Utorak, 14.04.2015.

18:29

"Kako nema, ima novih uslova EU"

Kad je reč o otvaranju poglavlja u pregovorima Srbije sa EU postoje razlike između javno izrečenog stava EU i dodatnih uslova nekih članica, kaže Ivica Dačić

Izvor: Tanjug

"Kako nema, ima novih uslova EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

mira

pre 9 godina

Prokleti srbijanski inat. Uvek onako, ni kako ja oću. Dačić prototip ali onaj pravi, srbijanskog mentaliteta. Pogledajte malo slovačku. Jednim smirenim pristupom prema evropskim trendovima mala siromašna zemlja privukla je svu moguču industriju. Šta vi mislite da možete sami e pa ne možete. sami sebe pljačkate već decenijama, sami ste sebi najveći neprijatelji, sami sebe doživljavate kao prostor za eksploataciju. Zaboravite prošlost, upoznajte sadašnje ekonomske i sociološke tokove, odbacite političare koje su školovani u slobinim vremenima i koji za drugačije ne znaju niti razumeju. Saradnja sa civilizovanim svetom ne (ruskim mentalitetom) vam može doneti bolji život. Ali tu treba sagnuti glavu, priznati da si inferioran i da iznad tebe postoje više vrednosti, pa tek tada će neko da ti poveri i svoje pare i da reskira svoje novce.Zaboravite inat kao instituciju, to je turski pojam koji civilizovani svet ne poznaje (inat je neekonomska emotivna kategorija) pa ćete postati destinacija za investicije. Ovako sa Dačić bogati i širi na zaludjivanju naroda i stvaranju averzije prema civilizovanom svetu.

Janko Janković

pre 9 godina

@očnigledač

A zapad i eu nisu u alergični na Putina i Rusiju? Na CNN-u i BBC-u svaki dan imate prilog od po 15-20 minuta o Putinu, šta je tog dana radio, gde je bio, šta je jeo, pronalaze mu razne bolesti, prave njegov psihološki profil, porede ga sa hitlerom sa staljinom... Dovoljno je da neki ruski brod makar i ribarski, isplovi iz luke, odmah kreće histerija i panika! Evo Putin izaziva rat, zvecka oružjem, preti svetskom miru! Nisam neki ljubitelj Putina ali ovo je više odvratno što rade!

Titi

pre 9 godina

Smucili su mi se. Srbija treba u Evropu jer je Srbija u Evropi defakto. Ali Evropa bi trebalo da preispita sebe i svoje standarde. Na sta ovo liči realno da
cepidlace oko Kosova i Albanije? Ako nismo u nekoj sferi dostigli standard kazite već jednom sta je. Ali Kosovo i odnosi u regionu vise ne mogu da budu izgovor. Sramotno. Ta ista Evropa svojim postupcima čini Srbe, Evropljane, da ne žele vise u tu uniju. Maltretiranje. Rusku politiku kao osvajacku super silu, isto kao i Ameriku, ne podrzavam ali me ne cudi sto se sve vise ljudi okrece njoj. Pa sta ste ocekivali? Gurate nas u corsokak!

lpw

pre 9 godina

I eto, sada ce opet cela Srbija da rešva problem za koji je Ivica plaćen?! Pa dokle bre više! Jel vidite konačno koliko ste nesposobni!

Alexije

pre 9 godina

Dačiću ako nisi sposoban za ministra prepusti mesto nekom drugom. Ostavi jadikovke za Cecu i njenog sina , ovo je diplomatija.

sa strane

pre 9 godina

Citajuci komentare zaista je tesko odluciti se ko je tragikomicniji, ograniceniji, zatupljeniji, ko koristi gluplju deamgogiju, da li rusofilocari ili nato/eufilicari.

Jakov Pramasunac

pre 9 godina

@očnigledač

Lako je nekome reci da laze. Al je to tesko dokazati. Evo, Vi nam ovde pokazite da ne postoje tih 11 nemackih uslova koje je naveo Dacic i time bi dokazali da Dacic laze. Jednostavno, zar ne? Vi tvrdite da nemacki parlament nije postavio te uslove Srbiji? I jos nesto: ako sam protiv EU uoste ne znaci da sam za Rusiju. Ja sam za Srbiju, da se mi malo manemo velike politike, ostadosmo bez naroda.
A besmislenost toga sto se radi u EU i kako nam se zivot polako svodi na Orvelovu 1984.... Pre par dana bio sam iznad Zajecara u jednom selu visoko u planini. Selo napusteno, zivi jedan deda i dve babe, da li se i vide ikada, pitanje je. Deda, u trosnoj supi obrasloj mahovinom, ukopanoj nekako ispod leske u brdo, ima kozu. Lepa, siva, cista, pitoma. Iz levog uveta kozici visi zuta markica, ko mindjusa. Markirana koza sa sve brojem. Ja nisam mogao da se uzdrzim od smeha, okrenem na salu, do sela nema valjanog ni zemljanog puta, nema struje, starci odavno ne placaju, al koza jadna markirana. Pitam dedu zasto, pa ovde samo vukovi mogu da je posete, a on jetko i ironicno procedi - pa kad je ta EU naredila, moramo da slusamo. Umrecete ti starci, nikoga za to nije briga, ni sto jedva stuckaju sta da pojedu, al ostace brendirana koza. Po zakonu i pravilu i sprdacini zivota. Dok je vukovi ne pojedu. A i oni nek se cuvaju, jer cemo i njih da cipujemo.

Nemanja

pre 9 godina

EU nam nece doneti nista, niko nam nece doneti nista, dok sami ne zasucemo rukave i uredimo zemlju i privredu. Nazalost poslednjih 25 godina, a narocito poslednjih 15, pokazuju da nismo dorasli zadatku!

Zlopamtilo

pre 9 godina

"...Moze im se, ne trebaju nas, ne zele nas...mi se njima namecemo, ne oni nama. Ako smo uvredjeni, odustanimo od EU i resen problem....."
Ali ipak ne možemo da odustanemo ,iako je tačno da nas ne žele u svom visokom društvu potrebno im je da ostanemo na "evropskom putu" ,drugim rečima treba da ostanemo njihova interesna zona a ne eksponent Rusije i Kine posred Evrope .Sva njihova politika prema nama govori u prilog tome ,godinama se menjaju pregovarači i naši i njihovi mi smo i dalje na "evropskom putu" ,kriva udaljenosti između nas i cilja je usporila pad i već izvesno vreme je u horizontalnoj fazi .Koliko je nebezbedno odustajanje od "evropskog puta" govori primer Ukrajine koja je gurnuta u vrtlog građanskog rata kome se ne nazire rasplet.

Andjela

pre 9 godina

A gde su tu diplopmatske akcije? Zasto neko trazi jos? Pa verovatno jer se na diplomatskom nivou ponasamo kao da smo u pecinskom dobu. Kako to sve drzave oko nas, manje vise, umeju da brendiraju svoje drzave, da propagiraju programe, van svoje zemlje, i sprovode diplomatske akcije.

Kad bi nasi politicari bar malo radili svoj posao, verovatno bi se nesto i desavalo, ovako citajuci vesti su sve samo pateticne prazne price.

Budimir Trajkovic

pre 9 godina

e nek sam docekao da neko za****va nase politicare.
(zoran, 14. april 2015 23:34)

To oni ne zezaju političare nego narod. Baš političare briga za državni interes

Mufljuz

pre 9 godina

Pokazite jednom dostojanstvo i stavite tacku na ta EU-pre....vanja. Zaista je previse toga iz EU. Imaju oni mnoooogo svojih problema i nije sigurno da ce preziveti. Ne treba srljati pod ovakvim tretmanom u nesto sto je vrlo klimavo i nije sigurno da ce postojati kada "odluce" da nas prime.
Moc i novac odavno su se preselili na istok.

Alek

pre 9 godina

Dodatni uslovi postoje i u pravu je, jedino što nisu zvanično od EU već Nemačke. Nije ih teško pronaći u arhivi B92. Nisu ni novi toliko, no jeste loš trenutak za sprovođenje zbog situacije na KiM. Kako god da okreneš nama loše.

Nagatami

pre 9 godina

Bucko se smorio da pregovara, pa sad svaki dan place u medijima kako nas nece, kako postavljaju nove uslove itd, a istina je da su nesposobni da izdejstvuju bilo sta, jedino nas vrte skoro tri decenije svojim foricama i izivljavaju se nad nama. Bolje prvi u selu, nego poslednji u gradu...

aca

pre 9 godina

Kad sve uslove ispunimo ili ce saopstiti da nece vise primati u EU ili da su fondovi ispreznjeni pa da moramo da uplatimo 100 milijardi dolara za prijem.

kos

pre 9 godina

Šef srpske diplomatije je ukazao na to da se dodatno postavlja 11 tačaka koje je usvojio nemački parlament, što je, kako je rekao, uslov da Nemačka potvrdno odgovori za otvaranje nekih poglavlja.
jesi isao u nemacki parlament, ili cekas da oni dodju.
idi tamo i resi to, to ti je posao, za koji primas platu.

Ivo Split

pre 9 godina

I mi u Hr smo mislili kad budemo Eu nestat će korupcije, hrana će biti kontrolirana, pravosuđe bolje itd.
Dobili smo gomilu novih propisa i regulativa koje za posljedicu imaju povećanje troškova, odnosno dublje zavlaćenje u džep građana, a hrana se i dalje ne kontrolira, uvozi se i prodaje svakakvo smeće, korupcija cvjeta, sad vidimo što su to uvjeti koje je pravosuđe moralo ispunit da bi bilo po Eu standardima, brza reakcija kad treba ovršit dužnika nekom od stranih telekoma i izbacit ga iz kuće zbog duga od stotinjak eura.

Fudo

pre 9 godina

Ne zna se ko je smesniji: EU sa padom evra od 25% koja misli da je i dalje privlacna, deo nasih politicara koji pali narod sa EU, ili narod koji hoce u EU, a nema ni 5.000 evra na stednji. Top lista nadrealista svi zajedno.

alienware

pre 9 godina

Meni nije jasno sta Srbija trazi u EU.Samo ce politicari i njihova deca imati sigurnu korist kao funkcioneri u EU. aobice se povoljniji uslovi za kredite i evro bice zvanicna valuta ,novi pasosi i nista vise.A EU dobija novu clanicu, i sve njene probleme.Sto ce njima ta glavobolja,zato ima uslova .

csc

pre 9 godina

Kompletnom vrhu SPSa mesto je na robiji, a ne u Vladi. Jos manje vam je mesto u EU. A da nas vuku za nos - vuku. Moze im se, ne trebaju nas, ne zele nas...mi se njima namecemo, ne oni nama. Ako smo uvredjeni, odustanimo od EU i resen problem. Medjutim, to ne znaci da ce prestati da nas ucenjuju jer su NAM GLAVNI TRGOVINSKI PARTNER. I dalje ce nas drzati u saci a ovaj idiot koji se jedino u kofere pune para razume, cini sve da ih isprovocira. I ko god navija za okretanje Rusiji, ukljucujuci i becka na mestu ministra inostranih poslova, bi trebalo da nam predoci koje cemo mi to proizvode preusmeriti na Rusiju, na koji nacin cemo ih transportovati do tamo a da nismo zavisni od EU, i gde cemo u Rusiji naci zamenu za proizvode koje trenutno nabavljamo u EU.

očnigledač

pre 9 godina

Naša "diplomatija" na delu!!!
Ministar Dačić, u zadnjih nekoliko dana, već treći ili četvrti put daje izjave koje su u dubokoj suprotnosti sa onim za šta se Srbija (navodno) zalaže.
I svaki put - LAŽE, jer to što kaže jednostavno nije istina, i postoji samo u njegovoj glavi i glavama ostalih njemu sličnih rusofila, koji su u najvećem strahu i alergiji prema zapadu i EU...

master

pre 9 godina

Putinov pijun,sprema se da obmani gradjane pred izbore.Nema novih uslova,problem je sto vi necete da uradite domaci zadatak,zato sto znate da samo muvanjem mozete da zivite parazitski i izbegnete odgovornost.Odavno je SPS trebalo zabraniti politicko delovanje.

Nikola

pre 9 godina

Ma sve ludi ljudi,Česi,Slovaci,Madjari,Rumuni,Bugari,Letonci,Litvanci,Estonci,Poljaci što su u EU,aj što ne izadju na ulice i raspišu referendum kada im je tako loše da iz nje izadju.Daj nemoj da smo smešni znaju oni dobro kako je 50 godina pod Ruskom čizmom ,jedino nama nisu dovoljni Sloba,izgubljeni životi,ratovi,teritorije,pljačkaška privatizacija,osiromašen narod,već i dalje čačkamo mečku.

Robi

pre 9 godina

Nema novih uslova sve je OK idemo prema EU čvrstim koracima sve sa tajkunima,burazerskom ekonomijom,lažnim diplomama,nerazvijenim tržištem,armijom nezaposlenih,malim platama,korupcijom,propalim autoputevima,oronulim fasadama,biznis-tender političarima,nemoćnom policijom koja ne sme da legitimiše lokalnu elitu,ogromnim viškom radnika na budžetu srbije itd..Sigurno EU jedva čeka da nas primi u svoj sastav.

goran

pre 9 godina

Zar most koji koji je kao i svaki drugi namenjen za komunikaciju, protok stvari i ljudi i koji spaja dva dela grada, a na kom su poredane saksije sa cvecem - napravljen 'park' u stvari ne ometa slobodu kretanja.
A ako se ne varam neometana sloboda kretanja robe i gradjana je jedan od glavnih postulata sporazuma u Briselu

Ispade da Mitrovica ima najskuplji park jer je napravljen na betonskom mostu.

Bez košmara molim

pre 9 godina

Je l' smo mi to postali nuklearna sila u međuvremenu? Onako još usput, pronašli kapitalne rezerve nafte i gasa u okolini Požarevca, a nepregledna nalazišta dijamanata i zlata u Crnoj travi? Natalitet porastao za 200%? Pa gospodine Dačiću, svaka čast! Očekivao sam malo direktniji način da nas o tome obavestite.

Goran D

pre 9 godina

Zivim u inostranstvu, I sokiran sam zaslepljenoscu mog naroda necim imaginarnim. U "Evropu" se ne ulazi na osnovu necije odluke vec fundamentalnim stanjem drustva sto podrazumeva odrzavanje licne mentalne I fizicke higijene, postovanja ljudi oko vas, postovanje I ljubav prema svojoj zemlji, kulturi, teznji da svojim Radom unapredite svoju zemlju, svojoj deci date lekcije o dostojanstvu, o ponosu na njihove pretke... Kada sredis svoju kucu kako treba Evropa ili bilo sta drugo nemaju nikakav znacaj jer sve je na svom mestu - nasa zemlja je lepa.

italy

pre 9 godina

I Evropa i Rusija su strani koncepti, nametnuti spolja. Moje pitanje je: sta je srpski koncept? Da li Srbi, Srbija, znaju ko su, sta hoce, sta imaju da ponude,kuda hoce kuda nece? Kada se ovo rascisti sve postaje lakse: i na nivou drustva i u licnom zivotu.

SVI STE ISTI

pre 9 godina

Naravno da ima.Novi uslovi su da se pociste Ruski placenici kao sto su SPS,SNS i Vulin baba Julin.Ko je vama i verovao o vasim pricama o EU???NIKO PAMETAN!Vi ste tu samo da svakodnevno zamajavate narod,da bi sto duze bili na vlasti, i na tome "naporno radite".

MM

pre 9 godina

Pa čitav proces pridruživanja podrazumava ispunjavanje niza uslova. To se zove HARMONIZACIJA. Naravno da Dačić to razume, ali on i njegovi su i onako uvek bili tvrda zaleđina Rusije na Balkanu, a svi znamo da nam to ništa dobro nikada nije donelo. Ja mislim da su uslovi koje postavlja EU nažalost jedini način da se ova zemlja unormali, s obzirom na to da Srbijom vladaju sitnospostvenički interesi i bezakonje. Nadam se da će ovaj štetni uticaj u vidu Ivice uskoro biti neutralizovan.

ja

pre 9 godina

Briselskim sporazumom bilo je dogovoreno da Kosovo dobije medjunarodni pozivni broj 00383,Srbija i dalje blokira ovu stvar.Dogovoreno je takodje da se ukine park srama u sred mosta u Mitrovici,dogovor nije ispunjen od strane Srbije.Dogovoreno je da se rasformira kriminalna "civilna zastita, ni ovo Srbija nije ispunila.Ima jos nekih stvari oko slobode kretanja jer sa Kosovskim pasosem jos uvek se ne moze uci ili izaci iz Srbije sta onemogucava slobodu kretanja Albancima sa Kosov,.ni ovo nije ispunjeno.Jos uvek se ne moze uci u Srbiju kosovskim tablicama itd,itd. Ko malo prati politiku i iz stranih medija zna da Srbija koci primenu Briselskog sporazuma a krivicu kao i uvek prebacuje Albancima zbog jedne jedine stvari(zajednica srpskih opstina) a i to je u zakonskoj proceduri.Ja ne znam da li se Dacic pravi lud da ovo ne zna ali EU i Albanci to dobro znaju.Propaganda u Srbiji ne jenjava.

gandra

pre 9 godina

pa sta i da - ne daj boze - udjemo u tu eu - pa sta - sve isto kao i ranije - evo su hrvati usli - pa sta - ovo sa eu samo sluzi da nasi politicari mlate praznu slamu - ali ja polazem nadu u eu - da nas nikad ne priem - kad vec mi nismo sposobni d aim kazemo - ne...

Mavro

pre 9 godina

Ovaj vas opet blamira, pa do kada više? Zanimljivo je da on sve zna, koji su to uvjeti, ali vješto pokušava manipulirati kako bi opet neki drugi bili krivi. Sramota!

Bane

pre 9 godina

Meni ovo liči kao da SPS priprema svoju poziciju za Izbore na Jesen. Oni će biti, kao , protiv EU i za potpuni suverenitet Srbije dok će sa druge strane biti "poznati evropejci" SNS. Komediji nema kraja. :)

teks

pre 9 godina

zivim za dan,a nadam se da cu ga docekati da vas dacicu i celi sps,kao i ove radikale,pardon neoradikale ne gledam vise ni kao opoziciju,a ne vlast

mare

pre 9 godina

"Ali tu praksu Srbija više ne prihvata. Mi igramo otvorenih karata. Sve smo obaveze izvršili i ne dozvoljavamo da se neko igra sa nama"

Ovaj umislio da je Putin. Pa niko te i ne tera u EU. Ako hoces, igraj po njihovim pravilima, ako neces, nemoj da kukas.

Nenad

pre 9 godina

Možete vi da uradite šta god hoćete i da potpišete sve. Međutim nas neće primiti ovako siromašne u proseku da im samo pravimo problem sa finansijama. Kada budemo mogli sami sebe da izdržavamo kao država, e onda mogu da nas prime. A onda nam ni ne trebaju, da mi njima dajemo iz budžeta sredstva.. Međutim, prihvatam da nastavljamo igru, nije loše imati neki cilj u životu, inače ćemo da tapkamo u mestu bez volje da se menjamo na bolje.

Bio za EU ali vise NE

pre 9 godina

Odredite vi gospodi iz EU datum do kad da pocnu pregovore sa nama a ako ne ispostuju - ponistite Briselski sporazum i okrecite se ka Rusiji. Ja ne vidim drugo resenje. Ionako se sve vecem broju ljudi u Srbiji smucila EU.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Mada mi nije simpatican ali, gospodin Dacic govori sustu istinu. Naravno, vecina ovog jadnog i polupismenog naroda, "od sume ne vidi drvece". Oni bi, sutradan, zastupaliu stavove i interese Nemacke, pa cak i ove "ID" samo da bi zadovoljili svoju afektivnost koju gaje prema nekome. Taj neko je, obicno, iz svoga naroda. Tako rade svi nemocni i neizgradjeni ljudi. Kada ne smeju da se suprotstave jacem onda samaraju nekog svog. Samo je zaboravio da kaze sledece, mozda iz diplomatske kurtoazije odnosno, da Nemacka nema stav, vec da nas dodatno ucenjuje po nalogu SAD. Most i park u Mitrovici a potom ide iseljavanje cime bi se definitivno resilo "kosovsko pitanje". Zlo nam se priblizava u odorama i liku andjela. Cetvrti put u poslednjih 100 godina. Sta treba da nam urade pa da shvatimo?

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Dačiću, i celoj ekipi na vlasti, mogu da veruju samo mentalno retardirani.

Rečeno mnogo puta, ali zaista: "Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti"!

Toliko ste laži izrekli u zadnje 3 godine da to normalan mozak ne može da apsorbuje!

luli

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da srpski politicari polako vracaju politiku devedesetih, a narod cuti. To je veoma opasno a i stetno pre svega za srpski narod ali i za sve ostale narode u okruzenju. Srbi opametite se vec jednom, ne dozvolite vise da vas isti ljudi ponovo odvedu u ambis.

Ja bre

pre 9 godina

Pa ovo je dosad nevidjeno, da Ministar inostranih poslova Srbije komunicira preko medija sa svojim kolegama iz EU!

Kome od nasih politicara odgovara EU, pa nikome jer bi onda korupcija morala biti svedena na minimum, jer bi onda hrana morala biti strogo kontrolisana, jer bi onda pad helikoptera bio pracen ostavkama politicara a Tole i Terzic ne bi vise mogli da budu vladari Srbije!

Zato vam ne odgovara EU i zato se krijete iza medija!

Vama ne odgovara ni Ruska Azijska Unija jer biste i tamo morali da postujete pravila igre a ne da muljate sa kruskama i sa jos milion razlicitih stvari!

Vama u stvari odgovara ova siva zona gde nikom ne odgovarate i muljate 24 sata dnevno! Zato nista i ne radite dok gradjani tonu sve dublje i dublje!

Petko

pre 9 godina

Pa shvatimo jednom već da nas zajebavaju i da mi nikad nećemo ući u EU. Zato se okrenimo rusima dok nas i ako nas i oni hoće. Nije ovo više Rusija iz doba Lenjima ili Staljina. I oni su već jedna moderna država i biće to sve više i više. U najmanju ruku neće nam biti gore nego u EU.

bane

pre 9 godina

Razlika izmedju Estonove i Mogerinijeve je od prilike ista kao razlika izmedju Dacica i Vucica. S jedne strane novokomponovani kauboji)Mogerini Vucic -da ne bude zabune) a sa druge, u odnocu na njih - gospoda.

miki

pre 9 godina

Srbija je daleko od evrope ali ne geografski,mozda cak ni politicki već po nacinu razmisljanja većine njenih gradjana i politickih "elita" koje je vode...

ja

pre 9 godina

Pa ti kofercicu, ili sam postavljas nove uslove ili znas sve ali ste ih krili dosad pa navodno nam ih EU dodatno postavlja. Da ce hrvati da nam postavljaju uslove znamo svi odavno. Pitanje je samo da li ce EU te uslove prihvatiti kao odlucujuce za nas eu ulazak.

Ja bre

pre 9 godina

Pa ovo je dosad nevidjeno, da Ministar inostranih poslova Srbije komunicira preko medija sa svojim kolegama iz EU!

Kome od nasih politicara odgovara EU, pa nikome jer bi onda korupcija morala biti svedena na minimum, jer bi onda hrana morala biti strogo kontrolisana, jer bi onda pad helikoptera bio pracen ostavkama politicara a Tole i Terzic ne bi vise mogli da budu vladari Srbije!

Zato vam ne odgovara EU i zato se krijete iza medija!

Vama ne odgovara ni Ruska Azijska Unija jer biste i tamo morali da postujete pravila igre a ne da muljate sa kruskama i sa jos milion razlicitih stvari!

Vama u stvari odgovara ova siva zona gde nikom ne odgovarate i muljate 24 sata dnevno! Zato nista i ne radite dok gradjani tonu sve dublje i dublje!

miki

pre 9 godina

Srbija je daleko od evrope ali ne geografski,mozda cak ni politicki već po nacinu razmisljanja većine njenih gradjana i politickih "elita" koje je vode...

teks

pre 9 godina

zivim za dan,a nadam se da cu ga docekati da vas dacicu i celi sps,kao i ove radikale,pardon neoradikale ne gledam vise ni kao opoziciju,a ne vlast

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Dačiću, i celoj ekipi na vlasti, mogu da veruju samo mentalno retardirani.

Rečeno mnogo puta, ali zaista: "Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti"!

Toliko ste laži izrekli u zadnje 3 godine da to normalan mozak ne može da apsorbuje!

Petko

pre 9 godina

Pa shvatimo jednom već da nas zajebavaju i da mi nikad nećemo ući u EU. Zato se okrenimo rusima dok nas i ako nas i oni hoće. Nije ovo više Rusija iz doba Lenjima ili Staljina. I oni su već jedna moderna država i biće to sve više i više. U najmanju ruku neće nam biti gore nego u EU.

Bane

pre 9 godina

Meni ovo liči kao da SPS priprema svoju poziciju za Izbore na Jesen. Oni će biti, kao , protiv EU i za potpuni suverenitet Srbije dok će sa druge strane biti "poznati evropejci" SNS. Komediji nema kraja. :)

mare

pre 9 godina

"Ali tu praksu Srbija više ne prihvata. Mi igramo otvorenih karata. Sve smo obaveze izvršili i ne dozvoljavamo da se neko igra sa nama"

Ovaj umislio da je Putin. Pa niko te i ne tera u EU. Ako hoces, igraj po njihovim pravilima, ako neces, nemoj da kukas.

Goran D

pre 9 godina

Zivim u inostranstvu, I sokiran sam zaslepljenoscu mog naroda necim imaginarnim. U "Evropu" se ne ulazi na osnovu necije odluke vec fundamentalnim stanjem drustva sto podrazumeva odrzavanje licne mentalne I fizicke higijene, postovanja ljudi oko vas, postovanje I ljubav prema svojoj zemlji, kulturi, teznji da svojim Radom unapredite svoju zemlju, svojoj deci date lekcije o dostojanstvu, o ponosu na njihove pretke... Kada sredis svoju kucu kako treba Evropa ili bilo sta drugo nemaju nikakav znacaj jer sve je na svom mestu - nasa zemlja je lepa.

Robi

pre 9 godina

Nema novih uslova sve je OK idemo prema EU čvrstim koracima sve sa tajkunima,burazerskom ekonomijom,lažnim diplomama,nerazvijenim tržištem,armijom nezaposlenih,malim platama,korupcijom,propalim autoputevima,oronulim fasadama,biznis-tender političarima,nemoćnom policijom koja ne sme da legitimiše lokalnu elitu,ogromnim viškom radnika na budžetu srbije itd..Sigurno EU jedva čeka da nas primi u svoj sastav.

ja

pre 9 godina

Briselskim sporazumom bilo je dogovoreno da Kosovo dobije medjunarodni pozivni broj 00383,Srbija i dalje blokira ovu stvar.Dogovoreno je takodje da se ukine park srama u sred mosta u Mitrovici,dogovor nije ispunjen od strane Srbije.Dogovoreno je da se rasformira kriminalna "civilna zastita, ni ovo Srbija nije ispunila.Ima jos nekih stvari oko slobode kretanja jer sa Kosovskim pasosem jos uvek se ne moze uci ili izaci iz Srbije sta onemogucava slobodu kretanja Albancima sa Kosov,.ni ovo nije ispunjeno.Jos uvek se ne moze uci u Srbiju kosovskim tablicama itd,itd. Ko malo prati politiku i iz stranih medija zna da Srbija koci primenu Briselskog sporazuma a krivicu kao i uvek prebacuje Albancima zbog jedne jedine stvari(zajednica srpskih opstina) a i to je u zakonskoj proceduri.Ja ne znam da li se Dacic pravi lud da ovo ne zna ali EU i Albanci to dobro znaju.Propaganda u Srbiji ne jenjava.

Bio za EU ali vise NE

pre 9 godina

Odredite vi gospodi iz EU datum do kad da pocnu pregovore sa nama a ako ne ispostuju - ponistite Briselski sporazum i okrecite se ka Rusiji. Ja ne vidim drugo resenje. Ionako se sve vecem broju ljudi u Srbiji smucila EU.

ja

pre 9 godina

Pa ti kofercicu, ili sam postavljas nove uslove ili znas sve ali ste ih krili dosad pa navodno nam ih EU dodatno postavlja. Da ce hrvati da nam postavljaju uslove znamo svi odavno. Pitanje je samo da li ce EU te uslove prihvatiti kao odlucujuce za nas eu ulazak.

SVI STE ISTI

pre 9 godina

Naravno da ima.Novi uslovi su da se pociste Ruski placenici kao sto su SPS,SNS i Vulin baba Julin.Ko je vama i verovao o vasim pricama o EU???NIKO PAMETAN!Vi ste tu samo da svakodnevno zamajavate narod,da bi sto duze bili na vlasti, i na tome "naporno radite".

Nikola

pre 9 godina

Ma sve ludi ljudi,Česi,Slovaci,Madjari,Rumuni,Bugari,Letonci,Litvanci,Estonci,Poljaci što su u EU,aj što ne izadju na ulice i raspišu referendum kada im je tako loše da iz nje izadju.Daj nemoj da smo smešni znaju oni dobro kako je 50 godina pod Ruskom čizmom ,jedino nama nisu dovoljni Sloba,izgubljeni životi,ratovi,teritorije,pljačkaška privatizacija,osiromašen narod,već i dalje čačkamo mečku.

luli

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da srpski politicari polako vracaju politiku devedesetih, a narod cuti. To je veoma opasno a i stetno pre svega za srpski narod ali i za sve ostale narode u okruzenju. Srbi opametite se vec jednom, ne dozvolite vise da vas isti ljudi ponovo odvedu u ambis.

master

pre 9 godina

Putinov pijun,sprema se da obmani gradjane pred izbore.Nema novih uslova,problem je sto vi necete da uradite domaci zadatak,zato sto znate da samo muvanjem mozete da zivite parazitski i izbegnete odgovornost.Odavno je SPS trebalo zabraniti politicko delovanje.

italy

pre 9 godina

I Evropa i Rusija su strani koncepti, nametnuti spolja. Moje pitanje je: sta je srpski koncept? Da li Srbi, Srbija, znaju ko su, sta hoce, sta imaju da ponude,kuda hoce kuda nece? Kada se ovo rascisti sve postaje lakse: i na nivou drustva i u licnom zivotu.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Mada mi nije simpatican ali, gospodin Dacic govori sustu istinu. Naravno, vecina ovog jadnog i polupismenog naroda, "od sume ne vidi drvece". Oni bi, sutradan, zastupaliu stavove i interese Nemacke, pa cak i ove "ID" samo da bi zadovoljili svoju afektivnost koju gaje prema nekome. Taj neko je, obicno, iz svoga naroda. Tako rade svi nemocni i neizgradjeni ljudi. Kada ne smeju da se suprotstave jacem onda samaraju nekog svog. Samo je zaboravio da kaze sledece, mozda iz diplomatske kurtoazije odnosno, da Nemacka nema stav, vec da nas dodatno ucenjuje po nalogu SAD. Most i park u Mitrovici a potom ide iseljavanje cime bi se definitivno resilo "kosovsko pitanje". Zlo nam se priblizava u odorama i liku andjela. Cetvrti put u poslednjih 100 godina. Sta treba da nam urade pa da shvatimo?

Mavro

pre 9 godina

Ovaj vas opet blamira, pa do kada više? Zanimljivo je da on sve zna, koji su to uvjeti, ali vješto pokušava manipulirati kako bi opet neki drugi bili krivi. Sramota!

csc

pre 9 godina

Kompletnom vrhu SPSa mesto je na robiji, a ne u Vladi. Jos manje vam je mesto u EU. A da nas vuku za nos - vuku. Moze im se, ne trebaju nas, ne zele nas...mi se njima namecemo, ne oni nama. Ako smo uvredjeni, odustanimo od EU i resen problem. Medjutim, to ne znaci da ce prestati da nas ucenjuju jer su NAM GLAVNI TRGOVINSKI PARTNER. I dalje ce nas drzati u saci a ovaj idiot koji se jedino u kofere pune para razume, cini sve da ih isprovocira. I ko god navija za okretanje Rusiji, ukljucujuci i becka na mestu ministra inostranih poslova, bi trebalo da nam predoci koje cemo mi to proizvode preusmeriti na Rusiju, na koji nacin cemo ih transportovati do tamo a da nismo zavisni od EU, i gde cemo u Rusiji naci zamenu za proizvode koje trenutno nabavljamo u EU.

očnigledač

pre 9 godina

Naša "diplomatija" na delu!!!
Ministar Dačić, u zadnjih nekoliko dana, već treći ili četvrti put daje izjave koje su u dubokoj suprotnosti sa onim za šta se Srbija (navodno) zalaže.
I svaki put - LAŽE, jer to što kaže jednostavno nije istina, i postoji samo u njegovoj glavi i glavama ostalih njemu sličnih rusofila, koji su u najvećem strahu i alergiji prema zapadu i EU...

Bez košmara molim

pre 9 godina

Je l' smo mi to postali nuklearna sila u međuvremenu? Onako još usput, pronašli kapitalne rezerve nafte i gasa u okolini Požarevca, a nepregledna nalazišta dijamanata i zlata u Crnoj travi? Natalitet porastao za 200%? Pa gospodine Dačiću, svaka čast! Očekivao sam malo direktniji način da nas o tome obavestite.

MM

pre 9 godina

Pa čitav proces pridruživanja podrazumava ispunjavanje niza uslova. To se zove HARMONIZACIJA. Naravno da Dačić to razume, ali on i njegovi su i onako uvek bili tvrda zaleđina Rusije na Balkanu, a svi znamo da nam to ništa dobro nikada nije donelo. Ja mislim da su uslovi koje postavlja EU nažalost jedini način da se ova zemlja unormali, s obzirom na to da Srbijom vladaju sitnospostvenički interesi i bezakonje. Nadam se da će ovaj štetni uticaj u vidu Ivice uskoro biti neutralizovan.

Nenad

pre 9 godina

Možete vi da uradite šta god hoćete i da potpišete sve. Međutim nas neće primiti ovako siromašne u proseku da im samo pravimo problem sa finansijama. Kada budemo mogli sami sebe da izdržavamo kao država, e onda mogu da nas prime. A onda nam ni ne trebaju, da mi njima dajemo iz budžeta sredstva.. Međutim, prihvatam da nastavljamo igru, nije loše imati neki cilj u životu, inače ćemo da tapkamo u mestu bez volje da se menjamo na bolje.

alienware

pre 9 godina

Meni nije jasno sta Srbija trazi u EU.Samo ce politicari i njihova deca imati sigurnu korist kao funkcioneri u EU. aobice se povoljniji uslovi za kredite i evro bice zvanicna valuta ,novi pasosi i nista vise.A EU dobija novu clanicu, i sve njene probleme.Sto ce njima ta glavobolja,zato ima uslova .

bane

pre 9 godina

Razlika izmedju Estonove i Mogerinijeve je od prilike ista kao razlika izmedju Dacica i Vucica. S jedne strane novokomponovani kauboji)Mogerini Vucic -da ne bude zabune) a sa druge, u odnocu na njih - gospoda.

gandra

pre 9 godina

pa sta i da - ne daj boze - udjemo u tu eu - pa sta - sve isto kao i ranije - evo su hrvati usli - pa sta - ovo sa eu samo sluzi da nasi politicari mlate praznu slamu - ali ja polazem nadu u eu - da nas nikad ne priem - kad vec mi nismo sposobni d aim kazemo - ne...

goran

pre 9 godina

Zar most koji koji je kao i svaki drugi namenjen za komunikaciju, protok stvari i ljudi i koji spaja dva dela grada, a na kom su poredane saksije sa cvecem - napravljen 'park' u stvari ne ometa slobodu kretanja.
A ako se ne varam neometana sloboda kretanja robe i gradjana je jedan od glavnih postulata sporazuma u Briselu

Ispade da Mitrovica ima najskuplji park jer je napravljen na betonskom mostu.

Ivo Split

pre 9 godina

I mi u Hr smo mislili kad budemo Eu nestat će korupcije, hrana će biti kontrolirana, pravosuđe bolje itd.
Dobili smo gomilu novih propisa i regulativa koje za posljedicu imaju povećanje troškova, odnosno dublje zavlaćenje u džep građana, a hrana se i dalje ne kontrolira, uvozi se i prodaje svakakvo smeće, korupcija cvjeta, sad vidimo što su to uvjeti koje je pravosuđe moralo ispunit da bi bilo po Eu standardima, brza reakcija kad treba ovršit dužnika nekom od stranih telekoma i izbacit ga iz kuće zbog duga od stotinjak eura.

Jakov Pramasunac

pre 9 godina

@očnigledač

Lako je nekome reci da laze. Al je to tesko dokazati. Evo, Vi nam ovde pokazite da ne postoje tih 11 nemackih uslova koje je naveo Dacic i time bi dokazali da Dacic laze. Jednostavno, zar ne? Vi tvrdite da nemacki parlament nije postavio te uslove Srbiji? I jos nesto: ako sam protiv EU uoste ne znaci da sam za Rusiju. Ja sam za Srbiju, da se mi malo manemo velike politike, ostadosmo bez naroda.
A besmislenost toga sto se radi u EU i kako nam se zivot polako svodi na Orvelovu 1984.... Pre par dana bio sam iznad Zajecara u jednom selu visoko u planini. Selo napusteno, zivi jedan deda i dve babe, da li se i vide ikada, pitanje je. Deda, u trosnoj supi obrasloj mahovinom, ukopanoj nekako ispod leske u brdo, ima kozu. Lepa, siva, cista, pitoma. Iz levog uveta kozici visi zuta markica, ko mindjusa. Markirana koza sa sve brojem. Ja nisam mogao da se uzdrzim od smeha, okrenem na salu, do sela nema valjanog ni zemljanog puta, nema struje, starci odavno ne placaju, al koza jadna markirana. Pitam dedu zasto, pa ovde samo vukovi mogu da je posete, a on jetko i ironicno procedi - pa kad je ta EU naredila, moramo da slusamo. Umrecete ti starci, nikoga za to nije briga, ni sto jedva stuckaju sta da pojedu, al ostace brendirana koza. Po zakonu i pravilu i sprdacini zivota. Dok je vukovi ne pojedu. A i oni nek se cuvaju, jer cemo i njih da cipujemo.

Nemanja

pre 9 godina

EU nam nece doneti nista, niko nam nece doneti nista, dok sami ne zasucemo rukave i uredimo zemlju i privredu. Nazalost poslednjih 25 godina, a narocito poslednjih 15, pokazuju da nismo dorasli zadatku!

Budimir Trajkovic

pre 9 godina

e nek sam docekao da neko za****va nase politicare.
(zoran, 14. april 2015 23:34)

To oni ne zezaju političare nego narod. Baš političare briga za državni interes

Fudo

pre 9 godina

Ne zna se ko je smesniji: EU sa padom evra od 25% koja misli da je i dalje privlacna, deo nasih politicara koji pali narod sa EU, ili narod koji hoce u EU, a nema ni 5.000 evra na stednji. Top lista nadrealista svi zajedno.

Mufljuz

pre 9 godina

Pokazite jednom dostojanstvo i stavite tacku na ta EU-pre....vanja. Zaista je previse toga iz EU. Imaju oni mnoooogo svojih problema i nije sigurno da ce preziveti. Ne treba srljati pod ovakvim tretmanom u nesto sto je vrlo klimavo i nije sigurno da ce postojati kada "odluce" da nas prime.
Moc i novac odavno su se preselili na istok.

Zlopamtilo

pre 9 godina

"...Moze im se, ne trebaju nas, ne zele nas...mi se njima namecemo, ne oni nama. Ako smo uvredjeni, odustanimo od EU i resen problem....."
Ali ipak ne možemo da odustanemo ,iako je tačno da nas ne žele u svom visokom društvu potrebno im je da ostanemo na "evropskom putu" ,drugim rečima treba da ostanemo njihova interesna zona a ne eksponent Rusije i Kine posred Evrope .Sva njihova politika prema nama govori u prilog tome ,godinama se menjaju pregovarači i naši i njihovi mi smo i dalje na "evropskom putu" ,kriva udaljenosti između nas i cilja je usporila pad i već izvesno vreme je u horizontalnoj fazi .Koliko je nebezbedno odustajanje od "evropskog puta" govori primer Ukrajine koja je gurnuta u vrtlog građanskog rata kome se ne nazire rasplet.

Andjela

pre 9 godina

A gde su tu diplopmatske akcije? Zasto neko trazi jos? Pa verovatno jer se na diplomatskom nivou ponasamo kao da smo u pecinskom dobu. Kako to sve drzave oko nas, manje vise, umeju da brendiraju svoje drzave, da propagiraju programe, van svoje zemlje, i sprovode diplomatske akcije.

Kad bi nasi politicari bar malo radili svoj posao, verovatno bi se nesto i desavalo, ovako citajuci vesti su sve samo pateticne prazne price.

sa strane

pre 9 godina

Citajuci komentare zaista je tesko odluciti se ko je tragikomicniji, ograniceniji, zatupljeniji, ko koristi gluplju deamgogiju, da li rusofilocari ili nato/eufilicari.

aca

pre 9 godina

Kad sve uslove ispunimo ili ce saopstiti da nece vise primati u EU ili da su fondovi ispreznjeni pa da moramo da uplatimo 100 milijardi dolara za prijem.

Alek

pre 9 godina

Dodatni uslovi postoje i u pravu je, jedino što nisu zvanično od EU već Nemačke. Nije ih teško pronaći u arhivi B92. Nisu ni novi toliko, no jeste loš trenutak za sprovođenje zbog situacije na KiM. Kako god da okreneš nama loše.

Nagatami

pre 9 godina

Bucko se smorio da pregovara, pa sad svaki dan place u medijima kako nas nece, kako postavljaju nove uslove itd, a istina je da su nesposobni da izdejstvuju bilo sta, jedino nas vrte skoro tri decenije svojim foricama i izivljavaju se nad nama. Bolje prvi u selu, nego poslednji u gradu...

kos

pre 9 godina

Šef srpske diplomatije je ukazao na to da se dodatno postavlja 11 tačaka koje je usvojio nemački parlament, što je, kako je rekao, uslov da Nemačka potvrdno odgovori za otvaranje nekih poglavlja.
jesi isao u nemacki parlament, ili cekas da oni dodju.
idi tamo i resi to, to ti je posao, za koji primas platu.

mira

pre 9 godina

Prokleti srbijanski inat. Uvek onako, ni kako ja oću. Dačić prototip ali onaj pravi, srbijanskog mentaliteta. Pogledajte malo slovačku. Jednim smirenim pristupom prema evropskim trendovima mala siromašna zemlja privukla je svu moguču industriju. Šta vi mislite da možete sami e pa ne možete. sami sebe pljačkate već decenijama, sami ste sebi najveći neprijatelji, sami sebe doživljavate kao prostor za eksploataciju. Zaboravite prošlost, upoznajte sadašnje ekonomske i sociološke tokove, odbacite političare koje su školovani u slobinim vremenima i koji za drugačije ne znaju niti razumeju. Saradnja sa civilizovanim svetom ne (ruskim mentalitetom) vam može doneti bolji život. Ali tu treba sagnuti glavu, priznati da si inferioran i da iznad tebe postoje više vrednosti, pa tek tada će neko da ti poveri i svoje pare i da reskira svoje novce.Zaboravite inat kao instituciju, to je turski pojam koji civilizovani svet ne poznaje (inat je neekonomska emotivna kategorija) pa ćete postati destinacija za investicije. Ovako sa Dačić bogati i širi na zaludjivanju naroda i stvaranju averzije prema civilizovanom svetu.

lpw

pre 9 godina

I eto, sada ce opet cela Srbija da rešva problem za koji je Ivica plaćen?! Pa dokle bre više! Jel vidite konačno koliko ste nesposobni!

Alexije

pre 9 godina

Dačiću ako nisi sposoban za ministra prepusti mesto nekom drugom. Ostavi jadikovke za Cecu i njenog sina , ovo je diplomatija.

Janko Janković

pre 9 godina

@očnigledač

A zapad i eu nisu u alergični na Putina i Rusiju? Na CNN-u i BBC-u svaki dan imate prilog od po 15-20 minuta o Putinu, šta je tog dana radio, gde je bio, šta je jeo, pronalaze mu razne bolesti, prave njegov psihološki profil, porede ga sa hitlerom sa staljinom... Dovoljno je da neki ruski brod makar i ribarski, isplovi iz luke, odmah kreće histerija i panika! Evo Putin izaziva rat, zvecka oružjem, preti svetskom miru! Nisam neki ljubitelj Putina ali ovo je više odvratno što rade!

Titi

pre 9 godina

Smucili su mi se. Srbija treba u Evropu jer je Srbija u Evropi defakto. Ali Evropa bi trebalo da preispita sebe i svoje standarde. Na sta ovo liči realno da
cepidlace oko Kosova i Albanije? Ako nismo u nekoj sferi dostigli standard kazite već jednom sta je. Ali Kosovo i odnosi u regionu vise ne mogu da budu izgovor. Sramotno. Ta ista Evropa svojim postupcima čini Srbe, Evropljane, da ne žele vise u tu uniju. Maltretiranje. Rusku politiku kao osvajacku super silu, isto kao i Ameriku, ne podrzavam ali me ne cudi sto se sve vise ljudi okrece njoj. Pa sta ste ocekivali? Gurate nas u corsokak!

Petko

pre 9 godina

Pa shvatimo jednom već da nas zajebavaju i da mi nikad nećemo ući u EU. Zato se okrenimo rusima dok nas i ako nas i oni hoće. Nije ovo više Rusija iz doba Lenjima ili Staljina. I oni su već jedna moderna država i biće to sve više i više. U najmanju ruku neće nam biti gore nego u EU.

očnigledač

pre 9 godina

Naša "diplomatija" na delu!!!
Ministar Dačić, u zadnjih nekoliko dana, već treći ili četvrti put daje izjave koje su u dubokoj suprotnosti sa onim za šta se Srbija (navodno) zalaže.
I svaki put - LAŽE, jer to što kaže jednostavno nije istina, i postoji samo u njegovoj glavi i glavama ostalih njemu sličnih rusofila, koji su u najvećem strahu i alergiji prema zapadu i EU...

ja

pre 9 godina

Briselskim sporazumom bilo je dogovoreno da Kosovo dobije medjunarodni pozivni broj 00383,Srbija i dalje blokira ovu stvar.Dogovoreno je takodje da se ukine park srama u sred mosta u Mitrovici,dogovor nije ispunjen od strane Srbije.Dogovoreno je da se rasformira kriminalna "civilna zastita, ni ovo Srbija nije ispunila.Ima jos nekih stvari oko slobode kretanja jer sa Kosovskim pasosem jos uvek se ne moze uci ili izaci iz Srbije sta onemogucava slobodu kretanja Albancima sa Kosov,.ni ovo nije ispunjeno.Jos uvek se ne moze uci u Srbiju kosovskim tablicama itd,itd. Ko malo prati politiku i iz stranih medija zna da Srbija koci primenu Briselskog sporazuma a krivicu kao i uvek prebacuje Albancima zbog jedne jedine stvari(zajednica srpskih opstina) a i to je u zakonskoj proceduri.Ja ne znam da li se Dacic pravi lud da ovo ne zna ali EU i Albanci to dobro znaju.Propaganda u Srbiji ne jenjava.

Bio za EU ali vise NE

pre 9 godina

Odredite vi gospodi iz EU datum do kad da pocnu pregovore sa nama a ako ne ispostuju - ponistite Briselski sporazum i okrecite se ka Rusiji. Ja ne vidim drugo resenje. Ionako se sve vecem broju ljudi u Srbiji smucila EU.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Mada mi nije simpatican ali, gospodin Dacic govori sustu istinu. Naravno, vecina ovog jadnog i polupismenog naroda, "od sume ne vidi drvece". Oni bi, sutradan, zastupaliu stavove i interese Nemacke, pa cak i ove "ID" samo da bi zadovoljili svoju afektivnost koju gaje prema nekome. Taj neko je, obicno, iz svoga naroda. Tako rade svi nemocni i neizgradjeni ljudi. Kada ne smeju da se suprotstave jacem onda samaraju nekog svog. Samo je zaboravio da kaze sledece, mozda iz diplomatske kurtoazije odnosno, da Nemacka nema stav, vec da nas dodatno ucenjuje po nalogu SAD. Most i park u Mitrovici a potom ide iseljavanje cime bi se definitivno resilo "kosovsko pitanje". Zlo nam se priblizava u odorama i liku andjela. Cetvrti put u poslednjih 100 godina. Sta treba da nam urade pa da shvatimo?

master

pre 9 godina

Putinov pijun,sprema se da obmani gradjane pred izbore.Nema novih uslova,problem je sto vi necete da uradite domaci zadatak,zato sto znate da samo muvanjem mozete da zivite parazitski i izbegnete odgovornost.Odavno je SPS trebalo zabraniti politicko delovanje.

miki

pre 9 godina

Srbija je daleko od evrope ali ne geografski,mozda cak ni politicki već po nacinu razmisljanja većine njenih gradjana i politickih "elita" koje je vode...

Nikola

pre 9 godina

Ma sve ludi ljudi,Česi,Slovaci,Madjari,Rumuni,Bugari,Letonci,Litvanci,Estonci,Poljaci što su u EU,aj što ne izadju na ulice i raspišu referendum kada im je tako loše da iz nje izadju.Daj nemoj da smo smešni znaju oni dobro kako je 50 godina pod Ruskom čizmom ,jedino nama nisu dovoljni Sloba,izgubljeni životi,ratovi,teritorije,pljačkaška privatizacija,osiromašen narod,već i dalje čačkamo mečku.

SVI STE ISTI

pre 9 godina

Naravno da ima.Novi uslovi su da se pociste Ruski placenici kao sto su SPS,SNS i Vulin baba Julin.Ko je vama i verovao o vasim pricama o EU???NIKO PAMETAN!Vi ste tu samo da svakodnevno zamajavate narod,da bi sto duze bili na vlasti, i na tome "naporno radite".

MM

pre 9 godina

Pa čitav proces pridruživanja podrazumava ispunjavanje niza uslova. To se zove HARMONIZACIJA. Naravno da Dačić to razume, ali on i njegovi su i onako uvek bili tvrda zaleđina Rusije na Balkanu, a svi znamo da nam to ništa dobro nikada nije donelo. Ja mislim da su uslovi koje postavlja EU nažalost jedini način da se ova zemlja unormali, s obzirom na to da Srbijom vladaju sitnospostvenički interesi i bezakonje. Nadam se da će ovaj štetni uticaj u vidu Ivice uskoro biti neutralizovan.

luli

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da srpski politicari polako vracaju politiku devedesetih, a narod cuti. To je veoma opasno a i stetno pre svega za srpski narod ali i za sve ostale narode u okruzenju. Srbi opametite se vec jednom, ne dozvolite vise da vas isti ljudi ponovo odvedu u ambis.

Ja bre

pre 9 godina

Pa ovo je dosad nevidjeno, da Ministar inostranih poslova Srbije komunicira preko medija sa svojim kolegama iz EU!

Kome od nasih politicara odgovara EU, pa nikome jer bi onda korupcija morala biti svedena na minimum, jer bi onda hrana morala biti strogo kontrolisana, jer bi onda pad helikoptera bio pracen ostavkama politicara a Tole i Terzic ne bi vise mogli da budu vladari Srbije!

Zato vam ne odgovara EU i zato se krijete iza medija!

Vama ne odgovara ni Ruska Azijska Unija jer biste i tamo morali da postujete pravila igre a ne da muljate sa kruskama i sa jos milion razlicitih stvari!

Vama u stvari odgovara ova siva zona gde nikom ne odgovarate i muljate 24 sata dnevno! Zato nista i ne radite dok gradjani tonu sve dublje i dublje!

Goran D

pre 9 godina

Zivim u inostranstvu, I sokiran sam zaslepljenoscu mog naroda necim imaginarnim. U "Evropu" se ne ulazi na osnovu necije odluke vec fundamentalnim stanjem drustva sto podrazumeva odrzavanje licne mentalne I fizicke higijene, postovanja ljudi oko vas, postovanje I ljubav prema svojoj zemlji, kulturi, teznji da svojim Radom unapredite svoju zemlju, svojoj deci date lekcije o dostojanstvu, o ponosu na njihove pretke... Kada sredis svoju kucu kako treba Evropa ili bilo sta drugo nemaju nikakav znacaj jer sve je na svom mestu - nasa zemlja je lepa.

gandra

pre 9 godina

pa sta i da - ne daj boze - udjemo u tu eu - pa sta - sve isto kao i ranije - evo su hrvati usli - pa sta - ovo sa eu samo sluzi da nasi politicari mlate praznu slamu - ali ja polazem nadu u eu - da nas nikad ne priem - kad vec mi nismo sposobni d aim kazemo - ne...

goran

pre 9 godina

Zar most koji koji je kao i svaki drugi namenjen za komunikaciju, protok stvari i ljudi i koji spaja dva dela grada, a na kom su poredane saksije sa cvecem - napravljen 'park' u stvari ne ometa slobodu kretanja.
A ako se ne varam neometana sloboda kretanja robe i gradjana je jedan od glavnih postulata sporazuma u Briselu

Ispade da Mitrovica ima najskuplji park jer je napravljen na betonskom mostu.

bane

pre 9 godina

Razlika izmedju Estonove i Mogerinijeve je od prilike ista kao razlika izmedju Dacica i Vucica. S jedne strane novokomponovani kauboji)Mogerini Vucic -da ne bude zabune) a sa druge, u odnocu na njih - gospoda.

teks

pre 9 godina

zivim za dan,a nadam se da cu ga docekati da vas dacicu i celi sps,kao i ove radikale,pardon neoradikale ne gledam vise ni kao opoziciju,a ne vlast

Bez košmara molim

pre 9 godina

Je l' smo mi to postali nuklearna sila u međuvremenu? Onako još usput, pronašli kapitalne rezerve nafte i gasa u okolini Požarevca, a nepregledna nalazišta dijamanata i zlata u Crnoj travi? Natalitet porastao za 200%? Pa gospodine Dačiću, svaka čast! Očekivao sam malo direktniji način da nas o tome obavestite.

csc

pre 9 godina

Kompletnom vrhu SPSa mesto je na robiji, a ne u Vladi. Jos manje vam je mesto u EU. A da nas vuku za nos - vuku. Moze im se, ne trebaju nas, ne zele nas...mi se njima namecemo, ne oni nama. Ako smo uvredjeni, odustanimo od EU i resen problem. Medjutim, to ne znaci da ce prestati da nas ucenjuju jer su NAM GLAVNI TRGOVINSKI PARTNER. I dalje ce nas drzati u saci a ovaj idiot koji se jedino u kofere pune para razume, cini sve da ih isprovocira. I ko god navija za okretanje Rusiji, ukljucujuci i becka na mestu ministra inostranih poslova, bi trebalo da nam predoci koje cemo mi to proizvode preusmeriti na Rusiju, na koji nacin cemo ih transportovati do tamo a da nismo zavisni od EU, i gde cemo u Rusiji naci zamenu za proizvode koje trenutno nabavljamo u EU.

mare

pre 9 godina

"Ali tu praksu Srbija više ne prihvata. Mi igramo otvorenih karata. Sve smo obaveze izvršili i ne dozvoljavamo da se neko igra sa nama"

Ovaj umislio da je Putin. Pa niko te i ne tera u EU. Ako hoces, igraj po njihovim pravilima, ako neces, nemoj da kukas.

Mavro

pre 9 godina

Ovaj vas opet blamira, pa do kada više? Zanimljivo je da on sve zna, koji su to uvjeti, ali vješto pokušava manipulirati kako bi opet neki drugi bili krivi. Sramota!

ja

pre 9 godina

Pa ti kofercicu, ili sam postavljas nove uslove ili znas sve ali ste ih krili dosad pa navodno nam ih EU dodatno postavlja. Da ce hrvati da nam postavljaju uslove znamo svi odavno. Pitanje je samo da li ce EU te uslove prihvatiti kao odlucujuce za nas eu ulazak.

alienware

pre 9 godina

Meni nije jasno sta Srbija trazi u EU.Samo ce politicari i njihova deca imati sigurnu korist kao funkcioneri u EU. aobice se povoljniji uslovi za kredite i evro bice zvanicna valuta ,novi pasosi i nista vise.A EU dobija novu clanicu, i sve njene probleme.Sto ce njima ta glavobolja,zato ima uslova .

Nenad

pre 9 godina

Možete vi da uradite šta god hoćete i da potpišete sve. Međutim nas neće primiti ovako siromašne u proseku da im samo pravimo problem sa finansijama. Kada budemo mogli sami sebe da izdržavamo kao država, e onda mogu da nas prime. A onda nam ni ne trebaju, da mi njima dajemo iz budžeta sredstva.. Međutim, prihvatam da nastavljamo igru, nije loše imati neki cilj u životu, inače ćemo da tapkamo u mestu bez volje da se menjamo na bolje.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Dačiću, i celoj ekipi na vlasti, mogu da veruju samo mentalno retardirani.

Rečeno mnogo puta, ali zaista: "Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti"!

Toliko ste laži izrekli u zadnje 3 godine da to normalan mozak ne može da apsorbuje!

Robi

pre 9 godina

Nema novih uslova sve je OK idemo prema EU čvrstim koracima sve sa tajkunima,burazerskom ekonomijom,lažnim diplomama,nerazvijenim tržištem,armijom nezaposlenih,malim platama,korupcijom,propalim autoputevima,oronulim fasadama,biznis-tender političarima,nemoćnom policijom koja ne sme da legitimiše lokalnu elitu,ogromnim viškom radnika na budžetu srbije itd..Sigurno EU jedva čeka da nas primi u svoj sastav.

italy

pre 9 godina

I Evropa i Rusija su strani koncepti, nametnuti spolja. Moje pitanje je: sta je srpski koncept? Da li Srbi, Srbija, znaju ko su, sta hoce, sta imaju da ponude,kuda hoce kuda nece? Kada se ovo rascisti sve postaje lakse: i na nivou drustva i u licnom zivotu.

Mufljuz

pre 9 godina

Pokazite jednom dostojanstvo i stavite tacku na ta EU-pre....vanja. Zaista je previse toga iz EU. Imaju oni mnoooogo svojih problema i nije sigurno da ce preziveti. Ne treba srljati pod ovakvim tretmanom u nesto sto je vrlo klimavo i nije sigurno da ce postojati kada "odluce" da nas prime.
Moc i novac odavno su se preselili na istok.

sa strane

pre 9 godina

Citajuci komentare zaista je tesko odluciti se ko je tragikomicniji, ograniceniji, zatupljeniji, ko koristi gluplju deamgogiju, da li rusofilocari ili nato/eufilicari.

Bane

pre 9 godina

Meni ovo liči kao da SPS priprema svoju poziciju za Izbore na Jesen. Oni će biti, kao , protiv EU i za potpuni suverenitet Srbije dok će sa druge strane biti "poznati evropejci" SNS. Komediji nema kraja. :)

Andjela

pre 9 godina

A gde su tu diplopmatske akcije? Zasto neko trazi jos? Pa verovatno jer se na diplomatskom nivou ponasamo kao da smo u pecinskom dobu. Kako to sve drzave oko nas, manje vise, umeju da brendiraju svoje drzave, da propagiraju programe, van svoje zemlje, i sprovode diplomatske akcije.

Kad bi nasi politicari bar malo radili svoj posao, verovatno bi se nesto i desavalo, ovako citajuci vesti su sve samo pateticne prazne price.

aca

pre 9 godina

Kad sve uslove ispunimo ili ce saopstiti da nece vise primati u EU ili da su fondovi ispreznjeni pa da moramo da uplatimo 100 milijardi dolara za prijem.

Alek

pre 9 godina

Dodatni uslovi postoje i u pravu je, jedino što nisu zvanično od EU već Nemačke. Nije ih teško pronaći u arhivi B92. Nisu ni novi toliko, no jeste loš trenutak za sprovođenje zbog situacije na KiM. Kako god da okreneš nama loše.

Ivo Split

pre 9 godina

I mi u Hr smo mislili kad budemo Eu nestat će korupcije, hrana će biti kontrolirana, pravosuđe bolje itd.
Dobili smo gomilu novih propisa i regulativa koje za posljedicu imaju povećanje troškova, odnosno dublje zavlaćenje u džep građana, a hrana se i dalje ne kontrolira, uvozi se i prodaje svakakvo smeće, korupcija cvjeta, sad vidimo što su to uvjeti koje je pravosuđe moralo ispunit da bi bilo po Eu standardima, brza reakcija kad treba ovršit dužnika nekom od stranih telekoma i izbacit ga iz kuće zbog duga od stotinjak eura.

Nagatami

pre 9 godina

Bucko se smorio da pregovara, pa sad svaki dan place u medijima kako nas nece, kako postavljaju nove uslove itd, a istina je da su nesposobni da izdejstvuju bilo sta, jedino nas vrte skoro tri decenije svojim foricama i izivljavaju se nad nama. Bolje prvi u selu, nego poslednji u gradu...

Zlopamtilo

pre 9 godina

"...Moze im se, ne trebaju nas, ne zele nas...mi se njima namecemo, ne oni nama. Ako smo uvredjeni, odustanimo od EU i resen problem....."
Ali ipak ne možemo da odustanemo ,iako je tačno da nas ne žele u svom visokom društvu potrebno im je da ostanemo na "evropskom putu" ,drugim rečima treba da ostanemo njihova interesna zona a ne eksponent Rusije i Kine posred Evrope .Sva njihova politika prema nama govori u prilog tome ,godinama se menjaju pregovarači i naši i njihovi mi smo i dalje na "evropskom putu" ,kriva udaljenosti između nas i cilja je usporila pad i već izvesno vreme je u horizontalnoj fazi .Koliko je nebezbedno odustajanje od "evropskog puta" govori primer Ukrajine koja je gurnuta u vrtlog građanskog rata kome se ne nazire rasplet.

kos

pre 9 godina

Šef srpske diplomatije je ukazao na to da se dodatno postavlja 11 tačaka koje je usvojio nemački parlament, što je, kako je rekao, uslov da Nemačka potvrdno odgovori za otvaranje nekih poglavlja.
jesi isao u nemacki parlament, ili cekas da oni dodju.
idi tamo i resi to, to ti je posao, za koji primas platu.

Alexije

pre 9 godina

Dačiću ako nisi sposoban za ministra prepusti mesto nekom drugom. Ostavi jadikovke za Cecu i njenog sina , ovo je diplomatija.

Nemanja

pre 9 godina

EU nam nece doneti nista, niko nam nece doneti nista, dok sami ne zasucemo rukave i uredimo zemlju i privredu. Nazalost poslednjih 25 godina, a narocito poslednjih 15, pokazuju da nismo dorasli zadatku!

lpw

pre 9 godina

I eto, sada ce opet cela Srbija da rešva problem za koji je Ivica plaćen?! Pa dokle bre više! Jel vidite konačno koliko ste nesposobni!

Jakov Pramasunac

pre 9 godina

@očnigledač

Lako je nekome reci da laze. Al je to tesko dokazati. Evo, Vi nam ovde pokazite da ne postoje tih 11 nemackih uslova koje je naveo Dacic i time bi dokazali da Dacic laze. Jednostavno, zar ne? Vi tvrdite da nemacki parlament nije postavio te uslove Srbiji? I jos nesto: ako sam protiv EU uoste ne znaci da sam za Rusiju. Ja sam za Srbiju, da se mi malo manemo velike politike, ostadosmo bez naroda.
A besmislenost toga sto se radi u EU i kako nam se zivot polako svodi na Orvelovu 1984.... Pre par dana bio sam iznad Zajecara u jednom selu visoko u planini. Selo napusteno, zivi jedan deda i dve babe, da li se i vide ikada, pitanje je. Deda, u trosnoj supi obrasloj mahovinom, ukopanoj nekako ispod leske u brdo, ima kozu. Lepa, siva, cista, pitoma. Iz levog uveta kozici visi zuta markica, ko mindjusa. Markirana koza sa sve brojem. Ja nisam mogao da se uzdrzim od smeha, okrenem na salu, do sela nema valjanog ni zemljanog puta, nema struje, starci odavno ne placaju, al koza jadna markirana. Pitam dedu zasto, pa ovde samo vukovi mogu da je posete, a on jetko i ironicno procedi - pa kad je ta EU naredila, moramo da slusamo. Umrecete ti starci, nikoga za to nije briga, ni sto jedva stuckaju sta da pojedu, al ostace brendirana koza. Po zakonu i pravilu i sprdacini zivota. Dok je vukovi ne pojedu. A i oni nek se cuvaju, jer cemo i njih da cipujemo.

mira

pre 9 godina

Prokleti srbijanski inat. Uvek onako, ni kako ja oću. Dačić prototip ali onaj pravi, srbijanskog mentaliteta. Pogledajte malo slovačku. Jednim smirenim pristupom prema evropskim trendovima mala siromašna zemlja privukla je svu moguču industriju. Šta vi mislite da možete sami e pa ne možete. sami sebe pljačkate već decenijama, sami ste sebi najveći neprijatelji, sami sebe doživljavate kao prostor za eksploataciju. Zaboravite prošlost, upoznajte sadašnje ekonomske i sociološke tokove, odbacite političare koje su školovani u slobinim vremenima i koji za drugačije ne znaju niti razumeju. Saradnja sa civilizovanim svetom ne (ruskim mentalitetom) vam može doneti bolji život. Ali tu treba sagnuti glavu, priznati da si inferioran i da iznad tebe postoje više vrednosti, pa tek tada će neko da ti poveri i svoje pare i da reskira svoje novce.Zaboravite inat kao instituciju, to je turski pojam koji civilizovani svet ne poznaje (inat je neekonomska emotivna kategorija) pa ćete postati destinacija za investicije. Ovako sa Dačić bogati i širi na zaludjivanju naroda i stvaranju averzije prema civilizovanom svetu.

Fudo

pre 9 godina

Ne zna se ko je smesniji: EU sa padom evra od 25% koja misli da je i dalje privlacna, deo nasih politicara koji pali narod sa EU, ili narod koji hoce u EU, a nema ni 5.000 evra na stednji. Top lista nadrealista svi zajedno.

Budimir Trajkovic

pre 9 godina

e nek sam docekao da neko za****va nase politicare.
(zoran, 14. april 2015 23:34)

To oni ne zezaju političare nego narod. Baš političare briga za državni interes

Janko Janković

pre 9 godina

@očnigledač

A zapad i eu nisu u alergični na Putina i Rusiju? Na CNN-u i BBC-u svaki dan imate prilog od po 15-20 minuta o Putinu, šta je tog dana radio, gde je bio, šta je jeo, pronalaze mu razne bolesti, prave njegov psihološki profil, porede ga sa hitlerom sa staljinom... Dovoljno je da neki ruski brod makar i ribarski, isplovi iz luke, odmah kreće histerija i panika! Evo Putin izaziva rat, zvecka oružjem, preti svetskom miru! Nisam neki ljubitelj Putina ali ovo je više odvratno što rade!

Titi

pre 9 godina

Smucili su mi se. Srbija treba u Evropu jer je Srbija u Evropi defakto. Ali Evropa bi trebalo da preispita sebe i svoje standarde. Na sta ovo liči realno da
cepidlace oko Kosova i Albanije? Ako nismo u nekoj sferi dostigli standard kazite već jednom sta je. Ali Kosovo i odnosi u regionu vise ne mogu da budu izgovor. Sramotno. Ta ista Evropa svojim postupcima čini Srbe, Evropljane, da ne žele vise u tu uniju. Maltretiranje. Rusku politiku kao osvajacku super silu, isto kao i Ameriku, ne podrzavam ali me ne cudi sto se sve vise ljudi okrece njoj. Pa sta ste ocekivali? Gurate nas u corsokak!