Na Trgu Nikole Pašića održana manifestacija Globalno selo

Izvor: Beta

Subota, 30.08.2003.

17:55

Default images

Manifestacija "Globalno selo", na kojoj su predstavljene kulturne i kulinarske raznolikosti više desetina zemalja, održana je u subotu na beogradskom Trgu Nikole Pašića, uz prisustvo studenata iz 85 zemalja sveta. Manifestaciju je otvorio ministar SCG za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić koji je istakao da je Beograd, kao "najmultietničniji grad u ovom delu Evrope", primer da razlike među ljudima nisu prepreka za njihovu saradnju. Manifestacija "globalno selo" organizovana je povodom Kongresa međunarodne studentske asocijacije "Ajsek" (AIESEC), a obeležena je svojevrsnim "časom tolerancije" u prisustvu studenata iz 85 zemalja. Osim prezentacije kulturnih i kulinarskih raznolikosti svake pojedine zemlje, na Trgu Nikole Pašića održan je i kulturno-umetnički program, a manifestaciju, koja je trajala pet sati, posetio je veliki broj Beograđana, saopšteno je iz Skupštine grada.

"Mi ćemo i ubuduće poštovati sve razlike koje postoje među ljudima ali i unapređivati i afirmisati sličnosti i zajedničke vrednosti pravde, istine, jednakosti i razumevanja. Nadam se da ćete vi, studenti iz celog sveta, biti najbolji promoteri jednog drugačijeg, demokratskog, otvorenog Beograda i jedne drugačije, otvorenije i tolerantnije države - Srbije i Crne Gore", istakao je Ljajić. Gradonačelnica Beograda Radmila Hrustanović poželela je studentima da posle više dana provedenih u Beogradu i Srbiji "krenu u svet sa jednom divnom porukom mira, tolerancije, druženja i prijateljstva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: