Čović: Privedeno 1.916, u pritvoru zadržano oko 800 lica

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.03.2003.

16:29

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za jug Srbije Nebojša Čović izjavio je u četvrtak u Preševu da je od uvođenja vanrednog stanja privedeno 1.916 osoba, od kojih je "oko 800" zadržano u pritvoru. U Preševu je održana sednica Skupštine opštine, posvećena bezbednosnoj situaciji na jugu Srbije nakon ubistva pripadnika Bezbednosno-informativne agencije Selvera Fazlijua, još jednog pripadnika žandarmerije i dvojice građana albanske nacionalnosti.

Poseban problem na području juga Srbije od početka rešavanja krize 2001. godine jesu ostaci bivšeg režima, a povezanost organizovanog kriminala sa ljudima bliskim Slobodanu Miloševiću dokazana je ubistvom premijera Srbije Zorana Đinđića, izjavio je predsednik opštine Preševo Riza Halimi.

Odbornici srpske i albanske nacionalnosti imali su različite stavove o pogoršanju situacije na jugu Srbije. Predstavnici Albanaca su odgovornost pripisali velikom broju prisutnih pripadnika žandarmerije i vojske, a odbornici iz redova Srba - pojavi nove albanske paravojne formacije, "Albanske nacionalne armije" koja javno poziva na mobilizaciju mladih radi ujedinjenja albanskih teritorija. "Nećemo dozvoliti da se vratimo nazad. Dosta je ovde bilo ubistava. Kako nekome mogu smetati žandarmerija i vojska, a ne smetaju ekstremističke grupe koje dolaze sa Kosova da prave probleme", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: