U sukobima poginula dva Amerikanca i najmanje dva Iračana

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.07.2003.

08:49

Default images

Dvojica američkih vojnika i najmanje dvojica Iračana poginuli su u sukobima u Iraku, u noći između nedelje i ponedeljka, saopštila je u ponedeljak američka vojska. U tim sukobima su ranjena četvorica američkih vojnika.

Portparol armije SAD rekao je da je jedan vojnik ubijen kada je američka patrola u nedelju uveče pratila jednog naoružanog Iračanina u bagdadskom distriktu Azamija. Prema njegovim rečima, u tom sukobu su američki vojnici ubili jednog naoružanog Iračanina, a drugog su ranili.

Drugi američki vojnik ubijen je u ponedeljak ujutru, kada je njegovo vozilo pogodila raketna granata, u okrugu Kadhimija.

U gradu Ramadi ubijen je najmanjen jedan Iračanin, dok su četvorica američkih vojnika ranjeni u sukobima protekle noći, saopštila je američka armija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: