Čović: Nema nezavisnosti Kosova bez novih promena granica

Izvor: SRNA

Subota, 30.08.2003.

11:22

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je, reagujući na izjavu albanskog premijera Fatosa Nanoa da se Kosovo i Metohija "ne može vratiti Srbiji", da ta pokrajina ne može steći nezavisnost a da pri tom ne bude dodatnih promena granica u regionu. "Rezolucija koju je usvojila Skupština Srbije smeta strukturama koje nisu za mirno rešavanje krize na prostorima Zapadnog Balkana. Srbija mora da čuva svoj teritorijalni integritet i suverenitet koji jeste relativizovan u smislu mekih granica, medjutim ako Kosovo i Metohija nije u Srbiji moramo odgovoriti gde je", izjavio je Čović agenciji Beta.

Prema Čovićevim rečima, izjava albanskog premijera je mešanje u unutrašnje stvari Srbije i Crne Gore, i administracija državne zajednice bi trebalo da reaguje. "Potpuno je nezamislivo da Srbi žive u nezavisnom Kosovu i Metohiji, kao i što je nezamislivo da Kosovo i Metohija bude nezavisno a da pri tome nema promena granica u regionu", rekao je Čović.

Bombaški napadi u Preševu i Makedoniji povezani su i iza svega stoji Kosovski zaštitni korpus, čijih je 18 visokih oficira povezano sa teroristima, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović. U izjavi za frankfurtske "Vesti" Čović je rekao da bi odgovorni na Kosovu trebalo da znaju za te oficire kosovskog korpusa koji su povezani sa različitim terorističkim grupama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: