GIK NOVOG SADA NECE POSTUPATI PO ODLUCI SIK

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2000.

20:39

Default images
Gradska izborna komisija nece postupiti po odluci Savezne izborne komisije da na izbornim mestima postoji jedan biracki spisak. Predsednica Sonja Brkic je novinarima rekla da je odluka SIK-a u suprotnosti sa zakonom. Komentarisuci obrazlozenje SIK-a, po kome se ovom odlukom omogucava efikasnija kontrola postupka glasanja na samom birackom mestu, ona je rekla da se kontrola izbora ne radi na birackom mestu. "Biracki odbori sprovode izbore, tj. oni omogucavaju biracima da glasaju", kaze predsednica GIK-a i dodaje da joj nije jasno sta su hteli time da kazu. "Biracki odbor mora da svakom omoguci da glasa, osim toga, ne moze nikoga da natera da glasa" kaze Brkiceva. Ona dodaje da je odluka SIK-a suprotna onome sto kaze da je razlog, jer evidencija biraca onda moze da se sprovede za sve nivoe. Brkiceva je jos rekla da GIK moze svoju odluku sprovesti samo na izborima za odbornike u Skupstinu grada i poslanike u Skupstini Vojvodine. Kako je rekla, prilikom predaje izbornog materijala birackim odborima, kao sastavni deo bice dodat biracki spisak za lokalne, kao i za pokrajnske izbore. Istoga dana, birackim odborima bice predata i uputstva o radu odbora u kome ce biti navedeno kako ce se sprovesti izbori u Novom Sadu. "Nasu odluku smo saopstili svim nivoima i ostaje da 24. vidimo sta ce se desiti", zakljucila je Brkiceva, javlja dopisnik ANEM-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: