Beograd: Prikupljanje pomoći, gde i šta

Brojnim beogradskim objektima, koji su otvorili svoja vrata za prihvat ugroženog stanovništva, potrebne su brojne potrepštine, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Info

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

15:45

Default images

Pogledajte ažurirani spisak potreba u različitim prihvatnim centrima.

Robnoj kući "Nama", u Knez Mihailovoj 5, od 10 do 16 sati, potrebna je odeća, voda, obuća, hrana za bebe, pelene, higijenski ulošci, sapuni vlažne maramice, paste za zube i ostala sredstva za higijenu, fabrički upakovana hrana.

Fakultetu DIF na Banovom brdu potrebni su rasklopivi kreveti, dušeci, i bilo šta za spavanje. Prvoj beogradskoj gimnaziji u Cara Dušana 61, od 10 sati, potrebna je odeća, voda, obuća, hrana za bebe, pelene, higijenski ulošci, sapuni vlažne maramice, paste za zube i ostala sredstva za higijenu, fabrički upakovana hrana...

Trećoj beogradskoj gimnaziji, u Njegoševoj 15, od 14 sati, potrebna je odeća, voda, obuća, hrana za bebe, pelene, higijenski ulošci, sapuni vlažne maramice, paste za zube i ostala sredstva za higijenu, kao i fabrički upakovana hrana.

Sportskom centru Šumice, u Ustaničkoj 125/1, potrebna je odeća, voda, obuća, hrana za bebe, pelene, higijenski ulošci, sapuni vlažne maramice, paste za zube i ostala sredstva za higijenu, kao i fabrički upakovana hrana.

Mikser hausu, u Karađorđevoj 46, subota od 10 sati, potrebna je hrana, voda, odeća i obuća.

Omladinskoj organizaciji "Ujedinjena Srbija", u Omladinskih brigada 7, do 19 sati, potreban je veći broj volontera. Centru za integraciju mladih u Krfskoj 7a, potrebna je odeća i obuća za mlade do 19 godina starosti.

Građevinskom fakultetu u Bulevaru Kralja Aleksandra 73, od 12 sati, potrebna je odeća, ćebad i konzervirana hrana.

Prirodno matematičkom fakultetu u Beogradu, u ulici Studentski trg 12, -16, od 10 do 17 sati, potrebna je odeća, voda, obuća, hrana za bebe, pelene, higijenski ulošci, sapuni vlažne maramice, paste za zube i ostala sredstva za higijenu i fabrički upakovana hrana.

Prihvatilištu za odrasle u Kumodraškoj 226a potrebni su odeća i sredstva za higijenu. Organizaciji u Bulevar Oslobođenja 219 potrebna je odeća, obuća i hrana i dečija odeća.

Filološkoj gimnaziji na Zelenom vencu, nedelja od 10 do 12 sati, potrebna su sredstva za higijenu, upakovana hrana, pelene i odeća. Kapric bar u ulici Cara Lazara, potrebna je voda, ćebad i konzervirana hrana.

Kafiću Drvo Javorovo u Kneginje Zorke 3, subota od 9 do 2 ujutro, potrebne su odeća i konzervirana hrana.

Osnovnoj školi "Jovan Ristić", subota od 10 do 15 sati, potrebni su odeća, hrana, voda i ćebad. U zgradu "Inter komerca", u Omladinskih brigada 31, potrebno je dopremiti konzerviranu hranu i flaširanu vodu.

U zgradu opštine Savski venac, subota od 11 do 18 sati, potrebno je doneti hranu, vodu i ćebad.

U zgradu opštine Vračar, od 0 do 24 sata, potrebno je doneti hranu, odeću i vodu.

U zadrugu "Oktobar", u Strahinjića bana 33, subota od 16 do 24 sati, potrebna je konzervirana hrana, flaširana voda, odeća, ćebad, sredstva za higijenu, pelene, kabanice i gumene čizme.

Fakultet za medije i komunikaciju u Kući kulture na Terazijama 34, sutra od 10 do 14 časova skuplja pomoć za bebe - hranu za bebe, pelene, mleko u prahu, dečju garderobu, sredstva za higijenu i čist dečji donji veš. U 14. beogradsku gimnaziju, u Hadži Prodanovoj, subota od 9 do 17 sati, potrebno je dostaviti hranu, vodu, odeću, ćebad, jakne i bilo šta što bi moglo da pomogne evakuisanim ljudima, deci i bebama.

U Klub studenata tehnike, u Bulevaru kralja Aleksandra 73, subota od 12 do 17 sati, potrebno je dostaviti toplu garderobu, prsluke, gumene čizme, ćebad, flaširanu vodu, hranu u konzervama ili onu koja se ne kvari, opremu za bebe, prvenstveno pelene...

U zgradu Opštine Rakovica, u ulici Miška Kranjca 12, potrebno je dostaviti toplu odeću, konzerviranu hranu, posteljinu i sve što je moguće, a što bi koristilo ugroženima u poplavama.

Hrana, odeća i sredstva za higijenu neophodni su za ugrožene koji su smešteni u Omladinskih brigada 7, kod Crkve Svetog Dimitrija, svaki dan od 10 do 19 sati.

Novi prihvatni centar otvara se u hali Pionir, koju volonteri trenutno pripremaju za prijem evakuisanih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: