"Integracija Srba u kosovski sistem neće zaživeti dok..."

Integracija srpskih sudija i tužilaca u kosovski sistem neće zaživeti sve dok država Srbija ne bude donela zakon o statusu sudija i tužilaca, piše "Politika".

Izvor: Beta

Utorak, 10.01.2017.

12:25

Default images

"Ključ integracije u kosovski sistem jeste donošenje zakona kojim bi se sudijama i tužiocima regulisao status. Nikakvom uredbom to ne može da se reši, imajući u vidu činjenicu da je uredba akt izvršne vlasti, odnosno vlade, na šta sudsko osbolje i osoblje tužilaštva neće pristai", rekao je sagovornik "Politike" blizak srpskom pravosudnom sistemu.

Integrisano pravosuđe na severu Kosova juče je trebalo da počne da funkcioniše, ali je početak odložen zbog, kako je saopšteno iz Evropske unije, administrativnih teškoća.

"Politikin" sagovornik je naveo da niko neće pristati na to da podnose zahtev za sopstveno razrešenje i prelezak u kosovski pravosudni sistem dok država Srbija jasno ne definiše status sudija i tužilaca.

"Siguran sam da će se za potpuno funkcionisanje integrisanog pravosuđa biti potrebno najmanje još mesec dana", naveo je izvor "Politike", uz napomenu da bi se obuka pravosudnih radnika obavljala u hodu, dok su tehnički problemi oko zgrada sada u drugom planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: