Nedelja, 26.04.2015.

14:16

BG na vodi: 32% Srbija, 68% UAE

Prema potpisanom Ugovoru o izgradnji projekta "Beograd na vodi", Republika Srbija biće vlasnik 32 odsto kapitala, dok će partner iz UAE biti vlasnik 68.

Izvor: Tanjug

BG na vodi: 32% Srbija, 68% UAE IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

274 Komentari

Sortiraj po:

Ko je ovde lud?

pre 8 godina

Novi Beograd je kao mocvara isusen i sa infrastruktrurom izgradjen u vecem delu za 40-50 godina. Površina Novog beograda je 40km2. Da kažemo da je aktivna gradnja na 20km2.
Beograd na vodi je na zemljištu veličine 1,7km2 (10 do 20 x manja od NBGD-a).
Da bi se izgradio, potrebno je 30 godina. I to više decenija kasnije, kad gradjevinske mašine imaju primat u izgradnji, i kad je gradnja neuporedivo lakša i brža nego pre pola veka.
Pa ko je ovde lud?

Milos

pre 8 godina

Rok je nazalost obkektivan, e sad je druga stvar sto je Vucic slagao da ce to biti za 4 godine! Ipak i za 30 godina ne mogu napraviti onakav projekat, tesko izvodljivo!

VladimiR

pre 8 godina

30 godina i 4 godine je prevelika razlika. Prodaja zemljišta i davanje u zakup na 99 godina su dve različite transkacije, ali o tome niko nije govorio. Sve što je govoreno je laž! Ovo nije šlag na torti, ovo je kanta šlaga - torta se više ne vidi.

Srđan

pre 8 godina

Ovo je jedna velka smejurija, sprdnja. Za 30 godina, sam grad može da gradi i izgradi sve ovo. Da li je normalno, da toliko traje gradnja svega ovoga, što recimo kod njih, traje godinu, dve ? Da li je normalno, da nas obmanjuju, da jedno kažu juče, a da danas kažu nešto sasvim drugo ? Ovo je sve tako užno i mučno za gledati i slušati. Mi u Srbiji prosto nemamo iskrene, normalne, političare koji ne obmanjuju javnost. Ovi na vlasti samo obmanjuju, samo nešto " rekonstruišu " , govore kako " ih je sramota koliko nam dobro ide " i sl. Tuga i jad. Jako volm svoju zemlju, ali pitanje je dana, kad ću preći preko ljubavi i preko granice.

lepi mara

pre 8 godina

što se bre bunite? pa ovo je koliko vidimo projekat koji će nas mnoge nadživeti. to je bre nešto. a gde bi nam bio kraj, da je država tolike pare uložila u izgradnju porušenih kuća, ili obnovu škola, ili bolnica a da je pri tom angažovala mala i srednja preduzeća. ženo, gde su ti pasoši?

toma bgd

pre 8 godina

@ tony
hahaha e dobro si se setio tako su dosovci vazne ugovore sve uvaljivali onom mucenom koraću da potpisuje kad je dezuran u vladi hahahahahahaha opasan veliki vidja hahah a ovi ko ćuskije hahaha

Sasa

pre 8 godina

Makovic je napravio belvil kakav takav za godinu dana u pitanju je 13.8 ha. Zemljiste je tad prodato za samo 90.000.000,00 eura. Oni cr dobiti za 300.000.000,00 150 ha. Nerazumem.

trtko

pre 8 godina

Pa ko brani Srbiji da završi ovaj projekat za 10 godina?! Neka država i svaki pojedinac savesno onemogućava pokušaje malverzacija i pljački, a institucije države povrate opljačkano i eto ubrzanog napretka.
Mi uvek nešto čekamo od drugog - kako da ga zeznemo.
Valja nama da vratimo vlast Austro - Ugarima.

Zanatlijama i mikropreduzećima:
1. Država ne omogućava uvoz mašina, alata i sirovina bez carine.
2. Ne nudi oslobađanje od poreza i olakšice na period do 5 godina, itd, itd...
3. Izvoz, procedure, marketing...

Ružno i tužno.

tony

pre 8 godina

...ha, ha, ha...kako je Vučić maestralno izradio i Malog i Mihajlovićku i sve ostale koji su stavili svoj potpis...baš danas se razboleo i nije mogao da potpiše...genijalno, jednog dana kad padnu sa vlasti i podignu se krivične prijave zbog svih nezakonitih radnji u vezi BGDH2O, ON će reći da ništa nije potpisao i da sa time nema nikakve veze...ha, ha, ha... ašto se tiče roka od 30 godina, odmah mogu da kažem da od toga nema ništa, napraviće nekoliko stambenih zgrada, shopping moll, kulu i hotel i to će biti to, nakon toga će projekat biti obustavljen

zoran

pre 8 godina

Nema od toga nista..amaterizam je itekako prisutan kod nas..sve sami amateri...od predsednika..premijera..ministara..ko bre da ste sa Marsa pali..dati nekom parcelu..da 30 godina gradi..neverujem sam sebi u kakvoj državi živimo..

Aleksandar

pre 8 godina

U mojoj kompaniji od juna kreće realizacija projekta vrednog 7 milijardi dolara sa rokom od šest godina. Kreće od juna jer se još uvek pokušava napraviti model da se sve to završi za 4 godine jer BoD smatra da je šest godina predugačak rok.

Da im je neko došao za sto i rekao da će trebati 20 godina za realizaciju od 50% ovog duplo skupljeg projekta - sutra bi ga na stolu sačekao ček poslednje plate i zahvalnica za saradnju u prethodnim godinama, a nakon toga bi imao ozbiljnih problema da ponovo nađe posao.

Tako posao realizuje ozbiljna kompanija, a mi ovde imamo primer države koja na posao gleda kao preprodavac sa Kalenić pijace. Zato Srbija nikada neće biti uspešna država.

Reci Ne

pre 8 godina

Odricemo se prostora u srcu glavnog grada na ceo vek za saku dolara kroja prolazi kroz lepljive ruke. Moliim vas probudi te se, pobunite se dok nije prekasno. Nasa deca nam nece oprostiti.

jedva cekam mart 2018.

pre 8 godina

Jedino sto je izvesno je da ce posle marta 2018. svi oni koji su stavili potpis na dokumenta u vezi BG na vodi biti krivicno procesuirana najmanje za zloupotrebu sluzbenog polozaja.
Ne moze se privatni interes (Arapi) i licni interes (Vucic) proglasavati za javni cak ni u banana drzavi sa koja se zove Srbija!!

Bozidar

pre 8 godina

Kazu prodajemo zemlju.
Nismo potpuno prodali zemlju,prodali smo je 68 % a to je manje od 100...a sva ta ulaganja nisu vrednija od nase casti i od nasledja nasih dedova.
Ostavili nam zemlju..da Srpski rod zivi..a mi dovlacimo strance.
Zasto-da bi nam pomogli ne,sami sebi treba da pomognemo braco i sestre,cestitoscu,postenjem,vredni i postenim radom i ljubavlju.
Nasa sloga koja nas moze uzdignuti do nebesa,vrednija je od bilo koje milijarde.

Reci Ne

pre 8 godina

Odricemo se prostora u srcu glavnog grada na ceo vek za saku dolara kroja prolazi kroz lepljive ruke. Moliim vas probudi te se, pobunite se dok nije prekasno. Nasa deca nam nece oprostiti.

ALA CE SE PERU PAREEEE

pre 8 godina

Ej botovi...cokule,vi sto lupate minuse prvo procitajte vest!Jel vi znate koliko je 30 godina? Kad se ima para to se zavrsi za 10 godina,i to bez zurbe.Te kupljene diplome vam nisu merilo znanja,sedite jedan.

m

pre 8 godina

Biće hapšenja psole izbora. Ovo je sramota šta rade, a mi ćurtimo. Pa sva imovina da im se oduzme neće moći da se naplati šteta koju je ova vlast do sada napravila.

sj

pre 8 godina

Prokop je najavljivan i gradjen 30-40 godina i nije zavrsen.Svaka vlast se tu slikala ,a sada ako se zavrsi,naredne 99 godine ima da se slikaju ispred
makete Beograd na vodi.
Mene cudi da prvi ljudi iz vlasti Vucic i Nikolic ne prisustvuju ovako vaznom trenutku.Da li oni uopste veruju u ovaj projekat!?

Kako ko, pa ja

pre 8 godina

Evo jedno objektivno pitanje bez politickih tema i gluposti:

Da Premijer Vucic objasni njegovu izjavu "za 4 godine bice zavrsena poslednja zgrada" i danasnjeg ugovora "20 godina 50% projekta"?

Unapred zahvalan.

Teleprompter

pre 8 godina

Hvala Bogu na kablovskoj, pa ne moram da gledam sav onaj "trash" koji dolazi sa domace televizije.
Dovoljno mi je da samo jednom u par dana procitam naslove, pa da mi se sve ogadi.

Nama je lepo(taman kako smo zasluzili)

pre 8 godina

Da li je Zorana svesna sta je potpisala?! Ako dobro primecujem AV danas, ali bas danas nije prisutan! Za 30 godina? Ovo je velika prevara.

zaintrigiran

pre 8 godina

Ne mogu da shvatim ko ce dati silan
novac za stan ili lokal i onda strpljivo uzivati 30 godina na gradilistu.Meni su ispred zgrade jednog leta izvodili radove,budili me uredno svako jutro,a od prasine nisam otvarao prozore,prolupao sam skroz.

Strahinja

pre 8 godina

Od kojih para cete izdvojiti preko milijardu eura(32%),opet cete otimati od penzionera,gde vam je premijer na potpisivanju ugovora,valjda ne verujete stvarno da ce to biti izgradjeno,a da zaposlicete hiljade radnika na tom projektu,ove prevare stvarno treba izdrzati?

Savka

pre 8 godina

Radikalni naprednjaci pa komunisti su ceo Novi Beograd izgradili za 30 godina koji je daleko veci od ove makete i to sve na Oooo-RUK(ama) radnoj akciji... a vi sa tolikom tehnikom 30 godina???... pa dobro da vas pitam kada ce biti onda izgradjena nova autobuska i zeleznicka stanica da li ce i ti projekti cekati 30 godina??? Mnogo je pitanja nejasnih ostalo... pa ako se jedan Prokop gradi 40 godina ta vas taj projekat nece biti izgradjen ni za sto godina. Nesto vam je mala svita investitora na slikama za ovoliko veliki projekat, pardon maketu.

cisco kid

pre 8 godina

Ugovor na 3,5 milijardi dolara a oni će uložiti 300 miliona .Pa jel ste vi jeli bunike.A onih 3 milijarde dolara po našoj grbači a arapi imaju zemljište još 99 godina.Pa šta je ovo.

sasa

pre 8 godina

Slikanje palo za juzni tok, slikanje palo za bgh2o..za godinu dana niko se nece secati ovoga, nista se nece desiti. Kad izgube sledece izbore reci ce "eto mi potpisali a na ovima novima je da zavrse"

Vasilije

pre 8 godina

Novci koji se pominju nisu ni izbliza dovoljni ni za 'prvu fazu' izgradnje: dve stambene kule, trzni centar i kula 'Beograd'. Treba reci i da je za ove Arape to sitna para. A to je trebalo da bude zamajac projekta, koji treba posle da privuce DRUGE investitore da uloze do ukupne sume od 3,5 miljardi. Pa ko ce to onda to da finansira? O cemu se ovde radi? Hocemo li imati najvecu rupu u Evropi sledecih 30-99 godina? Makar nas nista ne kostala, osim upropascenog grada?

Maja

pre 8 godina

Uzimaju kredite, zadužuju građane ove zemlje da bi gradili kule i tržne centre po Beogradu. Ljudi, dosta je ulaganja u Beograd, treba graditi puteve, pruge, bolnice, škole po Srbiji. Zaduživati Srbiju a graditi beskorisne građevine po Beogradu je skandalozno.

Setite se da se RTS finansira i republičkog budžeta, a oni nam emituju Beogradsku hroniku. Mučno je više slušati i gledati o tom Beogradu. Stop zaduživanju. Stop Beogradu na vodi.

Djoka

pre 8 godina

Kada covek samo zamisli koliko ce Beograd da bude lepsi za jedno sezdeset-sedamdeset godina, onda jednostavno mora da se pokloni pred dalekovidom mudroscu naseg voljenog premijera vucica. Premijeru, buduce generacije ce ti biti zahvalne, kako za onu spomenik-kulu, kao i za sve ostale divote koje uz nju idu.

toza

pre 8 godina

Izgleda da je Vučiću pozlilo kada je skontao da ga je Dinkić obmanuo. Ali kao I svaki narcis umesto da zaustavi ovu propast od ugovora nema m... da izađe pred narod i kaže da je pogrešio i da prekine ovu spr....nu.
I da napomenem da poštujem funkciju Premijera ali ne poštujem Vučića.

Asad

pre 8 godina

Dakle, oni ulazu 300 miliona evra na milion kvadrata centralnog gradskog zemljista. Cak i da to daju kao naknadu za zakup zemljista, a ne daju za to vec ulazu u izgradnju, to je 300 evra po metru kvadratnom...hocu ja takav deal, pa da se obogatim.

vsh

pre 8 godina

@Zoki Falcon ziva istina, sta ocekivati od vlasti cija siva eminencija dize bez dozvole onakav cardak na savi. Naprave lakrdiju od svega cega se dohvate.

Put your money where your mouth is

pre 8 godina

Da li ce im to biti glavni adut u prodaji stanova? Kupite stan odmah, i narednih 30 godina ce oko vase zgrade biti kranovi, prasina i buka, ali bar cete imati lep pogled na reku! ma ima svi stanovi odmah da se razgrabe

elizab

pre 8 godina

@Skopje2014: Volim Makedoniju i Makedonce, ali je sramota na šta liči Skoplje. Doveli ste sebe u poziciju da vam se ceo svet smeje. Ne ni zbog istorije, praviću se da se ne razumem, već zbog sveprisutnog kiča, nesrazmere (ogromne građevine naspram malenog Vardara i tradicionalne arhitekture)... Moji prijazelji Skopljanci se zgražavaju i "sklanjaju" u Debar Maalu i druga očuvana mesta. Kako god, nadam se da moj grad, lep ili ružan, neće nikad dobiti kulu od 200m da blokira pogled na centar...

komsija

pre 8 godina

hahah...projekat planiran da bude zavrsen za 30 godina...a 50% u prvih 20 godina...znaci u tih 50 & verovatno ulazi uredjenje zemljista, iseljenje ljudi, premestaj zeleznice, sklanjane pruge, uredjenje kanalizacione, elektro i druge infrastrukture, znaci prvu zgradu cemo videti za 25 godina otprilike....cek,cek, nismo se tako dogovorili drugari....nisu za to ljuti davali glasove pre 3 godine na izborima...

sbd

pre 8 godina

ja sam bogami od jendog bota pročitao da se sprama ugovor od 3,5 milijardi! tako nešto sam i mislio, slušajući premijera. i koliko sam shvatio, doći će Arapi i uložiti (maltene pa pokloniti) tek tako te silne milijarde, ne pitajući da li se projekat isplati ili ne, zato što naš premijer od šeika ne traži pare, već sa njim priča o filozofiji, muzici i književnosti. ja sam bogami mislio da će tako da nikne Bgd na vodi, za par godina. kad ono ne 3+ milijardi nego 300 miliona za 300 godina, uz nova zaduživanja. eh sudbino, izdajico!

crnogorac-

pre 8 godina

nisu mi jasni ove pojedinci koji su protiv ove investicije, pa ljudi imali ste obicnu livadu sa barakama, neka investitor brine moze li da proda te nekretnine ili ne moze, i svaki put kad se neki stan bude preprodavao Srbija ce da ubira porez na promet nepokretnosti. A da ne pricamo o ostalim efektima ove investicije za cijelu industriju.
Neka je sa srecom!

Dundjer

pre 8 godina

Posao dundjera je Ad hoc posao. Zasto 30 i kusur godina? Da bi se dundjerima obezbedio posao toliko dugo.Ovakav projekat ako ima love moze ceo da se izgradi za max 10 godina.Prica vlasti za ne intelektualnu Srbiju.Za 30 godina svi ce zaboraviti na maketu a ako neko i tada bude u vlasti ce igrati na kartu kratke pameti srba.

marinjo

pre 8 godina

sta znam,svi smo totalno sludjeni pa ni ne znamo vise ni sta je dobro ni sta nije...mozda je ovo dobro i realan period,ali kad se uzmu izjave visokih funkcionera da ce sve biti gotovo do 5 god to je strasno koliko se laze!

Zbog cega sve ovo

pre 8 godina

Ono što mi je drago da vidim u ovim komentarima je da Srbija i njen narod ne zaboravlja (sva obećanje ove a i predhodne vlade). Nadam se da neko od istoričara ima to sve zabeleženo. Ovo mi je kao se čini interes velikih svi gledaju dobro da zarade i da se obogate a gde smo tu mi. Bitno je da je to projekat koji je od velikog značaja pitamse za koga... Hoćemo li biti srećniji od njega bogatiji? Neko je lepo rekao ovde da nam treba proizvodnja a ne tržni centri sa paprenim cenama većim nego u inostranstvu. Koliko će biti cena kvadrata ne smem ni da pomislim. Bilo bi mi draže da su potpisali projekat za izgradnju metroa. Vreme će pokazati svoje a mi ga nemamo za čekanje...

zoran

pre 8 godina

Kako bi bilo dobro da mogu sebi da posaljem poruku 18 godina unazad. Da se nosis iz ove zemlje naj dalje sto mozes na Novi Zeland recimo to je dovoljno daleko.Zao mi je sto mi deca ovde odrastaju ali smatracu svoj uspeh ako ih izvedem na put da sa 20 godina mogu da odu i da se zaposle van granica ove zemlje da pobegnu iz ovog Ranog Srednjeg Veka.

vlada

pre 8 godina

@ Skoplje 2014.
Eto vidis ja se gnusam ovog projekta, ali cu se i dalje smejati vasem projektu, zato sto je pokusaj plagiranja citave istorije jednog naroda, nas projekat je obicna, regularna pljacka :-D

Marko

pre 8 godina

Srbjja postaje suvlasnik BGD H2O zaduživanjem. Iz teksta sledi da se danas zadužila za 150+90+40 = 280 milona evra. Ako je cena subvencije radnog mesta u proizvodnji po Dinkiću oko 10.000 EUR, Srbija će u ovo potemkinovo selo uložiti 28000 radnih mesta. I to samo za početak gradnje, jer je celokupna vrednost procenjena na 3,5 mlrd, od toga će Srbija uložiti 36%, otprilike 1,5 mlrd, odnosno bar 150000 subvencionisanih radnih mesta. Koliko sam razumeo iz medija, BGD H2O će obezbediti sveukupno 17000 radnih mesta. Procenite sami ima li ovo ikakvog smisla.

Vlada

pre 8 godina

Dajemo im 90 hektara najboljeg zemljista i jos moramo da platimo, i to preko onoga sto smo vec potrosili na uredjivanje... Super posao, ne zna se tacno kad i sta ce raditi. U normalnim zemljama investitor u startu plati debelo za zemlju i uredjivanje, i tacno se zna sta i do kada mora da uradi.

kleko

pre 8 godina

a zašto nema nigde vučketa? zašto on nepotpisuje? pa zato što zna da neće proći mnogo a biće svi koji su potpisali krivično gonjeni zbog ove naj veće malverzacije 21. veka!!!

korleone

pre 8 godina

30 godina.secem se Vucic je u kampanji spominjao 5-10 godina.pa arapi su za manje godina dubai izgradili!ne,nije vlast kriva krivi smo mi sto smo ovce!

Strahinja

pre 8 godina

Ma sta je to 30 godina, Keopsovu piramidu su pravili 40 godina xD... Ali sta je to u poredjenju sa njenom kulturnom vrednoscu, vredela je svakog roba. LOL

Djordje

pre 8 godina

Koja sprdačina!! Jugoslavija je bila totalno uništena posle drugog svetskog rata, I obnovljena I izgradjena za 15! Ljudi, UAE imaju najveći balon nekretnina, ulaganje u projekte bez kupaca ili logike..

Artorias

pre 8 godina

Vi sto se cudite za ovo od 30 godina, ajde se vi organizujte i idite na gradiliste, pa napravite brze. Ljudi i dalje nisu svesni o koliko velikom projektu se ovde radi. Ovo je prakticno grad unutar grada, a ni jedan grad nikada nije nikao preko noci.
(Beli listic, 26. april 2015 16
Da se 'organizujemo i odemo na gradilište' napravili bismo ga barem za 10 godina, uživaj u sendviču.

Vladan Grujić

pre 8 godina

Da li sam jedini kome se čini da je na desnoj strani slike, u drugom planu, Dragoslav Šumarac koji u opozicionoj vladi u senci ima "funkciju" ministra saobraćaja? Ako jeste, to povlači za sobom još "hiljadu" pitanja bez pravog odgovora. Ako nije, onda ovaj komentar ne postoji :-)

GagY

pre 8 godina

Ovo je sjajna vest, jer će prva sledeća vlada proglasiti ovaj kvazi projekat nevažećim, nelegalnim i štetnim, a sve potpisnike ugovora pohapsiti.Nije gospodin Vučić baš toliko blesav, pa mu je baš danas pozlilo, i poslao Zoranu da potpiše ugovor.Blesav je jedino narod koji još uvek nešto čeka. Princa na belom konju, koji ispunjava sve njihove kriterijume, da bi bio dostojan da dobije njihov presvetli glas na izborima.

Lule

pre 8 godina

Ovi su pomracili slavu prethodnika po pitanju pljacki. Samo se nadam da neka sledeca vlast nece biti tako milostiva prema prethodnima, kao ova. Valjda ce neko završiti na odgovarajucem mestu kao pravosnažno osudjen.

Bojan NS

pre 8 godina

Molim da mi neko odgovori
Kako je ova kompanija dobila ovaj posao bez tendera?
Zasto ne ulazemo u fabrike i proizvodnju a ne u stanove za bogate i trzene centre gde cemo mi kao jeftina radna snaga prodavati uvoznu robu, umesto da proizvodimo?
Zaposlite 20.000 ljudi u neku proizvodnju da Srbija nesto izvozi..

Skopje 2014

pre 8 godina

Za tako malo ulozeno pare(po godini),Beograda daete strancima.Pa to mozete i sami.Za uporedba Skoplje 2014 je izgracen za 3 godine sa 500 miliona eura od same Makedonije i pare su ostale u Makedonije zasto zazivela je MKD gradezna operativa.Novi bulevari popravljene fasade,trg,novi teatar,muzej,filharmonija,zgrade ministarstva,mostove,zicnica prema brdo Vodno i dr.Smejaliste se da je diznilend,a ovo vase nije li drugi dinilend?Ovo Skopsko je barem nase.Pozdrav i nemojte da se smejete.

Zoki Falcon

pre 8 godina

Malo da osvežim pamćenje građanstvu:
Šta je bila jedna od glavnih odlika radikalske vlasti u Zemunu pre god?
Besumučna divlja gradnja po celom Zemunu koji je onda uništen da se više nikad neće oporaviti! Pa silni placevi koji su prodavani ljudima pod zvučnim nazivima tipa "Plavi horizonti" i sl; na šta liče sada ta naselja ? Gomila sklepanih kuća bez ulica, asvalta, kanalizacije...
Skoro su zbog građenja novog mosta u Zemunu morali da se ruše neki objekti, a kuće su se našle na samoj ulici bez trotoara; vlasnici tih objekata imaju rešenja za gradnju koja je lično potpisao sadašnji precednik Tomislav Nikolić.
Pa prošetajte se malo savskim nasipom iznad bloka 45. na onom delu gde je vrhuška podigla kućetine lepo su počeli da zatrpavaju i nasipaju korito Save da im reka više ne plavi dvorište , verovatno. Šta će se desiti kad Sava opet naraste Bog sveti zna, nasip je rastresen zbog silnih kamiona koji tuda prolaze, bojim se najgoreg u slučaju poplave.
Ukratko, Srbija se nikad neće oporaviti od ove vlasti i štete koju su napravili !

mmmmm

pre 8 godina

Ne shvatam ovoliko negativnih komentara. Pa bolje je da postoji nešto nego ništa. Što bi rekao Petao Sofronije "2 x nista je ništa". Ima ova vlast propuste za koje treba da ih pljujemo, mislim da ovo nije to.

Nikije

pre 8 godina

Nadam se samo da se narod upravo osvestio!! Ovi su definitivno najgori u istoriji.... samo je problem sto nisu ostali politicari nista bolji.... Ostaje nam samo nada da ce se pojaviti neki novi ljudi.

Moni

pre 8 godina

Sve je spremno za pocetak gradnje,i nema sta da se ceka.Ovaj posao je vredan i truda i odricanja koje se dosad ulozilo i koji ce se tek uloziti.Sve je vredno toga.

Dejan

pre 8 godina

Aman ljudi, pustite Arapina neka gradi.Ako će uložiti svoje pare i angažovati naše firme, radnike i materijal, može samo da nam bude dobro.Nije ovde glavni cilj da se izgradi Beograd, nego da se angažuje i pokrene građevinska industrija u celoj Srbiji koja onda za sobom povlači napred i sve ostale privredne grane.Dosta je to para i biće tu angažovano mnogo firmi iz svih krajeva Srbije i svi će imati koristi a ne samo Beograd. Ako građevinski radnik primi platu, potrošiće taj novac na kupovinu drugih proizvoda pa će i druge privredne grane da zarade i prosperiraju.Na kraju krajeva, kupiće kajmak od seljaka na pijaci u Babušnici.Ovo je klasična priča iz ekonomskih udžbenika kako pokrenuti privredu (i što je najbolje u celoj priči, ne od naših državnih para).Nije dobro da traje ni predugo ali ni pre kratko (zbog mogućih inflatornih pritisaka i nekih drugih razloga).Nisam bot ali ne mogu da budem protiv nečega što je dobro.

Kitajac

pre 8 godina

Kinezi napravili most dug 42 km za dve godine.Ovde ce da nas zamajavaju sa dve stambene zgrade i to je sve. Ili mozda je to obecanje za dundjere da imaju posao narednih 30 ili vise godina.

30 godina

pre 8 godina

ZA 6 GODINA IZGRADJEN HIDRO ELEKTRANA DJERDAP. od nule do PROIZVODNJE STRUJE.

Izgradnja HEPS „Đerdap 1” je zvanično počela 7. septembra 1964. godine. Prvi agregati pušteni su u rad 6. avgusta 1970. godine, istovremeno na jugoslovenskoj i rumunskoj strani.

Три године после Другог светског рата, 11. априла 1948. године, постављен је камен темељац Новог Београда и у пролеће 1948. на левој обали Саве је почело да се гради насеље окружено са свих страна песком и мочварним тлом. Објекти су ницали једни за другим, а четири године касније (1952) је основана општина Нови Београд

30 godina posle toga, 1978 godine, pitajte koliko je ljudi uveliko zivelo na Novom Beogradu.

Igor

pre 8 godina

Vi dok ste pregovarali godinu - dve Turci su izgradili u Skoplju za 300 miliona eura 3 od 4 zgrade od po 42 kata,kao i propratna infrastruktura naokolo.Trgovski centri,sportski tereni i dr.

todor

pre 8 godina

Parkirali tramvaj ispred da se ne vide ljudi koji ptrotestvuju. Pa ovo je kao u Severnoj Koreji. Treba svi da izadjemk sutra na ulice iz svih gradova Srbije

Zoki

pre 8 godina

Ljudi ajmo sada malo realno da se zapitamo.Moze li iko ko je ozbiljan da tvrdi kako ce se drzava u kojoj je Beograd zvati 2045?Radimo sve kako bismo se sami od sebe urusili,ne treba niko u tome da nam pomaze.Vrlo je realno da ce ovde u vecini ziveti neki drugi narodi.Sami smo za to krivi,taj proces je uveliko u toku,svidjalo nam se to ili ne

Iggy

pre 8 godina

Znaci oni ce nama dati POZAJMNICU da bi mi ocistili teren. U prevodu mi im obezbedjujemo atraktivno zemljiste i cistimo teren DZABE. Bolje bi bilo da smo ocistili i prodali zemljiste na tenderima i to nakon valjano uradjenog idejnog projekta.
(Marko, 26. april 2015 14:52)
Kako dzabe? Poklonis teren, ocistis ga i onda placas kamatu na pozajmicu onome ciji si teren besplatno ocistio! Perpetum mobile!

Do vi dje nja

pre 8 godina

Za trideset godina cu imati skoro osamdeset i sa uzivanjem su provoditi penzionerske dane na obalama Beograda na vodi. Pricacu unucima kako tri decenije zivota u prasini, sa iskljucenjima vode i struje zbog krpljenja novih instalacija (jer su stavljene jeftine pa propale) i zakrcenim saobracajem, vredele svake kapi prolivenog znoja i suza. A unuci ce me gledati pravo u oci i nece razumeti ni jednu jedinu rec jer im srpski srecom nece biti maternji jezik.

Milos

pre 8 godina

Na papiru 30 a u realnosti minimum 60. Nijedan projekat ovde nije na vreme zavrsen. Plus da li ce ta firma postojati 30 godina mada i za Srbiju je pitanje. Premijer je izjavio za 4 godine da ce sve sa makete biti zavrseno (istina Mali je spominjao 2020) al sad ispada 2045. Strah me je za nasu buducnost i buducnost nase dece.

toza

pre 8 godina

Mislim da ni najgori pesimisti nisu očekivali ovakav rasplet. 2 miliona kvadratnih metara za 600000 evra. Šta se dešava ako na isteku 18 godine zaključimo da neće biti izgrađeno 50%. Znači blokirali smo bilo kakvu izgradnju na tom delu narednih 20 godina.
Dali smo džaba zemljište plus još 150000 hiljada evra kredita i plus ko zna koliko para za uređenje infrastructure.
Za ovoliko para i ovu dinamiku mogli smo sami da napravimo odgovarajući projekat da tenderski prodajemo deo po deo, da zaradimo mnogo vise para I da dobijemo prostor koji bi bio uređen u skladu sa urbanističkim I arhitektonskim planovima grada.
Nadam se da će neko odgovarati za ovaj kriminal.

EU Citizen

pre 8 godina

Odlična vest, sada je već ipak mnogo verovatnije da će tamo nešto leoo da nikne, i da će Beograd za nekoliko godina biti mnogo bogatiji i lepši grad. Meni se sviđa ovaj projekat, a kvazi-stručnjaci (koji su nam ostavili preružno nasleđe komunističkih zgradurina, pa bi trebalo da se pokriju ušima, ali to nema ni stida ni srama), mračnjaci i komunjare koje imaju problem sa svakom promenom i boljitkom, naročito ako je u pitanju nešto elitno i specijalno (sasvim ispravno se, doduše, dosećaju da ništa tog tipa nije i neće nikada biti za neradnike i nesposobne, to jest za njih, zato i bolesno mrze tržište i kapitalizam :) ) moraće da se naviknu na činjenicu da oni, srećom, žive u našem svetu, gde se grade oblakoderi, kapitalizam je dominantni model i novac i rad pokreću svet, a ne mi u njihovom sivom gulagu, gde nije bitno što smo svi puka sirotinja bez perspektive, samo da pametniji i vredniji komšija nema više od mene :))

Sare

pre 8 godina

Trideset godina ko živ ko mrtav ovo je sve bolje i bolje komendija prava.
Nušiću gde si sada da vidiš svoju ministarku , sumnjivo lice itd...!

Dragan

pre 8 godina

Do danas bio sam 100% za ovaj projekat. Kada sam procitao "30 godina" kao rok za parcelu koja objektovno moze biti kompletrno odradjena za 7-8 godina postalo mi je jasno da investitor ima nameru da napravi samo trzni centar, 2-3 zgrade i to je sve.

frida

pre 8 godina

...traziti nacin i izaci iz ovoga svega ...bolje i nas korov ali nas, nego tudje zgrade...ovako ce nam stranci osvojiti grad bez zrna baruta!ako bude jos ovakvih projekata nas nece biti vise u ovoj zemlji...odose mladi i obrazovani a za njima i ostali tako da ciscenje zivotnog prostora za tamo nekog ce biti sprovedeno vrlo efikasno!?

Vesna 315

pre 8 godina

Nesto slicno postoji u Becu - ne zove se Bec na Dunavu nego UNO City.
Gradilo se i vise od 30 godina. Saobracajne pristupnice su podzemne , nekoliko kilometara pre samog City-ja, sistem podzemnih garaza takodje...

Dakle, Beograd na Vodi je MOGUCE napraviti. Vreme ce pokazati da li mi to mozemo.

zoran

pre 8 godina

Kinezi sagradishe prugu Peking -Lasa na Tibetu, duzine 2000km, za nekih 20 godina. Pruga ide preko Himalaja I na nekim mestima je na visini od 5000m..!!!

Srbija, za to vreme, gradi jednu zeleznichku stanicu, Prokop, u centru glavnog grada 40god. Sada, slavno, zapochinje novu rushevinu u trajanju od 30god, chitaj 120god. Mi mora da smo Bogu neshto opako skrivili. Uskoro dva nevidjena rugla u centru glavnog grada.

Jednom normalnom investitoru bi bilo dovoljno 5 godina da zavrshi sve te zgrade na obali. Takvi projekti se rade u 3 smene u ozbiljnim drzavama. Kod nas ce biti jedan meshalica za beton, nekoliko lopata I mistrija. 20 nezadovoljnih majstora I teraj.

Beli listic

pre 8 godina

Vi sto se cudite za ovo od 30 godina, ajde se vi organizujte i idite na gradiliste, pa napravite brze. Ljudi i dalje nisu svesni o koliko velikom projektu se ovde radi. Ovo je prakticno grad unutar grada, a ni jedan grad nikada nije nikao preko noci.

Washington

pre 8 godina

Smesno bre. Zivim u malom gradicu u Americi, ovde su sagradili 6 zgrada u roku od godinu dana. Znaci kad se nesto ozbiljno krene onda se ozbiljno i radi. Ovo je sprdnja, 20 godina do polovine projekta? Pa sta pravite? U Srbiji ne moze 10 km autoputa da se napravi za 5 godina. Jadni smo.

Ovo neki Japanac da procita pao bi u komu.

srecko

pre 8 godina

Koliko me matematika sluzi, 150 je investicija + 150 + 90 + 40 su pozajmice koje moraju da se vrate, podeljeno sa 30 godina je 5 miliona godisnje investicije. Koja je matematika primenjena da je vrednost projekta 3.5 milijardi? Zarada od 2350%? Ono sto je potpuno ispravna racunica je da ima vremena za mnogo izbora i kampanja do zavrsetka 50% a do 100% niko i ne razmislja, ni Arapi ni druga Ugovorna strana, a Ugovor vazi i vazi......

ИБАРСКИ ВУК

pre 8 godina

истопише се силне милијарде ..............сад се свело на пола милијарде...........а у наставку ништа...........за 30 година ће сви заборавити ове макете

Marko BG

pre 8 godina

"Beograd na vodi" je dobar projekat ali nije dobra lokacija. Taj deo grada je trebalo sačuvati kao istorijsko jezgro grada i urediti samu obalu reke. Ovakav projekat trebalo je graditi na levoj obali Dunava, na području od Pančevačkog mosta do Pupinovog mosta.

Outsider pravi

pre 8 godina

Ekonomski genocid pod dirigentskom palicom experta za vodomere, najvećeg sina naših naroda i narodnosti, jednog, jedinog, neprikosnovenog, exppv veličanstvenog.

Slava nam.

Dr No

pre 8 godina

A razlog zasto daju zemljiste arapima tj eagle hilsu je bio taj da su oni jedini spremni da uloze 3.5milijardi eura. A sada vidimo da je to bila laz i da ce te pare uloziti tek u roku od 30 godina.
Pod ovim uslovima mnoge kompanije bi htele da rde ovaj projekat a ne kao sto je Vucic pricao da nema zainteresovanih da odmah iskesiraju novac i zavrse projekat za 3 godine

MojeIme

pre 8 godina

Znam da cu dobiti nekoliko stotina minuseva od sendvic ekipe, a mozda ni urednistvo nece dozvoliti ovo, ali:
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/443340/Vucic-Beograd-na-vodi-gotov-do-2019-godine

Koliko nam treba da shvatimo da nas vode neiskreni karijeristi u kombinaciji sa manipulatorima i neradnicima?

alco

pre 8 godina

Cekaj, ko je ovde lud.Zar nije bilo raci da ce se zavrsiti za nekoliko godina i da je investicija 3milijarde dolara.Znaci jedna nula manje a polovina u vidu zajma.Znaci beogradjani ce da vracaju zajam.Znaci i zajam za preseljenje zeleznickih objekata i jos 40 za eksproprijaciju .Sta onda ulaze ovj lik?

Aleksandar

pre 8 godina

Da li je iko pitao narod da li zeli taj BG na NH3OOH? Zasto se trose nase pare, da dibro ste videli NASE PARE, pare naroda, koji ne zeli ovo? Odakle vam bre pravo da to radite?

auuuuuuu

pre 8 godina

kakva nevidjena prervara milenijuma. prvo je kralj medju prevarantima rekao da je rok 4, 5 godina, pa ovaj mali rece 10 godina i sad, vidi cuda, citavih 30 godina. dakle nista od toga pa nijedna vlast nije uspela prokop da zavrsi a kamoli ovo, hehehehehehehehehehehehe, prevara veka, milenijuma, prevara za ginisovu knjigu rekorda... ma ni dunav, ni sava vas nece oprati od lazi i prevare

4 godine godine duge

pre 8 godina

Jak im rok.Nekoliko zgrada i jedan mostic pravice 30 godina.Kinezi su celu Kinu izgradili za 20 godina a ovi ce nam uraditi za najmace 30 a moguce i nikad.

sasa jokic

pre 8 godina

"Za cetiri godine ce i poslednja zgrada sa makete biti zavrsena, a kula, promenada i dva objekta za godinu dana". Premijer Vucic izjavio pre mesec dana?
Oni ne umeju ni oko rokova da se usaglase, ali to je tipicno kada se mnogo laze, zaboravljaju stasu sve obecali.
Mada koga briga za Beograd na vodi, bitno je da su nam uveli sisteme za navodnjavanje, da su poljoprivrednici dobili 300 miliona jeftinih kredita, da se priprema teren za fabriku cipova, fabriku delova za Boing i Air Bus, Mercedes uveliko pravi autobuse, Sisu kamione, Tenis uzgaja milione svinja......Jel tako bese?
E sad, nije ni ovo problem, nego sto On posle svih ovih obmana jos uvek ima 50% podrske!?

Ilija 22

pre 8 godina

Mislim da je naša strana izvukla maksimum. Od divlje gradske deponije do budućeg poslovnog centra ovog dela Evrope proćiće samo nekoliko godina. Ne treba žuriti sa kompletnom izgradnjom, jer naša građevinska operativa nije sposobna za brzu izgradnju ovolikog broja objekata u kratkom vremenu.

Moravac

pre 8 godina

30 Godina pa ovo bi bilo urnebesno smešno da se dešava nekom drugom a ne nama. Pa za 30 godina će albanci zauzeti i bg, srbi će se svi iseliti jer im je prosto neprijatno kolko se ovde dobro živi. Mala je ovo zemlja koliki je vučić izdajnik!

dulin

pre 8 godina

Malo je 30 godina.Trebalo je da potpišu Ugovor na 50 godina.Nema veze.Nego,da li neko ima informaciju gde je Aca kaparisao stan?Ako je na prvom spratu, useli će se za 20 godina, ali u stan u sivoj fazi.

anonimac3

pre 8 godina

30 godina?! Pa da li su oni normalni?!! OK, 3-4 godine stvarno nije realan rok za tako veliki projekat. Ali kako su samo imali obraza pricati o ovome od prvog dana kao da je ovo maltene gotova stvar... Pa da se garantuje izmedju 6-8 god, pa i nekako. Ali ovo je jedna sprdnja sa zdravim razumom

Bojan

pre 8 godina

Oni ce uloziti 300 miliona, pozajmice nam jos 200, a 3 milijarde ostatka cemo uloziti mi i dati im zemljiste vredno nekoliko milijardi evra.Pri tom oni postaju 2/3 vlasnici projekta.Genijalno nema sta.Bravo napredni, zavicete Srbiju u crno!!!

S

pre 8 godina

Hajd da vidimo i to :)
Ja sam optimistican, jer je dosta pesimizma bilo u Srbiji..
I ne, nisam šugavi bot, nego ne zelim da osudjujem bilo sta, pre no sto se desi..
Tako bi trebalo da razmislja svaki normalan covek, zar ne?

tatamata

pre 8 godina

Ja mislim da u ime naroda neko treba da podnese krivičnu prijavu protiv Vlade Republike Srbije. Ovo je potpuno bezumlje. Čak ni u delu oko izgradnje nije se išlo u korist građana nego ove kompanije. I zašto svi građani Srbije finansiraju ovaj megalomanski projekat u Beogradu? Od njega ni ljudi koji žive u Beogradu nemaju vajdu a kamo li ostatak građana Srbije. Težak kriminal.

hehe

pre 8 godina

A ja mislio za koju godinu u komšiluk kad je već blizu kad se izgradi da ne moram do Dubaia, ali čini mi se da ću brže ušparati za par puta do Dubaia i New Yorka nego što ću živ vidjeti Beograd na vodi.

milojica

pre 8 godina

moram samo da dam jedno poredjenje. miskovic kog pljuju na sve strane KUPI plac i jos ulaze otprilike koliko i arapi u ovaj projekat za tc na autokomandi.
ko ovde koga za....va. meni je matematika u gradnji vrlo prosta. ako prodamo to zemljiste zaradicemo mnooooogo i jos vise poreza naplatiti a opet mozes da kontrolises sta sme a sta ne sme da se gradi. ovako nas em kosta exproprijacija em poklanjamo em se zaduzujemo em se namece skadar na bojani projekat od 30 god...
sta ce nama neprijatelji kad imamo sami sebe.

komedija

pre 8 godina

Sinisa Mali rece bice izgradjen za 4, Vucic za 10, sad
kazu za 30... To je apsolutno ok da se tako sprdaju kad narod ne reaguje. I treba. Samo se nadam da nece doveka tako moci.

igor

pre 8 godina

Pa vodja je rekao da ce biti 5 ili 10 god ili se varam?ovo je udar eagle hils na velikog vodju!!!molim nesu da proveri ko je vlasnik eagl hils-a,mozda je miskovic!!!

Иван

pre 8 godina

Стварно тужно. Нисам против тог пројекта али кад схватим да ћу имати 60 година тада... Баш ме је разочарала ова информација...

Kad budem mrtav i beo. (Kanada)

pre 8 godina

Za 30 godina bice nas 5 miliona i moracemo da u uvezemo 3-4 miliona Kineza i Afrikanaca da radi i izdrava 4 miliona penzionera.
U Torontu se sazida dvadesetak ovakvih krajeva godisnje.
I na kraju sta ce nam doneti toliki kancelarisnki prostor?
Ovaj Vucic je ovaplocenje nesposobnosti i demagogije.

Miroslav

pre 8 godina

Naši vrli "lumeni" izjavljuju, da će ovaj projekat "Beograd na vodi" pokrenuti čitavu Srbiju.Podelite 3 i po milijarde na 30 godina,pa ćete videti da li je taj iznos dovoljan da pokrene privredu omanjeg grada.Vučić,g-đa Mihajlović and company,sigurno su bežali sa časova matematike.DILETANTI!!!

kuku i motiku u ruke!!!

pre 8 godina

Za finansiranje projekta "Beograd na vodi" kompanija "Eagle Hils" će obezbediti 300 miliona evra i 150 miliona evra u formi kapitala, uz dodatnih i 150 miliona zajma u formi pozjamice osnivača kompanije.

Ove bu..le su to potpisale???

Za 450 000 000 dolara Arapi ce dobiti na koriscenje zemljiste rascisceno od strane nas glupana koji cemo se zbog toga kod njioh zaduziti za 350 000 000$, na 99 godina???

Gde su tri i po milijarde koje je obecao Vucic??

Gde je tender???

Kako sad trideset godina rok , kad je Vucic pre par meseci rekao da pocinju naleto i rok zavrsetka je pet godina???

I NAJVAZNIJE PITANJE: KOLIKO SU SE NASI "BIZNISMENI" UGRADILI???

Ciciban

pre 8 godina

30 godina.Pa dobro nije mnogo.Ali oni kao ulazu milijarde a u stvari prave jednu-dve zgrade pa kad rasprodaju prave dalje.E sad po paprenim cenama srbima sigurno nece rasprodati te kvadrate.Znaci mogli su da stave i rok od 80 godina ne bi ga ispostovali.

Milan

pre 8 godina

Ovo samo kod nas ima. Bolje da ste dali rok 100 godina. Kinezi su napravili za 30 godina jedno 20 milionskih gradova, svaki veci od Beograda, a ovi prave tri zgrade za 30 godina. Ovo je smesno.

gremlin

pre 8 godina

30 god...evo vidite koliko je ovo jedna šarena laža,jer za 30 god...ne da se niko neće sećati BG na Vodji,ali ovo je Srbija i ovde sve prolazi...p.s.pogledajte šta je u Abu Dabiju napravljeno u roku 5-7 god,a ne 30...

Mad

pre 8 godina

Ja na ovaj put čekam 56 godine, moj otac 75, a i baba i deda po 80, znači ukupno 300 godine. Šalu na stranu, nek rade pa šta ispadne, bitno da ne propadau korovu ko pola Srbije. Još kad bi te pare što ne znaju gde da ulože bez projekta uložili u puteve, pogotovo oko Bosne i prema CG gde su najgori a najviše se trguje i sarađuje

IQ

pre 8 godina

Pametnom dosta.Bez rasprsve bez ijednog procitanog clana poklonjeno zemljiste za nesto sto se nikad nece sagraditi.Pa Dubai se podigao za 15 godina,a vi ste dali rok 30 godina za jedan deo Beograda.Ovo je ocigledno ozbiljna prevara u pitanju.Strasne stvari sta dopustamo.

Bello

pre 8 godina

uvek Sam govrio da je osnovna greska vlasti to sto nema vizuju za buducnost kao sto imaju sve jake I stabilne zemlje...Evo ovi sns-ovci je imaju,super ! Zaposlice 5.000radnika u narednih 30godina

Pametnjaković

pre 8 godina

Zajam za ovo, zajam za ono, još ćemo na kraju opet da plaćamo mi građani kamate na te zajmove. Umesto da se u Srbiji otvaraju proizvodna radna mesta i projekti koji su proizvodni i izvozno orijentisani, gubi se vreme na nešto što neće doneti nikakvu zaradu u narednih 100 godina najmanje, ako i tada bude bili nešto, a to nešto će biti sitno.

Dusan

pre 8 godina

Opusteno. Projekte kojima je rok par godina mi gradimo par decenija, poput Prokopa i Koridora 10 na primer. Mogu da zamislim koliko ce se graditi projekat ciji je zadati rok 30 godina. Kao sto jednom rekoh, jedina pozitivna stvar u Beogradu na vodi je to sto taj projekat uopste ne postoji.

Strah

pre 8 godina

Oni nama pozajme novac da uradimo ono sto ce biti 70% njihovo, a onda vratimo novac koji smo uzeli sa kametom. Genijalno nema sta. 30 godina rok za izgradnju, 99 godina izdato zemljiste. G E N I J A L N O
Ko razume shvatice.

genije

pre 8 godina

...Potvrđeno je da će projekat da traje maksimalno 30 godina, od čega 50 odsto projekta mora biti završeno u prvih 20 godina... Ovim je sve receno.

zorz

pre 8 godina

Nismo dali Arapima samo najbolju zemlju u Vojvodini nego i centar Beograda. Bravo! Ovo je bruka i sramota, krstim se i levom i desnom rukom.Strasno

tuzan dan

pre 8 godina

Ugovor je mozda hipoteticki "vredan" 3,5 milijarde evra, ali investitor ulaze samo 450 miliona evra. Za taj novac dobice na 99 godina koriscenje najvrednijeg zemljista u Beogradu, a plus i zgrade kao sto su Zeleznicka stanica, hotel Bristol, Fabrika hartije Milana Vape kod Sajma. Mozemo da zakljucimo da je Srbija preuzela ogromne obaveze na cak 30 godina, a investitor dobio ogroman resurs za male pare. Rasprodaja drzavnog blaga se nastavlja.

Zoran Loznica

pre 8 godina

Znači, 60godina. Joj, Bože. Jadni mi. Odraće nas porezom. I sve to da bi Bg bio lep. Zamislite samo scenario u kom bi se sledećih 30 godina izdvajalo za ostatak Srbije na štetu Beograđana.

mikiiii

pre 8 godina

Koliko su av u ekipa u pocetku pompezno i teatralno objavljivali da cemo za 4 godine imati bg na vodi zavrsen uz celokupnu investiciju iz uae. A sad ispada da imaju rok od 20 godina za 50%, u investiciju od 3,5 mlrd evra uae ulazi sa 450mil (ostalo je zajam), 99 godina imaju pravo da nas muzu odatle, prvih 30 ekskluzivno mnogo. kao sto kod nas nikad nije nijedan projekat zavrsen na vreme, tako nece ni ovaj, taman mu rok bio 2 veka. suma sumarum - das 450 mil, nema tendera nizasta, zajmis pare po ne objavljenim kamatama, 99 godina upravljas elitnim delom dvomilionskog grada, imas 68% a dao si 1/7 vrednosti... ugovor veka da, al ne za nas vec za njih...

prevaranti

pre 8 godina

hahahahha- 30 godina ? hahahaha


koji bezobrazluk i mazanje ociju i verovatno pranje para,

Nove gmo sadnice koje ce nici u nasoj zemlji od arapskih firmi. Ko zna sta je sve u pitanju.

Marko

pre 8 godina

Znaci oni ce nama dati POZAJMNICU da bi mi ocistili teren. U prevodu mi im obezbedjujemo atraktivno zemljiste i cistimo teren DZABE. Bolje bi bilo da smo ocistili i prodali zemljiste na tenderima i to nakon valjano uradjenog idejnog projekta.

abc

pre 8 godina

cekaj cekaj cekaj, ovde sve cifre kad se saberu, sve sa ZAJMOVIMA, dobija se cifra od max 700 miliona! o koje 3 milijarde ulaganja vi pricate svo vreme!?

Spasonosni Leteći Krastavac

pre 8 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi objekti koji su sada na maketi projekta "Beograd na vodi" biti izgrađeni u naredne četiri godine

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=03&dd=18&nav_id=969809

Bata

pre 8 godina

30 godina??? Pa jesu li onu normalni? 30 godina da imamo ogromno gradilište u sred grada? Rekli su da će Beograd od tog posla dobiti 3 milijarde evra. Tri milijarde na 30 godina je 10 miliona evra godišnje. To je bukvalno NIŠTA! Ovo je nevidjen kriminal i korupcija, gde će džepove napuniti Vučić, Mali, Vesić, Mihajlovićka i ostali iz kamarile, a Beograd će ostati unakažen i opljačkan!

Bojan

pre 8 godina

Oni ce uloziti 300 miliona, pozajmice nam jos 200, a 3 milijarde ostatka cemo uloziti mi i dati im zemljiste vredno nekoliko milijardi evra.Pri tom oni postaju 2/3 vlasnici projekta.Genijalno nema sta.Bravo napredni, zavicete Srbiju u crno!!!

Bata

pre 8 godina

30 godina??? Pa jesu li onu normalni? 30 godina da imamo ogromno gradilište u sred grada? Rekli su da će Beograd od tog posla dobiti 3 milijarde evra. Tri milijarde na 30 godina je 10 miliona evra godišnje. To je bukvalno NIŠTA! Ovo je nevidjen kriminal i korupcija, gde će džepove napuniti Vučić, Mali, Vesić, Mihajlovićka i ostali iz kamarile, a Beograd će ostati unakažen i opljačkan!

Strah

pre 8 godina

Oni nama pozajme novac da uradimo ono sto ce biti 70% njihovo, a onda vratimo novac koji smo uzeli sa kametom. Genijalno nema sta. 30 godina rok za izgradnju, 99 godina izdato zemljiste. G E N I J A L N O
Ko razume shvatice.

Dr No

pre 8 godina

A razlog zasto daju zemljiste arapima tj eagle hilsu je bio taj da su oni jedini spremni da uloze 3.5milijardi eura. A sada vidimo da je to bila laz i da ce te pare uloziti tek u roku od 30 godina.
Pod ovim uslovima mnoge kompanije bi htele da rde ovaj projekat a ne kao sto je Vucic pricao da nema zainteresovanih da odmah iskesiraju novac i zavrse projekat za 3 godine

anonimac3

pre 8 godina

30 godina?! Pa da li su oni normalni?!! OK, 3-4 godine stvarno nije realan rok za tako veliki projekat. Ali kako su samo imali obraza pricati o ovome od prvog dana kao da je ovo maltene gotova stvar... Pa da se garantuje izmedju 6-8 god, pa i nekako. Ali ovo je jedna sprdnja sa zdravim razumom

IQ

pre 8 godina

Pametnom dosta.Bez rasprsve bez ijednog procitanog clana poklonjeno zemljiste za nesto sto se nikad nece sagraditi.Pa Dubai se podigao za 15 godina,a vi ste dali rok 30 godina za jedan deo Beograda.Ovo je ocigledno ozbiljna prevara u pitanju.Strasne stvari sta dopustamo.

sasa jokic

pre 8 godina

"Za cetiri godine ce i poslednja zgrada sa makete biti zavrsena, a kula, promenada i dva objekta za godinu dana". Premijer Vucic izjavio pre mesec dana?
Oni ne umeju ni oko rokova da se usaglase, ali to je tipicno kada se mnogo laze, zaboravljaju stasu sve obecali.
Mada koga briga za Beograd na vodi, bitno je da su nam uveli sisteme za navodnjavanje, da su poljoprivrednici dobili 300 miliona jeftinih kredita, da se priprema teren za fabriku cipova, fabriku delova za Boing i Air Bus, Mercedes uveliko pravi autobuse, Sisu kamione, Tenis uzgaja milione svinja......Jel tako bese?
E sad, nije ni ovo problem, nego sto On posle svih ovih obmana jos uvek ima 50% podrske!?

Kako ko, pa ja

pre 8 godina

Evo jedno objektivno pitanje bez politickih tema i gluposti:

Da Premijer Vucic objasni njegovu izjavu "za 4 godine bice zavrsena poslednja zgrada" i danasnjeg ugovora "20 godina 50% projekta"?

Unapred zahvalan.

Dejan

pre 8 godina

Aman ljudi, pustite Arapina neka gradi.Ako će uložiti svoje pare i angažovati naše firme, radnike i materijal, može samo da nam bude dobro.Nije ovde glavni cilj da se izgradi Beograd, nego da se angažuje i pokrene građevinska industrija u celoj Srbiji koja onda za sobom povlači napred i sve ostale privredne grane.Dosta je to para i biće tu angažovano mnogo firmi iz svih krajeva Srbije i svi će imati koristi a ne samo Beograd. Ako građevinski radnik primi platu, potrošiće taj novac na kupovinu drugih proizvoda pa će i druge privredne grane da zarade i prosperiraju.Na kraju krajeva, kupiće kajmak od seljaka na pijaci u Babušnici.Ovo je klasična priča iz ekonomskih udžbenika kako pokrenuti privredu (i što je najbolje u celoj priči, ne od naših državnih para).Nije dobro da traje ni predugo ali ni pre kratko (zbog mogućih inflatornih pritisaka i nekih drugih razloga).Nisam bot ali ne mogu da budem protiv nečega što je dobro.

crnogorac-

pre 8 godina

nisu mi jasni ove pojedinci koji su protiv ove investicije, pa ljudi imali ste obicnu livadu sa barakama, neka investitor brine moze li da proda te nekretnine ili ne moze, i svaki put kad se neki stan bude preprodavao Srbija ce da ubira porez na promet nepokretnosti. A da ne pricamo o ostalim efektima ove investicije za cijelu industriju.
Neka je sa srecom!

ИБАРСКИ ВУК

pre 8 godina

истопише се силне милијарде ..............сад се свело на пола милијарде...........а у наставку ништа...........за 30 година ће сви заборавити ове макете

Ilija 22

pre 8 godina

Mislim da je naša strana izvukla maksimum. Od divlje gradske deponije do budućeg poslovnog centra ovog dela Evrope proćiće samo nekoliko godina. Ne treba žuriti sa kompletnom izgradnjom, jer naša građevinska operativa nije sposobna za brzu izgradnju ovolikog broja objekata u kratkom vremenu.

Moni

pre 8 godina

Sve je spremno za pocetak gradnje,i nema sta da se ceka.Ovaj posao je vredan i truda i odricanja koje se dosad ulozilo i koji ce se tek uloziti.Sve je vredno toga.

Outsider pravi

pre 8 godina

Ekonomski genocid pod dirigentskom palicom experta za vodomere, najvećeg sina naših naroda i narodnosti, jednog, jedinog, neprikosnovenog, exppv veličanstvenog.

Slava nam.

prevaranti

pre 8 godina

hahahahha- 30 godina ? hahahaha


koji bezobrazluk i mazanje ociju i verovatno pranje para,

Nove gmo sadnice koje ce nici u nasoj zemlji od arapskih firmi. Ko zna sta je sve u pitanju.

kuku i motiku u ruke!!!

pre 8 godina

Za finansiranje projekta "Beograd na vodi" kompanija "Eagle Hils" će obezbediti 300 miliona evra i 150 miliona evra u formi kapitala, uz dodatnih i 150 miliona zajma u formi pozjamice osnivača kompanije.

Ove bu..le su to potpisale???

Za 450 000 000 dolara Arapi ce dobiti na koriscenje zemljiste rascisceno od strane nas glupana koji cemo se zbog toga kod njioh zaduziti za 350 000 000$, na 99 godina???

Gde su tri i po milijarde koje je obecao Vucic??

Gde je tender???

Kako sad trideset godina rok , kad je Vucic pre par meseci rekao da pocinju naleto i rok zavrsetka je pet godina???

I NAJVAZNIJE PITANJE: KOLIKO SU SE NASI "BIZNISMENI" UGRADILI???

Spasonosni Leteći Krastavac

pre 8 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi objekti koji su sada na maketi projekta "Beograd na vodi" biti izgrađeni u naredne četiri godine

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=03&dd=18&nav_id=969809

tuzan dan

pre 8 godina

Ugovor je mozda hipoteticki "vredan" 3,5 milijarde evra, ali investitor ulaze samo 450 miliona evra. Za taj novac dobice na 99 godina koriscenje najvrednijeg zemljista u Beogradu, a plus i zgrade kao sto su Zeleznicka stanica, hotel Bristol, Fabrika hartije Milana Vape kod Sajma. Mozemo da zakljucimo da je Srbija preuzela ogromne obaveze na cak 30 godina, a investitor dobio ogroman resurs za male pare. Rasprodaja drzavnog blaga se nastavlja.

Bojan NS

pre 8 godina

Molim da mi neko odgovori
Kako je ova kompanija dobila ovaj posao bez tendera?
Zasto ne ulazemo u fabrike i proizvodnju a ne u stanove za bogate i trzene centre gde cemo mi kao jeftina radna snaga prodavati uvoznu robu, umesto da proizvodimo?
Zaposlite 20.000 ljudi u neku proizvodnju da Srbija nesto izvozi..

zorz

pre 8 godina

Nismo dali Arapima samo najbolju zemlju u Vojvodini nego i centar Beograda. Bravo! Ovo je bruka i sramota, krstim se i levom i desnom rukom.Strasno

tony

pre 8 godina

...ha, ha, ha...kako je Vučić maestralno izradio i Malog i Mihajlovićku i sve ostale koji su stavili svoj potpis...baš danas se razboleo i nije mogao da potpiše...genijalno, jednog dana kad padnu sa vlasti i podignu se krivične prijave zbog svih nezakonitih radnji u vezi BGDH2O, ON će reći da ništa nije potpisao i da sa time nema nikakve veze...ha, ha, ha... ašto se tiče roka od 30 godina, odmah mogu da kažem da od toga nema ništa, napraviće nekoliko stambenih zgrada, shopping moll, kulu i hotel i to će biti to, nakon toga će projekat biti obustavljen

Vesna 315

pre 8 godina

Nesto slicno postoji u Becu - ne zove se Bec na Dunavu nego UNO City.
Gradilo se i vise od 30 godina. Saobracajne pristupnice su podzemne , nekoliko kilometara pre samog City-ja, sistem podzemnih garaza takodje...

Dakle, Beograd na Vodi je MOGUCE napraviti. Vreme ce pokazati da li mi to mozemo.

Kad budem mrtav i beo. (Kanada)

pre 8 godina

Za 30 godina bice nas 5 miliona i moracemo da u uvezemo 3-4 miliona Kineza i Afrikanaca da radi i izdrava 4 miliona penzionera.
U Torontu se sazida dvadesetak ovakvih krajeva godisnje.
I na kraju sta ce nam doneti toliki kancelarisnki prostor?
Ovaj Vucic je ovaplocenje nesposobnosti i demagogije.

Beli listic

pre 8 godina

Vi sto se cudite za ovo od 30 godina, ajde se vi organizujte i idite na gradiliste, pa napravite brze. Ljudi i dalje nisu svesni o koliko velikom projektu se ovde radi. Ovo je prakticno grad unutar grada, a ni jedan grad nikada nije nikao preko noci.

mikiiii

pre 8 godina

Koliko su av u ekipa u pocetku pompezno i teatralno objavljivali da cemo za 4 godine imati bg na vodi zavrsen uz celokupnu investiciju iz uae. A sad ispada da imaju rok od 20 godina za 50%, u investiciju od 3,5 mlrd evra uae ulazi sa 450mil (ostalo je zajam), 99 godina imaju pravo da nas muzu odatle, prvih 30 ekskluzivno mnogo. kao sto kod nas nikad nije nijedan projekat zavrsen na vreme, tako nece ni ovaj, taman mu rok bio 2 veka. suma sumarum - das 450 mil, nema tendera nizasta, zajmis pare po ne objavljenim kamatama, 99 godina upravljas elitnim delom dvomilionskog grada, imas 68% a dao si 1/7 vrednosti... ugovor veka da, al ne za nas vec za njih...

Ciciban

pre 8 godina

30 godina.Pa dobro nije mnogo.Ali oni kao ulazu milijarde a u stvari prave jednu-dve zgrade pa kad rasprodaju prave dalje.E sad po paprenim cenama srbima sigurno nece rasprodati te kvadrate.Znaci mogli su da stave i rok od 80 godina ne bi ga ispostovali.

Moravac

pre 8 godina

30 Godina pa ovo bi bilo urnebesno smešno da se dešava nekom drugom a ne nama. Pa za 30 godina će albanci zauzeti i bg, srbi će se svi iseliti jer im je prosto neprijatno kolko se ovde dobro živi. Mala je ovo zemlja koliki je vučić izdajnik!

mmmmm

pre 8 godina

Ne shvatam ovoliko negativnih komentara. Pa bolje je da postoji nešto nego ništa. Što bi rekao Petao Sofronije "2 x nista je ništa". Ima ova vlast propuste za koje treba da ih pljujemo, mislim da ovo nije to.

ALA CE SE PERU PAREEEE

pre 8 godina

Ej botovi...cokule,vi sto lupate minuse prvo procitajte vest!Jel vi znate koliko je 30 godina? Kad se ima para to se zavrsi za 10 godina,i to bez zurbe.Te kupljene diplome vam nisu merilo znanja,sedite jedan.

Skopje 2014

pre 8 godina

Za tako malo ulozeno pare(po godini),Beograda daete strancima.Pa to mozete i sami.Za uporedba Skoplje 2014 je izgracen za 3 godine sa 500 miliona eura od same Makedonije i pare su ostale u Makedonije zasto zazivela je MKD gradezna operativa.Novi bulevari popravljene fasade,trg,novi teatar,muzej,filharmonija,zgrade ministarstva,mostove,zicnica prema brdo Vodno i dr.Smejaliste se da je diznilend,a ovo vase nije li drugi dinilend?Ovo Skopsko je barem nase.Pozdrav i nemojte da se smejete.

Milan

pre 8 godina

Ovo samo kod nas ima. Bolje da ste dali rok 100 godina. Kinezi su napravili za 30 godina jedno 20 milionskih gradova, svaki veci od Beograda, a ovi prave tri zgrade za 30 godina. Ovo je smesno.

Dragan

pre 8 godina

Do danas bio sam 100% za ovaj projekat. Kada sam procitao "30 godina" kao rok za parcelu koja objektovno moze biti kompletrno odradjena za 7-8 godina postalo mi je jasno da investitor ima nameru da napravi samo trzni centar, 2-3 zgrade i to je sve.

Zoki Falcon

pre 8 godina

Malo da osvežim pamćenje građanstvu:
Šta je bila jedna od glavnih odlika radikalske vlasti u Zemunu pre god?
Besumučna divlja gradnja po celom Zemunu koji je onda uništen da se više nikad neće oporaviti! Pa silni placevi koji su prodavani ljudima pod zvučnim nazivima tipa "Plavi horizonti" i sl; na šta liče sada ta naselja ? Gomila sklepanih kuća bez ulica, asvalta, kanalizacije...
Skoro su zbog građenja novog mosta u Zemunu morali da se ruše neki objekti, a kuće su se našle na samoj ulici bez trotoara; vlasnici tih objekata imaju rešenja za gradnju koja je lično potpisao sadašnji precednik Tomislav Nikolić.
Pa prošetajte se malo savskim nasipom iznad bloka 45. na onom delu gde je vrhuška podigla kućetine lepo su počeli da zatrpavaju i nasipaju korito Save da im reka više ne plavi dvorište , verovatno. Šta će se desiti kad Sava opet naraste Bog sveti zna, nasip je rastresen zbog silnih kamiona koji tuda prolaze, bojim se najgoreg u slučaju poplave.
Ukratko, Srbija se nikad neće oporaviti od ove vlasti i štete koju su napravili !

cisco kid

pre 8 godina

Ugovor na 3,5 milijardi dolara a oni će uložiti 300 miliona .Pa jel ste vi jeli bunike.A onih 3 milijarde dolara po našoj grbači a arapi imaju zemljište još 99 godina.Pa šta je ovo.

Washington

pre 8 godina

Smesno bre. Zivim u malom gradicu u Americi, ovde su sagradili 6 zgrada u roku od godinu dana. Znaci kad se nesto ozbiljno krene onda se ozbiljno i radi. Ovo je sprdnja, 20 godina do polovine projekta? Pa sta pravite? U Srbiji ne moze 10 km autoputa da se napravi za 5 godina. Jadni smo.

Ovo neki Japanac da procita pao bi u komu.

30 godina

pre 8 godina

ZA 6 GODINA IZGRADJEN HIDRO ELEKTRANA DJERDAP. od nule do PROIZVODNJE STRUJE.

Izgradnja HEPS „Đerdap 1” je zvanično počela 7. septembra 1964. godine. Prvi agregati pušteni su u rad 6. avgusta 1970. godine, istovremeno na jugoslovenskoj i rumunskoj strani.

Три године после Другог светског рата, 11. априла 1948. године, постављен је камен темељац Новог Београда и у пролеће 1948. на левој обали Саве је почело да се гради насеље окружено са свих страна песком и мочварним тлом. Објекти су ницали једни за другим, а четири године касније (1952) је основана општина Нови Београд

30 godina posle toga, 1978 godine, pitajte koliko je ljudi uveliko zivelo na Novom Beogradu.

abc

pre 8 godina

cekaj cekaj cekaj, ovde sve cifre kad se saberu, sve sa ZAJMOVIMA, dobija se cifra od max 700 miliona! o koje 3 milijarde ulaganja vi pricate svo vreme!?

Aleksandar

pre 8 godina

U mojoj kompaniji od juna kreće realizacija projekta vrednog 7 milijardi dolara sa rokom od šest godina. Kreće od juna jer se još uvek pokušava napraviti model da se sve to završi za 4 godine jer BoD smatra da je šest godina predugačak rok.

Da im je neko došao za sto i rekao da će trebati 20 godina za realizaciju od 50% ovog duplo skupljeg projekta - sutra bi ga na stolu sačekao ček poslednje plate i zahvalnica za saradnju u prethodnim godinama, a nakon toga bi imao ozbiljnih problema da ponovo nađe posao.

Tako posao realizuje ozbiljna kompanija, a mi ovde imamo primer države koja na posao gleda kao preprodavac sa Kalenić pijace. Zato Srbija nikada neće biti uspešna država.

EU Citizen

pre 8 godina

Odlična vest, sada je već ipak mnogo verovatnije da će tamo nešto leoo da nikne, i da će Beograd za nekoliko godina biti mnogo bogatiji i lepši grad. Meni se sviđa ovaj projekat, a kvazi-stručnjaci (koji su nam ostavili preružno nasleđe komunističkih zgradurina, pa bi trebalo da se pokriju ušima, ali to nema ni stida ni srama), mračnjaci i komunjare koje imaju problem sa svakom promenom i boljitkom, naročito ako je u pitanju nešto elitno i specijalno (sasvim ispravno se, doduše, dosećaju da ništa tog tipa nije i neće nikada biti za neradnike i nesposobne, to jest za njih, zato i bolesno mrze tržište i kapitalizam :) ) moraće da se naviknu na činjenicu da oni, srećom, žive u našem svetu, gde se grade oblakoderi, kapitalizam je dominantni model i novac i rad pokreću svet, a ne mi u njihovom sivom gulagu, gde nije bitno što smo svi puka sirotinja bez perspektive, samo da pametniji i vredniji komšija nema više od mene :))

Djordje

pre 8 godina

Koja sprdačina!! Jugoslavija je bila totalno uništena posle drugog svetskog rata, I obnovljena I izgradjena za 15! Ljudi, UAE imaju najveći balon nekretnina, ulaganje u projekte bez kupaca ili logike..

komedija

pre 8 godina

Sinisa Mali rece bice izgradjen za 4, Vucic za 10, sad
kazu za 30... To je apsolutno ok da se tako sprdaju kad narod ne reaguje. I treba. Samo se nadam da nece doveka tako moci.

Strahinja

pre 8 godina

Ma sta je to 30 godina, Keopsovu piramidu su pravili 40 godina xD... Ali sta je to u poredjenju sa njenom kulturnom vrednoscu, vredela je svakog roba. LOL

Miroslav

pre 8 godina

Naši vrli "lumeni" izjavljuju, da će ovaj projekat "Beograd na vodi" pokrenuti čitavu Srbiju.Podelite 3 i po milijarde na 30 godina,pa ćete videti da li je taj iznos dovoljan da pokrene privredu omanjeg grada.Vučić,g-đa Mihajlović and company,sigurno su bežali sa časova matematike.DILETANTI!!!

m

pre 8 godina

Biće hapšenja psole izbora. Ovo je sramota šta rade, a mi ćurtimo. Pa sva imovina da im se oduzme neće moći da se naplati šteta koju je ova vlast do sada napravila.

Iggy

pre 8 godina

Znaci oni ce nama dati POZAJMNICU da bi mi ocistili teren. U prevodu mi im obezbedjujemo atraktivno zemljiste i cistimo teren DZABE. Bolje bi bilo da smo ocistili i prodali zemljiste na tenderima i to nakon valjano uradjenog idejnog projekta.
(Marko, 26. april 2015 14:52)
Kako dzabe? Poklonis teren, ocistis ga i onda placas kamatu na pozajmicu onome ciji si teren besplatno ocistio! Perpetum mobile!

kleko

pre 8 godina

a zašto nema nigde vučketa? zašto on nepotpisuje? pa zato što zna da neće proći mnogo a biće svi koji su potpisali krivično gonjeni zbog ove naj veće malverzacije 21. veka!!!

milojica

pre 8 godina

moram samo da dam jedno poredjenje. miskovic kog pljuju na sve strane KUPI plac i jos ulaze otprilike koliko i arapi u ovaj projekat za tc na autokomandi.
ko ovde koga za....va. meni je matematika u gradnji vrlo prosta. ako prodamo to zemljiste zaradicemo mnooooogo i jos vise poreza naplatiti a opet mozes da kontrolises sta sme a sta ne sme da se gradi. ovako nas em kosta exproprijacija em poklanjamo em se zaduzujemo em se namece skadar na bojani projekat od 30 god...
sta ce nama neprijatelji kad imamo sami sebe.

Artorias

pre 8 godina

Vi sto se cudite za ovo od 30 godina, ajde se vi organizujte i idite na gradiliste, pa napravite brze. Ljudi i dalje nisu svesni o koliko velikom projektu se ovde radi. Ovo je prakticno grad unutar grada, a ni jedan grad nikada nije nikao preko noci.
(Beli listic, 26. april 2015 16
Da se 'organizujemo i odemo na gradilište' napravili bismo ga barem za 10 godina, uživaj u sendviču.

Dusan

pre 8 godina

Opusteno. Projekte kojima je rok par godina mi gradimo par decenija, poput Prokopa i Koridora 10 na primer. Mogu da zamislim koliko ce se graditi projekat ciji je zadati rok 30 godina. Kao sto jednom rekoh, jedina pozitivna stvar u Beogradu na vodi je to sto taj projekat uopste ne postoji.

Srđan

pre 8 godina

Ovo je jedna velka smejurija, sprdnja. Za 30 godina, sam grad može da gradi i izgradi sve ovo. Da li je normalno, da toliko traje gradnja svega ovoga, što recimo kod njih, traje godinu, dve ? Da li je normalno, da nas obmanjuju, da jedno kažu juče, a da danas kažu nešto sasvim drugo ? Ovo je sve tako užno i mučno za gledati i slušati. Mi u Srbiji prosto nemamo iskrene, normalne, političare koji ne obmanjuju javnost. Ovi na vlasti samo obmanjuju, samo nešto " rekonstruišu " , govore kako " ih je sramota koliko nam dobro ide " i sl. Tuga i jad. Jako volm svoju zemlju, ali pitanje je dana, kad ću preći preko ljubavi i preko granice.

MojeIme

pre 8 godina

Znam da cu dobiti nekoliko stotina minuseva od sendvic ekipe, a mozda ni urednistvo nece dozvoliti ovo, ali:
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/443340/Vucic-Beograd-na-vodi-gotov-do-2019-godine

Koliko nam treba da shvatimo da nas vode neiskreni karijeristi u kombinaciji sa manipulatorima i neradnicima?

tatamata

pre 8 godina

Ja mislim da u ime naroda neko treba da podnese krivičnu prijavu protiv Vlade Republike Srbije. Ovo je potpuno bezumlje. Čak ni u delu oko izgradnje nije se išlo u korist građana nego ove kompanije. I zašto svi građani Srbije finansiraju ovaj megalomanski projekat u Beogradu? Od njega ni ljudi koji žive u Beogradu nemaju vajdu a kamo li ostatak građana Srbije. Težak kriminal.

todor

pre 8 godina

Parkirali tramvaj ispred da se ne vide ljudi koji ptrotestvuju. Pa ovo je kao u Severnoj Koreji. Treba svi da izadjemk sutra na ulice iz svih gradova Srbije

GagY

pre 8 godina

Ovo je sjajna vest, jer će prva sledeća vlada proglasiti ovaj kvazi projekat nevažećim, nelegalnim i štetnim, a sve potpisnike ugovora pohapsiti.Nije gospodin Vučić baš toliko blesav, pa mu je baš danas pozlilo, i poslao Zoranu da potpiše ugovor.Blesav je jedino narod koji još uvek nešto čeka. Princa na belom konju, koji ispunjava sve njihove kriterijume, da bi bio dostojan da dobije njihov presvetli glas na izborima.

Sare

pre 8 godina

Trideset godina ko živ ko mrtav ovo je sve bolje i bolje komendija prava.
Nušiću gde si sada da vidiš svoju ministarku , sumnjivo lice itd...!

igor

pre 8 godina

Pa vodja je rekao da ce biti 5 ili 10 god ili se varam?ovo je udar eagle hils na velikog vodju!!!molim nesu da proveri ko je vlasnik eagl hils-a,mozda je miskovic!!!

Igor

pre 8 godina

Vi dok ste pregovarali godinu - dve Turci su izgradili u Skoplju za 300 miliona eura 3 od 4 zgrade od po 42 kata,kao i propratna infrastruktura naokolo.Trgovski centri,sportski tereni i dr.

Marko

pre 8 godina

Znaci oni ce nama dati POZAJMNICU da bi mi ocistili teren. U prevodu mi im obezbedjujemo atraktivno zemljiste i cistimo teren DZABE. Bolje bi bilo da smo ocistili i prodali zemljiste na tenderima i to nakon valjano uradjenog idejnog projekta.

gremlin

pre 8 godina

30 god...evo vidite koliko je ovo jedna šarena laža,jer za 30 god...ne da se niko neće sećati BG na Vodji,ali ovo je Srbija i ovde sve prolazi...p.s.pogledajte šta je u Abu Dabiju napravljeno u roku 5-7 god,a ne 30...

jedva cekam mart 2018.

pre 8 godina

Jedino sto je izvesno je da ce posle marta 2018. svi oni koji su stavili potpis na dokumenta u vezi BG na vodi biti krivicno procesuirana najmanje za zloupotrebu sluzbenog polozaja.
Ne moze se privatni interes (Arapi) i licni interes (Vucic) proglasavati za javni cak ni u banana drzavi sa koja se zove Srbija!!

auuuuuuu

pre 8 godina

kakva nevidjena prervara milenijuma. prvo je kralj medju prevarantima rekao da je rok 4, 5 godina, pa ovaj mali rece 10 godina i sad, vidi cuda, citavih 30 godina. dakle nista od toga pa nijedna vlast nije uspela prokop da zavrsi a kamoli ovo, hehehehehehehehehehehehe, prevara veka, milenijuma, prevara za ginisovu knjigu rekorda... ma ni dunav, ni sava vas nece oprati od lazi i prevare

Zoki

pre 8 godina

Ljudi ajmo sada malo realno da se zapitamo.Moze li iko ko je ozbiljan da tvrdi kako ce se drzava u kojoj je Beograd zvati 2045?Radimo sve kako bismo se sami od sebe urusili,ne treba niko u tome da nam pomaze.Vrlo je realno da ce ovde u vecini ziveti neki drugi narodi.Sami smo za to krivi,taj proces je uveliko u toku,svidjalo nam se to ili ne

toza

pre 8 godina

Mislim da ni najgori pesimisti nisu očekivali ovakav rasplet. 2 miliona kvadratnih metara za 600000 evra. Šta se dešava ako na isteku 18 godine zaključimo da neće biti izgrađeno 50%. Znači blokirali smo bilo kakvu izgradnju na tom delu narednih 20 godina.
Dali smo džaba zemljište plus još 150000 hiljada evra kredita i plus ko zna koliko para za uređenje infrastructure.
Za ovoliko para i ovu dinamiku mogli smo sami da napravimo odgovarajući projekat da tenderski prodajemo deo po deo, da zaradimo mnogo vise para I da dobijemo prostor koji bi bio uređen u skladu sa urbanističkim I arhitektonskim planovima grada.
Nadam se da će neko odgovarati za ovaj kriminal.

VladimiR

pre 8 godina

30 godina i 4 godine je prevelika razlika. Prodaja zemljišta i davanje u zakup na 99 godina su dve različite transkacije, ali o tome niko nije govorio. Sve što je govoreno je laž! Ovo nije šlag na torti, ovo je kanta šlaga - torta se više ne vidi.

dulin

pre 8 godina

Malo je 30 godina.Trebalo je da potpišu Ugovor na 50 godina.Nema veze.Nego,da li neko ima informaciju gde je Aca kaparisao stan?Ako je na prvom spratu, useli će se za 20 godina, ali u stan u sivoj fazi.

Nama je lepo(taman kako smo zasluzili)

pre 8 godina

Da li je Zorana svesna sta je potpisala?! Ako dobro primecujem AV danas, ali bas danas nije prisutan! Za 30 godina? Ovo je velika prevara.

Reci Ne

pre 8 godina

Odricemo se prostora u srcu glavnog grada na ceo vek za saku dolara kroja prolazi kroz lepljive ruke. Moliim vas probudi te se, pobunite se dok nije prekasno. Nasa deca nam nece oprostiti.

sasa

pre 8 godina

Slikanje palo za juzni tok, slikanje palo za bgh2o..za godinu dana niko se nece secati ovoga, nista se nece desiti. Kad izgube sledece izbore reci ce "eto mi potpisali a na ovima novima je da zavrse"

Savka

pre 8 godina

Radikalni naprednjaci pa komunisti su ceo Novi Beograd izgradili za 30 godina koji je daleko veci od ove makete i to sve na Oooo-RUK(ama) radnoj akciji... a vi sa tolikom tehnikom 30 godina???... pa dobro da vas pitam kada ce biti onda izgradjena nova autobuska i zeleznicka stanica da li ce i ti projekti cekati 30 godina??? Mnogo je pitanja nejasnih ostalo... pa ako se jedan Prokop gradi 40 godina ta vas taj projekat nece biti izgradjen ni za sto godina. Nesto vam je mala svita investitora na slikama za ovoliko veliki projekat, pardon maketu.

zoran

pre 8 godina

Nema od toga nista..amaterizam je itekako prisutan kod nas..sve sami amateri...od predsednika..premijera..ministara..ko bre da ste sa Marsa pali..dati nekom parcelu..da 30 godina gradi..neverujem sam sebi u kakvoj državi živimo..

Teleprompter

pre 8 godina

Hvala Bogu na kablovskoj, pa ne moram da gledam sav onaj "trash" koji dolazi sa domace televizije.
Dovoljno mi je da samo jednom u par dana procitam naslove, pa da mi se sve ogadi.

genije

pre 8 godina

...Potvrđeno je da će projekat da traje maksimalno 30 godina, od čega 50 odsto projekta mora biti završeno u prvih 20 godina... Ovim je sve receno.

Nikije

pre 8 godina

Nadam se samo da se narod upravo osvestio!! Ovi su definitivno najgori u istoriji.... samo je problem sto nisu ostali politicari nista bolji.... Ostaje nam samo nada da ce se pojaviti neki novi ljudi.

vlada

pre 8 godina

@ Skoplje 2014.
Eto vidis ja se gnusam ovog projekta, ali cu se i dalje smejati vasem projektu, zato sto je pokusaj plagiranja citave istorije jednog naroda, nas projekat je obicna, regularna pljacka :-D

Kitajac

pre 8 godina

Kinezi napravili most dug 42 km za dve godine.Ovde ce da nas zamajavaju sa dve stambene zgrade i to je sve. Ili mozda je to obecanje za dundjere da imaju posao narednih 30 ili vise godina.

Do vi dje nja

pre 8 godina

Za trideset godina cu imati skoro osamdeset i sa uzivanjem su provoditi penzionerske dane na obalama Beograda na vodi. Pricacu unucima kako tri decenije zivota u prasini, sa iskljucenjima vode i struje zbog krpljenja novih instalacija (jer su stavljene jeftine pa propale) i zakrcenim saobracajem, vredele svake kapi prolivenog znoja i suza. A unuci ce me gledati pravo u oci i nece razumeti ni jednu jedinu rec jer im srpski srecom nece biti maternji jezik.

4 godine godine duge

pre 8 godina

Jak im rok.Nekoliko zgrada i jedan mostic pravice 30 godina.Kinezi su celu Kinu izgradili za 20 godina a ovi ce nam uraditi za najmace 30 a moguce i nikad.

Strahinja

pre 8 godina

Od kojih para cete izdvojiti preko milijardu eura(32%),opet cete otimati od penzionera,gde vam je premijer na potpisivanju ugovora,valjda ne verujete stvarno da ce to biti izgradjeno,a da zaposlicete hiljade radnika na tom projektu,ove prevare stvarno treba izdrzati?

alco

pre 8 godina

Cekaj, ko je ovde lud.Zar nije bilo raci da ce se zavrsiti za nekoliko godina i da je investicija 3milijarde dolara.Znaci jedna nula manje a polovina u vidu zajma.Znaci beogradjani ce da vracaju zajam.Znaci i zajam za preseljenje zeleznickih objekata i jos 40 za eksproprijaciju .Sta onda ulaze ovj lik?

Milos

pre 8 godina

Na papiru 30 a u realnosti minimum 60. Nijedan projekat ovde nije na vreme zavrsen. Plus da li ce ta firma postojati 30 godina mada i za Srbiju je pitanje. Premijer je izjavio za 4 godine da ce sve sa makete biti zavrseno (istina Mali je spominjao 2020) al sad ispada 2045. Strah me je za nasu buducnost i buducnost nase dece.

korleone

pre 8 godina

30 godina.secem se Vucic je u kampanji spominjao 5-10 godina.pa arapi su za manje godina dubai izgradili!ne,nije vlast kriva krivi smo mi sto smo ovce!

Lule

pre 8 godina

Ovi su pomracili slavu prethodnika po pitanju pljacki. Samo se nadam da neka sledeca vlast nece biti tako milostiva prema prethodnima, kao ova. Valjda ce neko završiti na odgovarajucem mestu kao pravosnažno osudjen.

Pametnjaković

pre 8 godina

Zajam za ovo, zajam za ono, još ćemo na kraju opet da plaćamo mi građani kamate na te zajmove. Umesto da se u Srbiji otvaraju proizvodna radna mesta i projekti koji su proizvodni i izvozno orijentisani, gubi se vreme na nešto što neće doneti nikakvu zaradu u narednih 100 godina najmanje, ako i tada bude bili nešto, a to nešto će biti sitno.

toza

pre 8 godina

Izgleda da je Vučiću pozlilo kada je skontao da ga je Dinkić obmanuo. Ali kao I svaki narcis umesto da zaustavi ovu propast od ugovora nema m... da izađe pred narod i kaže da je pogrešio i da prekine ovu spr....nu.
I da napomenem da poštujem funkciju Premijera ali ne poštujem Vučića.

lepi mara

pre 8 godina

što se bre bunite? pa ovo je koliko vidimo projekat koji će nas mnoge nadživeti. to je bre nešto. a gde bi nam bio kraj, da je država tolike pare uložila u izgradnju porušenih kuća, ili obnovu škola, ili bolnica a da je pri tom angažovala mala i srednja preduzeća. ženo, gde su ti pasoši?

Sasa

pre 8 godina

Makovic je napravio belvil kakav takav za godinu dana u pitanju je 13.8 ha. Zemljiste je tad prodato za samo 90.000.000,00 eura. Oni cr dobiti za 300.000.000,00 150 ha. Nerazumem.

sj

pre 8 godina

Prokop je najavljivan i gradjen 30-40 godina i nije zavrsen.Svaka vlast se tu slikala ,a sada ako se zavrsi,naredne 99 godine ima da se slikaju ispred
makete Beograd na vodi.
Mene cudi da prvi ljudi iz vlasti Vucic i Nikolic ne prisustvuju ovako vaznom trenutku.Da li oni uopste veruju u ovaj projekat!?

Zoran Loznica

pre 8 godina

Znači, 60godina. Joj, Bože. Jadni mi. Odraće nas porezom. I sve to da bi Bg bio lep. Zamislite samo scenario u kom bi se sledećih 30 godina izdvajalo za ostatak Srbije na štetu Beograđana.

Maja

pre 8 godina

Uzimaju kredite, zadužuju građane ove zemlje da bi gradili kule i tržne centre po Beogradu. Ljudi, dosta je ulaganja u Beograd, treba graditi puteve, pruge, bolnice, škole po Srbiji. Zaduživati Srbiju a graditi beskorisne građevine po Beogradu je skandalozno.

Setite se da se RTS finansira i republičkog budžeta, a oni nam emituju Beogradsku hroniku. Mučno je više slušati i gledati o tom Beogradu. Stop zaduživanju. Stop Beogradu na vodi.

zaintrigiran

pre 8 godina

Ne mogu da shvatim ko ce dati silan
novac za stan ili lokal i onda strpljivo uzivati 30 godina na gradilistu.Meni su ispred zgrade jednog leta izvodili radove,budili me uredno svako jutro,a od prasine nisam otvarao prozore,prolupao sam skroz.

Bello

pre 8 godina

uvek Sam govrio da je osnovna greska vlasti to sto nema vizuju za buducnost kao sto imaju sve jake I stabilne zemlje...Evo ovi sns-ovci je imaju,super ! Zaposlice 5.000radnika u narednih 30godina

zoran

pre 8 godina

Kinezi sagradishe prugu Peking -Lasa na Tibetu, duzine 2000km, za nekih 20 godina. Pruga ide preko Himalaja I na nekim mestima je na visini od 5000m..!!!

Srbija, za to vreme, gradi jednu zeleznichku stanicu, Prokop, u centru glavnog grada 40god. Sada, slavno, zapochinje novu rushevinu u trajanju od 30god, chitaj 120god. Mi mora da smo Bogu neshto opako skrivili. Uskoro dva nevidjena rugla u centru glavnog grada.

Jednom normalnom investitoru bi bilo dovoljno 5 godina da zavrshi sve te zgrade na obali. Takvi projekti se rade u 3 smene u ozbiljnim drzavama. Kod nas ce biti jedan meshalica za beton, nekoliko lopata I mistrija. 20 nezadovoljnih majstora I teraj.

Vasilije

pre 8 godina

Novci koji se pominju nisu ni izbliza dovoljni ni za 'prvu fazu' izgradnje: dve stambene kule, trzni centar i kula 'Beograd'. Treba reci i da je za ove Arape to sitna para. A to je trebalo da bude zamajac projekta, koji treba posle da privuce DRUGE investitore da uloze do ukupne sume od 3,5 miljardi. Pa ko ce to onda to da finansira? O cemu se ovde radi? Hocemo li imati najvecu rupu u Evropi sledecih 30-99 godina? Makar nas nista ne kostala, osim upropascenog grada?

Reci Ne

pre 8 godina

Odricemo se prostora u srcu glavnog grada na ceo vek za saku dolara kroja prolazi kroz lepljive ruke. Moliim vas probudi te se, pobunite se dok nije prekasno. Nasa deca nam nece oprostiti.

Иван

pre 8 godina

Стварно тужно. Нисам против тог пројекта али кад схватим да ћу имати 60 година тада... Баш ме је разочарала ова информација...

Marko BG

pre 8 godina

"Beograd na vodi" je dobar projekat ali nije dobra lokacija. Taj deo grada je trebalo sačuvati kao istorijsko jezgro grada i urediti samu obalu reke. Ovakav projekat trebalo je graditi na levoj obali Dunava, na području od Pančevačkog mosta do Pupinovog mosta.

Vlada

pre 8 godina

Dajemo im 90 hektara najboljeg zemljista i jos moramo da platimo, i to preko onoga sto smo vec potrosili na uredjivanje... Super posao, ne zna se tacno kad i sta ce raditi. U normalnim zemljama investitor u startu plati debelo za zemlju i uredjivanje, i tacno se zna sta i do kada mora da uradi.

srecko

pre 8 godina

Koliko me matematika sluzi, 150 je investicija + 150 + 90 + 40 su pozajmice koje moraju da se vrate, podeljeno sa 30 godina je 5 miliona godisnje investicije. Koja je matematika primenjena da je vrednost projekta 3.5 milijardi? Zarada od 2350%? Ono sto je potpuno ispravna racunica je da ima vremena za mnogo izbora i kampanja do zavrsetka 50% a do 100% niko i ne razmislja, ni Arapi ni druga Ugovorna strana, a Ugovor vazi i vazi......

Aleksandar

pre 8 godina

Da li je iko pitao narod da li zeli taj BG na NH3OOH? Zasto se trose nase pare, da dibro ste videli NASE PARE, pare naroda, koji ne zeli ovo? Odakle vam bre pravo da to radite?

Zbog cega sve ovo

pre 8 godina

Ono što mi je drago da vidim u ovim komentarima je da Srbija i njen narod ne zaboravlja (sva obećanje ove a i predhodne vlade). Nadam se da neko od istoričara ima to sve zabeleženo. Ovo mi je kao se čini interes velikih svi gledaju dobro da zarade i da se obogate a gde smo tu mi. Bitno je da je to projekat koji je od velikog značaja pitamse za koga... Hoćemo li biti srećniji od njega bogatiji? Neko je lepo rekao ovde da nam treba proizvodnja a ne tržni centri sa paprenim cenama većim nego u inostranstvu. Koliko će biti cena kvadrata ne smem ni da pomislim. Bilo bi mi draže da su potpisali projekat za izgradnju metroa. Vreme će pokazati svoje a mi ga nemamo za čekanje...

hehe

pre 8 godina

A ja mislio za koju godinu u komšiluk kad je već blizu kad se izgradi da ne moram do Dubaia, ali čini mi se da ću brže ušparati za par puta do Dubaia i New Yorka nego što ću živ vidjeti Beograd na vodi.

sbd

pre 8 godina

ja sam bogami od jendog bota pročitao da se sprama ugovor od 3,5 milijardi! tako nešto sam i mislio, slušajući premijera. i koliko sam shvatio, doći će Arapi i uložiti (maltene pa pokloniti) tek tako te silne milijarde, ne pitajući da li se projekat isplati ili ne, zato što naš premijer od šeika ne traži pare, već sa njim priča o filozofiji, muzici i književnosti. ja sam bogami mislio da će tako da nikne Bgd na vodi, za par godina. kad ono ne 3+ milijardi nego 300 miliona za 300 godina, uz nova zaduživanja. eh sudbino, izdajico!

komsija

pre 8 godina

hahah...projekat planiran da bude zavrsen za 30 godina...a 50% u prvih 20 godina...znaci u tih 50 & verovatno ulazi uredjenje zemljista, iseljenje ljudi, premestaj zeleznice, sklanjane pruge, uredjenje kanalizacione, elektro i druge infrastrukture, znaci prvu zgradu cemo videti za 25 godina otprilike....cek,cek, nismo se tako dogovorili drugari....nisu za to ljuti davali glasove pre 3 godine na izborima...

Marko

pre 8 godina

Srbjja postaje suvlasnik BGD H2O zaduživanjem. Iz teksta sledi da se danas zadužila za 150+90+40 = 280 milona evra. Ako je cena subvencije radnog mesta u proizvodnji po Dinkiću oko 10.000 EUR, Srbija će u ovo potemkinovo selo uložiti 28000 radnih mesta. I to samo za početak gradnje, jer je celokupna vrednost procenjena na 3,5 mlrd, od toga će Srbija uložiti 36%, otprilike 1,5 mlrd, odnosno bar 150000 subvencionisanih radnih mesta. Koliko sam razumeo iz medija, BGD H2O će obezbediti sveukupno 17000 radnih mesta. Procenite sami ima li ovo ikakvog smisla.

trtko

pre 8 godina

Pa ko brani Srbiji da završi ovaj projekat za 10 godina?! Neka država i svaki pojedinac savesno onemogućava pokušaje malverzacija i pljački, a institucije države povrate opljačkano i eto ubrzanog napretka.
Mi uvek nešto čekamo od drugog - kako da ga zeznemo.
Valja nama da vratimo vlast Austro - Ugarima.

Zanatlijama i mikropreduzećima:
1. Država ne omogućava uvoz mašina, alata i sirovina bez carine.
2. Ne nudi oslobađanje od poreza i olakšice na period do 5 godina, itd, itd...
3. Izvoz, procedure, marketing...

Ružno i tužno.

Put your money where your mouth is

pre 8 godina

Da li ce im to biti glavni adut u prodaji stanova? Kupite stan odmah, i narednih 30 godina ce oko vase zgrade biti kranovi, prasina i buka, ali bar cete imati lep pogled na reku! ma ima svi stanovi odmah da se razgrabe

Vladan Grujić

pre 8 godina

Da li sam jedini kome se čini da je na desnoj strani slike, u drugom planu, Dragoslav Šumarac koji u opozicionoj vladi u senci ima "funkciju" ministra saobraćaja? Ako jeste, to povlači za sobom još "hiljadu" pitanja bez pravog odgovora. Ako nije, onda ovaj komentar ne postoji :-)

zoran

pre 8 godina

Kako bi bilo dobro da mogu sebi da posaljem poruku 18 godina unazad. Da se nosis iz ove zemlje naj dalje sto mozes na Novi Zeland recimo to je dovoljno daleko.Zao mi je sto mi deca ovde odrastaju ali smatracu svoj uspeh ako ih izvedem na put da sa 20 godina mogu da odu i da se zaposle van granica ove zemlje da pobegnu iz ovog Ranog Srednjeg Veka.

Bozidar

pre 8 godina

Kazu prodajemo zemlju.
Nismo potpuno prodali zemlju,prodali smo je 68 % a to je manje od 100...a sva ta ulaganja nisu vrednija od nase casti i od nasledja nasih dedova.
Ostavili nam zemlju..da Srpski rod zivi..a mi dovlacimo strance.
Zasto-da bi nam pomogli ne,sami sebi treba da pomognemo braco i sestre,cestitoscu,postenjem,vredni i postenim radom i ljubavlju.
Nasa sloga koja nas moze uzdignuti do nebesa,vrednija je od bilo koje milijarde.

Djoka

pre 8 godina

Kada covek samo zamisli koliko ce Beograd da bude lepsi za jedno sezdeset-sedamdeset godina, onda jednostavno mora da se pokloni pred dalekovidom mudroscu naseg voljenog premijera vucica. Premijeru, buduce generacije ce ti biti zahvalne, kako za onu spomenik-kulu, kao i za sve ostale divote koje uz nju idu.

frida

pre 8 godina

...traziti nacin i izaci iz ovoga svega ...bolje i nas korov ali nas, nego tudje zgrade...ovako ce nam stranci osvojiti grad bez zrna baruta!ako bude jos ovakvih projekata nas nece biti vise u ovoj zemlji...odose mladi i obrazovani a za njima i ostali tako da ciscenje zivotnog prostora za tamo nekog ce biti sprovedeno vrlo efikasno!?

vsh

pre 8 godina

@Zoki Falcon ziva istina, sta ocekivati od vlasti cija siva eminencija dize bez dozvole onakav cardak na savi. Naprave lakrdiju od svega cega se dohvate.

Asad

pre 8 godina

Dakle, oni ulazu 300 miliona evra na milion kvadrata centralnog gradskog zemljista. Cak i da to daju kao naknadu za zakup zemljista, a ne daju za to vec ulazu u izgradnju, to je 300 evra po metru kvadratnom...hocu ja takav deal, pa da se obogatim.

elizab

pre 8 godina

@Skopje2014: Volim Makedoniju i Makedonce, ali je sramota na šta liči Skoplje. Doveli ste sebe u poziciju da vam se ceo svet smeje. Ne ni zbog istorije, praviću se da se ne razumem, već zbog sveprisutnog kiča, nesrazmere (ogromne građevine naspram malenog Vardara i tradicionalne arhitekture)... Moji prijazelji Skopljanci se zgražavaju i "sklanjaju" u Debar Maalu i druga očuvana mesta. Kako god, nadam se da moj grad, lep ili ružan, neće nikad dobiti kulu od 200m da blokira pogled na centar...

Dundjer

pre 8 godina

Posao dundjera je Ad hoc posao. Zasto 30 i kusur godina? Da bi se dundjerima obezbedio posao toliko dugo.Ovakav projekat ako ima love moze ceo da se izgradi za max 10 godina.Prica vlasti za ne intelektualnu Srbiju.Za 30 godina svi ce zaboraviti na maketu a ako neko i tada bude u vlasti ce igrati na kartu kratke pameti srba.

marinjo

pre 8 godina

sta znam,svi smo totalno sludjeni pa ni ne znamo vise ni sta je dobro ni sta nije...mozda je ovo dobro i realan period,ali kad se uzmu izjave visokih funkcionera da ce sve biti gotovo do 5 god to je strasno koliko se laze!

Ko je ovde lud?

pre 8 godina

Novi Beograd je kao mocvara isusen i sa infrastruktrurom izgradjen u vecem delu za 40-50 godina. Površina Novog beograda je 40km2. Da kažemo da je aktivna gradnja na 20km2.
Beograd na vodi je na zemljištu veličine 1,7km2 (10 do 20 x manja od NBGD-a).
Da bi se izgradio, potrebno je 30 godina. I to više decenija kasnije, kad gradjevinske mašine imaju primat u izgradnji, i kad je gradnja neuporedivo lakša i brža nego pre pola veka.
Pa ko je ovde lud?

Mad

pre 8 godina

Ja na ovaj put čekam 56 godine, moj otac 75, a i baba i deda po 80, znači ukupno 300 godine. Šalu na stranu, nek rade pa šta ispadne, bitno da ne propadau korovu ko pola Srbije. Još kad bi te pare što ne znaju gde da ulože bez projekta uložili u puteve, pogotovo oko Bosne i prema CG gde su najgori a najviše se trguje i sarađuje

toma bgd

pre 8 godina

@ tony
hahaha e dobro si se setio tako su dosovci vazne ugovore sve uvaljivali onom mucenom koraću da potpisuje kad je dezuran u vladi hahahahahahaha opasan veliki vidja hahah a ovi ko ćuskije hahaha

Milos

pre 8 godina

Rok je nazalost obkektivan, e sad je druga stvar sto je Vucic slagao da ce to biti za 4 godine! Ipak i za 30 godina ne mogu napraviti onakav projekat, tesko izvodljivo!

S

pre 8 godina

Hajd da vidimo i to :)
Ja sam optimistican, jer je dosta pesimizma bilo u Srbiji..
I ne, nisam šugavi bot, nego ne zelim da osudjujem bilo sta, pre no sto se desi..
Tako bi trebalo da razmislja svaki normalan covek, zar ne?

Bojan

pre 8 godina

Oni ce uloziti 300 miliona, pozajmice nam jos 200, a 3 milijarde ostatka cemo uloziti mi i dati im zemljiste vredno nekoliko milijardi evra.Pri tom oni postaju 2/3 vlasnici projekta.Genijalno nema sta.Bravo napredni, zavicete Srbiju u crno!!!

Dr No

pre 8 godina

A razlog zasto daju zemljiste arapima tj eagle hilsu je bio taj da su oni jedini spremni da uloze 3.5milijardi eura. A sada vidimo da je to bila laz i da ce te pare uloziti tek u roku od 30 godina.
Pod ovim uslovima mnoge kompanije bi htele da rde ovaj projekat a ne kao sto je Vucic pricao da nema zainteresovanih da odmah iskesiraju novac i zavrse projekat za 3 godine

ИБАРСКИ ВУК

pre 8 godina

истопише се силне милијарде ..............сад се свело на пола милијарде...........а у наставку ништа...........за 30 година ће сви заборавити ове макете

anonimac3

pre 8 godina

30 godina?! Pa da li su oni normalni?!! OK, 3-4 godine stvarno nije realan rok za tako veliki projekat. Ali kako su samo imali obraza pricati o ovome od prvog dana kao da je ovo maltene gotova stvar... Pa da se garantuje izmedju 6-8 god, pa i nekako. Ali ovo je jedna sprdnja sa zdravim razumom

Outsider pravi

pre 8 godina

Ekonomski genocid pod dirigentskom palicom experta za vodomere, najvećeg sina naših naroda i narodnosti, jednog, jedinog, neprikosnovenog, exppv veličanstvenog.

Slava nam.

Artorias

pre 8 godina

Vi sto se cudite za ovo od 30 godina, ajde se vi organizujte i idite na gradiliste, pa napravite brze. Ljudi i dalje nisu svesni o koliko velikom projektu se ovde radi. Ovo je prakticno grad unutar grada, a ni jedan grad nikada nije nikao preko noci.
(Beli listic, 26. april 2015 16
Da se 'organizujemo i odemo na gradilište' napravili bismo ga barem za 10 godina, uživaj u sendviču.

IQ

pre 8 godina

Pametnom dosta.Bez rasprsve bez ijednog procitanog clana poklonjeno zemljiste za nesto sto se nikad nece sagraditi.Pa Dubai se podigao za 15 godina,a vi ste dali rok 30 godina za jedan deo Beograda.Ovo je ocigledno ozbiljna prevara u pitanju.Strasne stvari sta dopustamo.

mikiiii

pre 8 godina

Koliko su av u ekipa u pocetku pompezno i teatralno objavljivali da cemo za 4 godine imati bg na vodi zavrsen uz celokupnu investiciju iz uae. A sad ispada da imaju rok od 20 godina za 50%, u investiciju od 3,5 mlrd evra uae ulazi sa 450mil (ostalo je zajam), 99 godina imaju pravo da nas muzu odatle, prvih 30 ekskluzivno mnogo. kao sto kod nas nikad nije nijedan projekat zavrsen na vreme, tako nece ni ovaj, taman mu rok bio 2 veka. suma sumarum - das 450 mil, nema tendera nizasta, zajmis pare po ne objavljenim kamatama, 99 godina upravljas elitnim delom dvomilionskog grada, imas 68% a dao si 1/7 vrednosti... ugovor veka da, al ne za nas vec za njih...

tuzan dan

pre 8 godina

Ugovor je mozda hipoteticki "vredan" 3,5 milijarde evra, ali investitor ulaze samo 450 miliona evra. Za taj novac dobice na 99 godina koriscenje najvrednijeg zemljista u Beogradu, a plus i zgrade kao sto su Zeleznicka stanica, hotel Bristol, Fabrika hartije Milana Vape kod Sajma. Mozemo da zakljucimo da je Srbija preuzela ogromne obaveze na cak 30 godina, a investitor dobio ogroman resurs za male pare. Rasprodaja drzavnog blaga se nastavlja.

Spasonosni Leteći Krastavac

pre 8 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi objekti koji su sada na maketi projekta "Beograd na vodi" biti izgrađeni u naredne četiri godine

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=03&dd=18&nav_id=969809

prevaranti

pre 8 godina

hahahahha- 30 godina ? hahahaha


koji bezobrazluk i mazanje ociju i verovatno pranje para,

Nove gmo sadnice koje ce nici u nasoj zemlji od arapskih firmi. Ko zna sta je sve u pitanju.

Miroslav

pre 8 godina

Naši vrli "lumeni" izjavljuju, da će ovaj projekat "Beograd na vodi" pokrenuti čitavu Srbiju.Podelite 3 i po milijarde na 30 godina,pa ćete videti da li je taj iznos dovoljan da pokrene privredu omanjeg grada.Vučić,g-đa Mihajlović and company,sigurno su bežali sa časova matematike.DILETANTI!!!

zorz

pre 8 godina

Nismo dali Arapima samo najbolju zemlju u Vojvodini nego i centar Beograda. Bravo! Ovo je bruka i sramota, krstim se i levom i desnom rukom.Strasno

Kad budem mrtav i beo. (Kanada)

pre 8 godina

Za 30 godina bice nas 5 miliona i moracemo da u uvezemo 3-4 miliona Kineza i Afrikanaca da radi i izdrava 4 miliona penzionera.
U Torontu se sazida dvadesetak ovakvih krajeva godisnje.
I na kraju sta ce nam doneti toliki kancelarisnki prostor?
Ovaj Vucic je ovaplocenje nesposobnosti i demagogije.

Skopje 2014

pre 8 godina

Za tako malo ulozeno pare(po godini),Beograda daete strancima.Pa to mozete i sami.Za uporedba Skoplje 2014 je izgracen za 3 godine sa 500 miliona eura od same Makedonije i pare su ostale u Makedonije zasto zazivela je MKD gradezna operativa.Novi bulevari popravljene fasade,trg,novi teatar,muzej,filharmonija,zgrade ministarstva,mostove,zicnica prema brdo Vodno i dr.Smejaliste se da je diznilend,a ovo vase nije li drugi dinilend?Ovo Skopsko je barem nase.Pozdrav i nemojte da se smejete.

abc

pre 8 godina

cekaj cekaj cekaj, ovde sve cifre kad se saberu, sve sa ZAJMOVIMA, dobija se cifra od max 700 miliona! o koje 3 milijarde ulaganja vi pricate svo vreme!?

Dusan

pre 8 godina

Opusteno. Projekte kojima je rok par godina mi gradimo par decenija, poput Prokopa i Koridora 10 na primer. Mogu da zamislim koliko ce se graditi projekat ciji je zadati rok 30 godina. Kao sto jednom rekoh, jedina pozitivna stvar u Beogradu na vodi je to sto taj projekat uopste ne postoji.

igor

pre 8 godina

Pa vodja je rekao da ce biti 5 ili 10 god ili se varam?ovo je udar eagle hils na velikog vodju!!!molim nesu da proveri ko je vlasnik eagl hils-a,mozda je miskovic!!!

gremlin

pre 8 godina

30 god...evo vidite koliko je ovo jedna šarena laža,jer za 30 god...ne da se niko neće sećati BG na Vodji,ali ovo je Srbija i ovde sve prolazi...p.s.pogledajte šta je u Abu Dabiju napravljeno u roku 5-7 god,a ne 30...

Иван

pre 8 godina

Стварно тужно. Нисам против тог пројекта али кад схватим да ћу имати 60 година тада... Баш ме је разочарала ова информација...

Bata

pre 8 godina

30 godina??? Pa jesu li onu normalni? 30 godina da imamo ogromno gradilište u sred grada? Rekli su da će Beograd od tog posla dobiti 3 milijarde evra. Tri milijarde na 30 godina je 10 miliona evra godišnje. To je bukvalno NIŠTA! Ovo je nevidjen kriminal i korupcija, gde će džepove napuniti Vučić, Mali, Vesić, Mihajlovićka i ostali iz kamarile, a Beograd će ostati unakažen i opljačkan!

genije

pre 8 godina

...Potvrđeno je da će projekat da traje maksimalno 30 godina, od čega 50 odsto projekta mora biti završeno u prvih 20 godina... Ovim je sve receno.

sasa jokic

pre 8 godina

"Za cetiri godine ce i poslednja zgrada sa makete biti zavrsena, a kula, promenada i dva objekta za godinu dana". Premijer Vucic izjavio pre mesec dana?
Oni ne umeju ni oko rokova da se usaglase, ali to je tipicno kada se mnogo laze, zaboravljaju stasu sve obecali.
Mada koga briga za Beograd na vodi, bitno je da su nam uveli sisteme za navodnjavanje, da su poljoprivrednici dobili 300 miliona jeftinih kredita, da se priprema teren za fabriku cipova, fabriku delova za Boing i Air Bus, Mercedes uveliko pravi autobuse, Sisu kamione, Tenis uzgaja milione svinja......Jel tako bese?
E sad, nije ni ovo problem, nego sto On posle svih ovih obmana jos uvek ima 50% podrske!?

komedija

pre 8 godina

Sinisa Mali rece bice izgradjen za 4, Vucic za 10, sad
kazu za 30... To je apsolutno ok da se tako sprdaju kad narod ne reaguje. I treba. Samo se nadam da nece doveka tako moci.

Strah

pre 8 godina

Oni nama pozajme novac da uradimo ono sto ce biti 70% njihovo, a onda vratimo novac koji smo uzeli sa kametom. Genijalno nema sta. 30 godina rok za izgradnju, 99 godina izdato zemljiste. G E N I J A L N O
Ko razume shvatice.

Marko

pre 8 godina

Znaci oni ce nama dati POZAJMNICU da bi mi ocistili teren. U prevodu mi im obezbedjujemo atraktivno zemljiste i cistimo teren DZABE. Bolje bi bilo da smo ocistili i prodali zemljiste na tenderima i to nakon valjano uradjenog idejnog projekta.

Sare

pre 8 godina

Trideset godina ko živ ko mrtav ovo je sve bolje i bolje komendija prava.
Nušiću gde si sada da vidiš svoju ministarku , sumnjivo lice itd...!

MojeIme

pre 8 godina

Znam da cu dobiti nekoliko stotina minuseva od sendvic ekipe, a mozda ni urednistvo nece dozvoliti ovo, ali:
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/443340/Vucic-Beograd-na-vodi-gotov-do-2019-godine

Koliko nam treba da shvatimo da nas vode neiskreni karijeristi u kombinaciji sa manipulatorima i neradnicima?

S

pre 8 godina

Hajd da vidimo i to :)
Ja sam optimistican, jer je dosta pesimizma bilo u Srbiji..
I ne, nisam šugavi bot, nego ne zelim da osudjujem bilo sta, pre no sto se desi..
Tako bi trebalo da razmislja svaki normalan covek, zar ne?

Dragan

pre 8 godina

Do danas bio sam 100% za ovaj projekat. Kada sam procitao "30 godina" kao rok za parcelu koja objektovno moze biti kompletrno odradjena za 7-8 godina postalo mi je jasno da investitor ima nameru da napravi samo trzni centar, 2-3 zgrade i to je sve.

Bojan NS

pre 8 godina

Molim da mi neko odgovori
Kako je ova kompanija dobila ovaj posao bez tendera?
Zasto ne ulazemo u fabrike i proizvodnju a ne u stanove za bogate i trzene centre gde cemo mi kao jeftina radna snaga prodavati uvoznu robu, umesto da proizvodimo?
Zaposlite 20.000 ljudi u neku proizvodnju da Srbija nesto izvozi..

Zoran Loznica

pre 8 godina

Znači, 60godina. Joj, Bože. Jadni mi. Odraće nas porezom. I sve to da bi Bg bio lep. Zamislite samo scenario u kom bi se sledećih 30 godina izdvajalo za ostatak Srbije na štetu Beograđana.

Iggy

pre 8 godina

Znaci oni ce nama dati POZAJMNICU da bi mi ocistili teren. U prevodu mi im obezbedjujemo atraktivno zemljiste i cistimo teren DZABE. Bolje bi bilo da smo ocistili i prodali zemljiste na tenderima i to nakon valjano uradjenog idejnog projekta.
(Marko, 26. april 2015 14:52)
Kako dzabe? Poklonis teren, ocistis ga i onda placas kamatu na pozajmicu onome ciji si teren besplatno ocistio! Perpetum mobile!

4 godine godine duge

pre 8 godina

Jak im rok.Nekoliko zgrada i jedan mostic pravice 30 godina.Kinezi su celu Kinu izgradili za 20 godina a ovi ce nam uraditi za najmace 30 a moguce i nikad.

Dejan

pre 8 godina

Aman ljudi, pustite Arapina neka gradi.Ako će uložiti svoje pare i angažovati naše firme, radnike i materijal, može samo da nam bude dobro.Nije ovde glavni cilj da se izgradi Beograd, nego da se angažuje i pokrene građevinska industrija u celoj Srbiji koja onda za sobom povlači napred i sve ostale privredne grane.Dosta je to para i biće tu angažovano mnogo firmi iz svih krajeva Srbije i svi će imati koristi a ne samo Beograd. Ako građevinski radnik primi platu, potrošiće taj novac na kupovinu drugih proizvoda pa će i druge privredne grane da zarade i prosperiraju.Na kraju krajeva, kupiće kajmak od seljaka na pijaci u Babušnici.Ovo je klasična priča iz ekonomskih udžbenika kako pokrenuti privredu (i što je najbolje u celoj priči, ne od naših državnih para).Nije dobro da traje ni predugo ali ni pre kratko (zbog mogućih inflatornih pritisaka i nekih drugih razloga).Nisam bot ali ne mogu da budem protiv nečega što je dobro.

Igor

pre 8 godina

Vi dok ste pregovarali godinu - dve Turci su izgradili u Skoplju za 300 miliona eura 3 od 4 zgrade od po 42 kata,kao i propratna infrastruktura naokolo.Trgovski centri,sportski tereni i dr.

Strahinja

pre 8 godina

Ma sta je to 30 godina, Keopsovu piramidu su pravili 40 godina xD... Ali sta je to u poredjenju sa njenom kulturnom vrednoscu, vredela je svakog roba. LOL

Vladan Grujić

pre 8 godina

Da li sam jedini kome se čini da je na desnoj strani slike, u drugom planu, Dragoslav Šumarac koji u opozicionoj vladi u senci ima "funkciju" ministra saobraćaja? Ako jeste, to povlači za sobom još "hiljadu" pitanja bez pravog odgovora. Ako nije, onda ovaj komentar ne postoji :-)

Moravac

pre 8 godina

30 Godina pa ovo bi bilo urnebesno smešno da se dešava nekom drugom a ne nama. Pa za 30 godina će albanci zauzeti i bg, srbi će se svi iseliti jer im je prosto neprijatno kolko se ovde dobro živi. Mala je ovo zemlja koliki je vučić izdajnik!

Zoki

pre 8 godina

Ljudi ajmo sada malo realno da se zapitamo.Moze li iko ko je ozbiljan da tvrdi kako ce se drzava u kojoj je Beograd zvati 2045?Radimo sve kako bismo se sami od sebe urusili,ne treba niko u tome da nam pomaze.Vrlo je realno da ce ovde u vecini ziveti neki drugi narodi.Sami smo za to krivi,taj proces je uveliko u toku,svidjalo nam se to ili ne

tatamata

pre 8 godina

Ja mislim da u ime naroda neko treba da podnese krivičnu prijavu protiv Vlade Republike Srbije. Ovo je potpuno bezumlje. Čak ni u delu oko izgradnje nije se išlo u korist građana nego ove kompanije. I zašto svi građani Srbije finansiraju ovaj megalomanski projekat u Beogradu? Od njega ni ljudi koji žive u Beogradu nemaju vajdu a kamo li ostatak građana Srbije. Težak kriminal.

Ciciban

pre 8 godina

30 godina.Pa dobro nije mnogo.Ali oni kao ulazu milijarde a u stvari prave jednu-dve zgrade pa kad rasprodaju prave dalje.E sad po paprenim cenama srbima sigurno nece rasprodati te kvadrate.Znaci mogli su da stave i rok od 80 godina ne bi ga ispostovali.

30 godina

pre 8 godina

ZA 6 GODINA IZGRADJEN HIDRO ELEKTRANA DJERDAP. od nule do PROIZVODNJE STRUJE.

Izgradnja HEPS „Đerdap 1” je zvanično počela 7. septembra 1964. godine. Prvi agregati pušteni su u rad 6. avgusta 1970. godine, istovremeno na jugoslovenskoj i rumunskoj strani.

Три године после Другог светског рата, 11. априла 1948. године, постављен је камен темељац Новог Београда и у пролеће 1948. на левој обали Саве је почело да се гради насеље окружено са свих страна песком и мочварним тлом. Објекти су ницали једни за другим, а четири године касније (1952) је основана општина Нови Београд

30 godina posle toga, 1978 godine, pitajte koliko je ljudi uveliko zivelo na Novom Beogradu.

Djordje

pre 8 godina

Koja sprdačina!! Jugoslavija je bila totalno uništena posle drugog svetskog rata, I obnovljena I izgradjena za 15! Ljudi, UAE imaju najveći balon nekretnina, ulaganje u projekte bez kupaca ili logike..

auuuuuuu

pre 8 godina

kakva nevidjena prervara milenijuma. prvo je kralj medju prevarantima rekao da je rok 4, 5 godina, pa ovaj mali rece 10 godina i sad, vidi cuda, citavih 30 godina. dakle nista od toga pa nijedna vlast nije uspela prokop da zavrsi a kamoli ovo, hehehehehehehehehehehehe, prevara veka, milenijuma, prevara za ginisovu knjigu rekorda... ma ni dunav, ni sava vas nece oprati od lazi i prevare

Washington

pre 8 godina

Smesno bre. Zivim u malom gradicu u Americi, ovde su sagradili 6 zgrada u roku od godinu dana. Znaci kad se nesto ozbiljno krene onda se ozbiljno i radi. Ovo je sprdnja, 20 godina do polovine projekta? Pa sta pravite? U Srbiji ne moze 10 km autoputa da se napravi za 5 godina. Jadni smo.

Ovo neki Japanac da procita pao bi u komu.

dulin

pre 8 godina

Malo je 30 godina.Trebalo je da potpišu Ugovor na 50 godina.Nema veze.Nego,da li neko ima informaciju gde je Aca kaparisao stan?Ako je na prvom spratu, useli će se za 20 godina, ali u stan u sivoj fazi.

Nikije

pre 8 godina

Nadam se samo da se narod upravo osvestio!! Ovi su definitivno najgori u istoriji.... samo je problem sto nisu ostali politicari nista bolji.... Ostaje nam samo nada da ce se pojaviti neki novi ljudi.

alco

pre 8 godina

Cekaj, ko je ovde lud.Zar nije bilo raci da ce se zavrsiti za nekoliko godina i da je investicija 3milijarde dolara.Znaci jedna nula manje a polovina u vidu zajma.Znaci beogradjani ce da vracaju zajam.Znaci i zajam za preseljenje zeleznickih objekata i jos 40 za eksproprijaciju .Sta onda ulaze ovj lik?

hehe

pre 8 godina

A ja mislio za koju godinu u komšiluk kad je već blizu kad se izgradi da ne moram do Dubaia, ali čini mi se da ću brže ušparati za par puta do Dubaia i New Yorka nego što ću živ vidjeti Beograd na vodi.

vlada

pre 8 godina

@ Skoplje 2014.
Eto vidis ja se gnusam ovog projekta, ali cu se i dalje smejati vasem projektu, zato sto je pokusaj plagiranja citave istorije jednog naroda, nas projekat je obicna, regularna pljacka :-D

kuku i motiku u ruke!!!

pre 8 godina

Za finansiranje projekta "Beograd na vodi" kompanija "Eagle Hils" će obezbediti 300 miliona evra i 150 miliona evra u formi kapitala, uz dodatnih i 150 miliona zajma u formi pozjamice osnivača kompanije.

Ove bu..le su to potpisale???

Za 450 000 000 dolara Arapi ce dobiti na koriscenje zemljiste rascisceno od strane nas glupana koji cemo se zbog toga kod njioh zaduziti za 350 000 000$, na 99 godina???

Gde su tri i po milijarde koje je obecao Vucic??

Gde je tender???

Kako sad trideset godina rok , kad je Vucic pre par meseci rekao da pocinju naleto i rok zavrsetka je pet godina???

I NAJVAZNIJE PITANJE: KOLIKO SU SE NASI "BIZNISMENI" UGRADILI???

milojica

pre 8 godina

moram samo da dam jedno poredjenje. miskovic kog pljuju na sve strane KUPI plac i jos ulaze otprilike koliko i arapi u ovaj projekat za tc na autokomandi.
ko ovde koga za....va. meni je matematika u gradnji vrlo prosta. ako prodamo to zemljiste zaradicemo mnooooogo i jos vise poreza naplatiti a opet mozes da kontrolises sta sme a sta ne sme da se gradi. ovako nas em kosta exproprijacija em poklanjamo em se zaduzujemo em se namece skadar na bojani projekat od 30 god...
sta ce nama neprijatelji kad imamo sami sebe.

Milan

pre 8 godina

Ovo samo kod nas ima. Bolje da ste dali rok 100 godina. Kinezi su napravili za 30 godina jedno 20 milionskih gradova, svaki veci od Beograda, a ovi prave tri zgrade za 30 godina. Ovo je smesno.

Zoki Falcon

pre 8 godina

Malo da osvežim pamćenje građanstvu:
Šta je bila jedna od glavnih odlika radikalske vlasti u Zemunu pre god?
Besumučna divlja gradnja po celom Zemunu koji je onda uništen da se više nikad neće oporaviti! Pa silni placevi koji su prodavani ljudima pod zvučnim nazivima tipa "Plavi horizonti" i sl; na šta liče sada ta naselja ? Gomila sklepanih kuća bez ulica, asvalta, kanalizacije...
Skoro su zbog građenja novog mosta u Zemunu morali da se ruše neki objekti, a kuće su se našle na samoj ulici bez trotoara; vlasnici tih objekata imaju rešenja za gradnju koja je lično potpisao sadašnji precednik Tomislav Nikolić.
Pa prošetajte se malo savskim nasipom iznad bloka 45. na onom delu gde je vrhuška podigla kućetine lepo su počeli da zatrpavaju i nasipaju korito Save da im reka više ne plavi dvorište , verovatno. Šta će se desiti kad Sava opet naraste Bog sveti zna, nasip je rastresen zbog silnih kamiona koji tuda prolaze, bojim se najgoreg u slučaju poplave.
Ukratko, Srbija se nikad neće oporaviti od ove vlasti i štete koju su napravili !

todor

pre 8 godina

Parkirali tramvaj ispred da se ne vide ljudi koji ptrotestvuju. Pa ovo je kao u Severnoj Koreji. Treba svi da izadjemk sutra na ulice iz svih gradova Srbije

Mad

pre 8 godina

Ja na ovaj put čekam 56 godine, moj otac 75, a i baba i deda po 80, znači ukupno 300 godine. Šalu na stranu, nek rade pa šta ispadne, bitno da ne propadau korovu ko pola Srbije. Još kad bi te pare što ne znaju gde da ulože bez projekta uložili u puteve, pogotovo oko Bosne i prema CG gde su najgori a najviše se trguje i sarađuje

kleko

pre 8 godina

a zašto nema nigde vučketa? zašto on nepotpisuje? pa zato što zna da neće proći mnogo a biće svi koji su potpisali krivično gonjeni zbog ove naj veće malverzacije 21. veka!!!

Teleprompter

pre 8 godina

Hvala Bogu na kablovskoj, pa ne moram da gledam sav onaj "trash" koji dolazi sa domace televizije.
Dovoljno mi je da samo jednom u par dana procitam naslove, pa da mi se sve ogadi.

Pametnjaković

pre 8 godina

Zajam za ovo, zajam za ono, još ćemo na kraju opet da plaćamo mi građani kamate na te zajmove. Umesto da se u Srbiji otvaraju proizvodna radna mesta i projekti koji su proizvodni i izvozno orijentisani, gubi se vreme na nešto što neće doneti nikakvu zaradu u narednih 100 godina najmanje, ako i tada bude bili nešto, a to nešto će biti sitno.

srecko

pre 8 godina

Koliko me matematika sluzi, 150 je investicija + 150 + 90 + 40 su pozajmice koje moraju da se vrate, podeljeno sa 30 godina je 5 miliona godisnje investicije. Koja je matematika primenjena da je vrednost projekta 3.5 milijardi? Zarada od 2350%? Ono sto je potpuno ispravna racunica je da ima vremena za mnogo izbora i kampanja do zavrsetka 50% a do 100% niko i ne razmislja, ni Arapi ni druga Ugovorna strana, a Ugovor vazi i vazi......

Bello

pre 8 godina

uvek Sam govrio da je osnovna greska vlasti to sto nema vizuju za buducnost kao sto imaju sve jake I stabilne zemlje...Evo ovi sns-ovci je imaju,super ! Zaposlice 5.000radnika u narednih 30godina

GagY

pre 8 godina

Ovo je sjajna vest, jer će prva sledeća vlada proglasiti ovaj kvazi projekat nevažećim, nelegalnim i štetnim, a sve potpisnike ugovora pohapsiti.Nije gospodin Vučić baš toliko blesav, pa mu je baš danas pozlilo, i poslao Zoranu da potpiše ugovor.Blesav je jedino narod koji još uvek nešto čeka. Princa na belom konju, koji ispunjava sve njihove kriterijume, da bi bio dostojan da dobije njihov presvetli glas na izborima.

korleone

pre 8 godina

30 godina.secem se Vucic je u kampanji spominjao 5-10 godina.pa arapi su za manje godina dubai izgradili!ne,nije vlast kriva krivi smo mi sto smo ovce!

Do vi dje nja

pre 8 godina

Za trideset godina cu imati skoro osamdeset i sa uzivanjem su provoditi penzionerske dane na obalama Beograda na vodi. Pricacu unucima kako tri decenije zivota u prasini, sa iskljucenjima vode i struje zbog krpljenja novih instalacija (jer su stavljene jeftine pa propale) i zakrcenim saobracajem, vredele svake kapi prolivenog znoja i suza. A unuci ce me gledati pravo u oci i nece razumeti ni jednu jedinu rec jer im srpski srecom nece biti maternji jezik.

toza

pre 8 godina

Mislim da ni najgori pesimisti nisu očekivali ovakav rasplet. 2 miliona kvadratnih metara za 600000 evra. Šta se dešava ako na isteku 18 godine zaključimo da neće biti izgrađeno 50%. Znači blokirali smo bilo kakvu izgradnju na tom delu narednih 20 godina.
Dali smo džaba zemljište plus još 150000 hiljada evra kredita i plus ko zna koliko para za uređenje infrastructure.
Za ovoliko para i ovu dinamiku mogli smo sami da napravimo odgovarajući projekat da tenderski prodajemo deo po deo, da zaradimo mnogo vise para I da dobijemo prostor koji bi bio uređen u skladu sa urbanističkim I arhitektonskim planovima grada.
Nadam se da će neko odgovarati za ovaj kriminal.

Kitajac

pre 8 godina

Kinezi napravili most dug 42 km za dve godine.Ovde ce da nas zamajavaju sa dve stambene zgrade i to je sve. Ili mozda je to obecanje za dundjere da imaju posao narednih 30 ili vise godina.

Aleksandar

pre 8 godina

U mojoj kompaniji od juna kreće realizacija projekta vrednog 7 milijardi dolara sa rokom od šest godina. Kreće od juna jer se još uvek pokušava napraviti model da se sve to završi za 4 godine jer BoD smatra da je šest godina predugačak rok.

Da im je neko došao za sto i rekao da će trebati 20 godina za realizaciju od 50% ovog duplo skupljeg projekta - sutra bi ga na stolu sačekao ček poslednje plate i zahvalnica za saradnju u prethodnim godinama, a nakon toga bi imao ozbiljnih problema da ponovo nađe posao.

Tako posao realizuje ozbiljna kompanija, a mi ovde imamo primer države koja na posao gleda kao preprodavac sa Kalenić pijace. Zato Srbija nikada neće biti uspešna država.

Aleksandar

pre 8 godina

Da li je iko pitao narod da li zeli taj BG na NH3OOH? Zasto se trose nase pare, da dibro ste videli NASE PARE, pare naroda, koji ne zeli ovo? Odakle vam bre pravo da to radite?

zaintrigiran

pre 8 godina

Ne mogu da shvatim ko ce dati silan
novac za stan ili lokal i onda strpljivo uzivati 30 godina na gradilistu.Meni su ispred zgrade jednog leta izvodili radove,budili me uredno svako jutro,a od prasine nisam otvarao prozore,prolupao sam skroz.

Lule

pre 8 godina

Ovi su pomracili slavu prethodnika po pitanju pljacki. Samo se nadam da neka sledeca vlast nece biti tako milostiva prema prethodnima, kao ova. Valjda ce neko završiti na odgovarajucem mestu kao pravosnažno osudjen.

Milos

pre 8 godina

Na papiru 30 a u realnosti minimum 60. Nijedan projekat ovde nije na vreme zavrsen. Plus da li ce ta firma postojati 30 godina mada i za Srbiju je pitanje. Premijer je izjavio za 4 godine da ce sve sa makete biti zavrseno (istina Mali je spominjao 2020) al sad ispada 2045. Strah me je za nasu buducnost i buducnost nase dece.

Djoka

pre 8 godina

Kada covek samo zamisli koliko ce Beograd da bude lepsi za jedno sezdeset-sedamdeset godina, onda jednostavno mora da se pokloni pred dalekovidom mudroscu naseg voljenog premijera vucica. Premijeru, buduce generacije ce ti biti zahvalne, kako za onu spomenik-kulu, kao i za sve ostale divote koje uz nju idu.

Vasilije

pre 8 godina

Novci koji se pominju nisu ni izbliza dovoljni ni za 'prvu fazu' izgradnje: dve stambene kule, trzni centar i kula 'Beograd'. Treba reci i da je za ove Arape to sitna para. A to je trebalo da bude zamajac projekta, koji treba posle da privuce DRUGE investitore da uloze do ukupne sume od 3,5 miljardi. Pa ko ce to onda to da finansira? O cemu se ovde radi? Hocemo li imati najvecu rupu u Evropi sledecih 30-99 godina? Makar nas nista ne kostala, osim upropascenog grada?

frida

pre 8 godina

...traziti nacin i izaci iz ovoga svega ...bolje i nas korov ali nas, nego tudje zgrade...ovako ce nam stranci osvojiti grad bez zrna baruta!ako bude jos ovakvih projekata nas nece biti vise u ovoj zemlji...odose mladi i obrazovani a za njima i ostali tako da ciscenje zivotnog prostora za tamo nekog ce biti sprovedeno vrlo efikasno!?

Put your money where your mouth is

pre 8 godina

Da li ce im to biti glavni adut u prodaji stanova? Kupite stan odmah, i narednih 30 godina ce oko vase zgrade biti kranovi, prasina i buka, ali bar cete imati lep pogled na reku! ma ima svi stanovi odmah da se razgrabe

zoran

pre 8 godina

Kinezi sagradishe prugu Peking -Lasa na Tibetu, duzine 2000km, za nekih 20 godina. Pruga ide preko Himalaja I na nekim mestima je na visini od 5000m..!!!

Srbija, za to vreme, gradi jednu zeleznichku stanicu, Prokop, u centru glavnog grada 40god. Sada, slavno, zapochinje novu rushevinu u trajanju od 30god, chitaj 120god. Mi mora da smo Bogu neshto opako skrivili. Uskoro dva nevidjena rugla u centru glavnog grada.

Jednom normalnom investitoru bi bilo dovoljno 5 godina da zavrshi sve te zgrade na obali. Takvi projekti se rade u 3 smene u ozbiljnim drzavama. Kod nas ce biti jedan meshalica za beton, nekoliko lopata I mistrija. 20 nezadovoljnih majstora I teraj.

Nama je lepo(taman kako smo zasluzili)

pre 8 godina

Da li je Zorana svesna sta je potpisala?! Ako dobro primecujem AV danas, ali bas danas nije prisutan! Za 30 godina? Ovo je velika prevara.

Vlada

pre 8 godina

Dajemo im 90 hektara najboljeg zemljista i jos moramo da platimo, i to preko onoga sto smo vec potrosili na uredjivanje... Super posao, ne zna se tacno kad i sta ce raditi. U normalnim zemljama investitor u startu plati debelo za zemlju i uredjivanje, i tacno se zna sta i do kada mora da uradi.

Reci Ne

pre 8 godina

Odricemo se prostora u srcu glavnog grada na ceo vek za saku dolara kroja prolazi kroz lepljive ruke. Moliim vas probudi te se, pobunite se dok nije prekasno. Nasa deca nam nece oprostiti.

sj

pre 8 godina

Prokop je najavljivan i gradjen 30-40 godina i nije zavrsen.Svaka vlast se tu slikala ,a sada ako se zavrsi,naredne 99 godine ima da se slikaju ispred
makete Beograd na vodi.
Mene cudi da prvi ljudi iz vlasti Vucic i Nikolic ne prisustvuju ovako vaznom trenutku.Da li oni uopste veruju u ovaj projekat!?

cisco kid

pre 8 godina

Ugovor na 3,5 milijardi dolara a oni će uložiti 300 miliona .Pa jel ste vi jeli bunike.A onih 3 milijarde dolara po našoj grbači a arapi imaju zemljište još 99 godina.Pa šta je ovo.

crnogorac-

pre 8 godina

nisu mi jasni ove pojedinci koji su protiv ove investicije, pa ljudi imali ste obicnu livadu sa barakama, neka investitor brine moze li da proda te nekretnine ili ne moze, i svaki put kad se neki stan bude preprodavao Srbija ce da ubira porez na promet nepokretnosti. A da ne pricamo o ostalim efektima ove investicije za cijelu industriju.
Neka je sa srecom!

zoran

pre 8 godina

Nema od toga nista..amaterizam je itekako prisutan kod nas..sve sami amateri...od predsednika..premijera..ministara..ko bre da ste sa Marsa pali..dati nekom parcelu..da 30 godina gradi..neverujem sam sebi u kakvoj državi živimo..

jedva cekam mart 2018.

pre 8 godina

Jedino sto je izvesno je da ce posle marta 2018. svi oni koji su stavili potpis na dokumenta u vezi BG na vodi biti krivicno procesuirana najmanje za zloupotrebu sluzbenog polozaja.
Ne moze se privatni interes (Arapi) i licni interes (Vucic) proglasavati za javni cak ni u banana drzavi sa koja se zove Srbija!!

Zbog cega sve ovo

pre 8 godina

Ono što mi je drago da vidim u ovim komentarima je da Srbija i njen narod ne zaboravlja (sva obećanje ove a i predhodne vlade). Nadam se da neko od istoričara ima to sve zabeleženo. Ovo mi je kao se čini interes velikih svi gledaju dobro da zarade i da se obogate a gde smo tu mi. Bitno je da je to projekat koji je od velikog značaja pitamse za koga... Hoćemo li biti srećniji od njega bogatiji? Neko je lepo rekao ovde da nam treba proizvodnja a ne tržni centri sa paprenim cenama većim nego u inostranstvu. Koliko će biti cena kvadrata ne smem ni da pomislim. Bilo bi mi draže da su potpisali projekat za izgradnju metroa. Vreme će pokazati svoje a mi ga nemamo za čekanje...

Reci Ne

pre 8 godina

Odricemo se prostora u srcu glavnog grada na ceo vek za saku dolara kroja prolazi kroz lepljive ruke. Moliim vas probudi te se, pobunite se dok nije prekasno. Nasa deca nam nece oprostiti.

sasa

pre 8 godina

Slikanje palo za juzni tok, slikanje palo za bgh2o..za godinu dana niko se nece secati ovoga, nista se nece desiti. Kad izgube sledece izbore reci ce "eto mi potpisali a na ovima novima je da zavrse"

Kako ko, pa ja

pre 8 godina

Evo jedno objektivno pitanje bez politickih tema i gluposti:

Da Premijer Vucic objasni njegovu izjavu "za 4 godine bice zavrsena poslednja zgrada" i danasnjeg ugovora "20 godina 50% projekta"?

Unapred zahvalan.

trtko

pre 8 godina

Pa ko brani Srbiji da završi ovaj projekat za 10 godina?! Neka država i svaki pojedinac savesno onemogućava pokušaje malverzacija i pljački, a institucije države povrate opljačkano i eto ubrzanog napretka.
Mi uvek nešto čekamo od drugog - kako da ga zeznemo.
Valja nama da vratimo vlast Austro - Ugarima.

Zanatlijama i mikropreduzećima:
1. Država ne omogućava uvoz mašina, alata i sirovina bez carine.
2. Ne nudi oslobađanje od poreza i olakšice na period do 5 godina, itd, itd...
3. Izvoz, procedure, marketing...

Ružno i tužno.

Ilija 22

pre 8 godina

Mislim da je naša strana izvukla maksimum. Od divlje gradske deponije do budućeg poslovnog centra ovog dela Evrope proćiće samo nekoliko godina. Ne treba žuriti sa kompletnom izgradnjom, jer naša građevinska operativa nije sposobna za brzu izgradnju ovolikog broja objekata u kratkom vremenu.

Bozidar

pre 8 godina

Kazu prodajemo zemlju.
Nismo potpuno prodali zemlju,prodali smo je 68 % a to je manje od 100...a sva ta ulaganja nisu vrednija od nase casti i od nasledja nasih dedova.
Ostavili nam zemlju..da Srpski rod zivi..a mi dovlacimo strance.
Zasto-da bi nam pomogli ne,sami sebi treba da pomognemo braco i sestre,cestitoscu,postenjem,vredni i postenim radom i ljubavlju.
Nasa sloga koja nas moze uzdignuti do nebesa,vrednija je od bilo koje milijarde.

Asad

pre 8 godina

Dakle, oni ulazu 300 miliona evra na milion kvadrata centralnog gradskog zemljista. Cak i da to daju kao naknadu za zakup zemljista, a ne daju za to vec ulazu u izgradnju, to je 300 evra po metru kvadratnom...hocu ja takav deal, pa da se obogatim.

toza

pre 8 godina

Izgleda da je Vučiću pozlilo kada je skontao da ga je Dinkić obmanuo. Ali kao I svaki narcis umesto da zaustavi ovu propast od ugovora nema m... da izađe pred narod i kaže da je pogrešio i da prekine ovu spr....nu.
I da napomenem da poštujem funkciju Premijera ali ne poštujem Vučića.

Dundjer

pre 8 godina

Posao dundjera je Ad hoc posao. Zasto 30 i kusur godina? Da bi se dundjerima obezbedio posao toliko dugo.Ovakav projekat ako ima love moze ceo da se izgradi za max 10 godina.Prica vlasti za ne intelektualnu Srbiju.Za 30 godina svi ce zaboraviti na maketu a ako neko i tada bude u vlasti ce igrati na kartu kratke pameti srba.

Savka

pre 8 godina

Radikalni naprednjaci pa komunisti su ceo Novi Beograd izgradili za 30 godina koji je daleko veci od ove makete i to sve na Oooo-RUK(ama) radnoj akciji... a vi sa tolikom tehnikom 30 godina???... pa dobro da vas pitam kada ce biti onda izgradjena nova autobuska i zeleznicka stanica da li ce i ti projekti cekati 30 godina??? Mnogo je pitanja nejasnih ostalo... pa ako se jedan Prokop gradi 40 godina ta vas taj projekat nece biti izgradjen ni za sto godina. Nesto vam je mala svita investitora na slikama za ovoliko veliki projekat, pardon maketu.

zoran

pre 8 godina

Kako bi bilo dobro da mogu sebi da posaljem poruku 18 godina unazad. Da se nosis iz ove zemlje naj dalje sto mozes na Novi Zeland recimo to je dovoljno daleko.Zao mi je sto mi deca ovde odrastaju ali smatracu svoj uspeh ako ih izvedem na put da sa 20 godina mogu da odu i da se zaposle van granica ove zemlje da pobegnu iz ovog Ranog Srednjeg Veka.

ALA CE SE PERU PAREEEE

pre 8 godina

Ej botovi...cokule,vi sto lupate minuse prvo procitajte vest!Jel vi znate koliko je 30 godina? Kad se ima para to se zavrsi za 10 godina,i to bez zurbe.Te kupljene diplome vam nisu merilo znanja,sedite jedan.

Marko

pre 8 godina

Srbjja postaje suvlasnik BGD H2O zaduživanjem. Iz teksta sledi da se danas zadužila za 150+90+40 = 280 milona evra. Ako je cena subvencije radnog mesta u proizvodnji po Dinkiću oko 10.000 EUR, Srbija će u ovo potemkinovo selo uložiti 28000 radnih mesta. I to samo za početak gradnje, jer je celokupna vrednost procenjena na 3,5 mlrd, od toga će Srbija uložiti 36%, otprilike 1,5 mlrd, odnosno bar 150000 subvencionisanih radnih mesta. Koliko sam razumeo iz medija, BGD H2O će obezbediti sveukupno 17000 radnih mesta. Procenite sami ima li ovo ikakvog smisla.

Maja

pre 8 godina

Uzimaju kredite, zadužuju građane ove zemlje da bi gradili kule i tržne centre po Beogradu. Ljudi, dosta je ulaganja u Beograd, treba graditi puteve, pruge, bolnice, škole po Srbiji. Zaduživati Srbiju a graditi beskorisne građevine po Beogradu je skandalozno.

Setite se da se RTS finansira i republičkog budžeta, a oni nam emituju Beogradsku hroniku. Mučno je više slušati i gledati o tom Beogradu. Stop zaduživanju. Stop Beogradu na vodi.

m

pre 8 godina

Biće hapšenja psole izbora. Ovo je sramota šta rade, a mi ćurtimo. Pa sva imovina da im se oduzme neće moći da se naplati šteta koju je ova vlast do sada napravila.

sbd

pre 8 godina

ja sam bogami od jendog bota pročitao da se sprama ugovor od 3,5 milijardi! tako nešto sam i mislio, slušajući premijera. i koliko sam shvatio, doći će Arapi i uložiti (maltene pa pokloniti) tek tako te silne milijarde, ne pitajući da li se projekat isplati ili ne, zato što naš premijer od šeika ne traži pare, već sa njim priča o filozofiji, muzici i književnosti. ja sam bogami mislio da će tako da nikne Bgd na vodi, za par godina. kad ono ne 3+ milijardi nego 300 miliona za 300 godina, uz nova zaduživanja. eh sudbino, izdajico!

Moni

pre 8 godina

Sve je spremno za pocetak gradnje,i nema sta da se ceka.Ovaj posao je vredan i truda i odricanja koje se dosad ulozilo i koji ce se tek uloziti.Sve je vredno toga.

Strahinja

pre 8 godina

Od kojih para cete izdvojiti preko milijardu eura(32%),opet cete otimati od penzionera,gde vam je premijer na potpisivanju ugovora,valjda ne verujete stvarno da ce to biti izgradjeno,a da zaposlicete hiljade radnika na tom projektu,ove prevare stvarno treba izdrzati?

Sasa

pre 8 godina

Makovic je napravio belvil kakav takav za godinu dana u pitanju je 13.8 ha. Zemljiste je tad prodato za samo 90.000.000,00 eura. Oni cr dobiti za 300.000.000,00 150 ha. Nerazumem.

komsija

pre 8 godina

hahah...projekat planiran da bude zavrsen za 30 godina...a 50% u prvih 20 godina...znaci u tih 50 & verovatno ulazi uredjenje zemljista, iseljenje ljudi, premestaj zeleznice, sklanjane pruge, uredjenje kanalizacione, elektro i druge infrastrukture, znaci prvu zgradu cemo videti za 25 godina otprilike....cek,cek, nismo se tako dogovorili drugari....nisu za to ljuti davali glasove pre 3 godine na izborima...

Beli listic

pre 8 godina

Vi sto se cudite za ovo od 30 godina, ajde se vi organizujte i idite na gradiliste, pa napravite brze. Ljudi i dalje nisu svesni o koliko velikom projektu se ovde radi. Ovo je prakticno grad unutar grada, a ni jedan grad nikada nije nikao preko noci.

tony

pre 8 godina

...ha, ha, ha...kako je Vučić maestralno izradio i Malog i Mihajlovićku i sve ostale koji su stavili svoj potpis...baš danas se razboleo i nije mogao da potpiše...genijalno, jednog dana kad padnu sa vlasti i podignu se krivične prijave zbog svih nezakonitih radnji u vezi BGDH2O, ON će reći da ništa nije potpisao i da sa time nema nikakve veze...ha, ha, ha... ašto se tiče roka od 30 godina, odmah mogu da kažem da od toga nema ništa, napraviće nekoliko stambenih zgrada, shopping moll, kulu i hotel i to će biti to, nakon toga će projekat biti obustavljen

vsh

pre 8 godina

@Zoki Falcon ziva istina, sta ocekivati od vlasti cija siva eminencija dize bez dozvole onakav cardak na savi. Naprave lakrdiju od svega cega se dohvate.

mmmmm

pre 8 godina

Ne shvatam ovoliko negativnih komentara. Pa bolje je da postoji nešto nego ništa. Što bi rekao Petao Sofronije "2 x nista je ništa". Ima ova vlast propuste za koje treba da ih pljujemo, mislim da ovo nije to.

marinjo

pre 8 godina

sta znam,svi smo totalno sludjeni pa ni ne znamo vise ni sta je dobro ni sta nije...mozda je ovo dobro i realan period,ali kad se uzmu izjave visokih funkcionera da ce sve biti gotovo do 5 god to je strasno koliko se laze!

Vesna 315

pre 8 godina

Nesto slicno postoji u Becu - ne zove se Bec na Dunavu nego UNO City.
Gradilo se i vise od 30 godina. Saobracajne pristupnice su podzemne , nekoliko kilometara pre samog City-ja, sistem podzemnih garaza takodje...

Dakle, Beograd na Vodi je MOGUCE napraviti. Vreme ce pokazati da li mi to mozemo.

EU Citizen

pre 8 godina

Odlična vest, sada je već ipak mnogo verovatnije da će tamo nešto leoo da nikne, i da će Beograd za nekoliko godina biti mnogo bogatiji i lepši grad. Meni se sviđa ovaj projekat, a kvazi-stručnjaci (koji su nam ostavili preružno nasleđe komunističkih zgradurina, pa bi trebalo da se pokriju ušima, ali to nema ni stida ni srama), mračnjaci i komunjare koje imaju problem sa svakom promenom i boljitkom, naročito ako je u pitanju nešto elitno i specijalno (sasvim ispravno se, doduše, dosećaju da ništa tog tipa nije i neće nikada biti za neradnike i nesposobne, to jest za njih, zato i bolesno mrze tržište i kapitalizam :) ) moraće da se naviknu na činjenicu da oni, srećom, žive u našem svetu, gde se grade oblakoderi, kapitalizam je dominantni model i novac i rad pokreću svet, a ne mi u njihovom sivom gulagu, gde nije bitno što smo svi puka sirotinja bez perspektive, samo da pametniji i vredniji komšija nema više od mene :))

elizab

pre 8 godina

@Skopje2014: Volim Makedoniju i Makedonce, ali je sramota na šta liči Skoplje. Doveli ste sebe u poziciju da vam se ceo svet smeje. Ne ni zbog istorije, praviću se da se ne razumem, već zbog sveprisutnog kiča, nesrazmere (ogromne građevine naspram malenog Vardara i tradicionalne arhitekture)... Moji prijazelji Skopljanci se zgražavaju i "sklanjaju" u Debar Maalu i druga očuvana mesta. Kako god, nadam se da moj grad, lep ili ružan, neće nikad dobiti kulu od 200m da blokira pogled na centar...

Marko BG

pre 8 godina

"Beograd na vodi" je dobar projekat ali nije dobra lokacija. Taj deo grada je trebalo sačuvati kao istorijsko jezgro grada i urediti samu obalu reke. Ovakav projekat trebalo je graditi na levoj obali Dunava, na području od Pančevačkog mosta do Pupinovog mosta.

Milos

pre 8 godina

Rok je nazalost obkektivan, e sad je druga stvar sto je Vucic slagao da ce to biti za 4 godine! Ipak i za 30 godina ne mogu napraviti onakav projekat, tesko izvodljivo!

toma bgd

pre 8 godina

@ tony
hahaha e dobro si se setio tako su dosovci vazne ugovore sve uvaljivali onom mucenom koraću da potpisuje kad je dezuran u vladi hahahahahahaha opasan veliki vidja hahah a ovi ko ćuskije hahaha

lepi mara

pre 8 godina

što se bre bunite? pa ovo je koliko vidimo projekat koji će nas mnoge nadživeti. to je bre nešto. a gde bi nam bio kraj, da je država tolike pare uložila u izgradnju porušenih kuća, ili obnovu škola, ili bolnica a da je pri tom angažovala mala i srednja preduzeća. ženo, gde su ti pasoši?

Srđan

pre 8 godina

Ovo je jedna velka smejurija, sprdnja. Za 30 godina, sam grad može da gradi i izgradi sve ovo. Da li je normalno, da toliko traje gradnja svega ovoga, što recimo kod njih, traje godinu, dve ? Da li je normalno, da nas obmanjuju, da jedno kažu juče, a da danas kažu nešto sasvim drugo ? Ovo je sve tako užno i mučno za gledati i slušati. Mi u Srbiji prosto nemamo iskrene, normalne, političare koji ne obmanjuju javnost. Ovi na vlasti samo obmanjuju, samo nešto " rekonstruišu " , govore kako " ih je sramota koliko nam dobro ide " i sl. Tuga i jad. Jako volm svoju zemlju, ali pitanje je dana, kad ću preći preko ljubavi i preko granice.

VladimiR

pre 8 godina

30 godina i 4 godine je prevelika razlika. Prodaja zemljišta i davanje u zakup na 99 godina su dve različite transkacije, ali o tome niko nije govorio. Sve što je govoreno je laž! Ovo nije šlag na torti, ovo je kanta šlaga - torta se više ne vidi.

Ko je ovde lud?

pre 8 godina

Novi Beograd je kao mocvara isusen i sa infrastruktrurom izgradjen u vecem delu za 40-50 godina. Površina Novog beograda je 40km2. Da kažemo da je aktivna gradnja na 20km2.
Beograd na vodi je na zemljištu veličine 1,7km2 (10 do 20 x manja od NBGD-a).
Da bi se izgradio, potrebno je 30 godina. I to više decenija kasnije, kad gradjevinske mašine imaju primat u izgradnji, i kad je gradnja neuporedivo lakša i brža nego pre pola veka.
Pa ko je ovde lud?