Uvoz opasne robe u Srbiju samo preko kontrolisanih prelaza

Izvor: Beta

Subota, 30.08.2003.

17:33

Default images
Ministarstvo za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine Srbije upozorilo je u subotu da se opasna roba u Srbiju može uvesti samo preko za to određenih graničnih prelaza na kojima se obavlja radiološka kontrola. Te robe su, kako je saopštilo ministarstvo, "otpad, otrovi, kao i zaštićene biljne i životinjske vrste".

"Ovih dana posebno je izraženo na granici sa Bugarskom da neka preduzeća, kao i veliki broj špedicija, uporno robu koja podleže radiološkoj kontroli upućuju na granični prelaz Vrška Čuka, dovodeći tako u sumnju nadležni organ da žele da zaobiđu kontrolu", piše u saopštenju.

Ministarstvo za zaštitu prirodnih bogatstava navodi da je "radi bezbednosti građana Srbije" za svaku susednu zemlju ustanovljen po jedan granični prelaz preko kojeg može preći opasna roba i da su to samo oni prelazi na kojima postoji mogućnost kontrole. "Imajući u vidu da su upravo sa robom koja je u pitanju, metalne šipke i slično, u prošlosti zabeleženi slučaji sumnjivog uvoza, odnosno tranzita radioaktivnog gvožđa, granična inspekcija zaštite životne sredine i Ministarstvo za zaštitu prirodnih bogatstava i životne sredine, sprovodeći zakon, ne dozvoljavaju ulazak roba i otpada bez kontrole, odnosno na graničnim prelazima koji se ne kontrolišu", upozorava se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: