Pred vojnim sudom 44 osobe optužene za ratne zločine

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 07.07.2003.

15:58

Default images

Predsednik Vojnog suda u Beogradu pukovnik Đorđe Trifunović izjavio je, za novosadski Dnevnik od ponedeljka, da se u tom sudu nalaze predmeti protiv 44 osobe optužene za ratne zločine, genocid, zločine protiv civilnog stanovništva. "To su uglavnom predmeti iz vremena građanskog rata u Hrvatskoj. Imamo neke predmete i iz 1992. i 1993. godine, koji nisu procesuirani zbog nedostupnosti počinilaca", precizirao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, "nisu impresivni" rezultati zakona o amnestiji onih koji su do decembra 2000. godine izbegavali vojnu obavezu. "Posle tog roka, svim licima su ponovo uručeni pozivi, ali se desilo da dobar deo onih koji su amnestirani od gonjenja ponovo pokušava da izbegne vojnu obavezu, tako da se velik broj predmeta ponavlja", kazao je Trifunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: