U Kruševcu napadnuti aktivisti DS i DSS

Predstavnici Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije saopštili su da su u dva odvojena incidenta napadnuti aktivisti kruševačkih odbora tih stranaka.

Izvor: Beta

Petak, 08.04.2016.

15:52

Default images

"Jovanu Filipović i Aleksandra Sormana sinoć u 19.40 su u Dedini napala četvorica muškaraca, obrijanih glava, koji su se deklarisali kao pripadnici Srpske napredne stranke" kazao je predsednik kruševačkog odbora DS-a, Branislav Katančević.

On je precizirao da su ta četvorica muškaraca aktivistima DS-a nasilno oduzeli predizborni materijal, kazavši im da su "žuti smradovi i da Dedina mora da ostane naprednjačka".

Prema njegovim rečima, tom prilikom je jedan od njih Sormana uhvatio za vrat i ruku, a ostali su mu naredili da skine ranac i preda im predizborni materijal, dok je Filpovićku jedan od njih snažno povukao za rame takođe uzevši joj ranac.

DS je, dodao je Katančević, zbog tog događaja policiji podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica.

Kako je Katančević istakao, reč je o "vandalskom, anticivilizacijskom i krajnje antidemokratskom činu", preciziravši da je DS pre ovog događaja zakazao sastanak sa predstavnicima drugih opozicionih partija, jer sumnja u regularnost predstojećih izbora.

Filipovićka i Sorman su novinarima kazali da su juče tokom popodneva u oko 150 domaćinstava u Dedini podelili stranačke novine i da su razgovarali sa ljudima koji su bili u dvorištima.

Kruševački odbor Demokratske stranke Srbije saopštio je da su juče oko 6.30 kod Nove pijace u tom gradu "brutalno napadnuti" aktivisti Demokratske stranke Srbije, Aleksandar Đurković i Vladimir Milanović.

Oni su napadnuti dok su lepili stranačke plakate, a napadači su iz dva automobila naoružani bejzbol palicom i pendrekom nasrnuli na aktiviste i povike - ''ne možete da lepite ovde, dolazi nam šef", navodi se u saopštenju DSS.

Povodom ovih incidenata i tvrdnji DS-a i DSS-a u odgovoru koji je agenciji Beta prosleđen iz kruševačkog Odbora Srpske napredne stranke navedeno je da SNS "osuđuje svaki vid nasilja u kampanji i ograđuje se od takvih neosnovanih optužbi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: