Helga Konrad za međunarodni pritisak na Crnu Goru

Izvor: Beta

Sreda, 11.06.2003.

13:02

Default images
Predsedavajuća Radne grupe za borbu protiv trgovine ljudima pri Paktu za stabilnost Jugoistočne Evropu Helga Konrad izjavila je da će se založoti za pritisak međunarodne zajednice na Crnu Goru kako bi se slučaj Moldavke S.Č. i trgovine ženama našao pred sudom. “Ne verujem da će međunarodna zajednica prihvatiti da crnogorski tužilac ne obavlja svoj posao, da se krije od odgovornosti i da je prebacuje na žrtvu", rekla je ona. Helga Konrad je najavila da će se narednih dana na "razgovarati sa odgovornima u Crnoj Gori". "Čula sam da ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Milan Filipović želi da razgovara sa OEBS. Pokušaćemo da iskoristimo sve instrumente koje imamo na raspolaganju. Ja sam za konstruktivne razgovore i na njima insistiram", dodala je ona. Upitana da li može da zamisli uvođenje sankcija Crnoj Gori, ona je reka da je o tome još prerano govoriti. "Crna Gora je član Saveta Evrope i drugih međunarodnih organizacija i postoje mogućnosti za verifikaciju da li je ta republika ispunila svoje obaveze koje je preuzela. Sigurno je da će međunarodne organizacije intenzivnije nadgledati da li Crna Gora ispunjava svoje obaveze kako potpisana dokumenta ne bi ostala mrtvo slovo", naglasila je Helga Konrad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: