Sednica o izboru novog ministra odbrane

Skupština Srbije počela je danas u 10 sati sednici na kojoj se raspravlja o predlogu premijera Vučića da za novog ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević.

Izvor: Beta

Sreda, 02.03.2016.

07:52

Sednica o izboru novog ministra odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Poslanicima predlog za Đorđevićev izbor obrazlaže premijer Vučić, a u sali su, pored Đorđevića, ministri Dušan Vujović, Zlatibor Lončar, Ivan Tasovac, Aleksandar Antić, Snežana Bogosavljević Bošković...

Premijer Vučić predložio je Zorana Đorđevića za novog ministra odbrane i istakao da se takvim predlogom garantuje stabilnost sistema odbrane, u kojem ima teskoća, ali mnogo manje problema i u kojem se svi ponašaju odgovorno i razumeju potrebe Srbije.

Zoran Đorđević je, prema njegovim rečima, dobar predlog, jer je reč o marljivom, posvećenom radniku i timskom čoveku, masteru ekonomskih nauka, članu MENSE, koji govori engleski i ruski i zavšrio je školu nacionalne odbrane.

"Mislim da ima dobre odnose sa svima u Vojsci Srbije, da dobro razume, potrebe, posebno budžetiranje vojske, i mislim da niko do sada nije imao nikakve značajne primedbe na njegov rad što je važno", poručio je Vučić.

Đorđević će na funkciji ministra odbrane zameniti Bratislava Gašića, koga je parlament na predlog premijera razrešio funkcije 5. februara.

Gašić je razrešen zbog seksističkog komentara na račun novinarke TV B92.

Đorđević je rođen je u Beogradu 11. februara 1970. godine. Master je ekonomskih nauka – oblast: Međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka - Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, Beograd.

Završio je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane. Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju, Univerzitet Privredna akademija, Novi Sad.

Prema Zakonu o Vladi, za izbor novog ministra potrebna je većina glasova od ukupnog broja poslanika.

Nakon izbora ministra, poslanici će u 19.35 početi raspravu o amandmanima na Predlog zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: