Uhapšena četvorica osumnjičena za podmetanje eksplozije

Izvor: Beta

Subota, 30.08.2003.

13:47

Default images
Iračka policija je uhapsila četvoricu muškaraca u istrazi o eksplozije bombe kod najsvetijeg šiitskog hrama u Nadžafu, i sva četvorica su povezani sa terorističkom mrežom Osame bin Ladena, Al Kaidom, rekao je u subotu visoki policijski zvaničnik. Taj zvaničnik je rekao za Asošiejted pres da se broj poginulih u eksploziji u petak popeo na 107 osoba.

On je, takođe, rekao da su uhapšeni - dva Iračana i dva Saudijca, uhvaćeni ubrzo nakon eksplozije automobila bombe u kojoj je poginuo jedan od najviših šiitskih verskih poglavara u Iraku, ajatolah Muhamed Bakir al-Hakim. Policijski zvaničnik koji vodi preliminarnu istragu i saslušanje uhapšenih, rekao je da su pritvorene osobe govorile i o drugim planovima za atentate na političke i verske lidere i da sabotažama na vitalnim instalacijama, uključujući elektrane, vodovod i naftovode. Taj zvaničnik rekao je da je bomba koja je u petak eksplodirala kod džamije Imama Alija, napravljena od istog materijala koji je upotrebljen u bombaškom napadu 19. avgusta na štab UN u Bagdadu, u kome su poginule najmanje 23 osobe, kao i u napadu na jordansku ambasadu 7. avgusta, u kome je poginulo 19 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: