Obama upozorio Putina: Prekinite, biće ozbiljnih posledica

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama sugerisao je da je ruski predsednik Vladimir Putin znao za hakerske napade koji su uticali na izbornu predsedničku trku.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.12.2016.

08:22

Obama upozorio Putina: Prekinite, biće ozbiljnih posledica
Foto: GettyImages

Obama je pozvao svog naslednika Donalda Trampa da podrži istragu u vezi toga, prenosi AP.

"Ništa se u Rusiji ne dešava bez Vladimira Putina", rekao je Obama na novogodišnoj konferenciji za novinare i dodao da je upozorio Putina da će snositi ozbiljne posledice ako "ne prekine", ali nije precizirao na kakve posledice misli.

Obama je upozorio da iako Rusija, prema njegovom mišljenju, ostaje manje značajna svetska sila, ona je pokazala potencijal da ugrozi američke vrednosti, preneo je AFP.

"Oni su manja zemlja, slabija zemlja, ali mogu da utiču na nas ako izgubimo svest o tome ko smo. Mogu da nas ugroze ako napustimo naše vrednosti", dodao je Obama.

On je takođe izrazio zabrinutost što ankete pokazuju da jedna trećina republikanskih glasača odobrava Putina. "Ronald Regan bi se prevrnuo u grobu", prokomentarisao je Obama.

Obama je juče održao poslednju konferenciju za novinare u Beloj kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: