Marović dobio pismo od Buša

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2003.

21:45

Default images
Predsednik Srtbije i Crne Gore Svetozar Marović je danas primio američkog ambasadora u Beogradu Vilijama Montgomerija koji mu je uručio pismo predsednika DZordza Buša. Američki predsednik je, kako je saopšteno, čestitao Maroviću izbor za predsednika nove državne zajednice i izrazio spremnost SAD da "blisko saradjuju" sa Srbijom i Crnom Gorom. "Uzdamo se u Vas da obezbedite vodjstvo koje će ubrzati progres Vaše državne zajednice i prevazilaženje kritičnih prepreka kao što je saradnja s Medjunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju i efikasna reforma vojske", pored ostalog je poručio Buš. "Srbija i Crna Gora, takodje, treba da odigraju ključnu ulogu kao regionalni partner u naporima da se pobedi terorizam i zaustavi širenje oružja za masovno uništavanje", stoji u Bušovom pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: