Da li su ovlašćenja Zaštitnika građana dovoljna da bi ispunjavao svoju funkciju ili ih treba proširiti i ojačati?

Izvor: B92

Petak, 18.05.2012.

14:19

Default images

16. Pitanje

Zaštitniku građana je dodeljen objekat kao trajni poslovni prostor, međutim isti se ne koristi jer je potrebno izvršiti njegovu sanaciju i adaptaciju. Do osposobljavanja tog objekta Zaštitnik građana koristi privremene prostorije, koje ispunjavaju minimalne uslove nužne za prijem građana i rad zaposlenih u instituciji. Neophodno je povećanje broja zaposlenih kako bi se ispratio konstantan rast broja pritužbi građana i obima posla.

Na osnovu iskustava u petogodišnjem radu Zaštitnika građana, uočena je potreba za izmenama postojećeg zakonskog okvira kako bi se uredila zaštita naziva i obeležja Zaštitnika građana, slučajevi u kojima Zaštitnik građana obustavlja postupak kontrole, uspostavljanje posebnih mera zaštite za podnosioca pritužbe, razmatranje pritužbi u organima vlasti i izveštavanje o njima, kao i propisivanje kaznenih odredbi za neizvršavanje obaveza propisanih Zakonom.

Pošaljite odgovor na državni izveštaj

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

191 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: