MILOSEVIC GOVORIO U BERANAMA

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2000.

19:20

Default images
Prilikom svog prvog boravka u Crnoj Gori od izbora na mesto predsednika SRJ Slobodan Milosevic je, govoreci u sredu na centralnom promotivnom skupu Socijalisticke narodne partije Crne Gore na vojnom aerodromu u Beranama, porucio okupljenima i svim gradjanima Crne Gore da je buducnost zajednicke drzave u njihovim rukama, javlja dopisnik ANEM-a. "Zelim vam da dobro razmislite gdje ce te i kako da zivite i zelim vam da ta odluka bude u vasem interesu. Ja vas interes vidim u slobodnoji nezavisnoj zemlji i zajedno sa Srbijom i zajedno sa svima koji danas zive u Jugoslaviji. Vi sami odlucite da li je vas interes takav zivot ili neki drugi zivot. U svakom slicaju zelim vam srecu", rekao je Milosevic. Na skupu je govorio i savezni premijer i predsednik SNP-a Momir Bulatovic koji je porucio da, kad je u pitanju drzavni put, Crna Gora nema alternative. "Crna Gora nema drugog drzavnog puta i nema veceg drzavnog interesa osim da doprinosi jacanju, afirmaciji i razvoju SRJ. Zabluda je i to kratkoga daha i slabe snage da Srbija jeste ili nekada moze biti protivnik Crne Gore, a da su joj prijatelji odlazeca ameriucka ili njemacka administracija. Ovu i sve druge zablude o Crnoj Gori i u Crnopj Gori rasprsice ovi savezni izbori. Na ovim izborima mi nijesmo imali politicke protivnike - nas protivnik je bio i ostaje NATO politika i NATO cinovnici koji sebe nazivaju Vlada Crne Gore", rekao je Bulatovic. Okupljeni na skupu u Beranama nosili su jugoslovenske zastave i transparente na kojima je pisalo "Jugoslavija nasa domovina", "Kfor napolje", "Slobo slobodo", kao i slike Milosevica i Momira Bulatovica. Klicalo se Jugoslaviji, a na pomen crnogorskog predsednika Mila Djukanovica skandirali su "Milo Turcine" i "Milo lopove". Skup su obezbedjivale veoma jake snage VJ i saveznog Ministarstva unutrasnjih poslova, a u obliznjem mestu Zaton bilo je stacionirano pet helikoptera VJ. Skupu je prisustvovalo oko 15 hiljada gradjana iz svih crnogorskih opstina, a doslo je nekoliko desetina autobusa iz Srbije. Milosevic je na aerodrom u Beranama dosao u pratnji nacelnika generalstaba VJ Nebojse Pavkovica, komandanta II Armije Milorada Obradovica i komandanta Ratne mornarice Milana Zeca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: