HAPSENJA OTPORASA

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2000.

19:00

Default images
Aktivista Pokreta "Otpor" Valentin Tomov pusten je u sredu ujutru, nakon dvanaestocasovnog zadrzavanja, iz dimitrovgradskog SUP-a. Prema informacijama iz staba Demokratske opozicije Srbije u Dimitrovgradu, Tomova je policija u utorak uvece izvela iz restorana, odvela do njegove kuce i, posle pretresa, oduzela materijal "Otpora" koji je juce dobio. Nakon toga on je priveden na informativni razgovor u SUP, gde mu je otvoren dosije.

"Otpor" je saopstio da su u noci izmedju utorka i srede u Beogradu uhapsena trojica aktivista tog pokreta i da su oni tokom prepodneva jos uvek bili u pritvoru, prenosi Beta. Na Vozdovcu su u dva sata ujutru, dok su lepili nalepnice "Gotov je", uhapseni Aleksandar Pesic i Ladislav Urosevic, a u 22 sata u Novom Beogradu uhapsen je Dragan Crnomarkovic dok je ubacivao letke "Otpora" u postanske sanducice, navodi se u saopstenju tog Pokreta.

Aktivista pokreta "Otpor" Nenad Seguljev pusten je u sredu iz policijske stanice u Novom Sadu posle cetiri sata informativnog razgovora sa pripadnicima MUP-a. Seguljev je rekao agenciji Beta, da ga je policija, dok se vracao sa fakulteta, privela jer mu je za vreme "rutinske kontrole pronasla u torbi nekoliko auto lakova i propagandni materijal Otpora i Demokratske opozicije Srbije". "Postavljali su mi standardna pitanja, koliko me placaju u DOS-u da lepim i delim plakate i kako se finansira "Otpor". Rekao sam im da me niko ne placa jer sam ja aktivista "Otpora" i clan Reformista Vojvodine", kazao je Seguljev. On je dodao da su mu u policiji "oduzeli sav propagandni materijal i da mu "nisu izdali potvrdu" o tome. Seguljeva je policija do sada 16 puta privodila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: