Vučić i Rama zajedno u TV emisiji

Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama suočiće stavove u šezdesetominutnoj emisiji regionalne TV produkcije "Okruženje".

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 10.08.2015.

14:30

Default images
Foto: Tanjug

Emisija će biti snimljena u Beču tokom Druge konferencije o Zapadnom Balkanu 27. avgusta, u produkciji Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi

Emisija će biti prikazana na nacionalnim televizijama u svim zemljama regiona: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj, Srbiji sa Kosovom, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

Emisiju, u kojoj učestvuje i Goran Svilanović, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju, RTS će emitovati 31. avgusta, a, odmah nakon javnog servisa, emitovaće je i Novinska agencija Tanjug.

Samit u Beču je deo Berlinske inicijative koju je prošle godine ustanovila Angela Merkel, kancelarka Savezne Republike Nemačke.

Delegacije svih zemalja Zapadnog Balkana, kao i Austrije, Nemačke i Evropske unije, razgovaraće 27. avgusta o problemima i izazovima pred kojima se nalaze zemlje regiona.

Ovoga puta, posebna pažnja biće posvećena projektima u oblasti energetike, saobraćaja, nauke i obrazovanja, a biće govora i o prošlogodišnjoj inicijativi za formiranje Unije mladih Zapadnog Balkana.

Premijer Vučić je najavio da će na Samitu zvanično izneti inicijativu da se ustanovi zajednički dan sećanja na žrtve svih sukoba u ratovima 90-tih, koji bi se obeležavao u zemljama regiona koje su bile obuhvaćene sukobima.

Premijeri Vučić i Rama "probili su led" u odnosima dve zemlje prošlogodišnjim susretom u Beogradu i uzvratnom posetom srpskog premijera Tirani.

Očekuje se da će i ova specijalna emisija, koju će realizovati regionalna TV produkcija "Okruženje", pri Centru za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi, nevladinoj organizaciji sa sedištem u Solunu, biti velika mogućnost da se otvoreno govori o zajedničkim interesima i problemima koji ometaju realizovanje tih interesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: