Split: Od delova puta napravili "impozantnu" svastiku

Trojica maloletnika i i dvojica 18-godišnjaka na splitskim Brdima u Hercegovačkoj ulici od granitnih kocaka za izradu puteva složili su svastiku, piše “Indeks”.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2016.

09:37

Split: Od delova puta napravili
Foto: Thinkstock

Kako navode, svastika koju su napravili je “impozantnih dimenzija”.

“Indeks” piše da su građani oko 22 sata zvali policiju, ali da nisu primetili svastiku nego kako mladiću uzimaju kocke s paleta.

Patrola je poslata zbog sumnje da se radi o vandalizmu, a onda su videli veliki kukasti krst od pet metara.

Mladići su bili u blizini, prvo su tvrdili da nemaju ništa sa svastikom, ali je onda u mobilnom telefonu jednog od njih pronađena fotografija kukastog krsta i sv su privedeni.

Maloletnicima su, kako zakon nalaže, pozvali roditelje u stanicu. Dvojica 18-godišnjaka su prijavljeni za prekršaj prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok su trojica maloletnika i dalje "proceduri". Za njih još nisu napisani optužni predlozi.

Zakon predviđa zatvorsku kaznu do 30 dana ili novčanu kaznu i to za one koji na javnom mestu izvođenjem, reprodukcijom pesama, muzike i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remete javni red i mir, zaključuje “Indeks”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: