovani izvod iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta uneta zagrebačka adresa iz lažnog pasoša.

Na osnovu lažne dokumentacije Šariću je iste godine izdata i hrvatska lična karta na ime Tomislav Savatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: