Info

Veton Suroi: Izdajnički jezik

Veton Suroi u svojoj knjizi "Ambasador i druge jeretičke beleške" (izdanje Samizdat B92, opširnije na linku) predstavlja čitavu filozofiju istorijskih i političkih promena koje su se desile na albanskim prostorima u poslednjih nekoliko decenija. Deo knjige o ubijenom srpskom profesoru je pred vama:

moj ugao sreda 19.10. 16:34 Komentara: 12

Edi Rama: Albanci i Srbi, možemo biti kao Francuzi i Nemci

Albanski premijer Edi Rama posle posete Srbiji objavio je video obraćanje na zvaničnom Fejsbuk profilu u kome govori o tome šta bi Albanci i Srbi zajedno mogli da urade u ovom veku. Kaže da dva naroda mogu da imaju veliku ulogu na Balkanu, sličnu onoj koju su u 20. veku za celu Evropu imali Francuzi i Nemci.

moj ugao ponedeljak 17.10. 11:46 Komentara: 17

Oružje i nasilje u porodici

Duboko me je ražalostilo dok sam gledala kako Srbija prolazi kroz jednu od najtragičnijih nedelja, nakon još jedne masovne pucnjave u kojoj je petoro ljudi izgubilo život, dok je dvadesetoro povređeno.

moj ugao sreda 13.07. 14:44 Komentara: 1

Prijavite nasilje, spasite život ženama

“Posle svih batina, ponižavanja i uvreda najteže mi je bilo da policiji ili Centru za socijalni rad prijavim muža nasilnika. Kada čujem da mi kažu: Jesi sigurna da želiš da ga prijaviš? Ovo je malo mesto, narod svašta priča! Što ne probaš da se pomiriš, on je ipak dobar čovek? Nemoj da ga izazivaš kad znaš kakav je! I danas, ja živim u Sigurnoj kući, a moj batinaš živi u mojoj kući sa drugom ženom!“

moj ugao četvrtak 7.07. 13:12 Komentara: 6
strana 1 od 202 idi na stranu