POSLEDNJA PREDIZBORNA AKCIJA OTPORA

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2000.

19:17

Default images
Aktivisti uzickog Otpora izveli su u sredu poslednju predizbornu akciju pod nazivom "Sad mozes da se slikas", javlja Beta. Akcija je sprovedena u vidu performansa cije je znacenje oprostaj od aktuelnog predsednika Jugoslavije Slobodana Milosevica i njegove supruge Mirjane Markovic. Za performans na gradskom trgu posluzila je uvelicana karikatura Predraga Koraksica - Koraksa, koja njih dvoje predstavlja u pokretu sa prepunim koferima novcanica iz 1993. godine. Karikatura nalepljena na stiropor predstavljala je objekat za fotografisanje po zelji Uzicana kako bi im ostala uspomena na poslednje dane "odlazece" vlasti. Trojica aktivista uzickog pokreta Otpor, Djordje Bogojevic, Zlatko Mikic i Darko Kalas, privedeni su u sredu u lokalnu policiju, a pusteni su posle dvocasovnog ispitivanja. Aktivisti Otpora su, posle pustanja, izjavili novinarima da se njihov boravak u policiji sveo na razgovor, te da im nisu otvoreni dosijei.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: