MIHAILOVIC ZA RAVNOPRAVNOST SRBIJE I CRNE GORE

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2000.

18:56

Default images
Kandidat za predsednika SRJ Srpskog pokreta obnove Vojislav Mihailovic u sredu je rekao da ce se ta stranka zalagati za punu ravnopravnost Srbije i Crne Gore, kao i da ce "redefinisati i uspostaviti nove odnose" koji ce biti u "interesu i Srbije i Crne Gore" i dodao da Crna Gora "mnogo ocekuje" od predstojecih. "Ako se u saveznom parlamentu nesto promeni, Crna Gora ce ostati u zajednici, a ako ne, raspisace referendum", rekao je Mihailovic. On je rekao da ce omoguciti sprovodjenje Rezolucije 1244 na Kosovu, odnosno povratak vojske i policije u tu srpsku pokrajinu, kao i da ce izvrsiti reforme u zakonodavstvu i ekonomiji. Predsednicki kandidat SPO je rekao da ce njegova stranka omoguciti "na desetine puta vece plate", kako bi gradjani bili u mogucnosti da "socijalno i zdravstveno osiguranje redovno placaju". On je napomenuo da je SPO "jedina parlamentarna monarhisticka stranka" koja se i dalje zalaze za uspostavljanje monarhije koja ce jedina, po njegovoj oceni, biti "brana za uspostavljanje nove diktature". Zamoljen da proceni rezultate izbora SPO, Mihailovic je rekao da ce ta stranka na izborima dobiti "broj glasova koji konstantno ima, 750-800 hiljada glasova" i dodao da bi taj broj "bio veci da smo imali vecu medijsku podrsku, mozda i 3 miliona,... ali imam rezerve jer smo bili medijski zatamnjeni". Upitan da li ce SPO podrzati u drugom krugu predsednickih izbora, ako ga bude, kandidata Demokratske opozicije Srbije (DOS) Vojislava Kostunicu, Mihailovic je rekao da ce ta stranka "podrzati kandidata koju bude usao u drugi krug, pa i Kostunicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: