Utorak, 31.03.2015.

18:21

Niko neće na prepad hapsiti Šešelja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko neće na prepad da hapsi predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Izvor: Beta

Niko neæe na prepad hapsiti Šešelja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

397 Komentari

Sortiraj po:

Viki

pre 9 godina

Šešelja treba da hapse oni koji ga traže sada pokušavaju da odgovornost za 12 godina Šešeljevog pritvora bez osude prebace na Srbiju i vladu i time pokušavaju da destabilizuju stabilnu situaciju u Srbiji.Ova vlada ima veliku podršku građana Srbije i očigledno je da jaka Srbija koja polako postaje lider u regionu smeta određenim svetskim lobijima koji pomoću bolesnog čoveka pokušavaju da destabilizuju vladu Srbije.

ekko

pre 9 godina

Seselj je uradio sve sto je u njegovoj moci da ispuni ocekivanja iz Haga i pokusa da destabilizuje Srbiju. Kako nisu znali da Seselj, zapravo, nema nikakvu moc i da gradjani Srbije nece nikako odreagovati na njegove provokacije. Mislim da su znali ali da su hteli makar malo dizanje prasine, a ni to nisu dobili.

Kortis

pre 9 godina

Već je bilo dosta sličnih izazova pred Srpsku vladu, jeste ovaj ozbiljniji, ali ne i toliko kompleksan da biizazvao bilo kakve probleme u političkoj stabilnosti Srbije i nastavak ekonomskih reformi!

Slobodan78

pre 9 godina

U svemu ovome je pogrešio Hag, hteli su da izazovu pometnje u Srbiji, svo to provremeno puštanje, privremeno vraćanje, sve to ima za cilj da destabilizuje Srbiju.

Senka

pre 9 godina

Cilj odluke Haskog tribunala da se Seselj privremeno vrati u Hag je rusenje Vlade Srbije, SNS-a i njenog rejtinga. Uprkos tome, Srbija ce uciniti sto je u njenoj moci da ocuva punu politicku i ekonomsku stabilnost.

Senka

pre 9 godina

Izbaciše Šešelja iz Haga kao na lečenje,a sad nam traže da ga (tako bolesnog ili jos bolesnijeg,to ne znamo) vratimo da bi nastavili sudjenje. Stvarno neverovatno! Da su ga tražili da bi mu izrekli presudu,pa da se shvati,ovako...

Ivanica

pre 9 godina

Od kada se vratio, Šešelj je radio sve da do ovoga dođe. Toga su bili svesni i u tribunal kada su ga puštali na slobodu, samo su čekali određeni trenutak pa da Srbiji po ko zna koji put drže lekcije. Verujem da će vlada imati adekvatan odgovor na ovu provokaciju.

Kina

pre 9 godina

Zasto ste ga uopste pustali gospodo iz Haga da bi brze bolje trazili da se privede?! Svima nama je vec jasno da je to planirano da bi se izvrsila destabilizacija drzave.

Lepa

pre 9 godina

Ozbiljno treba razmisliti o svemu. Hag je u svakom slucaju imao veliki razlog zasto je Seselja pustio na slobodu. Treba biti obazriv maksimalno jer svaki njihov potez je sa razlogom. Mislim da Vucic reaguje bas kako bi trebao.

Najdan

pre 9 godina

Kada je Seselj pusten,niko iz Haga nije trazio da se Srbija nesto obaveze ili da neke garancije nego su ga pustili pod pricom da vise nije potrebno da bude u Hagu jer je sudjenje zavrseno i ceka se samo presuda!Ja bih isporucio Seselja tek kada neko iz Haga preuzme odgovornost za ovu igru i kada se smeni i Pretresno i Zalbeno vece koji su u tome ucestvovali!

Olja

pre 9 godina

Zasto je do sada Hag cekao da pusti Seselja,sto ga nije pustio za vreme neke druge vlasti!Cuvao se Seselj kako bi se mogao iskoristiti u pravom trenutku a to je kad je Vucic dosao na vlast i krenuo da sredjuje stanje u drzavi!Mnogima je odgovaralo haoticno stanje i zato i pokusavaju na sve nacine da zaustave Vucica!

Luka

pre 9 godina

Kakva pokvarena igra Haga ali ne samo njih nego i nekih drugih zemalja kojima smeta sto Srbija najzad ide napred i sto je postala postovana drzava!Kad smo pitali zasto su pustili Seselja odgovor je bio da vise nema potrebe da bude u pritvoru i da ce samo procitati presudu a sada im je on odjednom potreban i jos nas teraju da ga hapsimo!Ma more...

Anka

pre 9 godina

Nije Srbija trazila od Haga da pusti Seselja nego su oni to sami uradili pa neka onda sad razmisle kako ce da ga vrate u Hag!Pogresno su mislili da Seselj moze da naskodi ovoj vlasti i da ce ga narod masovno podrzati i zato su nam ga i poslali da se mi bakcemo sa njim i da nam pravi probleme!

Sveznajući

pre 9 godina

Izgleda da je odsustvo Vojvode počelo da se oseća u tolikoj meri, da više ne mogu da izdrže bez njega. Ostali zatvorenici nisu toliko zanimljivi... Pošto postoji neko ko ga sa nestrpljenjem očekuje, nemam ništa protiv da se što pre uputi tamo.

Joka

pre 9 godina

Srbija se ništa nije pitala kada su ga puštali na slobodu, a sada se traži od vlade Srbije da ga uhapsi! Ovo je veoma nemoralan pokušaj destabilizacije naše zemlje, sa jedinim ciljem da se sruši vlada!

Mariska

pre 9 godina

Nisu postigli ono što su planirali njegovim puštanjem na slobodu, i povratkom u Srbiju, pa sad pokušavaju da ostvare svoj cilj tako što će da zahtevaju od vlade Srbije da uhapsi Šešelja, u nadi da će na taj način srušiti vladu, ili joj barem umanjiti rejting! Sve je to već unapred isplanirano...

Vojin

pre 9 godina

Prakticno je Seselj, kao "vruc krompir", ovom odlukom Haga prebacen na Srbiju, sto pokazuje nekorektnost pojedinih evropskih institucija.

Izida

pre 9 godina

Poslesnjih godina postali smo pravna i pravična zemlja i u skladu sa tim svako građansko pravo Šešelja biće ispoštovano i dobro je što je to stav vladajuće stranke jednoglasan.

Jelena

pre 9 godina

Za 12 godina nisu mogli da donesu presudu, vec ga drzali u pritvoru, a onda ga tek tako pustili. Svako ko je razmislio malo, znao je da ce ga traziti nazad i da ce to praviti problem Srbiji, s obzirom na njegovu narav!

gocaB

pre 9 godina

Nismo se pitali ni kada su ga pustali pa neka ga sad oni vrate bez uplitanja Srbije. U Srbiji ima mnogo vecih problema i mnogo bitnijih stvari koji moraju da se urade.

Aleksija

pre 9 godina

Kakav je to sud koji se igra sa pravom ocigledno onako kako njima odgovara i po necijoj direktivi a sve sa ciljem da napravi stetu nasoj drzavi.

Liki

pre 9 godina

Izgleda da demokratija u Hagu nije ista za sve jer neki osudjenici mogu da govore sta misle a kad je Srbija u pitanju onda ne mogu.

Deda Cane

pre 9 godina

Vucic jos jednom pokazuje koliko je veliki covek. Svojim izjavama brani dostojanstvo Seselja kao coveka i gradjanina Srbije a sa druge strane Seselj daje u najmanju ruku kontroverszne izjave o Vucicu i Vladi Srbije.

Mile

pre 9 godina

Strpljen spašen, na Vladi je težak zadatak,Haške spletke su opasne po Srbiju .Njihov cilj rušenja Vlade i destabilizacije neće uspeti.

Milsoavljevic

pre 9 godina

Degutantne odluke necega sto zeli da se naziva "sud" donesene po nalogu centara moci su nesto sto izaziva osecaj mucnine kod svakog razumnog coveka. I malo dete vidi da je ovo klasican pritisak na vladu Srbije i pokusaj njene destabilizacije. Tri godine presudu nisu doneli i sada su se setili da bi trebalo da se vrati ni oni ne znaju zbog cega jer izricanje presude ni ne spominju. I to je sud. Bruka i sramota. Da ne spominjem ovdasnje lesinare koji samo cekaju da se zakace za neku temu da naude vladi jer ni nemaju sta ozbiljno da joj zamere. Ostalo im je jedino ovako, da se bave marginalnim temama i da pokusavaju da se preko njih docepaju naslovnih strana kako bi izgledalo da imaju nesto vazno da kazu, a nemaju nista!

Refko

pre 9 godina

Samo je napravljen problem sa pustanjem Seselja. Mada su im planovi bili ocigledni i ranije, sada smo sigurni sta su imali u planu...

Victory

pre 9 godina

Radikali ce sigurno napraviti predstavu kada dodje momenat hapsenja. Ne bi me zacudilo da im se i DS pridruzi. Naravno sve u cilju napadanja vlasti.(zlata, 31. mart 2015 23:14)
I treba da vam naprave predstavu. Iz istog ste du..ta izasli. I vi ste to radili drugima dok se niste okupali. DS sa radikalima da pravi predstavu protiv izrucenja Hagu? Ovo moze da napise samo osoba sa jako malim IQ.

Victory

pre 9 godina

Zapad hoce da nam obori rejting... kme, kme, kmeeeeee... Rejting, rejting i samo rejting. E bas volim sto ovaj put ne mozete populizmom i demagogijom nista nego morate da pokazete da ste vlada a ne skup placljivih manekencica koji nista ne rade nego samo kradu, izmisljaju neprijatelje i slikaju se. Sta je sa padom helikoptera bezumnici?

David

pre 9 godina

Ovo je jos jedan pokusaj destabilizacije Srbije i njene Vlade. Ocigledno nekim interesima ne odgovara ovaj tempo oporavka Srbije i njenog ugleda u Evropi i svetu.

Aleksija

pre 9 godina

Kakav je to sud koji se igra sa pravom ocigledno onako kako njima odgovara i po necijoj direktivi a sve sa ciljem da napravi stetu nasoj drzavi.

Liki

pre 9 godina

Izgleda da demokratija u Hagu nije ista za sve jer neki osudjenici mogu da govore sta misle a kad je Srbija u pitanju onda ne mogu.

Maksim

pre 9 godina

Normalno bi bilo da se sam preda, jer je ponasanjem nakon izlaska iz haga bukvalno porucivao kako zeli da se vrati, svako glumatanje sad i odbijanje povratka bi bilo na stetu srbije, i nadam se da toga nece biti...

dragutin

pre 9 godina

Sta znaci "necemo da ga hapsimo na prepad"? Znaci hapsicete ga, ali cete pre toga da mu javite da dolazite? Kome je to vazno da li je na prepad ili sa najavom, ko da on ne zna da cete da ga hapsite. Hapsite coveka koji vas je stvorio, cije ste majice i bedzeve nosili, prijatelja, kuma. Ja licno ne bi mogao, da nema Seselja ne bi bilo ni vas, ni vasih polozaja, stanova, automomibila, lagodnog zivota, privilegija. Ako misle da ih zapad sabotira sa ovom zezancijom, neka se sklone. Srbija je uvek nagrabusila kada su je vodili ljudi koji su bili u sukobu sa zapadom.

dm

pre 9 godina

Cekaj, jel ovo on valda koja je davala garancije za Seselja kad im niko nije te garancije trazio? Zasto su sad tako iznenadjeni sto su ukljuceni u ceo cirkus? Ako nisu hteli da se druze sa njim, mogli su to odavno reci.

6666

pre 9 godina

pustili su Seselja u momentu kad Vucic i stranka koju vodi ima apsolutnu vecinu, dakle pustili su ga da koliko-toliko smanji rejting SNS-a i pokusa da destabilizuje vladu ali u tome nije uspeo pa sad zele nazad da ga posalju ali sa ovom vladom nema igranja jer Vucic ne pristaje na ucene i ne popusta pred pritiscima a to ocigledno nekima itekako smeta..

vopi

pre 9 godina

verovatno su mnogi iznenadjeni ovakvom reakcijom premijera, ocekivali su eksplozivnu reakciju, ali jos jednom su mogli da vide mudar potez i drzavu koja ranije nije bila ni slicna danasnjoj

prosecan gradjanin

pre 9 godina

ljudi jeste vi normalni? pa seselj je prekrsio ono sto su mu dali...sta je cudno sto ga hoce nazad onda..
nama srbima uvek neko drugi kriv..bas smo tupav neki narod ko nam je na vlasti

Fitogal

pre 9 godina

Ocigledno je da je cela situacija napravljena da oslabi progres koji je Srbija napravila i da je ovo latentan napad na SNS! Treba biti mudar i strpljiv!

zlata

pre 9 godina

Radikali ce sigurno napraviti predstavu kada dodje momenat hapsenja. Ne bi me zacudilo da im se i DS pridruzi. Naravno sve u cilju napadanja vlasti.

Dalibor J

pre 9 godina

Ako dođe do situacije da se Šešelj mora hapsiti, siguran sam da će to biti obavljeno na civilizovan način. Međunarodne obaveze na koje su se obavezale mnoge vlade pre ove, moraju se poštovati, samo što su očigledno u Hagu napravljeni određeni propusti prilikom Šešeljevog puštanja, slučajno ili namerno.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

Zoran:Niko nije ni rekao da Šešelj nije građanin Srbije. Međutim vlada Srbije je dala garanciju da će Šešelja vratiti u Hag ,kada budu zatražili i to će vlada sigurno ispoštovati.

vatrica

pre 9 godina

Seselj da je u drugoj drzavi bi do sada dobijao"packe " zbog ovakvog ponasanja. Nikog i ne treba da hapsimo na prepad,ali jeste cinjenica da nam je HAg iz nekog razloga "uvalio" Seselja

winnie pooh

pre 9 godina

Niko ne zeli da se vlada nasilnici odnosi prema gradjanima, te tako i gradjani moraju saradjivati, za boljitak ove drzave. Ubedjeni smo da ce premijer dostignuti zadovoljavajuci dogovor sa Hagom.

Slavomir

pre 9 godina

Kao i sto vecina ljudi ove zemlje misli- oni su ga bezuslovno pustili i ne smeju od nas traziti sad nikakve uslove. Kako ste ga pustili tako ga i vratite. A Milanovic je toliko nebitan lik da o njemu ne treba trositi slova na tastaturi.

Marko Škorić

pre 9 godina

bleki:Mi od ovog problema ne smemo dići ruke. Vlada je dala garanciju da će Šešelja vratiti u Hag kada budu zatražili i to se mora ispoštovati.

Marta

pre 9 godina

S druge strane gledano sem objave na sajtu jos nista nije zvanicno,ne treba trčati pred rudu,ovo je ipak politika.Takav odgovor neka i bude.I referendum je moguća opcija pa nek se narod izjasni

vujke

pre 9 godina

Srbija ima mnogo preca posla nego da raspravlja o Seselju,vlada treba da nastavi sa sredjivanjem drzave a kada bude dosao nalog za privodjenje treba u jednom danu zamoliti ga da sam ode sam da nebih pravili problem zemljii. Nema tu sta da se raspravlja danima.

Milorad

pre 9 godina

Ma ovo je stvarno provokacija Evrope i ova Vlada treba, a i hoce, pametno da odigra i ja sam siguran da cemo ovo opet zavrsiti na najbolji mogu nacin. Srbija je na dobrom putu i ove usputne, namerno postavljene, prepreke moracemo u hodu da preskacemo.

Nada

pre 9 godina

U prsvu je, zapad treba da shvati da Srbija nije ničija marioneta da slepo izvršava njihova naređenja. Prvo da vidimo šta će to oni nama da pošalju, misleći na zahtev zapada, pa ćemo onda mi njima nešto da pošaljemo. Sviđa mi se odgovor premijera.

Marta

pre 9 godina

S druge strane gledano sem objave na sajtu jos nista nije zvanicno,ne treba trčati pred rudu,ovo je ipak politika.Takav odgovor neka i bude.I referendum je moguća opcija pa nek se narod izjasni

Vuk

pre 9 godina

Posle 20 godina od osnivanja Tribunala nista od obecanog se nije ispunilo. Daleko smo od procesa pomirenja , a ocigledno nema ni pravde za zrtve ni njihove porodice.

Sanjalica

pre 9 godina

Seselja su namerno pustili na slobodi samo da bi pomutio stanje u Srbiji.Videli si da je Srbija krenula na dobrom putu sa ovom Vladom i sa ovakvim premijerom kakvog ima

Hrabro Srce

pre 9 godina

Pozadina svega postoji ali... Bice sednica, donece se zakljucci. Vlast je do sada bila odgovorna, nema razloga da tako ne bude i u ovom slucaju.

Петар

pre 9 godina

Уколико Шешелј заиста воли Србију колико се хвали, сам би отишао у Хаг и спречио евентуалне пацке ЕУ према Србији. А биће их сигурно.

staramajka

pre 9 godina

Postoje ozbiljni znaci početka ekonomskog oporavka Srbije. Očigledno da Šešelj i njegovi saborci ne žele ekonomsku i političku stabilnost zemlje...

Duda

pre 9 godina

Evropa nije botovska , sa brda i dola prcija, vec zajednica pravno uredjenih drzava.
Ako je Hagu garantovan povratak bosatskog-hrvatskog stranca, onda je obaveza da se izruci ,a ne da se stvara radikalna klima koju se nikada prefarbani napredni ne odricu.
Zbog takvih je u ovoj zemlji standard najgori u Evropi.

JOCA

pre 9 godina

I vrapcima na grani je jasno da je Šešelj samo lutka u rukama Haga. Njegovo puštanje, kao i sada ovaj zahtev za hapšenje predstavljaju čistu političku odluku zapada.

ChargerG

pre 9 godina

Alo ljudi! Ljudi imaju pravo iako se neodgovorno ponašaju prema Srbiji. Naprednjaci nikoga neće da sprečavaju u održavanju mitinga i oduzimaju slobodu.

Mira

pre 9 godina

Hteo on ili ne morace u hag nazad, pitam se da li su postojali uslovi prilikom pustanja , vrlo je moguce da je prekrsio pravila i zato ga ponovo traze!

Spas

pre 9 godina

Uzece se uobzir njegovo zdrastveno stanje... a Vlada Republike Srbije ce u saradnji sa Haskim tribunalom doneti pravu odluku... samo bez panike molim vas, ne dizimo galamu bez potrebe!

idila radikaska

pre 9 godina

E moj Vucko, stari Seseljev agitatoru, da ste vi bili na vlasti ne bi ni oni nasi "junaci" dospeli u Hag.
I poplava je manja zlo od vas.

Georg

pre 9 godina

Nemojte da fantazirate, da su nam ostali oni zuti ili radikali, sve bi propalo katastropha sta su sa drzavom radili. VUCIC ce da izvuce Srbiju na pravi put a videcete uskoro kolko je taj Covek dobar za nas. Verujte mi sve drzave bi volele da takok premiera imaju.

marija magdalena 14

pre 9 godina

Šešelj je građanin Srbije kao i svi građani mora poštovati državu u kojoj živi, a ne izvađati cirkuse. Taj problem oko njegovo vraćanja biće rešen onako kako mora.

Pametnjaković

pre 9 godina

Kakvo bre rušenje vlade, da li si ti čoveče svestan da Šešelj uopšte nije u vladi? Msm, stvarno se nešto u poslednje vreme ponaša ko šizofreni paranoid.

Marina

pre 9 godina

Ovo je jedna velika igra bez granica izmedju Srbije, Haga i EU. U toj igri Srbija stalno dobija nove izazove i ultimatume. Vec 25 godina tu igru igramo i stalno gubimo. Nadam se da je ova vlada izvukla pouku iz politike koju su vodili njeni predhodnici i da ce istrajati u nameri da Srbiju izvede na pravi put.

BORBA U TUNELU

pre 9 godina

Sutra će biti saopštena odluka Žalbenog veća u Hagu, jeste to sud ali nakaradan, samo pravi probleme SRbiji ali nije on kriv, Zapad je gospodar pravde.

PRAVDA

pre 9 godina

Dokle vise da napadate Vucica , izvlaci Srbiju iz loseg stanja i to je na dobrom putu... Verujem da ce o Seselju razmisljati kao o gradjaninu Srbije a ne kao o politickom suparniku , donece pravu odluku .

Milka

pre 9 godina

Premijer je prvenstveno covek, pa tek onda politicar koji je iskren i mudra. Nece odlucivati nista pre vremena i na brzinu, bolje je sacekati zvanicnan zahtev iz Haga.

girica

pre 9 godina

Mi smo sada društveno uredjena zemlja,nismo divljaci pa navrat na nos da nekog hapsimo kao što su neki radili posle 2000-te kada su razvaljivali kapije i pucali kako bi predali Miloševića tribunalu.

Maric Aleksandar

pre 9 godina

Hag je toliko sebe diskreditovao drzanjem Seselja 11 godina u zatvoru bez donesene presude, da me ne uopste ne iznenadjuju ovi potezi tog nelegitimitetnog suda koji postoji da bi nase ljude osudjivao i krojio istoriju o nama koju ne zasluzujemo dok od drugih pravi heroje i nevine zrtve.
Ni malo mi se ne dopada njihov pokusaj da se uzburka mir u Srbiji, da se ponovo medjusobno ''koljemo'' a da oni sa strane sve posmatraju i smeju nam se.
Nadam se da smo se opametili svi, kao nacija sazreli i da ce sve proci u miru.
Stabilna smo drzava imamo vlast koja veliku vecinu podrske u narodu, ne dozvolimo im da nam to uruse, ne dajmo im da izvade trn iz svog oka i stave ga u nase!

Tika

pre 9 godina

Ja zaista neznam sto bi se Vucic plasio da uhapsi Seselja i da ga strpa na avion ka Hagu. Premier je sam kazao da je Seseljova politika prostost, i da on vise nije faktor u Srbiju. Sto se tice premijera Hrvatske, covek je u pravo. Kakve veze ima Seselj, njegovo isporucenje u Hagu, i stabilnost u region? Vucic i Vulin, veliki drama queens. Mene je sramota.

Milutin

pre 9 godina

Bez obzira na ponašanje gospodina Šešelja, država treba sa njim da postupa dostojanstveno, kao i sa svakim drugim građaninom ove zemlje. Bitno je da se zakon ispoštuje u svakom pogledu.

Jargon

pre 9 godina

Ne treba zaboraviti da svako ima pravo na svoje mišljenje kao i na slobodu govora, pa tako i Šešelj koristi to pravo ma koliko to bilo besmisleno.

zoka

pre 9 godina

Da li se to Hag šali sa nama ili igra.Ko će to znati.To se u Srbiji zove uzimala -davala.Neozbiljno skroz, ako se i vrh Srbije čudi njihovom odlukom.Stabilnost nam je prioritet ali šta god budu tražili moramo ispuniti.

Sneza

pre 9 godina

Iako je svasta radio po oslobodjenju,pa samim tim i pljuvao Vucica,on je ipak ispao covek!Drago mi je sto ne dozvoljava da nas bilo ko vise ponizava.

IVanKS

pre 9 godina

Šešelj je pušten da bi izazvao nemire u Srbiji. Tada u tome nije uspeo. Sada ga traže nazad, kako njegovo hapšenje ne bi ovog puta dovelo do nemira.

Marković

pre 9 godina

Odsustvo i jednog grama morala i vređanje svih okolo na svakom koraku više ne može kao politika da prođe u Srbiji. Šešelj je prevaziđen i dotakao je političko dno.

Marko

pre 9 godina

Ne znam zašto je Premijer toliko ljut. Svaki dan je u svađi sa nekim. viče, galami, optužuje neke snage za rušenje države i td.
Koje su to snage. Da nije možda Narod. Da budem otvoren, baš me briga za Šešelja iz mnogo razloga. Ja sam ugrožen metodama reforme koje se odvijaju preko mojih leđa i verovatno ih terško bukvalno mogu preživeti. Reforma države izvodi se već tri gofinee u raznim fazama, pa još tri u opet nekim etapama. Građani moraju odmah sada i sve.Da nije tu nešto pogrešno i nepravedno.

Neutralni

pre 9 godina

Postavlja se pitanje sta je bio cilj pustanja lidera radikala? Ocekivati od njega da miruje je nemoguce. Mislim da ce se vlast uspesno izboriti sa ovim problemom, mada nicim nije uticala da do njega dodje.

bob

pre 9 godina

Gospodin Vucic je covek pre svega,zatim jedan ozbiljan drzavnik, bez sujete bez opterecenosti prosloscu, on sve sto radi radi u skladu za pisanim zakonom i nepisanim moralnim zakonom.
(Daki, 31. mart 2015 19:09) e svasta sam procitao od botova ali ovo je vrh ludila.

nocna-ptica

pre 9 godina

Strasno je sto je Vlada RS saznala za njihovu odluku preko sajta Tuzilastva. Kakva neozbiljnost sa njihove strane. I sta su uopste ocekivali, da ce poljuljati sve ono sto je do sad radjeno? Ovde je glavni 'problem' brzina kojom se reforme sprovode.

dama bez blama

pre 9 godina

Ovo je zaista vruć krompir koji nam je Hag očigledno namerno uradio!
Ako Šešelj ne bude odmah uhapšen, slučaj ide do Saveta bezbednosti UN koji bi mogao da nam uvede neki oblik sankcija .

bacin21

pre 9 godina

Realno.. najnormalnije ponasanje koje moze da proistekne iz ovakve situacije. Koja muka jos moze da snadje ovu zemlju, od poplava, padova letelica, seselja, sta jos!?!?!?

Lemi

pre 9 godina

Verujem da vlast neće nasesti na provokaciju haškog tribunala, i da će naći način da izađe iz ove neugodne situacije. Cilj tribunala, a i samog Šešelja je da destabilizuje Srbiju, i toga su svi svesni.

Gargamel

pre 9 godina

Pa kako fino razvija situaciju PAV... Svaka cast. Jutros te pritisak, te me mrze, a popodne hapsicemo i isporuciti. Da se ne doseti raja, te sam zrtva, al uradim sve sto zapadne bitange hoce. Kamo sada destabilizacija i rusenje sistema?

nazalost.....

pre 9 godina

(Данијел, 31. mart 2015 18:31)
Nazalost i prema keru, kako ti to kazes, svako iole pristojan se ophodi sa vise postovanja.Vrhunac je bila izjava "strasilo iz kutije", ali sve je stvar domaceg vaspitanja.To ne moze da nadoknadi ni fakultet, ni milion PR-ova, savetnika itd.

Staša

pre 9 godina

Jasno je da Vučiću nije jedini cilj da se Šešelj vrati u Hag. Bitno je da sve bude po zakonu, videćemo u kom smeru će nas pregovori sa Hagom voditi.

antibot

pre 9 godina

kako je mali vulin pametan,cak i od vodje pametniji,stvarno sam zadivljen,bravo bravo.,kakvo ludilo,spasa nam nema ako je i postojala neka nada vise sigurno nepostoji!! the end

bezimena kojoj ne objavljuju komentare

pre 9 godina

"Čekaćemo prvo da vidimo šta je Žalbeno veće zaključilo, da vidimo šta oni pre svega traže od nas."

Da si političar-državnik, kao što nisi, ne bi se ni oglašavao dok ne stigne odluka!
Drugo, šta to znači da dotični neće biti hapšen na prepad? Ko si ti uopšte da odlučuješ kako će neko da bude hapšen? Opet glumiš nekog stručnjaka!

Ovi će nas držati za budale dokle god im to mi dozvoljavamo!

p.s. o helikopteru ni reči! SRAM VAS BILO! Držite "konferenciju za štampu" na kojoj novinari ne smeju ništa da pitaju"? SRAM VAS BILO, ljudi bez obraza, časti i morala!

slobodna Evropa

pre 9 godina

@Cvetana Cvetić,
taj tvoj junak je samo bioloski pripadnik ljudske vrste i po nicem drugom.
Zbog takvih koji velicaju ovakve tipove smo i bili bombardovani. A vi sad glumatajte da nije bilo zasluzeno.

EU Citizen

pre 9 godina

Znači, opet populizam? Šta to znači "na prepad" hapsiti, radi se o osumnjičenom za ozbiljne ratne zločine, koji je pušten iz pritvora iz humanitarnih razloga pod veoma preciznim uslovima, koje je više puta i flagrantno prekršio, a ova država je vezana raznim međunarodnim sporazumima i dužna da sud koji ga je pritvorio poštuje, pa ne znam čemu ovakvo femkanje, da se malo podilazi svetini koja od zločinca i ratnog huškača, uz obilatu podršku i potpirivanje udbaških medija i naci-pseudointelektualaca, pokušava da napravi nekakvog polovnog mučenika? Ili ćemo se konačno uozbiljiti, otarasiti se udbaško-tajkunskih krugova koji zbog vrlo opipljivih razloga konstantno truju odnose ove države sa njenim prirodnim zapadnim saveznicima i ekonomskim partnerima i guraju je prema Rusiji, ili će ovaj narod pre ili kasnije opet platiti jako visoku cenu za budalasanje i teranje inata celom svetu, koju, međutim, ovoga puta nema više čime da plati, ni u jednoj valuti, jer su sve rezerve energije i novca iscrpljene prethodnim epizodama pažljivo tetošene i kanalisane autodestruktivne iracionalnosti, koje su, naravno, spomenutim tajkunima i udbašima donele milijarde, odnosno, praktično, vlasništvo nad ovom državom. Vučić će pre ili kasnije morati da se odluči kuda želi da krene i u kom pravcu da vodi ovu zemlju, a ozbiljna država ne upozorava kriminalce da će prema njima imati neke posebne obzire u kojima ni u zakonima ni u spomenutim međunarodnim ugovorima ništa ne piše.

Tihomir

pre 9 godina

Ne znam na koji nacin ce Vlada uspeti da isposluje da Seselja vrati u Hag. Seselj ce sve uciniti da napravi sto vecu dramu i tako izazove ostriju reakciju drzave, a onda ce sve to prikazati kao ne znam kakvu tiraniju i izdajstvo srpskih interesa. Uglavnom, ocekuje nas potpuno nepotreban sou.

kiki

pre 9 godina

Dokle vise ovaj avet iz proslosti?Neko ko zivi u devedesetima,cija je retorika-retorika besa i unistavanja,ne sme da bude problem.Ni ovoj,niti bilo kojoj drugoj vlasti.

ansev

pre 9 godina

Radikali sa 2% na prošlim izborima, rušenje vlasti kako najavljuju, odnosno nekog ko ima preko 1.700.000 glasova je nemoguća misija taman da se skupe u koaliciji sa još nekoliko stranaka. Ali ipak izgleda da će Šešelj sve to gledati preko TV.

Cune

pre 9 godina

"Vučić je dodao da nije očekivao i da je iznenađen odlukom Žalbenog veća Haškog tribunala kojom je Pretresnom veću tog suda naloženo da opozove odluku o privremenom puštanju Šešelja na slobodu". Kako je moguće da odluka Žalbenog veća Haškog tribinula prvo dospe u javnost, pa do Vučića. Njihova je odluka bila na prepad, pa sad očekuju da i Vučić tako postupi, ali to se neće desiti.

Baratrum

pre 9 godina

Oni sto su ga pustili i mislili da ce on da ispostuje dogovor sada neka ga ubede da se vrati.Ili neka ga presude pa onda po presudi da se isporuci ovako ...

Marinko

pre 9 godina

Definitovno se slažem da Šešelja treba vratiti u Hag, bez obzira što su neki pravni principi narušeni u njegovom slučaju. Jasno iz dana u dan dokazuje da nije dostojan bilo kakvog poverenja i opet huška na nerede. Međutim ono što najviše smetra je i dalje konstantno igranje Haga sa Srbijom.

dama bez blama

pre 9 godina

Ovo je zaista vruć krompir koji nam je Hag očigledno namerno uradio!
Ako Šešelj ne bude odmah uhapšen, slučaj ide do Saveta bezbednosti UN koji bi mogao da nam uvede neki oblik sankcija .

Boka

pre 9 godina

Ova Vlada je bila i pred mnogo većim izazovima od ovog, pa je donosila prave odluke. Očekujem i da će sada biti tako. U svakom slučaju ne treba žuriti.

Aurora borealis

pre 9 godina

"Oni ga nisu spakovali i poslali" vec se Seselj sam prijavio i otisao u Hag, ne izvrci istinu, neki od nas jos imaju dobro pamcenje!
(Baron Minhauzen Sendvici, 31. mart 2015 18:20)

Pročitaj malo pažljivije, mislio je da su ga "spakovali i poslali" iz Haga vamo.

Nije da ga branim, samo kažem kako jeste.

viking

pre 9 godina

Ako su mislili da ce zahtevom za njegovo izrucenje da nasa zemlja dozvoli da izbiju neridi, gadno su se prevarili. Civilisovana zemlja takve probleme resava na civilizovan nacin.

Vule

pre 9 godina

Evropska unija ipak na pritisak drugih menja odluke a te odluke utiču negativno na našu zemlju. Vlada će se potruditi da donese ispravnu odluku kojom neće naškoditi pregovorima sa EU, ali neće ni povrediti integritet bilo kog našeg građana.

TajnoMoja

pre 9 godina

Bez obzira na sve sta je Seselj radio od kada je pusten iz Haga, Vucic smatra da ga ne treba hapsiti na prepad. Po meni je bas takvo hapsenje zasluzio, jer je pokusavao na svakom koraku da nas obruka u svetu. Ali Vucic je sposoban da stvari sagleda i iz nekog drugog ugla i time pokazuje svoju velicinu.

cile

pre 9 godina

Kao sto je Vucic i rekao nisu dobili nikakavu zvanicnu informaciju vezanu za Seselja.Nema potrebe prenagljivati i raditi bilo sta unapred.Ako nesto stigne od Haga verujem da ce Vucic odgovoriti kako najbolje ume i kako je najbolje za Srbiju.

147

pre 9 godina

Do destabilizacije i totalne propasti Srbije, iz dana u dan, vodi isključivo Aleksandar Vučić zajedno sa svojim botovima i ekipom nestručnih, korumpiranih i bahatih ministara. Oni su najveće zlo koje je Srbija ikada videla i samo njihovim uklanjanjem iz politike Srbija ima kakvu-takvu šansu da ugleda svetlost. Uvek treba imati na umu da ničija nije gorela do zore.

Hrabro Srce

pre 9 godina

Ovo je jedan od trenutak koji se ne mogu isplanirati. Mislim da vlast nase zemlje mora da postupi u skladu sa ulogom koja joj je data. Obzirom na dosadasnje odgovorne poteze, nema sumnje da ce problemi biti reseni.

Marko

pre 9 godina

Bilo je jasno da ga pustaju da bi destabilizovao drzavu,samo sto to sam Seselj nije mogao uciniti,ali ovim presedanom da ga bezuslovno pustaju bez presude pa "uvrdjeni i iznenadjeni" njegovim ponasanjem traze da ga Srbija hapsi jasno su pokazali perfidnost svojih igara.

Belo39

pre 9 godina

Jednostavno videli su boljitak u Srbiji i odmah nekome je to zasmetalo i sta kazu pusticemo Seselja da malo rovari, pa cemo traziti da nam ta vlast ponovo izruci!

razumom do pobede

pre 9 godina

Stvorila se negativna atmosfera pustanjem Seselja pa jos i njegovim divljanjem..verujem da su uzivali u predstavi clanovi Haskog tribunala jer taj film vise nece gledati!!!

Branimir

pre 9 godina

Ma sve je u najboljem redu, kad je Šešelj pušten dramila je hrvatska vlast (bespotrebno), sad (kad je svojim zaslugama Šešelj obezbedio povratak) drami srpska vlast (opet bespotrebno). Sve je OK i očekivano...

Cvetana Cvetić

pre 9 godina

Šešelj na prvom mestu čovek i gradjanin Srbije tako da nema razloga da bude uhapšen na prepad. Vlada RS u saradnji sa tribunalom će doneti odluku o njegovom povratku u Hag. Najpre će biti uzeto u obzir njegovo zdravstveno stanje. Nema razloga da se stvaraju problemi, sve se može rešiti mirnim putem.

Danko

pre 9 godina

Svako ima pravo na neku svoju odbranu. Ukoliko je Hag doneo odluku o privođenju Šešelja kao što je doneo i o puštanju njegovom, ta odluka se mora ispoštovati ali ne mogu teretiti valdu Srbije za to.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Samo onaj ko se kao ova Vlast Srbije koristi politickim programom "COBANIZAM" u stanju je razumeti zasto je Seseljevo pustanje na privremenu slobodu "udar na drzavu Srbiju i njenog Premijera" !

Jellena

pre 9 godina

Nekako bitno je pokazati da je vlada i drzava jedinstvena, da stiti svoje gradjane ali nikako van zakonskih mogucnosti i okvira.....Izbalansirati.....

Bogdan

pre 9 godina

Ko ovde koga zeza? Kada su ga pustili, zasto su ga pustili da nam rusi vladu.Kad ga traze nazad, opet zasto, opet nam ruse vladu. Ako gavtraze strpajte ga u avion i vozdra. Cemu tolika frka i tolike teprije zavere oko predsednika stranke koja nema ni 1% podrske gradjana Srbije. Nisam politicki opredeljen niti clan bilo koje stranke nego me vec nerviraju glupe izjave kojekakvih lelemuda.

Jenka

pre 9 godina

Jeste da čovek ima pravo na svoje mišljenje ali je potpuno besmisleno da SRS čeka uspon i da se polako penju. Jer kad jednom padneš i izgubiš svoje glasače tečko ih je povratiti i uliti im poverenje.

mare

pre 9 godina

To sto su neki ocekivali spektakularno hapsenje, malo su se presli.. Mi cemo ispunjavati nase obaveze, ali necemo dozvoliti da nas neko ponizava i zavitlava.

Sofijo

pre 9 godina

Sada verovatno svi ocekuju od Vucica da pravi haos oko Seselja kao sto to Seselj radi. Nikome nije potreban skandal i svima je jasno da je Seselj samo predmet koji koriste da sruse stabilnost Srbije.

Goran

pre 9 godina

Moramo biti mudri i smirivati tenzije. Nije vreme za bubnjeve i talanbase. Šešelj ima kao i svaki čovek svoje dostojanstvo, da povratak u Hag mora proći u miru, jer je to najbolje za Srbiju.

savesni gradjanin

pre 9 godina

Racunam da ce Vulin kako dolikuje odgovoriti hrvatskom premijeru na njegove provokacije i pametne izjave!!!Naravno bez obzira kakvo je zdrastveno stanje Seselju,lepo cemo ga upakovati i poslati paket put Haga.Kako smo ga dobili tako cemo ga i vratiti!!!

Stana

pre 9 godina

Izgleda da je jedino ministar Vulin pretpostavio koji je to najgori scenario po Srbiju.Nauk za buducnost,uvek razmisljati sta ako???Treba biti spreman za nelogicne situacije.

mms

pre 9 godina

Cilj odluke Haškog tribunala da se Šešelj privremeno vrati u Hag je rušenje vlade Srbije,ali treba uraditi sve sto je u nasoj moci da se ocuva stabilnost zemlje.

Mile

pre 9 godina

U svakom slucaju Seselj, teo ili ne morace u Hag ali postavljase jedno pitanje a to je koji su bili uslovi prilikom njegovog pustanja na slobodu ? Siguran sam da ih je bilo.

Ivona Dj

pre 9 godina

Nekako vidim da se svi trude da daju neku izjavu i navedu vodu na svoju vodenicu....Premijer je izneo cinjenice i dileme s kojima se suocava, a ja ne sumnjam da ce iznaci najoptimalnije resenje!

Steinbrecher

pre 9 godina

Ako mu je ostala i trunka časti Premijer treba da (po cenu i da izgubi vlast), odbije pritisak Zapada da uhapsi bivšeg prijatelja. Očigledno neko pomno iščitava srpsku isstoriju (što je za pohvalu), samo se bojim da to radi iz niskih (bolesnih) pobuda.

Jeka

pre 9 godina

Šešelj da se pita hapsila bi ga četiri policajca noseći ga za ruke i noge ali na svu sreću ova vlast mu neće pružiti to zadovoljstvo.

Sanja

pre 9 godina

I pored svih uvreda koje je Šešelj izrekao na ručun predsednika, premijera, oni se sada ponašaju krajnje ljudski i vrlo odgovorno. Tek sad svi mogu da vide pravu razliku između dve strane i ko se kako ponaša u vrlo delikatnoj situaciji.

Danko

pre 9 godina

Svako ima pravo na neku svoju odbranu. Ukoliko je Hag doneo odluku o privođenju Šešelja kao što je doneo i o puštanju njegovom, ta odluka se mora ispoštovati ali ne mogu teretiti valdu Srbije za to.

Buda

pre 9 godina

Hag sve radi na prepad i kad su ga pustali i sad kad ga ponovo traze da se vrati.Zapad ovim zeli da uzdrma vlast u Srbiji jer njima ne odgovara cvrsta i stabilna vlast koja zemlju podize na noge.

strejder

pre 9 godina

Kakvi polako ko sto kaze nas premijer,nema tu polako..sto vise cekamo to ce biti komplikovanija situacija za nasu vladu!Trebamo se sto pre resiti goruceg problema!

Andrea

pre 9 godina

Reakcija dostojna jednog premijera.Iako je Seselj na sve nacine pokusao da oteza i sebi i predstavnicima vlasti i na taj nacin pokusa da destabilizuje politicku situciju u Srbiji,nije u tome uspeo i zato i ne treba da cudi ovakva odluka Tribunala.

irižanin

pre 9 godina

Rejting Vučića od preko 50% je ono što smeta nekim moćnim zemljama jer ljude koji imaju toliku podršku ne možeš da ucenjuješ, i to je razlog brojnih pokušaja unižavanja rejting Vučića, a i ova odluka suda je jedan od tih pokušaja.

Mane

pre 9 godina

Nije Srbija zasluzila ovakav odnos prema njoj a sigurno da to nije zasluzio ni Vucic koji na sve nacine pokusava da gradi dobre odnose sa svima i siri saradnju!Zapad treba jasno da se izjasni oko ove ujdurme i kaze da li nas zele u EU ili ne jer posle ovoga se javlja mnogo pitanja!

Acko

pre 9 godina

Jako skartljivo pitanje ali jednostavno taj covek mora nazad siguran sam da su to bili uslovi priliko njegovog oslobodjenja i pustanja iz pritvorske jedinice. Jedno sigurno znam da Premijer ne zeli njegov povratak nazad kao sto vecina misle.

Winston

pre 9 godina

Vučić na pitanje odgovorio da nije ni šef komisije ni načelnik Generalštaba Vojske Srbije da bi o tome govorio, plus da nije doktor. Pa ja se pitam, sta on ustvari zna, sem da manipulise? Kako ja vidim, nije ni potreban.

APERKAT posle KROŠEA

pre 9 godina

Liderski i državnički Vučić kontritao Hag. Prosto su na silu želeli da ga se otarase, na kraju bez ikakvog uslova, a sada bi da na nama oštre zube i izazivaju nemire.To kod Vučića ne prolazi.

ujkooo

pre 9 godina

Seselj je sam svojim ponasanjem ubrzao svoj povratak u Hag.Nema razloga da se time optereti vlada.Hag ga je sam isporucio nama a sada neka ga vrati nazad.

Mesiko

pre 9 godina

Njihovoj ideologiji je kraj. Takva stranka može samo da se popne za koji procenat i to zaslugom puštanja Šešelja na slobodu, ali to je jedino što mogu da postignu.

Mary

pre 9 godina

Sud u Hagu je doneo odluku da se Seselj vrati, a nisu obavestili Srbiju o tome. Vlada ce u zavisnosti od razvoja situacije reagovati. Ovo jeste vrsta pritiska na Vucica i vladu.

Mihailo

pre 9 godina

JUČE SAM NAPISAO DA NIKAKVOG HAPŠENJA NEĆE BITI Farsa organizovana za SPAŠAVANJE NATO VOJNIKA RAJANA kome akcije u Srbiji sve lošije stoje. Iz humanitarnih razloga, rak i bolest Šešela, on ostaje u Srbiji do izricanja presude a eto HUMANI RAJAN REKAO NE HAGU. Koja veličina u očima prosečnog Srbina i polupismenog glasača. Sic!

uvek zaljubljen

pre 9 godina

Pa pokusali su da naprave pometnju u vladi ali nisu uspeli i sad povlace svoju krticu!!!Jadni su ali nece moci da naruse stabilnost drzave!!Vulin je sad skupio pozitivne poene,miran je sto se tice rekonstrukcije vlade..xD

ahaaaaa

pre 9 godina

On je znao da mora da se vrati nazad a to sto se ranije vraca,to je samo jer se ponasao kao ludak.Namera je bila da se rusi Sns i da se umalovazi njhova politika ali nista nje postignuto.

E moj Saša

pre 9 godina

Jel se samo meni čini ili su kao svi protiv Vučića? To je ono kao kada kažete detetu ako mama, tata, učiteljica, stric, tetka i sestra kažu da ne veljas... Onda ne valjas... Nisi dobar. Ne ne...

blanka

pre 9 godina

(Patriote na potezu..., 31. mart 2015 18:51)
Zar nije Seselj dobrovoljno otisao u Hag????Licno meni je on nebitan lik kao pokvarena ploca je jedno te isto trabunja 20 godina

Hrabro Srce

pre 9 godina

Niko nije vrsio pritisak na sud u Hagu da odluci krajem prosle godine kako je odlucio. znajuci karakter osobe koju pusta, bilo je ocekivano da daje izjave koje je i davao. Sada se veliki teret prebacuje na nasu vlast. Mislim da je to sve planski uradjeno, sa jasnim ciljem destabilizacije nase zemlje.

Александар

pre 9 godina

_Зашто би га хапсили на препад, кад је Шешељ сам изјавио да се неће опирати хапшењу.

dixy

pre 9 godina

Srbija je konkurentna mnogim zemljama u regionu i mnogi su mislili da reforme u našoj zemlji neće uspeti,zato ova situacija oko Seselj nikako nije slucajna.

pirkac

pre 9 godina

Mislim da je Šešelj doprineo delom ovakvoj odluci, ali ona svakako predstavlja i politički pritisak na srpsku vlast, na sve nam ne trebaju unutrašnje tenzije, dobra odluka premijera!!!

MOSTONGA

pre 9 godina

Premijer je danas rekao celu istinu o svemu sto nas dotice , a ovo za Seselja sto je rekao ispao je jos veci covek nego onaj za koga ga smatram.

anitica

pre 9 godina

Vodi se prvo racuna o Seseljevom zdravlju. I sad ajde spekulisite da nije nesto u redu. sdram vas bilo vise. Napadate Vucica za sve i svasta.

OdgovornostSRB

pre 9 godina

Vucic je ovom izjavom pokazao da je odgovoran politicar i da ni jednu odluku nece doneti bez detaljne analize. Pokazuje odgovoran odnos prema svakom gradjaninu nase drzave, bez obzira o kome je rec i ni jednim postupkom ne zeli nikoga da ugrozi ili da mu nanese zlo.

Daki

pre 9 godina

Gospodin Vucic je covek pre svega,zatim jedan ozbiljan drzavnik, bez sujete bez opterecenosti prosloscu, on sve sto radi radi u skladu za pisanim zakonom i nepisanim moralnim zakonom.

Farsaaaaaa

pre 9 godina

Haski tribunal svojim postupcima degradira sebe kao instituciju...Nikad ga nisam ni smatrala za pravedan i legitiman sud, ali ovo sad vec prerasta u farsu!

IronWoman

pre 9 godina

To je scenario koji Haški tribunal i priželjkuje, u nadi da će eventualna Šešeljeva deportacija izazvati revolt kod naroda, kroz
proteste i slične nemire, a samim tim, i potencijalni pad Vlade. Negde su se, u toj računici, propisno zabrojali, jer su iz vida ispustili najbitnije - veliko poverenje građana u premijera i tim stručnjaka oko njega, uz apsolutno slabljenje političkog, pa i svakog drugog, uticija SRS u našoj zemlji.

bojana

pre 9 godina

Stvarno ne znam da li je neko ocekivao da ce sad da krene neka jurnjava za Seseljem,neko sapsenje,protesti...Znam da mnogi prizeljkuju takav scenario,ali ubedjen sa da se to nece desiti.

Vladimir

pre 9 godina

Srbija je uvek bila jača od svih pritisaka. I u težim situcijama pronalazili smo kompromisna rešenja. Sada je najvažnije pokazati svetu da smo uređena pravna država, koja poštuje zakone i međunarodne obaveze.

mara

pre 9 godina

Haski tribunal je svojevoljno pustio Seselja na slobodu tako da oni i treba da odluce kako ce se i vratiti u proces ukoliko Seselj odbije da dobrovoljno ode u Seveningen. Nasi drzavni organi postupice onako kako bude nalozeno od strane suda i u zavisnosti od ponasanja Seselja.

licemer

pre 9 godina

Kakav izraz: "spakovali". A kad se setim samo kako je plakao ko malo dete kada je Šešelj išao u Hag. Ne volim ni jednog ni drugog ali Šešelj je za Vučića ljudina.

Brka

pre 9 godina

Ajde jos, jos i jos o Seselju ... Nemoj samo o standardu, prosveti, zdravstvu, korupciji, nezaposlenosti, pravosudju ... Batalite vise bacanje prasine u oci, radite ono za sta ste birani!

lipovica

pre 9 godina

Mi smo civilizovana zemlja i nama ne prilici da tako nesto. To ce se odraditi na civilizovan i najbolji moguci nacin, bez ikakvih sretnih posledica.

Milan

pre 9 godina

Dobro Kralju Vucicu jel Srbija pravna drzava.Sta radi MUP,postoje li strukture pravnog sistema.Advokati,Tuzioci,Ministarstvo Pravde.Ili je to samo pesak narodu u oci a sve Kralj Vucic preko dvorskih luda zavrsava.Nije dovoljno SUP prekrstiti u MUP ,Miliciju u Policiju a socijalisticko preduzece nazvati drzavnim.Crveni ste Vi i u 2015.Jedino Vas Putin u boji sije a vi odmah iza njega pa Lukasenko.

caki69

pre 9 godina

Vucicu ma sta ce nam EU od njih samo probleme imamo.Nego treba otvoreni sa Rusima hoce li oni ili ne nasSrbe kao ekonomske,politicke pa i vojne saveznike.

Šef

pre 9 godina

Mnogo napeta situacija jer sam njen tok može da bude vrlo nepredvidiv obzirom da ni jedan faktor ne zavisi od nas. Jedinstven stav vrha naprednjaka je prvi korak ka dobroj odluci i stavu.

Данијел

pre 9 godina

Вучић кад говори о Шешељу као да говори о керу а не о живом човеку који je чамиo 12 година у хашком притвору.Спаковали нам га и послали, Шешељ као страшило за владу, небитна личност...А и по овој изјави види се да хоће да га хапси само не би,пошто је "хуман", на препад.

Dizni

pre 9 godina

Pitanje nase saradnje sa Hagom se nikada nije ni postavljalo. Pitanje je samo sta je sustina ove price oko lidera radikala. Inace, sednice su neophodne, jer se na njima odlucuje o buducim potezima vrha rukovodstva.

Baron Minhauzen Sendvici

pre 9 godina

"Oni ga nisu spakovali i poslali" vec se Seselj sam prijavio i otisao u Hag, ne izvrci istinu, neki od nas jos imaju dobro pamcenje!

СрП Кш

pre 9 godina

Вучић од себе не види Хималааје. Све је завера, цео свет је против њега, не воли га елита, зна како ће да сконча, све сами јевтин маркетинг.А још кад то Вулин каже...

Mare,NS

pre 9 godina

Nece biti ni potrebno nasilno hapsenje.
Seselj vrlo dobro poznaje Haski tribunal i zna da nijedna odluka nije slucajno donesena,nego je politicka.
Siguran sam da nece dozvoliti nerede i da njega iskoriste u svrhu ponovnog rasplasamvanja podela u Srbiji.
Mozda im je to i bio cilj,kada su ga pustili,ali su se iznenadili,koliko je Srbija sazrela i nikakvih politickih potresa nije bilo.
To sto je spalio par zastava,sigurno nije razlog zasto ga vracaju.
Vracaju ga,jer im nije uspeo plan destabilizacije Srbije,na cemu treba cestitati i samom Seselju i opoziciji,ali i vladi.
Postupke Haskog tribunala prema ovom coveku,koji se nalazi dvanaest godina u pritvoru bez presude,bez prava na izvodjenje svedoka odbrane,trebaju takodje JEDNOGLASNO osuditi svi gradjani Srbije i opozicija i vladajuce stranke.
Uopste ne ulazeci u to da li je kriv ili nije!
Drzava mora da stiti svoje gradjane.
Jucer nam se obratila i Florens Artman,koju je Haski tribunal osudio za nepostovanje suda,ali ju je njena drzava zastitila i odbila izrucenje.
To samo pokazuje,koliko su u Hagu izgubili kompas i koliko postovanja zasluzuju u medjunarodnoj zajednici.
Nijedna ozbiljna drzava ih ne postuje.
Nijedan Amerikanac nije hteo da se odazove da svedoci na zahtev optuzenih srpskih politicara,iako su direktni ucesnici svih dogadjanja.
Zasto gospoda iz Haga nisu izdala nalog za njihovo hapsenje?
LICEMERI!!!

rus

pre 9 godina

Okrenimo se RUSIJI.
Evropska unija nas uništava na svim poljima. Ima mnogo dokaza da je tako.
To je jedino rešenje ili će nas uništiti do kraja i izbrisati iz istorije.

posetilac

pre 9 godina

Kako zapad manipulise sa nama, njima se stvarno ne moze ugoditi ,stavljaju nas u situaciju da sta god Vlada da uradi u cilju priblizavanja eu oni kao da nas odbacuju i otezavaju na svaki moguci nacin !

gremlin

pre 9 godina

Jel mi imamo zakon o saradnji sa Hagom?!dosta patetike,aman...p.s.kako je Tadić hapsio za vreme vladavine DS?!tad nisu rusili Državu i DS...

Bataj

pre 9 godina

Oni verovatno to i ocekuju ne bi li bili udarna vest neke evropske televizije, ali na srecu nadam se da to nece docekati. Seselju je mesto u bolnici a nikako da bude predmet politicke igre.

Rendzer

pre 9 godina

Baš me zanima šta će Tribunal zahtevati kada nisu tražili garancije. A što se hapšenja tiče, ova država je napredovala mnogo da bi se ponašala na očekivani način.

Peroja

pre 9 godina

Pa naravno, covek treba da se leci. Upravo je krenuo sa hemoterapijom, a non stop je na pregledima. Valjda i ti ikas dusu. Nije stvar u Seselju nego u Srbiji...

Matematicar

pre 9 godina

bla bla bla......i tako u krug.
(grunf, 31. mart 2015 18:23)

Ja bih pre rekao:
bla bla bla......i Vucic tako od svega napravi kvadraturu kruga.

Vladan

pre 9 godina

Dobro je sto je premijer naglasio da nece dozvoliti nikome da ponizava Srbiju, pa makar to bio i Haski trubunal. Nadam se da ce Hag ipak preispitati svoju odluku i da ce se izbeci skandalozna odluka.

Bacvanin

pre 9 godina

Republika Srbija ima Zakon o saradnji sa Haskim tribunalom.
Nece premijer da odlucuje o tome kako ce policija da postupa, nego zakon, a razlog za tim lezi u tome da u ovoj zemlji potoji vladavina prava, a ne vladavina AleVua.
Ne shvatam cemu uopste polemika premijera o njegovim zeljama, nije mu ovo Diznilend pa da se zali roditeljima, sto ringispil ne ide na onu stranu koju on zeli.

Hope

pre 9 godina

Otkako je na mestu premijera, Vučić i nije radio ništa na prepad i brzopleto, pa iskreno nisam ni sada očekivala da će tako postupiti. Verujem da će pronaći adekvatno rešenje i u ovoj situaciji, bez da uvlači zemlju u sav cirkus koji je Hag napravio.

Igor

pre 9 godina

Vucic je jos jednom pokazao da je pravi gospodin. Iako je Seselj svojim ponasanjem doprineo da odluka suda bude ovakva, i mozda je zasluzio hapsenje na prepad.

Stevan

pre 9 godina

Srbija je pravna država. Treba raditi po zakonu i u skladu sa internim procedurama MUP-a, kaka je u pitanju ekstradikcija fizičkih lica u stranu zemlju. Moramo sačuvati dostojanstvo i poštovati svakog čoveka u Srbiji.

Rivaldo

pre 9 godina

Naravno da Srbija mora da ispuni sve svoje medjunarodne obaveze koje je preuzela,ne krivicom ove vlade,ali to se mora svidelo se to nekome ili ne.Da je propao plan za stvaranje haosa to svakako jeste,a jeste takodje da nisam neki fan Vulina,ali tu njegovu opservaciju stanja koja se u tom momentu razlikovala od svega drugog sto se moglo cuti sam i tada shvatio ozbiljno jer Seselju nije prvi put da radi takve stvari kada je politicka scena u pitanju.

HerkulPoaro

pre 9 godina

Svaka čast za premijera, i posle onoliko ružnih reči i napada na njega od strane Šešelja, on ostaje pri čistim odlukama i na želi nikome da ide niz dlaku, ali ni uz dlaku. Ovo je čvrst dokaz da je SRBIJA POSTALA JAKA!!!!!!

Александар

pre 9 godina

_Зашто би га хапсили на препад, кад је Шешељ сам изјавио да се неће опирати хапшењу.

Данијел

pre 9 godina

Вучић кад говори о Шешељу као да говори о керу а не о живом човеку који je чамиo 12 година у хашком притвору.Спаковали нам га и послали, Шешељ као страшило за владу, небитна личност...А и по овој изјави види се да хоће да га хапси само не би,пошто је "хуман", на препад.

Brka

pre 9 godina

Ajde jos, jos i jos o Seselju ... Nemoj samo o standardu, prosveti, zdravstvu, korupciji, nezaposlenosti, pravosudju ... Batalite vise bacanje prasine u oci, radite ono za sta ste birani!

Bogdan

pre 9 godina

Ko ovde koga zeza? Kada su ga pustili, zasto su ga pustili da nam rusi vladu.Kad ga traze nazad, opet zasto, opet nam ruse vladu. Ako gavtraze strpajte ga u avion i vozdra. Cemu tolika frka i tolike teprije zavere oko predsednika stranke koja nema ni 1% podrske gradjana Srbije. Nisam politicki opredeljen niti clan bilo koje stranke nego me vec nerviraju glupe izjave kojekakvih lelemuda.

Šef

pre 9 godina

Mnogo napeta situacija jer sam njen tok može da bude vrlo nepredvidiv obzirom da ni jedan faktor ne zavisi od nas. Jedinstven stav vrha naprednjaka je prvi korak ka dobroj odluci i stavu.

Mile

pre 9 godina

U svakom slucaju Seselj, teo ili ne morace u Hag ali postavljase jedno pitanje a to je koji su bili uslovi prilikom njegovog pustanja na slobodu ? Siguran sam da ih je bilo.

Sofijo

pre 9 godina

Sada verovatno svi ocekuju od Vucica da pravi haos oko Seselja kao sto to Seselj radi. Nikome nije potreban skandal i svima je jasno da je Seselj samo predmet koji koriste da sruse stabilnost Srbije.

Cvetana Cvetić

pre 9 godina

Šešelj na prvom mestu čovek i gradjanin Srbije tako da nema razloga da bude uhapšen na prepad. Vlada RS u saradnji sa tribunalom će doneti odluku o njegovom povratku u Hag. Najpre će biti uzeto u obzir njegovo zdravstveno stanje. Nema razloga da se stvaraju problemi, sve se može rešiti mirnim putem.

Igor

pre 9 godina

Vucic je jos jednom pokazao da je pravi gospodin. Iako je Seselj svojim ponasanjem doprineo da odluka suda bude ovakva, i mozda je zasluzio hapsenje na prepad.

dixy

pre 9 godina

Srbija je konkurentna mnogim zemljama u regionu i mnogi su mislili da reforme u našoj zemlji neće uspeti,zato ova situacija oko Seselj nikako nije slucajna.

mara

pre 9 godina

Haski tribunal je svojevoljno pustio Seselja na slobodu tako da oni i treba da odluce kako ce se i vratiti u proces ukoliko Seselj odbije da dobrovoljno ode u Seveningen. Nasi drzavni organi postupice onako kako bude nalozeno od strane suda i u zavisnosti od ponasanja Seselja.

E moj Saša

pre 9 godina

Jel se samo meni čini ili su kao svi protiv Vučića? To je ono kao kada kažete detetu ako mama, tata, učiteljica, stric, tetka i sestra kažu da ne veljas... Onda ne valjas... Nisi dobar. Ne ne...

lipovica

pre 9 godina

Mi smo civilizovana zemlja i nama ne prilici da tako nesto. To ce se odraditi na civilizovan i najbolji moguci nacin, bez ikakvih sretnih posledica.

blanka

pre 9 godina

(Patriote na potezu..., 31. mart 2015 18:51)
Zar nije Seselj dobrovoljno otisao u Hag????Licno meni je on nebitan lik kao pokvarena ploca je jedno te isto trabunja 20 godina

Ivona Dj

pre 9 godina

Nekako vidim da se svi trude da daju neku izjavu i navedu vodu na svoju vodenicu....Premijer je izneo cinjenice i dileme s kojima se suocava, a ja ne sumnjam da ce iznaci najoptimalnije resenje!

HerkulPoaro

pre 9 godina

Svaka čast za premijera, i posle onoliko ružnih reči i napada na njega od strane Šešelja, on ostaje pri čistim odlukama i na želi nikome da ide niz dlaku, ali ni uz dlaku. Ovo je čvrst dokaz da je SRBIJA POSTALA JAKA!!!!!!

mare

pre 9 godina

To sto su neki ocekivali spektakularno hapsenje, malo su se presli.. Mi cemo ispunjavati nase obaveze, ali necemo dozvoliti da nas neko ponizava i zavitlava.

Dizni

pre 9 godina

Pitanje nase saradnje sa Hagom se nikada nije ni postavljalo. Pitanje je samo sta je sustina ove price oko lidera radikala. Inace, sednice su neophodne, jer se na njima odlucuje o buducim potezima vrha rukovodstva.

Stana

pre 9 godina

Izgleda da je jedino ministar Vulin pretpostavio koji je to najgori scenario po Srbiju.Nauk za buducnost,uvek razmisljati sta ako???Treba biti spreman za nelogicne situacije.

Hope

pre 9 godina

Otkako je na mestu premijera, Vučić i nije radio ništa na prepad i brzopleto, pa iskreno nisam ni sada očekivala da će tako postupiti. Verujem da će pronaći adekvatno rešenje i u ovoj situaciji, bez da uvlači zemlju u sav cirkus koji je Hag napravio.

Farsaaaaaa

pre 9 godina

Haski tribunal svojim postupcima degradira sebe kao instituciju...Nikad ga nisam ni smatrala za pravedan i legitiman sud, ali ovo sad vec prerasta u farsu!

Bataj

pre 9 godina

Oni verovatno to i ocekuju ne bi li bili udarna vest neke evropske televizije, ali na srecu nadam se da to nece docekati. Seselju je mesto u bolnici a nikako da bude predmet politicke igre.

Jeka

pre 9 godina

Šešelj da se pita hapsila bi ga četiri policajca noseći ga za ruke i noge ali na svu sreću ova vlast mu neće pružiti to zadovoljstvo.

Vladimir

pre 9 godina

Srbija je uvek bila jača od svih pritisaka. I u težim situcijama pronalazili smo kompromisna rešenja. Sada je najvažnije pokazati svetu da smo uređena pravna država, koja poštuje zakone i međunarodne obaveze.

Rendzer

pre 9 godina

Baš me zanima šta će Tribunal zahtevati kada nisu tražili garancije. A što se hapšenja tiče, ova država je napredovala mnogo da bi se ponašala na očekivani način.

IronWoman

pre 9 godina

To je scenario koji Haški tribunal i priželjkuje, u nadi da će eventualna Šešeljeva deportacija izazvati revolt kod naroda, kroz
proteste i slične nemire, a samim tim, i potencijalni pad Vlade. Negde su se, u toj računici, propisno zabrojali, jer su iz vida ispustili najbitnije - veliko poverenje građana u premijera i tim stručnjaka oko njega, uz apsolutno slabljenje političkog, pa i svakog drugog, uticija SRS u našoj zemlji.

pirkac

pre 9 godina

Mislim da je Šešelj doprineo delom ovakvoj odluci, ali ona svakako predstavlja i politički pritisak na srpsku vlast, na sve nam ne trebaju unutrašnje tenzije, dobra odluka premijera!!!

Tihomir

pre 9 godina

Ne znam na koji nacin ce Vlada uspeti da isposluje da Seselja vrati u Hag. Seselj ce sve uciniti da napravi sto vecu dramu i tako izazove ostriju reakciju drzave, a onda ce sve to prikazati kao ne znam kakvu tiraniju i izdajstvo srpskih interesa. Uglavnom, ocekuje nas potpuno nepotreban sou.

Aurora borealis

pre 9 godina

"Oni ga nisu spakovali i poslali" vec se Seselj sam prijavio i otisao u Hag, ne izvrci istinu, neki od nas jos imaju dobro pamcenje!
(Baron Minhauzen Sendvici, 31. mart 2015 18:20)

Pročitaj malo pažljivije, mislio je da su ga "spakovali i poslali" iz Haga vamo.

Nije da ga branim, samo kažem kako jeste.

anitica

pre 9 godina

Vodi se prvo racuna o Seseljevom zdravlju. I sad ajde spekulisite da nije nesto u redu. sdram vas bilo vise. Napadate Vucica za sve i svasta.

OdgovornostSRB

pre 9 godina

Vucic je ovom izjavom pokazao da je odgovoran politicar i da ni jednu odluku nece doneti bez detaljne analize. Pokazuje odgovoran odnos prema svakom gradjaninu nase drzave, bez obzira o kome je rec i ni jednim postupkom ne zeli nikoga da ugrozi ili da mu nanese zlo.

bojana

pre 9 godina

Stvarno ne znam da li je neko ocekivao da ce sad da krene neka jurnjava za Seseljem,neko sapsenje,protesti...Znam da mnogi prizeljkuju takav scenario,ali ubedjen sa da se to nece desiti.

razumom do pobede

pre 9 godina

Stvorila se negativna atmosfera pustanjem Seselja pa jos i njegovim divljanjem..verujem da su uzivali u predstavi clanovi Haskog tribunala jer taj film vise nece gledati!!!

Mare,NS

pre 9 godina

Nece biti ni potrebno nasilno hapsenje.
Seselj vrlo dobro poznaje Haski tribunal i zna da nijedna odluka nije slucajno donesena,nego je politicka.
Siguran sam da nece dozvoliti nerede i da njega iskoriste u svrhu ponovnog rasplasamvanja podela u Srbiji.
Mozda im je to i bio cilj,kada su ga pustili,ali su se iznenadili,koliko je Srbija sazrela i nikakvih politickih potresa nije bilo.
To sto je spalio par zastava,sigurno nije razlog zasto ga vracaju.
Vracaju ga,jer im nije uspeo plan destabilizacije Srbije,na cemu treba cestitati i samom Seselju i opoziciji,ali i vladi.
Postupke Haskog tribunala prema ovom coveku,koji se nalazi dvanaest godina u pritvoru bez presude,bez prava na izvodjenje svedoka odbrane,trebaju takodje JEDNOGLASNO osuditi svi gradjani Srbije i opozicija i vladajuce stranke.
Uopste ne ulazeci u to da li je kriv ili nije!
Drzava mora da stiti svoje gradjane.
Jucer nam se obratila i Florens Artman,koju je Haski tribunal osudio za nepostovanje suda,ali ju je njena drzava zastitila i odbila izrucenje.
To samo pokazuje,koliko su u Hagu izgubili kompas i koliko postovanja zasluzuju u medjunarodnoj zajednici.
Nijedna ozbiljna drzava ih ne postuje.
Nijedan Amerikanac nije hteo da se odazove da svedoci na zahtev optuzenih srpskih politicara,iako su direktni ucesnici svih dogadjanja.
Zasto gospoda iz Haga nisu izdala nalog za njihovo hapsenje?
LICEMERI!!!

kiki

pre 9 godina

Dokle vise ovaj avet iz proslosti?Neko ko zivi u devedesetima,cija je retorika-retorika besa i unistavanja,ne sme da bude problem.Ni ovoj,niti bilo kojoj drugoj vlasti.

Rivaldo

pre 9 godina

Naravno da Srbija mora da ispuni sve svoje medjunarodne obaveze koje je preuzela,ne krivicom ove vlade,ali to se mora svidelo se to nekome ili ne.Da je propao plan za stvaranje haosa to svakako jeste,a jeste takodje da nisam neki fan Vulina,ali tu njegovu opservaciju stanja koja se u tom momentu razlikovala od svega drugog sto se moglo cuti sam i tada shvatio ozbiljno jer Seselju nije prvi put da radi takve stvari kada je politicka scena u pitanju.

Danko

pre 9 godina

Svako ima pravo na neku svoju odbranu. Ukoliko je Hag doneo odluku o privođenju Šešelja kao što je doneo i o puštanju njegovom, ta odluka se mora ispoštovati ali ne mogu teretiti valdu Srbije za to.

Vladan

pre 9 godina

Dobro je sto je premijer naglasio da nece dozvoliti nikome da ponizava Srbiju, pa makar to bio i Haski trubunal. Nadam se da ce Hag ipak preispitati svoju odluku i da ce se izbeci skandalozna odluka.

Stevan

pre 9 godina

Srbija je pravna država. Treba raditi po zakonu i u skladu sa internim procedurama MUP-a, kaka je u pitanju ekstradikcija fizičkih lica u stranu zemlju. Moramo sačuvati dostojanstvo i poštovati svakog čoveka u Srbiji.

posetilac

pre 9 godina

Kako zapad manipulise sa nama, njima se stvarno ne moze ugoditi ,stavljaju nas u situaciju da sta god Vlada da uradi u cilju priblizavanja eu oni kao da nas odbacuju i otezavaju na svaki moguci nacin !

Andrea

pre 9 godina

Reakcija dostojna jednog premijera.Iako je Seselj na sve nacine pokusao da oteza i sebi i predstavnicima vlasti i na taj nacin pokusa da destabilizuje politicku situciju u Srbiji,nije u tome uspeo i zato i ne treba da cudi ovakva odluka Tribunala.

mms

pre 9 godina

Cilj odluke Haškog tribunala da se Šešelj privremeno vrati u Hag je rušenje vlade Srbije,ali treba uraditi sve sto je u nasoj moci da se ocuva stabilnost zemlje.

Mary

pre 9 godina

Sud u Hagu je doneo odluku da se Seselj vrati, a nisu obavestili Srbiju o tome. Vlada ce u zavisnosti od razvoja situacije reagovati. Ovo jeste vrsta pritiska na Vucica i vladu.

Baron Minhauzen Sendvici

pre 9 godina

"Oni ga nisu spakovali i poslali" vec se Seselj sam prijavio i otisao u Hag, ne izvrci istinu, neki od nas jos imaju dobro pamcenje!

Hrabro Srce

pre 9 godina

Niko nije vrsio pritisak na sud u Hagu da odluci krajem prosle godine kako je odlucio. znajuci karakter osobe koju pusta, bilo je ocekivano da daje izjave koje je i davao. Sada se veliki teret prebacuje na nasu vlast. Mislim da je to sve planski uradjeno, sa jasnim ciljem destabilizacije nase zemlje.

Jellena

pre 9 godina

Nekako bitno je pokazati da je vlada i drzava jedinstvena, da stiti svoje gradjane ali nikako van zakonskih mogucnosti i okvira.....Izbalansirati.....

Hrabro Srce

pre 9 godina

Ovo je jedan od trenutak koji se ne mogu isplanirati. Mislim da vlast nase zemlje mora da postupi u skladu sa ulogom koja joj je data. Obzirom na dosadasnje odgovorne poteze, nema sumnje da ce problemi biti reseni.

Danko

pre 9 godina

Svako ima pravo na neku svoju odbranu. Ukoliko je Hag doneo odluku o privođenju Šešelja kao što je doneo i o puštanju njegovom, ta odluka se mora ispoštovati ali ne mogu teretiti valdu Srbije za to.

Acko

pre 9 godina

Jako skartljivo pitanje ali jednostavno taj covek mora nazad siguran sam da su to bili uslovi priliko njegovog oslobodjenja i pustanja iz pritvorske jedinice. Jedno sigurno znam da Premijer ne zeli njegov povratak nazad kao sto vecina misle.

Sanja

pre 9 godina

I pored svih uvreda koje je Šešelj izrekao na ručun predsednika, premijera, oni se sada ponašaju krajnje ljudski i vrlo odgovorno. Tek sad svi mogu da vide pravu razliku između dve strane i ko se kako ponaša u vrlo delikatnoj situaciji.

MOSTONGA

pre 9 godina

Premijer je danas rekao celu istinu o svemu sto nas dotice , a ovo za Seselja sto je rekao ispao je jos veci covek nego onaj za koga ga smatram.

Jargon

pre 9 godina

Ne treba zaboraviti da svako ima pravo na svoje mišljenje kao i na slobodu govora, pa tako i Šešelj koristi to pravo ma koliko to bilo besmisleno.

Marinko

pre 9 godina

Definitovno se slažem da Šešelja treba vratiti u Hag, bez obzira što su neki pravni principi narušeni u njegovom slučaju. Jasno iz dana u dan dokazuje da nije dostojan bilo kakvog poverenja i opet huška na nerede. Međutim ono što najviše smetra je i dalje konstantno igranje Haga sa Srbijom.

ansev

pre 9 godina

Radikali sa 2% na prošlim izborima, rušenje vlasti kako najavljuju, odnosno nekog ko ima preko 1.700.000 glasova je nemoguća misija taman da se skupe u koaliciji sa još nekoliko stranaka. Ali ipak izgleda da će Šešelj sve to gledati preko TV.

Staša

pre 9 godina

Jasno je da Vučiću nije jedini cilj da se Šešelj vrati u Hag. Bitno je da sve bude po zakonu, videćemo u kom smeru će nas pregovori sa Hagom voditi.

Bacvanin

pre 9 godina

Republika Srbija ima Zakon o saradnji sa Haskim tribunalom.
Nece premijer da odlucuje o tome kako ce policija da postupa, nego zakon, a razlog za tim lezi u tome da u ovoj zemlji potoji vladavina prava, a ne vladavina AleVua.
Ne shvatam cemu uopste polemika premijera o njegovim zeljama, nije mu ovo Diznilend pa da se zali roditeljima, sto ringispil ne ide na onu stranu koju on zeli.

Vule

pre 9 godina

Evropska unija ipak na pritisak drugih menja odluke a te odluke utiču negativno na našu zemlju. Vlada će se potruditi da donese ispravnu odluku kojom neće naškoditi pregovorima sa EU, ali neće ni povrediti integritet bilo kog našeg građana.

strejder

pre 9 godina

Kakvi polako ko sto kaze nas premijer,nema tu polako..sto vise cekamo to ce biti komplikovanija situacija za nasu vladu!Trebamo se sto pre resiti goruceg problema!

Boka

pre 9 godina

Ova Vlada je bila i pred mnogo većim izazovima od ovog, pa je donosila prave odluke. Očekujem i da će sada biti tako. U svakom slučaju ne treba žuriti.

Петар

pre 9 godina

Уколико Шешелј заиста воли Србију колико се хвали, сам би отишао у Хаг и спречио евентуалне пацке ЕУ према Србији. А биће их сигурно.

ahaaaaa

pre 9 godina

On je znao da mora da se vrati nazad a to sto se ranije vraca,to je samo jer se ponasao kao ludak.Namera je bila da se rusi Sns i da se umalovazi njhova politika ali nista nje postignuto.

irižanin

pre 9 godina

Rejting Vučića od preko 50% je ono što smeta nekim moćnim zemljama jer ljude koji imaju toliku podršku ne možeš da ucenjuješ, i to je razlog brojnih pokušaja unižavanja rejting Vučića, a i ova odluka suda je jedan od tih pokušaja.

TajnoMoja

pre 9 godina

Bez obzira na sve sta je Seselj radio od kada je pusten iz Haga, Vucic smatra da ga ne treba hapsiti na prepad. Po meni je bas takvo hapsenje zasluzio, jer je pokusavao na svakom koraku da nas obruka u svetu. Ali Vucic je sposoban da stvari sagleda i iz nekog drugog ugla i time pokazuje svoju velicinu.

Mesiko

pre 9 godina

Njihovoj ideologiji je kraj. Takva stranka može samo da se popne za koji procenat i to zaslugom puštanja Šešelja na slobodu, ali to je jedino što mogu da postignu.

Jenka

pre 9 godina

Jeste da čovek ima pravo na svoje mišljenje ali je potpuno besmisleno da SRS čeka uspon i da se polako penju. Jer kad jednom padneš i izgubiš svoje glasače tečko ih je povratiti i uliti im poverenje.

licemer

pre 9 godina

Kakav izraz: "spakovali". A kad se setim samo kako je plakao ko malo dete kada je Šešelj išao u Hag. Ne volim ni jednog ni drugog ali Šešelj je za Vučića ljudina.

APERKAT posle KROŠEA

pre 9 godina

Liderski i državnički Vučić kontritao Hag. Prosto su na silu želeli da ga se otarase, na kraju bez ikakvog uslova, a sada bi da na nama oštre zube i izazivaju nemire.To kod Vučića ne prolazi.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

Zoran:Niko nije ni rekao da Šešelj nije građanin Srbije. Međutim vlada Srbije je dala garanciju da će Šešelja vratiti u Hag ,kada budu zatražili i to će vlada sigurno ispoštovati.

Buda

pre 9 godina

Hag sve radi na prepad i kad su ga pustali i sad kad ga ponovo traze da se vrati.Zapad ovim zeli da uzdrma vlast u Srbiji jer njima ne odgovara cvrsta i stabilna vlast koja zemlju podize na noge.

Belo39

pre 9 godina

Jednostavno videli su boljitak u Srbiji i odmah nekome je to zasmetalo i sta kazu pusticemo Seselja da malo rovari, pa cemo traziti da nam ta vlast ponovo izruci!

Mane

pre 9 godina

Nije Srbija zasluzila ovakav odnos prema njoj a sigurno da to nije zasluzio ni Vucic koji na sve nacine pokusava da gradi dobre odnose sa svima i siri saradnju!Zapad treba jasno da se izjasni oko ove ujdurme i kaze da li nas zele u EU ili ne jer posle ovoga se javlja mnogo pitanja!

Vuk

pre 9 godina

Posle 20 godina od osnivanja Tribunala nista od obecanog se nije ispunilo. Daleko smo od procesa pomirenja , a ocigledno nema ni pravde za zrtve ni njihove porodice.

Baratrum

pre 9 godina

Oni sto su ga pustili i mislili da ce on da ispostuje dogovor sada neka ga ubede da se vrati.Ili neka ga presude pa onda po presudi da se isporuci ovako ...

Goran

pre 9 godina

Moramo biti mudri i smirivati tenzije. Nije vreme za bubnjeve i talanbase. Šešelj ima kao i svaki čovek svoje dostojanstvo, da povratak u Hag mora proći u miru, jer je to najbolje za Srbiju.

СрП Кш

pre 9 godina

Вучић од себе не види Хималааје. Све је завера, цео свет је против њега, не воли га елита, зна како ће да сконча, све сами јевтин маркетинг.А још кад то Вулин каже...

ujkooo

pre 9 godina

Seselj je sam svojim ponasanjem ubrzao svoj povratak u Hag.Nema razloga da se time optereti vlada.Hag ga je sam isporucio nama a sada neka ga vrati nazad.

Nada

pre 9 godina

U prsvu je, zapad treba da shvati da Srbija nije ničija marioneta da slepo izvršava njihova naređenja. Prvo da vidimo šta će to oni nama da pošalju, misleći na zahtev zapada, pa ćemo onda mi njima nešto da pošaljemo. Sviđa mi se odgovor premijera.

Marko

pre 9 godina

Bilo je jasno da ga pustaju da bi destabilizovao drzavu,samo sto to sam Seselj nije mogao uciniti,ali ovim presedanom da ga bezuslovno pustaju bez presude pa "uvrdjeni i iznenadjeni" njegovim ponasanjem traze da ga Srbija hapsi jasno su pokazali perfidnost svojih igara.

uvek zaljubljen

pre 9 godina

Pa pokusali su da naprave pometnju u vladi ali nisu uspeli i sad povlace svoju krticu!!!Jadni su ali nece moci da naruse stabilnost drzave!!Vulin je sad skupio pozitivne poene,miran je sto se tice rekonstrukcije vlade..xD

cile

pre 9 godina

Kao sto je Vucic i rekao nisu dobili nikakavu zvanicnu informaciju vezanu za Seselja.Nema potrebe prenagljivati i raditi bilo sta unapred.Ako nesto stigne od Haga verujem da ce Vucic odgovoriti kako najbolje ume i kako je najbolje za Srbiju.

savesni gradjanin

pre 9 godina

Racunam da ce Vulin kako dolikuje odgovoriti hrvatskom premijeru na njegove provokacije i pametne izjave!!!Naravno bez obzira kakvo je zdrastveno stanje Seselju,lepo cemo ga upakovati i poslati paket put Haga.Kako smo ga dobili tako cemo ga i vratiti!!!

Daki

pre 9 godina

Gospodin Vucic je covek pre svega,zatim jedan ozbiljan drzavnik, bez sujete bez opterecenosti prosloscu, on sve sto radi radi u skladu za pisanim zakonom i nepisanim moralnim zakonom.

Marković

pre 9 godina

Odsustvo i jednog grama morala i vređanje svih okolo na svakom koraku više ne može kao politika da prođe u Srbiji. Šešelj je prevaziđen i dotakao je političko dno.

winnie pooh

pre 9 godina

Niko ne zeli da se vlada nasilnici odnosi prema gradjanima, te tako i gradjani moraju saradjivati, za boljitak ove drzave. Ubedjeni smo da ce premijer dostignuti zadovoljavajuci dogovor sa Hagom.

vujke

pre 9 godina

Srbija ima mnogo preca posla nego da raspravlja o Seselju,vlada treba da nastavi sa sredjivanjem drzave a kada bude dosao nalog za privodjenje treba u jednom danu zamoliti ga da sam ode sam da nebih pravili problem zemljii. Nema tu sta da se raspravlja danima.

Cune

pre 9 godina

"Vučić je dodao da nije očekivao i da je iznenađen odlukom Žalbenog veća Haškog tribunala kojom je Pretresnom veću tog suda naloženo da opozove odluku o privremenom puštanju Šešelja na slobodu". Kako je moguće da odluka Žalbenog veća Haškog tribinula prvo dospe u javnost, pa do Vučića. Njihova je odluka bila na prepad, pa sad očekuju da i Vučić tako postupi, ali to se neće desiti.

Slavomir

pre 9 godina

Kao i sto vecina ljudi ove zemlje misli- oni su ga bezuslovno pustili i ne smeju od nas traziti sad nikakve uslove. Kako ste ga pustili tako ga i vratite. A Milanovic je toliko nebitan lik da o njemu ne treba trositi slova na tastaturi.

147

pre 9 godina

Do destabilizacije i totalne propasti Srbije, iz dana u dan, vodi isključivo Aleksandar Vučić zajedno sa svojim botovima i ekipom nestručnih, korumpiranih i bahatih ministara. Oni su najveće zlo koje je Srbija ikada videla i samo njihovim uklanjanjem iz politike Srbija ima kakvu-takvu šansu da ugleda svetlost. Uvek treba imati na umu da ničija nije gorela do zore.

dama bez blama

pre 9 godina

Ovo je zaista vruć krompir koji nam je Hag očigledno namerno uradio!
Ako Šešelj ne bude odmah uhapšen, slučaj ide do Saveta bezbednosti UN koji bi mogao da nam uvede neki oblik sankcija .

Milorad

pre 9 godina

Ma ovo je stvarno provokacija Evrope i ova Vlada treba, a i hoce, pametno da odigra i ja sam siguran da cemo ovo opet zavrsiti na najbolji mogu nacin. Srbija je na dobrom putu i ove usputne, namerno postavljene, prepreke moracemo u hodu da preskacemo.

Hrabro Srce

pre 9 godina

Pozadina svega postoji ali... Bice sednica, donece se zakljucci. Vlast je do sada bila odgovorna, nema razloga da tako ne bude i u ovom slucaju.

Matematicar

pre 9 godina

bla bla bla......i tako u krug.
(grunf, 31. mart 2015 18:23)

Ja bih pre rekao:
bla bla bla......i Vucic tako od svega napravi kvadraturu kruga.

ChargerG

pre 9 godina

Alo ljudi! Ljudi imaju pravo iako se neodgovorno ponašaju prema Srbiji. Naprednjaci nikoga neće da sprečavaju u održavanju mitinga i oduzimaju slobodu.

marija magdalena 14

pre 9 godina

Šešelj je građanin Srbije kao i svi građani mora poštovati državu u kojoj živi, a ne izvađati cirkuse. Taj problem oko njegovo vraćanja biće rešen onako kako mora.

BORBA U TUNELU

pre 9 godina

Sutra će biti saopštena odluka Žalbenog veća u Hagu, jeste to sud ali nakaradan, samo pravi probleme SRbiji ali nije on kriv, Zapad je gospodar pravde.

Milka

pre 9 godina

Premijer je prvenstveno covek, pa tek onda politicar koji je iskren i mudra. Nece odlucivati nista pre vremena i na brzinu, bolje je sacekati zvanicnan zahtev iz Haga.

Sanjalica

pre 9 godina

Seselja su namerno pustili na slobodi samo da bi pomutio stanje u Srbiji.Videli si da je Srbija krenula na dobrom putu sa ovom Vladom i sa ovakvim premijerom kakvog ima

Sneza

pre 9 godina

Iako je svasta radio po oslobodjenju,pa samim tim i pljuvao Vucica,on je ipak ispao covek!Drago mi je sto ne dozvoljava da nas bilo ko vise ponizava.

staramajka

pre 9 godina

Postoje ozbiljni znaci početka ekonomskog oporavka Srbije. Očigledno da Šešelj i njegovi saborci ne žele ekonomsku i političku stabilnost zemlje...

Milutin

pre 9 godina

Bez obzira na ponašanje gospodina Šešelja, država treba sa njim da postupa dostojanstveno, kao i sa svakim drugim građaninom ove zemlje. Bitno je da se zakon ispoštuje u svakom pogledu.

Maric Aleksandar

pre 9 godina

Hag je toliko sebe diskreditovao drzanjem Seselja 11 godina u zatvoru bez donesene presude, da me ne uopste ne iznenadjuju ovi potezi tog nelegitimitetnog suda koji postoji da bi nase ljude osudjivao i krojio istoriju o nama koju ne zasluzujemo dok od drugih pravi heroje i nevine zrtve.
Ni malo mi se ne dopada njihov pokusaj da se uzburka mir u Srbiji, da se ponovo medjusobno ''koljemo'' a da oni sa strane sve posmatraju i smeju nam se.
Nadam se da smo se opametili svi, kao nacija sazreli i da ce sve proci u miru.
Stabilna smo drzava imamo vlast koja veliku vecinu podrske u narodu, ne dozvolimo im da nam to uruse, ne dajmo im da izvade trn iz svog oka i stave ga u nase!

Georg

pre 9 godina

Nemojte da fantazirate, da su nam ostali oni zuti ili radikali, sve bi propalo katastropha sta su sa drzavom radili. VUCIC ce da izvuce Srbiju na pravi put a videcete uskoro kolko je taj Covek dobar za nas. Verujte mi sve drzave bi volele da takok premiera imaju.

girica

pre 9 godina

Mi smo sada društveno uredjena zemlja,nismo divljaci pa navrat na nos da nekog hapsimo kao što su neki radili posle 2000-te kada su razvaljivali kapije i pucali kako bi predali Miloševića tribunalu.

Marina

pre 9 godina

Ovo je jedna velika igra bez granica izmedju Srbije, Haga i EU. U toj igri Srbija stalno dobija nove izazove i ultimatume. Vec 25 godina tu igru igramo i stalno gubimo. Nadam se da je ova vlada izvukla pouku iz politike koju su vodili njeni predhodnici i da ce istrajati u nameri da Srbiju izvede na pravi put.

nocna-ptica

pre 9 godina

Strasno je sto je Vlada RS saznala za njihovu odluku preko sajta Tuzilastva. Kakva neozbiljnost sa njihove strane. I sta su uopste ocekivali, da ce poljuljati sve ono sto je do sad radjeno? Ovde je glavni 'problem' brzina kojom se reforme sprovode.

Mira

pre 9 godina

Hteo on ili ne morace u hag nazad, pitam se da li su postojali uslovi prilikom pustanja , vrlo je moguce da je prekrsio pravila i zato ga ponovo traze!

PRAVDA

pre 9 godina

Dokle vise da napadate Vucica , izvlaci Srbiju iz loseg stanja i to je na dobrom putu... Verujem da ce o Seselju razmisljati kao o gradjaninu Srbije a ne kao o politickom suparniku , donece pravu odluku .

IVanKS

pre 9 godina

Šešelj je pušten da bi izazvao nemire u Srbiji. Tada u tome nije uspeo. Sada ga traže nazad, kako njegovo hapšenje ne bi ovog puta dovelo do nemira.

bacin21

pre 9 godina

Realno.. najnormalnije ponasanje koje moze da proistekne iz ovakve situacije. Koja muka jos moze da snadje ovu zemlju, od poplava, padova letelica, seselja, sta jos!?!?!?

viking

pre 9 godina

Ako su mislili da ce zahtevom za njegovo izrucenje da nasa zemlja dozvoli da izbiju neridi, gadno su se prevarili. Civilisovana zemlja takve probleme resava na civilizovan nacin.

Spas

pre 9 godina

Uzece se uobzir njegovo zdrastveno stanje... a Vlada Republike Srbije ce u saradnji sa Haskim tribunalom doneti pravu odluku... samo bez panike molim vas, ne dizimo galamu bez potrebe!

Lemi

pre 9 godina

Verujem da vlast neće nasesti na provokaciju haškog tribunala, i da će naći način da izađe iz ove neugodne situacije. Cilj tribunala, a i samog Šešelja je da destabilizuje Srbiju, i toga su svi svesni.

JOCA

pre 9 godina

I vrapcima na grani je jasno da je Šešelj samo lutka u rukama Haga. Njegovo puštanje, kao i sada ovaj zahtev za hapšenje predstavljaju čistu političku odluku zapada.

gremlin

pre 9 godina

Jel mi imamo zakon o saradnji sa Hagom?!dosta patetike,aman...p.s.kako je Tadić hapsio za vreme vladavine DS?!tad nisu rusili Državu i DS...

Neutralni

pre 9 godina

Postavlja se pitanje sta je bio cilj pustanja lidera radikala? Ocekivati od njega da miruje je nemoguce. Mislim da ce se vlast uspesno izboriti sa ovim problemom, mada nicim nije uticala da do njega dodje.

Milan

pre 9 godina

Dobro Kralju Vucicu jel Srbija pravna drzava.Sta radi MUP,postoje li strukture pravnog sistema.Advokati,Tuzioci,Ministarstvo Pravde.Ili je to samo pesak narodu u oci a sve Kralj Vucic preko dvorskih luda zavrsava.Nije dovoljno SUP prekrstiti u MUP ,Miliciju u Policiju a socijalisticko preduzece nazvati drzavnim.Crveni ste Vi i u 2015.Jedino Vas Putin u boji sije a vi odmah iza njega pa Lukasenko.

rus

pre 9 godina

Okrenimo se RUSIJI.
Evropska unija nas uništava na svim poljima. Ima mnogo dokaza da je tako.
To je jedino rešenje ili će nas uništiti do kraja i izbrisati iz istorije.

Peroja

pre 9 godina

Pa naravno, covek treba da se leci. Upravo je krenuo sa hemoterapijom, a non stop je na pregledima. Valjda i ti ikas dusu. Nije stvar u Seselju nego u Srbiji...

vatrica

pre 9 godina

Seselj da je u drugoj drzavi bi do sada dobijao"packe " zbog ovakvog ponasanja. Nikog i ne treba da hapsimo na prepad,ali jeste cinjenica da nam je HAg iz nekog razloga "uvalio" Seselja

zoka

pre 9 godina

Da li se to Hag šali sa nama ili igra.Ko će to znati.To se u Srbiji zove uzimala -davala.Neozbiljno skroz, ako se i vrh Srbije čudi njihovom odlukom.Stabilnost nam je prioritet ali šta god budu tražili moramo ispuniti.

Marko Škorić

pre 9 godina

bleki:Mi od ovog problema ne smemo dići ruke. Vlada je dala garanciju da će Šešelja vratiti u Hag kada budu zatražili i to se mora ispoštovati.

zlata

pre 9 godina

Radikali ce sigurno napraviti predstavu kada dodje momenat hapsenja. Ne bi me zacudilo da im se i DS pridruzi. Naravno sve u cilju napadanja vlasti.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Samo onaj ko se kao ova Vlast Srbije koristi politickim programom "COBANIZAM" u stanju je razumeti zasto je Seseljevo pustanje na privremenu slobodu "udar na drzavu Srbiju i njenog Premijera" !

Mihailo

pre 9 godina

JUČE SAM NAPISAO DA NIKAKVOG HAPŠENJA NEĆE BITI Farsa organizovana za SPAŠAVANJE NATO VOJNIKA RAJANA kome akcije u Srbiji sve lošije stoje. Iz humanitarnih razloga, rak i bolest Šešela, on ostaje u Srbiji do izricanja presude a eto HUMANI RAJAN REKAO NE HAGU. Koja veličina u očima prosečnog Srbina i polupismenog glasača. Sic!

dragutin

pre 9 godina

Sta znaci "necemo da ga hapsimo na prepad"? Znaci hapsicete ga, ali cete pre toga da mu javite da dolazite? Kome je to vazno da li je na prepad ili sa najavom, ko da on ne zna da cete da ga hapsite. Hapsite coveka koji vas je stvorio, cije ste majice i bedzeve nosili, prijatelja, kuma. Ja licno ne bi mogao, da nema Seselja ne bi bilo ni vas, ni vasih polozaja, stanova, automomibila, lagodnog zivota, privilegija. Ako misle da ih zapad sabotira sa ovom zezancijom, neka se sklone. Srbija je uvek nagrabusila kada su je vodili ljudi koji su bili u sukobu sa zapadom.

Marta

pre 9 godina

S druge strane gledano sem objave na sajtu jos nista nije zvanicno,ne treba trčati pred rudu,ovo je ipak politika.Takav odgovor neka i bude.I referendum je moguća opcija pa nek se narod izjasni

Maksim

pre 9 godina

Normalno bi bilo da se sam preda, jer je ponasanjem nakon izlaska iz haga bukvalno porucivao kako zeli da se vrati, svako glumatanje sad i odbijanje povratka bi bilo na stetu srbije, i nadam se da toga nece biti...

Marta

pre 9 godina

S druge strane gledano sem objave na sajtu jos nista nije zvanicno,ne treba trčati pred rudu,ovo je ipak politika.Takav odgovor neka i bude.I referendum je moguća opcija pa nek se narod izjasni

dama bez blama

pre 9 godina

Ovo je zaista vruć krompir koji nam je Hag očigledno namerno uradio!
Ako Šešelj ne bude odmah uhapšen, slučaj ide do Saveta bezbednosti UN koji bi mogao da nam uvede neki oblik sankcija .

idila radikaska

pre 9 godina

E moj Vucko, stari Seseljev agitatoru, da ste vi bili na vlasti ne bi ni oni nasi "junaci" dospeli u Hag.
I poplava je manja zlo od vas.

prosecan gradjanin

pre 9 godina

ljudi jeste vi normalni? pa seselj je prekrsio ono sto su mu dali...sta je cudno sto ga hoce nazad onda..
nama srbima uvek neko drugi kriv..bas smo tupav neki narod ko nam je na vlasti

antibot

pre 9 godina

kako je mali vulin pametan,cak i od vodje pametniji,stvarno sam zadivljen,bravo bravo.,kakvo ludilo,spasa nam nema ako je i postojala neka nada vise sigurno nepostoji!! the end

dm

pre 9 godina

Cekaj, jel ovo on valda koja je davala garancije za Seselja kad im niko nije te garancije trazio? Zasto su sad tako iznenadjeni sto su ukljuceni u ceo cirkus? Ako nisu hteli da se druze sa njim, mogli su to odavno reci.

bezimena kojoj ne objavljuju komentare

pre 9 godina

"Čekaćemo prvo da vidimo šta je Žalbeno veće zaključilo, da vidimo šta oni pre svega traže od nas."

Da si političar-državnik, kao što nisi, ne bi se ni oglašavao dok ne stigne odluka!
Drugo, šta to znači da dotični neće biti hapšen na prepad? Ko si ti uopšte da odlučuješ kako će neko da bude hapšen? Opet glumiš nekog stručnjaka!

Ovi će nas držati za budale dokle god im to mi dozvoljavamo!

p.s. o helikopteru ni reči! SRAM VAS BILO! Držite "konferenciju za štampu" na kojoj novinari ne smeju ništa da pitaju"? SRAM VAS BILO, ljudi bez obraza, časti i morala!

caki69

pre 9 godina

Vucicu ma sta ce nam EU od njih samo probleme imamo.Nego treba otvoreni sa Rusima hoce li oni ili ne nasSrbe kao ekonomske,politicke pa i vojne saveznike.

Fitogal

pre 9 godina

Ocigledno je da je cela situacija napravljena da oslabi progres koji je Srbija napravila i da je ovo latentan napad na SNS! Treba biti mudar i strpljiv!

Marko

pre 9 godina

Ne znam zašto je Premijer toliko ljut. Svaki dan je u svađi sa nekim. viče, galami, optužuje neke snage za rušenje države i td.
Koje su to snage. Da nije možda Narod. Da budem otvoren, baš me briga za Šešelja iz mnogo razloga. Ja sam ugrožen metodama reforme koje se odvijaju preko mojih leđa i verovatno ih terško bukvalno mogu preživeti. Reforma države izvodi se već tri gofinee u raznim fazama, pa još tri u opet nekim etapama. Građani moraju odmah sada i sve.Da nije tu nešto pogrešno i nepravedno.

bob

pre 9 godina

Gospodin Vucic je covek pre svega,zatim jedan ozbiljan drzavnik, bez sujete bez opterecenosti prosloscu, on sve sto radi radi u skladu za pisanim zakonom i nepisanim moralnim zakonom.
(Daki, 31. mart 2015 19:09) e svasta sam procitao od botova ali ovo je vrh ludila.

Duda

pre 9 godina

Evropa nije botovska , sa brda i dola prcija, vec zajednica pravno uredjenih drzava.
Ako je Hagu garantovan povratak bosatskog-hrvatskog stranca, onda je obaveza da se izruci ,a ne da se stvara radikalna klima koju se nikada prefarbani napredni ne odricu.
Zbog takvih je u ovoj zemlji standard najgori u Evropi.

Dalibor J

pre 9 godina

Ako dođe do situacije da se Šešelj mora hapsiti, siguran sam da će to biti obavljeno na civilizovan način. Međunarodne obaveze na koje su se obavezale mnoge vlade pre ove, moraju se poštovati, samo što su očigledno u Hagu napravljeni određeni propusti prilikom Šešeljevog puštanja, slučajno ili namerno.

vopi

pre 9 godina

verovatno su mnogi iznenadjeni ovakvom reakcijom premijera, ocekivali su eksplozivnu reakciju, ali jos jednom su mogli da vide mudar potez i drzavu koja ranije nije bila ni slicna danasnjoj

Winston

pre 9 godina

Vučić na pitanje odgovorio da nije ni šef komisije ni načelnik Generalštaba Vojske Srbije da bi o tome govorio, plus da nije doktor. Pa ja se pitam, sta on ustvari zna, sem da manipulise? Kako ja vidim, nije ni potreban.

Pametnjaković

pre 9 godina

Kakvo bre rušenje vlade, da li si ti čoveče svestan da Šešelj uopšte nije u vladi? Msm, stvarno se nešto u poslednje vreme ponaša ko šizofreni paranoid.

Tika

pre 9 godina

Ja zaista neznam sto bi se Vucic plasio da uhapsi Seselja i da ga strpa na avion ka Hagu. Premier je sam kazao da je Seseljova politika prostost, i da on vise nije faktor u Srbiju. Sto se tice premijera Hrvatske, covek je u pravo. Kakve veze ima Seselj, njegovo isporucenje u Hagu, i stabilnost u region? Vucic i Vulin, veliki drama queens. Mene je sramota.

6666

pre 9 godina

pustili su Seselja u momentu kad Vucic i stranka koju vodi ima apsolutnu vecinu, dakle pustili su ga da koliko-toliko smanji rejting SNS-a i pokusa da destabilizuje vladu ali u tome nije uspeo pa sad zele nazad da ga posalju ali sa ovom vladom nema igranja jer Vucic ne pristaje na ucene i ne popusta pred pritiscima a to ocigledno nekima itekako smeta..

Gargamel

pre 9 godina

Pa kako fino razvija situaciju PAV... Svaka cast. Jutros te pritisak, te me mrze, a popodne hapsicemo i isporuciti. Da se ne doseti raja, te sam zrtva, al uradim sve sto zapadne bitange hoce. Kamo sada destabilizacija i rusenje sistema?

nazalost.....

pre 9 godina

(Данијел, 31. mart 2015 18:31)
Nazalost i prema keru, kako ti to kazes, svako iole pristojan se ophodi sa vise postovanja.Vrhunac je bila izjava "strasilo iz kutije", ali sve je stvar domaceg vaspitanja.To ne moze da nadoknadi ni fakultet, ni milion PR-ova, savetnika itd.

EU Citizen

pre 9 godina

Znači, opet populizam? Šta to znači "na prepad" hapsiti, radi se o osumnjičenom za ozbiljne ratne zločine, koji je pušten iz pritvora iz humanitarnih razloga pod veoma preciznim uslovima, koje je više puta i flagrantno prekršio, a ova država je vezana raznim međunarodnim sporazumima i dužna da sud koji ga je pritvorio poštuje, pa ne znam čemu ovakvo femkanje, da se malo podilazi svetini koja od zločinca i ratnog huškača, uz obilatu podršku i potpirivanje udbaških medija i naci-pseudointelektualaca, pokušava da napravi nekakvog polovnog mučenika? Ili ćemo se konačno uozbiljiti, otarasiti se udbaško-tajkunskih krugova koji zbog vrlo opipljivih razloga konstantno truju odnose ove države sa njenim prirodnim zapadnim saveznicima i ekonomskim partnerima i guraju je prema Rusiji, ili će ovaj narod pre ili kasnije opet platiti jako visoku cenu za budalasanje i teranje inata celom svetu, koju, međutim, ovoga puta nema više čime da plati, ni u jednoj valuti, jer su sve rezerve energije i novca iscrpljene prethodnim epizodama pažljivo tetošene i kanalisane autodestruktivne iracionalnosti, koje su, naravno, spomenutim tajkunima i udbašima donele milijarde, odnosno, praktično, vlasništvo nad ovom državom. Vučić će pre ili kasnije morati da se odluči kuda želi da krene i u kom pravcu da vodi ovu zemlju, a ozbiljna država ne upozorava kriminalce da će prema njima imati neke posebne obzire u kojima ni u zakonima ni u spomenutim međunarodnim ugovorima ništa ne piše.

Steinbrecher

pre 9 godina

Ako mu je ostala i trunka časti Premijer treba da (po cenu i da izgubi vlast), odbije pritisak Zapada da uhapsi bivšeg prijatelja. Očigledno neko pomno iščitava srpsku isstoriju (što je za pohvalu), samo se bojim da to radi iz niskih (bolesnih) pobuda.

Branimir

pre 9 godina

Ma sve je u najboljem redu, kad je Šešelj pušten dramila je hrvatska vlast (bespotrebno), sad (kad je svojim zaslugama Šešelj obezbedio povratak) drami srpska vlast (opet bespotrebno). Sve je OK i očekivano...

slobodna Evropa

pre 9 godina

@Cvetana Cvetić,
taj tvoj junak je samo bioloski pripadnik ljudske vrste i po nicem drugom.
Zbog takvih koji velicaju ovakve tipove smo i bili bombardovani. A vi sad glumatajte da nije bilo zasluzeno.

Mariska

pre 9 godina

Nisu postigli ono što su planirali njegovim puštanjem na slobodu, i povratkom u Srbiju, pa sad pokušavaju da ostvare svoj cilj tako što će da zahtevaju od vlade Srbije da uhapsi Šešelja, u nadi da će na taj način srušiti vladu, ili joj barem umanjiti rejting! Sve je to već unapred isplanirano...

Deda Cane

pre 9 godina

Vucic jos jednom pokazuje koliko je veliki covek. Svojim izjavama brani dostojanstvo Seselja kao coveka i gradjanina Srbije a sa druge strane Seselj daje u najmanju ruku kontroverszne izjave o Vucicu i Vladi Srbije.

gocaB

pre 9 godina

Nismo se pitali ni kada su ga pustali pa neka ga sad oni vrate bez uplitanja Srbije. U Srbiji ima mnogo vecih problema i mnogo bitnijih stvari koji moraju da se urade.

Jelena

pre 9 godina

Za 12 godina nisu mogli da donesu presudu, vec ga drzali u pritvoru, a onda ga tek tako pustili. Svako ko je razmislio malo, znao je da ce ga traziti nazad i da ce to praviti problem Srbiji, s obzirom na njegovu narav!

Liki

pre 9 godina

Izgleda da demokratija u Hagu nije ista za sve jer neki osudjenici mogu da govore sta misle a kad je Srbija u pitanju onda ne mogu.

Izida

pre 9 godina

Poslesnjih godina postali smo pravna i pravična zemlja i u skladu sa tim svako građansko pravo Šešelja biće ispoštovano i dobro je što je to stav vladajuće stranke jednoglasan.

Joka

pre 9 godina

Srbija se ništa nije pitala kada su ga puštali na slobodu, a sada se traži od vlade Srbije da ga uhapsi! Ovo je veoma nemoralan pokušaj destabilizacije naše zemlje, sa jedinim ciljem da se sruši vlada!

Olja

pre 9 godina

Zasto je do sada Hag cekao da pusti Seselja,sto ga nije pustio za vreme neke druge vlasti!Cuvao se Seselj kako bi se mogao iskoristiti u pravom trenutku a to je kad je Vucic dosao na vlast i krenuo da sredjuje stanje u drzavi!Mnogima je odgovaralo haoticno stanje i zato i pokusavaju na sve nacine da zaustave Vucica!

Senka

pre 9 godina

Izbaciše Šešelja iz Haga kao na lečenje,a sad nam traže da ga (tako bolesnog ili jos bolesnijeg,to ne znamo) vratimo da bi nastavili sudjenje. Stvarno neverovatno! Da su ga tražili da bi mu izrekli presudu,pa da se shvati,ovako...

ekko

pre 9 godina

Seselj je uradio sve sto je u njegovoj moci da ispuni ocekivanja iz Haga i pokusa da destabilizuje Srbiju. Kako nisu znali da Seselj, zapravo, nema nikakvu moc i da gradjani Srbije nece nikako odreagovati na njegove provokacije. Mislim da su znali ali da su hteli makar malo dizanje prasine, a ni to nisu dobili.

Liki

pre 9 godina

Izgleda da demokratija u Hagu nije ista za sve jer neki osudjenici mogu da govore sta misle a kad je Srbija u pitanju onda ne mogu.

Aleksija

pre 9 godina

Kakav je to sud koji se igra sa pravom ocigledno onako kako njima odgovara i po necijoj direktivi a sve sa ciljem da napravi stetu nasoj drzavi.

David

pre 9 godina

Ovo je jos jedan pokusaj destabilizacije Srbije i njene Vlade. Ocigledno nekim interesima ne odgovara ovaj tempo oporavka Srbije i njenog ugleda u Evropi i svetu.

Victory

pre 9 godina

Radikali ce sigurno napraviti predstavu kada dodje momenat hapsenja. Ne bi me zacudilo da im se i DS pridruzi. Naravno sve u cilju napadanja vlasti.(zlata, 31. mart 2015 23:14)
I treba da vam naprave predstavu. Iz istog ste du..ta izasli. I vi ste to radili drugima dok se niste okupali. DS sa radikalima da pravi predstavu protiv izrucenja Hagu? Ovo moze da napise samo osoba sa jako malim IQ.

Victory

pre 9 godina

Zapad hoce da nam obori rejting... kme, kme, kmeeeeee... Rejting, rejting i samo rejting. E bas volim sto ovaj put ne mozete populizmom i demagogijom nista nego morate da pokazete da ste vlada a ne skup placljivih manekencica koji nista ne rade nego samo kradu, izmisljaju neprijatelje i slikaju se. Sta je sa padom helikoptera bezumnici?

Milsoavljevic

pre 9 godina

Degutantne odluke necega sto zeli da se naziva "sud" donesene po nalogu centara moci su nesto sto izaziva osecaj mucnine kod svakog razumnog coveka. I malo dete vidi da je ovo klasican pritisak na vladu Srbije i pokusaj njene destabilizacije. Tri godine presudu nisu doneli i sada su se setili da bi trebalo da se vrati ni oni ne znaju zbog cega jer izricanje presude ni ne spominju. I to je sud. Bruka i sramota. Da ne spominjem ovdasnje lesinare koji samo cekaju da se zakace za neku temu da naude vladi jer ni nemaju sta ozbiljno da joj zamere. Ostalo im je jedino ovako, da se bave marginalnim temama i da pokusavaju da se preko njih docepaju naslovnih strana kako bi izgledalo da imaju nesto vazno da kazu, a nemaju nista!

Mile

pre 9 godina

Strpljen spašen, na Vladi je težak zadatak,Haške spletke su opasne po Srbiju .Njihov cilj rušenja Vlade i destabilizacije neće uspeti.

Refko

pre 9 godina

Samo je napravljen problem sa pustanjem Seselja. Mada su im planovi bili ocigledni i ranije, sada smo sigurni sta su imali u planu...

Aleksija

pre 9 godina

Kakav je to sud koji se igra sa pravom ocigledno onako kako njima odgovara i po necijoj direktivi a sve sa ciljem da napravi stetu nasoj drzavi.

Vojin

pre 9 godina

Prakticno je Seselj, kao "vruc krompir", ovom odlukom Haga prebacen na Srbiju, sto pokazuje nekorektnost pojedinih evropskih institucija.

Sveznajući

pre 9 godina

Izgleda da je odsustvo Vojvode počelo da se oseća u tolikoj meri, da više ne mogu da izdrže bez njega. Ostali zatvorenici nisu toliko zanimljivi... Pošto postoji neko ko ga sa nestrpljenjem očekuje, nemam ništa protiv da se što pre uputi tamo.

Luka

pre 9 godina

Kakva pokvarena igra Haga ali ne samo njih nego i nekih drugih zemalja kojima smeta sto Srbija najzad ide napred i sto je postala postovana drzava!Kad smo pitali zasto su pustili Seselja odgovor je bio da vise nema potrebe da bude u pritvoru i da ce samo procitati presudu a sada im je on odjednom potreban i jos nas teraju da ga hapsimo!Ma more...

Najdan

pre 9 godina

Kada je Seselj pusten,niko iz Haga nije trazio da se Srbija nesto obaveze ili da neke garancije nego su ga pustili pod pricom da vise nije potrebno da bude u Hagu jer je sudjenje zavrseno i ceka se samo presuda!Ja bih isporucio Seselja tek kada neko iz Haga preuzme odgovornost za ovu igru i kada se smeni i Pretresno i Zalbeno vece koji su u tome ucestvovali!

Anka

pre 9 godina

Nije Srbija trazila od Haga da pusti Seselja nego su oni to sami uradili pa neka onda sad razmisle kako ce da ga vrate u Hag!Pogresno su mislili da Seselj moze da naskodi ovoj vlasti i da ce ga narod masovno podrzati i zato su nam ga i poslali da se mi bakcemo sa njim i da nam pravi probleme!

Kina

pre 9 godina

Zasto ste ga uopste pustali gospodo iz Haga da bi brze bolje trazili da se privede?! Svima nama je vec jasno da je to planirano da bi se izvrsila destabilizacija drzave.

Ivanica

pre 9 godina

Od kada se vratio, Šešelj je radio sve da do ovoga dođe. Toga su bili svesni i u tribunal kada su ga puštali na slobodu, samo su čekali određeni trenutak pa da Srbiji po ko zna koji put drže lekcije. Verujem da će vlada imati adekvatan odgovor na ovu provokaciju.

Lepa

pre 9 godina

Ozbiljno treba razmisliti o svemu. Hag je u svakom slucaju imao veliki razlog zasto je Seselja pustio na slobodu. Treba biti obazriv maksimalno jer svaki njihov potez je sa razlogom. Mislim da Vucic reaguje bas kako bi trebao.

Slobodan78

pre 9 godina

U svemu ovome je pogrešio Hag, hteli su da izazovu pometnje u Srbiji, svo to provremeno puštanje, privremeno vraćanje, sve to ima za cilj da destabilizuje Srbiju.

Senka

pre 9 godina

Cilj odluke Haskog tribunala da se Seselj privremeno vrati u Hag je rusenje Vlade Srbije, SNS-a i njenog rejtinga. Uprkos tome, Srbija ce uciniti sto je u njenoj moci da ocuva punu politicku i ekonomsku stabilnost.

Kortis

pre 9 godina

Već je bilo dosta sličnih izazova pred Srpsku vladu, jeste ovaj ozbiljniji, ali ne i toliko kompleksan da biizazvao bilo kakve probleme u političkoj stabilnosti Srbije i nastavak ekonomskih reformi!

Viki

pre 9 godina

Šešelja treba da hapse oni koji ga traže sada pokušavaju da odgovornost za 12 godina Šešeljevog pritvora bez osude prebace na Srbiju i vladu i time pokušavaju da destabilizuju stabilnu situaciju u Srbiji.Ova vlada ima veliku podršku građana Srbije i očigledno je da jaka Srbija koja polako postaje lider u regionu smeta određenim svetskim lobijima koji pomoću bolesnog čoveka pokušavaju da destabilizuju vladu Srbije.

Baron Minhauzen Sendvici

pre 9 godina

"Oni ga nisu spakovali i poslali" vec se Seselj sam prijavio i otisao u Hag, ne izvrci istinu, neki od nas jos imaju dobro pamcenje!

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Samo onaj ko se kao ova Vlast Srbije koristi politickim programom "COBANIZAM" u stanju je razumeti zasto je Seseljevo pustanje na privremenu slobodu "udar na drzavu Srbiju i njenog Premijera" !

Brka

pre 9 godina

Ajde jos, jos i jos o Seselju ... Nemoj samo o standardu, prosveti, zdravstvu, korupciji, nezaposlenosti, pravosudju ... Batalite vise bacanje prasine u oci, radite ono za sta ste birani!

Bacvanin

pre 9 godina

Republika Srbija ima Zakon o saradnji sa Haskim tribunalom.
Nece premijer da odlucuje o tome kako ce policija da postupa, nego zakon, a razlog za tim lezi u tome da u ovoj zemlji potoji vladavina prava, a ne vladavina AleVua.
Ne shvatam cemu uopste polemika premijera o njegovim zeljama, nije mu ovo Diznilend pa da se zali roditeljima, sto ringispil ne ide na onu stranu koju on zeli.

Данијел

pre 9 godina

Вучић кад говори о Шешељу као да говори о керу а не о живом човеку који je чамиo 12 година у хашком притвору.Спаковали нам га и послали, Шешељ као страшило за владу, небитна личност...А и по овој изјави види се да хоће да га хапси само не би,пошто је "хуман", на препад.

rus

pre 9 godina

Okrenimo se RUSIJI.
Evropska unija nas uništava na svim poljima. Ima mnogo dokaza da je tako.
To je jedino rešenje ili će nas uništiti do kraja i izbrisati iz istorije.

Peroja

pre 9 godina

Pa naravno, covek treba da se leci. Upravo je krenuo sa hemoterapijom, a non stop je na pregledima. Valjda i ti ikas dusu. Nije stvar u Seselju nego u Srbiji...

Milan

pre 9 godina

Dobro Kralju Vucicu jel Srbija pravna drzava.Sta radi MUP,postoje li strukture pravnog sistema.Advokati,Tuzioci,Ministarstvo Pravde.Ili je to samo pesak narodu u oci a sve Kralj Vucic preko dvorskih luda zavrsava.Nije dovoljno SUP prekrstiti u MUP ,Miliciju u Policiju a socijalisticko preduzece nazvati drzavnim.Crveni ste Vi i u 2015.Jedino Vas Putin u boji sije a vi odmah iza njega pa Lukasenko.

gremlin

pre 9 godina

Jel mi imamo zakon o saradnji sa Hagom?!dosta patetike,aman...p.s.kako je Tadić hapsio za vreme vladavine DS?!tad nisu rusili Državu i DS...

Igor

pre 9 godina

Vucic je jos jednom pokazao da je pravi gospodin. Iako je Seselj svojim ponasanjem doprineo da odluka suda bude ovakva, i mozda je zasluzio hapsenje na prepad.

licemer

pre 9 godina

Kakav izraz: "spakovali". A kad se setim samo kako je plakao ko malo dete kada je Šešelj išao u Hag. Ne volim ni jednog ni drugog ali Šešelj je za Vučića ljudina.

Šef

pre 9 godina

Mnogo napeta situacija jer sam njen tok može da bude vrlo nepredvidiv obzirom da ni jedan faktor ne zavisi od nas. Jedinstven stav vrha naprednjaka je prvi korak ka dobroj odluci i stavu.

Matematicar

pre 9 godina

bla bla bla......i tako u krug.
(grunf, 31. mart 2015 18:23)

Ja bih pre rekao:
bla bla bla......i Vucic tako od svega napravi kvadraturu kruga.

СрП Кш

pre 9 godina

Вучић од себе не види Хималааје. Све је завера, цео свет је против њега, не воли га елита, зна како ће да сконча, све сами јевтин маркетинг.А још кад то Вулин каже...

147

pre 9 godina

Do destabilizacije i totalne propasti Srbije, iz dana u dan, vodi isključivo Aleksandar Vučić zajedno sa svojim botovima i ekipom nestručnih, korumpiranih i bahatih ministara. Oni su najveće zlo koje je Srbija ikada videla i samo njihovim uklanjanjem iz politike Srbija ima kakvu-takvu šansu da ugleda svetlost. Uvek treba imati na umu da ničija nije gorela do zore.

HerkulPoaro

pre 9 godina

Svaka čast za premijera, i posle onoliko ružnih reči i napada na njega od strane Šešelja, on ostaje pri čistim odlukama i na želi nikome da ide niz dlaku, ali ni uz dlaku. Ovo je čvrst dokaz da je SRBIJA POSTALA JAKA!!!!!!

Branimir

pre 9 godina

Ma sve je u najboljem redu, kad je Šešelj pušten dramila je hrvatska vlast (bespotrebno), sad (kad je svojim zaslugama Šešelj obezbedio povratak) drami srpska vlast (opet bespotrebno). Sve je OK i očekivano...

bob

pre 9 godina

Gospodin Vucic je covek pre svega,zatim jedan ozbiljan drzavnik, bez sujete bez opterecenosti prosloscu, on sve sto radi radi u skladu za pisanim zakonom i nepisanim moralnim zakonom.
(Daki, 31. mart 2015 19:09) e svasta sam procitao od botova ali ovo je vrh ludila.

caki69

pre 9 godina

Vucicu ma sta ce nam EU od njih samo probleme imamo.Nego treba otvoreni sa Rusima hoce li oni ili ne nasSrbe kao ekonomske,politicke pa i vojne saveznike.

Steinbrecher

pre 9 godina

Ako mu je ostala i trunka časti Premijer treba da (po cenu i da izgubi vlast), odbije pritisak Zapada da uhapsi bivšeg prijatelja. Očigledno neko pomno iščitava srpsku isstoriju (što je za pohvalu), samo se bojim da to radi iz niskih (bolesnih) pobuda.

Marko

pre 9 godina

Ne znam zašto je Premijer toliko ljut. Svaki dan je u svađi sa nekim. viče, galami, optužuje neke snage za rušenje države i td.
Koje su to snage. Da nije možda Narod. Da budem otvoren, baš me briga za Šešelja iz mnogo razloga. Ja sam ugrožen metodama reforme koje se odvijaju preko mojih leđa i verovatno ih terško bukvalno mogu preživeti. Reforma države izvodi se već tri gofinee u raznim fazama, pa još tri u opet nekim etapama. Građani moraju odmah sada i sve.Da nije tu nešto pogrešno i nepravedno.

Mihailo

pre 9 godina

JUČE SAM NAPISAO DA NIKAKVOG HAPŠENJA NEĆE BITI Farsa organizovana za SPAŠAVANJE NATO VOJNIKA RAJANA kome akcije u Srbiji sve lošije stoje. Iz humanitarnih razloga, rak i bolest Šešela, on ostaje u Srbiji do izricanja presude a eto HUMANI RAJAN REKAO NE HAGU. Koja veličina u očima prosečnog Srbina i polupismenog glasača. Sic!

Winston

pre 9 godina

Vučić na pitanje odgovorio da nije ni šef komisije ni načelnik Generalštaba Vojske Srbije da bi o tome govorio, plus da nije doktor. Pa ja se pitam, sta on ustvari zna, sem da manipulise? Kako ja vidim, nije ni potreban.

antibot

pre 9 godina

kako je mali vulin pametan,cak i od vodje pametniji,stvarno sam zadivljen,bravo bravo.,kakvo ludilo,spasa nam nema ako je i postojala neka nada vise sigurno nepostoji!! the end

Tika

pre 9 godina

Ja zaista neznam sto bi se Vucic plasio da uhapsi Seselja i da ga strpa na avion ka Hagu. Premier je sam kazao da je Seseljova politika prostost, i da on vise nije faktor u Srbiju. Sto se tice premijera Hrvatske, covek je u pravo. Kakve veze ima Seselj, njegovo isporucenje u Hagu, i stabilnost u region? Vucic i Vulin, veliki drama queens. Mene je sramota.

lipovica

pre 9 godina

Mi smo civilizovana zemlja i nama ne prilici da tako nesto. To ce se odraditi na civilizovan i najbolji moguci nacin, bez ikakvih sretnih posledica.

Duda

pre 9 godina

Evropa nije botovska , sa brda i dola prcija, vec zajednica pravno uredjenih drzava.
Ako je Hagu garantovan povratak bosatskog-hrvatskog stranca, onda je obaveza da se izruci ,a ne da se stvara radikalna klima koju se nikada prefarbani napredni ne odricu.
Zbog takvih je u ovoj zemlji standard najgori u Evropi.

Pametnjaković

pre 9 godina

Kakvo bre rušenje vlade, da li si ti čoveče svestan da Šešelj uopšte nije u vladi? Msm, stvarno se nešto u poslednje vreme ponaša ko šizofreni paranoid.

Hope

pre 9 godina

Otkako je na mestu premijera, Vučić i nije radio ništa na prepad i brzopleto, pa iskreno nisam ni sada očekivala da će tako postupiti. Verujem da će pronaći adekvatno rešenje i u ovoj situaciji, bez da uvlači zemlju u sav cirkus koji je Hag napravio.

dixy

pre 9 godina

Srbija je konkurentna mnogim zemljama u regionu i mnogi su mislili da reforme u našoj zemlji neće uspeti,zato ova situacija oko Seselj nikako nije slucajna.

EU Citizen

pre 9 godina

Znači, opet populizam? Šta to znači "na prepad" hapsiti, radi se o osumnjičenom za ozbiljne ratne zločine, koji je pušten iz pritvora iz humanitarnih razloga pod veoma preciznim uslovima, koje je više puta i flagrantno prekršio, a ova država je vezana raznim međunarodnim sporazumima i dužna da sud koji ga je pritvorio poštuje, pa ne znam čemu ovakvo femkanje, da se malo podilazi svetini koja od zločinca i ratnog huškača, uz obilatu podršku i potpirivanje udbaških medija i naci-pseudointelektualaca, pokušava da napravi nekakvog polovnog mučenika? Ili ćemo se konačno uozbiljiti, otarasiti se udbaško-tajkunskih krugova koji zbog vrlo opipljivih razloga konstantno truju odnose ove države sa njenim prirodnim zapadnim saveznicima i ekonomskim partnerima i guraju je prema Rusiji, ili će ovaj narod pre ili kasnije opet platiti jako visoku cenu za budalasanje i teranje inata celom svetu, koju, međutim, ovoga puta nema više čime da plati, ni u jednoj valuti, jer su sve rezerve energije i novca iscrpljene prethodnim epizodama pažljivo tetošene i kanalisane autodestruktivne iracionalnosti, koje su, naravno, spomenutim tajkunima i udbašima donele milijarde, odnosno, praktično, vlasništvo nad ovom državom. Vučić će pre ili kasnije morati da se odluči kuda želi da krene i u kom pravcu da vodi ovu zemlju, a ozbiljna država ne upozorava kriminalce da će prema njima imati neke posebne obzire u kojima ni u zakonima ni u spomenutim međunarodnim ugovorima ništa ne piše.

idila radikaska

pre 9 godina

E moj Vucko, stari Seseljev agitatoru, da ste vi bili na vlasti ne bi ni oni nasi "junaci" dospeli u Hag.
I poplava je manja zlo od vas.

Fitogal

pre 9 godina

Ocigledno je da je cela situacija napravljena da oslabi progres koji je Srbija napravila i da je ovo latentan napad na SNS! Treba biti mudar i strpljiv!

nazalost.....

pre 9 godina

(Данијел, 31. mart 2015 18:31)
Nazalost i prema keru, kako ti to kazes, svako iole pristojan se ophodi sa vise postovanja.Vrhunac je bila izjava "strasilo iz kutije", ali sve je stvar domaceg vaspitanja.To ne moze da nadoknadi ni fakultet, ni milion PR-ova, savetnika itd.

bezimena kojoj ne objavljuju komentare

pre 9 godina

"Čekaćemo prvo da vidimo šta je Žalbeno veće zaključilo, da vidimo šta oni pre svega traže od nas."

Da si političar-državnik, kao što nisi, ne bi se ni oglašavao dok ne stigne odluka!
Drugo, šta to znači da dotični neće biti hapšen na prepad? Ko si ti uopšte da odlučuješ kako će neko da bude hapšen? Opet glumiš nekog stručnjaka!

Ovi će nas držati za budale dokle god im to mi dozvoljavamo!

p.s. o helikopteru ni reči! SRAM VAS BILO! Držite "konferenciju za štampu" na kojoj novinari ne smeju ništa da pitaju"? SRAM VAS BILO, ljudi bez obraza, časti i morala!

Cvetana Cvetić

pre 9 godina

Šešelj na prvom mestu čovek i gradjanin Srbije tako da nema razloga da bude uhapšen na prepad. Vlada RS u saradnji sa tribunalom će doneti odluku o njegovom povratku u Hag. Najpre će biti uzeto u obzir njegovo zdravstveno stanje. Nema razloga da se stvaraju problemi, sve se može rešiti mirnim putem.

Gargamel

pre 9 godina

Pa kako fino razvija situaciju PAV... Svaka cast. Jutros te pritisak, te me mrze, a popodne hapsicemo i isporuciti. Da se ne doseti raja, te sam zrtva, al uradim sve sto zapadne bitange hoce. Kamo sada destabilizacija i rusenje sistema?

Sofijo

pre 9 godina

Sada verovatno svi ocekuju od Vucica da pravi haos oko Seselja kao sto to Seselj radi. Nikome nije potreban skandal i svima je jasno da je Seselj samo predmet koji koriste da sruse stabilnost Srbije.

OdgovornostSRB

pre 9 godina

Vucic je ovom izjavom pokazao da je odgovoran politicar i da ni jednu odluku nece doneti bez detaljne analize. Pokazuje odgovoran odnos prema svakom gradjaninu nase drzave, bez obzira o kome je rec i ni jednim postupkom ne zeli nikoga da ugrozi ili da mu nanese zlo.

bojana

pre 9 godina

Stvarno ne znam da li je neko ocekivao da ce sad da krene neka jurnjava za Seseljem,neko sapsenje,protesti...Znam da mnogi prizeljkuju takav scenario,ali ubedjen sa da se to nece desiti.

Daki

pre 9 godina

Gospodin Vucic je covek pre svega,zatim jedan ozbiljan drzavnik, bez sujete bez opterecenosti prosloscu, on sve sto radi radi u skladu za pisanim zakonom i nepisanim moralnim zakonom.

mare

pre 9 godina

To sto su neki ocekivali spektakularno hapsenje, malo su se presli.. Mi cemo ispunjavati nase obaveze, ali necemo dozvoliti da nas neko ponizava i zavitlava.

vopi

pre 9 godina

verovatno su mnogi iznenadjeni ovakvom reakcijom premijera, ocekivali su eksplozivnu reakciju, ali jos jednom su mogli da vide mudar potez i drzavu koja ranije nije bila ni slicna danasnjoj

Ivona Dj

pre 9 godina

Nekako vidim da se svi trude da daju neku izjavu i navedu vodu na svoju vodenicu....Premijer je izneo cinjenice i dileme s kojima se suocava, a ja ne sumnjam da ce iznaci najoptimalnije resenje!

Dizni

pre 9 godina

Pitanje nase saradnje sa Hagom se nikada nije ni postavljalo. Pitanje je samo sta je sustina ove price oko lidera radikala. Inace, sednice su neophodne, jer se na njima odlucuje o buducim potezima vrha rukovodstva.

IronWoman

pre 9 godina

To je scenario koji Haški tribunal i priželjkuje, u nadi da će eventualna Šešeljeva deportacija izazvati revolt kod naroda, kroz
proteste i slične nemire, a samim tim, i potencijalni pad Vlade. Negde su se, u toj računici, propisno zabrojali, jer su iz vida ispustili najbitnije - veliko poverenje građana u premijera i tim stručnjaka oko njega, uz apsolutno slabljenje političkog, pa i svakog drugog, uticija SRS u našoj zemlji.

Stana

pre 9 godina

Izgleda da je jedino ministar Vulin pretpostavio koji je to najgori scenario po Srbiju.Nauk za buducnost,uvek razmisljati sta ako???Treba biti spreman za nelogicne situacije.

Marko Škorić

pre 9 godina

bleki:Mi od ovog problema ne smemo dići ruke. Vlada je dala garanciju da će Šešelja vratiti u Hag kada budu zatražili i to se mora ispoštovati.

anitica

pre 9 godina

Vodi se prvo racuna o Seseljevom zdravlju. I sad ajde spekulisite da nije nesto u redu. sdram vas bilo vise. Napadate Vucica za sve i svasta.

Vladimir

pre 9 godina

Srbija je uvek bila jača od svih pritisaka. I u težim situcijama pronalazili smo kompromisna rešenja. Sada je najvažnije pokazati svetu da smo uređena pravna država, koja poštuje zakone i međunarodne obaveze.

savesni gradjanin

pre 9 godina

Racunam da ce Vulin kako dolikuje odgovoriti hrvatskom premijeru na njegove provokacije i pametne izjave!!!Naravno bez obzira kakvo je zdrastveno stanje Seselju,lepo cemo ga upakovati i poslati paket put Haga.Kako smo ga dobili tako cemo ga i vratiti!!!

prosecan gradjanin

pre 9 godina

ljudi jeste vi normalni? pa seselj je prekrsio ono sto su mu dali...sta je cudno sto ga hoce nazad onda..
nama srbima uvek neko drugi kriv..bas smo tupav neki narod ko nam je na vlasti

mara

pre 9 godina

Haski tribunal je svojevoljno pustio Seselja na slobodu tako da oni i treba da odluce kako ce se i vratiti u proces ukoliko Seselj odbije da dobrovoljno ode u Seveningen. Nasi drzavni organi postupice onako kako bude nalozeno od strane suda i u zavisnosti od ponasanja Seselja.

Mile

pre 9 godina

U svakom slucaju Seselj, teo ili ne morace u Hag ali postavljase jedno pitanje a to je koji su bili uslovi prilikom njegovog pustanja na slobodu ? Siguran sam da ih je bilo.

Marta

pre 9 godina

S druge strane gledano sem objave na sajtu jos nista nije zvanicno,ne treba trčati pred rudu,ovo je ipak politika.Takav odgovor neka i bude.I referendum je moguća opcija pa nek se narod izjasni

Belo39

pre 9 godina

Jednostavno videli su boljitak u Srbiji i odmah nekome je to zasmetalo i sta kazu pusticemo Seselja da malo rovari, pa cemo traziti da nam ta vlast ponovo izruci!

Andrea

pre 9 godina

Reakcija dostojna jednog premijera.Iako je Seselj na sve nacine pokusao da oteza i sebi i predstavnicima vlasti i na taj nacin pokusa da destabilizuje politicku situciju u Srbiji,nije u tome uspeo i zato i ne treba da cudi ovakva odluka Tribunala.

6666

pre 9 godina

pustili su Seselja u momentu kad Vucic i stranka koju vodi ima apsolutnu vecinu, dakle pustili su ga da koliko-toliko smanji rejting SNS-a i pokusa da destabilizuje vladu ali u tome nije uspeo pa sad zele nazad da ga posalju ali sa ovom vladom nema igranja jer Vucic ne pristaje na ucene i ne popusta pred pritiscima a to ocigledno nekima itekako smeta..

mms

pre 9 godina

Cilj odluke Haškog tribunala da se Šešelj privremeno vrati u Hag je rušenje vlade Srbije,ali treba uraditi sve sto je u nasoj moci da se ocuva stabilnost zemlje.

Vladan

pre 9 godina

Dobro je sto je premijer naglasio da nece dozvoliti nikome da ponizava Srbiju, pa makar to bio i Haski trubunal. Nadam se da ce Hag ipak preispitati svoju odluku i da ce se izbeci skandalozna odluka.

Marta

pre 9 godina

S druge strane gledano sem objave na sajtu jos nista nije zvanicno,ne treba trčati pred rudu,ovo je ipak politika.Takav odgovor neka i bude.I referendum je moguća opcija pa nek se narod izjasni

ujkooo

pre 9 godina

Seselj je sam svojim ponasanjem ubrzao svoj povratak u Hag.Nema razloga da se time optereti vlada.Hag ga je sam isporucio nama a sada neka ga vrati nazad.

Hrabro Srce

pre 9 godina

Pozadina svega postoji ali... Bice sednica, donece se zakljucci. Vlast je do sada bila odgovorna, nema razloga da tako ne bude i u ovom slucaju.

Mary

pre 9 godina

Sud u Hagu je doneo odluku da se Seselj vrati, a nisu obavestili Srbiju o tome. Vlada ce u zavisnosti od razvoja situacije reagovati. Ovo jeste vrsta pritiska na Vucica i vladu.

Rivaldo

pre 9 godina

Naravno da Srbija mora da ispuni sve svoje medjunarodne obaveze koje je preuzela,ne krivicom ove vlade,ali to se mora svidelo se to nekome ili ne.Da je propao plan za stvaranje haosa to svakako jeste,a jeste takodje da nisam neki fan Vulina,ali tu njegovu opservaciju stanja koja se u tom momentu razlikovala od svega drugog sto se moglo cuti sam i tada shvatio ozbiljno jer Seselju nije prvi put da radi takve stvari kada je politicka scena u pitanju.

Goran

pre 9 godina

Moramo biti mudri i smirivati tenzije. Nije vreme za bubnjeve i talanbase. Šešelj ima kao i svaki čovek svoje dostojanstvo, da povratak u Hag mora proći u miru, jer je to najbolje za Srbiju.

posetilac

pre 9 godina

Kako zapad manipulise sa nama, njima se stvarno ne moze ugoditi ,stavljaju nas u situaciju da sta god Vlada da uradi u cilju priblizavanja eu oni kao da nas odbacuju i otezavaju na svaki moguci nacin !

Stevan

pre 9 godina

Srbija je pravna država. Treba raditi po zakonu i u skladu sa internim procedurama MUP-a, kaka je u pitanju ekstradikcija fizičkih lica u stranu zemlju. Moramo sačuvati dostojanstvo i poštovati svakog čoveka u Srbiji.

uvek zaljubljen

pre 9 godina

Pa pokusali su da naprave pometnju u vladi ali nisu uspeli i sad povlace svoju krticu!!!Jadni su ali nece moci da naruse stabilnost drzave!!Vulin je sad skupio pozitivne poene,miran je sto se tice rekonstrukcije vlade..xD

Rendzer

pre 9 godina

Baš me zanima šta će Tribunal zahtevati kada nisu tražili garancije. A što se hapšenja tiče, ova država je napredovala mnogo da bi se ponašala na očekivani način.

razumom do pobede

pre 9 godina

Stvorila se negativna atmosfera pustanjem Seselja pa jos i njegovim divljanjem..verujem da su uzivali u predstavi clanovi Haskog tribunala jer taj film vise nece gledati!!!

Dalibor J

pre 9 godina

Ako dođe do situacije da se Šešelj mora hapsiti, siguran sam da će to biti obavljeno na civilizovan način. Međunarodne obaveze na koje su se obavezale mnoge vlade pre ove, moraju se poštovati, samo što su očigledno u Hagu napravljeni određeni propusti prilikom Šešeljevog puštanja, slučajno ili namerno.

Mare,NS

pre 9 godina

Nece biti ni potrebno nasilno hapsenje.
Seselj vrlo dobro poznaje Haski tribunal i zna da nijedna odluka nije slucajno donesena,nego je politicka.
Siguran sam da nece dozvoliti nerede i da njega iskoriste u svrhu ponovnog rasplasamvanja podela u Srbiji.
Mozda im je to i bio cilj,kada su ga pustili,ali su se iznenadili,koliko je Srbija sazrela i nikakvih politickih potresa nije bilo.
To sto je spalio par zastava,sigurno nije razlog zasto ga vracaju.
Vracaju ga,jer im nije uspeo plan destabilizacije Srbije,na cemu treba cestitati i samom Seselju i opoziciji,ali i vladi.
Postupke Haskog tribunala prema ovom coveku,koji se nalazi dvanaest godina u pritvoru bez presude,bez prava na izvodjenje svedoka odbrane,trebaju takodje JEDNOGLASNO osuditi svi gradjani Srbije i opozicija i vladajuce stranke.
Uopste ne ulazeci u to da li je kriv ili nije!
Drzava mora da stiti svoje gradjane.
Jucer nam se obratila i Florens Artman,koju je Haski tribunal osudio za nepostovanje suda,ali ju je njena drzava zastitila i odbila izrucenje.
To samo pokazuje,koliko su u Hagu izgubili kompas i koliko postovanja zasluzuju u medjunarodnoj zajednici.
Nijedna ozbiljna drzava ih ne postuje.
Nijedan Amerikanac nije hteo da se odazove da svedoci na zahtev optuzenih srpskih politicara,iako su direktni ucesnici svih dogadjanja.
Zasto gospoda iz Haga nisu izdala nalog za njihovo hapsenje?
LICEMERI!!!

Farsaaaaaa

pre 9 godina

Haski tribunal svojim postupcima degradira sebe kao instituciju...Nikad ga nisam ni smatrala za pravedan i legitiman sud, ali ovo sad vec prerasta u farsu!

TajnoMoja

pre 9 godina

Bez obzira na sve sta je Seselj radio od kada je pusten iz Haga, Vucic smatra da ga ne treba hapsiti na prepad. Po meni je bas takvo hapsenje zasluzio, jer je pokusavao na svakom koraku da nas obruka u svetu. Ali Vucic je sposoban da stvari sagleda i iz nekog drugog ugla i time pokazuje svoju velicinu.

vujke

pre 9 godina

Srbija ima mnogo preca posla nego da raspravlja o Seselju,vlada treba da nastavi sa sredjivanjem drzave a kada bude dosao nalog za privodjenje treba u jednom danu zamoliti ga da sam ode sam da nebih pravili problem zemljii. Nema tu sta da se raspravlja danima.

Mane

pre 9 godina

Nije Srbija zasluzila ovakav odnos prema njoj a sigurno da to nije zasluzio ni Vucic koji na sve nacine pokusava da gradi dobre odnose sa svima i siri saradnju!Zapad treba jasno da se izjasni oko ove ujdurme i kaze da li nas zele u EU ili ne jer posle ovoga se javlja mnogo pitanja!

Marko

pre 9 godina

Bilo je jasno da ga pustaju da bi destabilizovao drzavu,samo sto to sam Seselj nije mogao uciniti,ali ovim presedanom da ga bezuslovno pustaju bez presude pa "uvrdjeni i iznenadjeni" njegovim ponasanjem traze da ga Srbija hapsi jasno su pokazali perfidnost svojih igara.

Bataj

pre 9 godina

Oni verovatno to i ocekuju ne bi li bili udarna vest neke evropske televizije, ali na srecu nadam se da to nece docekati. Seselju je mesto u bolnici a nikako da bude predmet politicke igre.

Buda

pre 9 godina

Hag sve radi na prepad i kad su ga pustali i sad kad ga ponovo traze da se vrati.Zapad ovim zeli da uzdrma vlast u Srbiji jer njima ne odgovara cvrsta i stabilna vlast koja zemlju podize na noge.

Jellena

pre 9 godina

Nekako bitno je pokazati da je vlada i drzava jedinstvena, da stiti svoje gradjane ali nikako van zakonskih mogucnosti i okvira.....Izbalansirati.....

Петар

pre 9 godina

Уколико Шешелј заиста воли Србију колико се хвали, сам би отишао у Хаг и спречио евентуалне пацке ЕУ према Србији. А биће их сигурно.

dm

pre 9 godina

Cekaj, jel ovo on valda koja je davala garancije za Seselja kad im niko nije te garancije trazio? Zasto su sad tako iznenadjeni sto su ukljuceni u ceo cirkus? Ako nisu hteli da se druze sa njim, mogli su to odavno reci.

Milorad

pre 9 godina

Ma ovo je stvarno provokacija Evrope i ova Vlada treba, a i hoce, pametno da odigra i ja sam siguran da cemo ovo opet zavrsiti na najbolji mogu nacin. Srbija je na dobrom putu i ove usputne, namerno postavljene, prepreke moracemo u hodu da preskacemo.

Hrabro Srce

pre 9 godina

Niko nije vrsio pritisak na sud u Hagu da odluci krajem prosle godine kako je odlucio. znajuci karakter osobe koju pusta, bilo je ocekivano da daje izjave koje je i davao. Sada se veliki teret prebacuje na nasu vlast. Mislim da je to sve planski uradjeno, sa jasnim ciljem destabilizacije nase zemlje.

Александар

pre 9 godina

_Зашто би га хапсили на препад, кад је Шешељ сам изјавио да се неће опирати хапшењу.

strejder

pre 9 godina

Kakvi polako ko sto kaze nas premijer,nema tu polako..sto vise cekamo to ce biti komplikovanija situacija za nasu vladu!Trebamo se sto pre resiti goruceg problema!

E moj Saša

pre 9 godina

Jel se samo meni čini ili su kao svi protiv Vučića? To je ono kao kada kažete detetu ako mama, tata, učiteljica, stric, tetka i sestra kažu da ne veljas... Onda ne valjas... Nisi dobar. Ne ne...

zlata

pre 9 godina

Radikali ce sigurno napraviti predstavu kada dodje momenat hapsenja. Ne bi me zacudilo da im se i DS pridruzi. Naravno sve u cilju napadanja vlasti.

Georg

pre 9 godina

Nemojte da fantazirate, da su nam ostali oni zuti ili radikali, sve bi propalo katastropha sta su sa drzavom radili. VUCIC ce da izvuce Srbiju na pravi put a videcete uskoro kolko je taj Covek dobar za nas. Verujte mi sve drzave bi volele da takok premiera imaju.

PRAVDA

pre 9 godina

Dokle vise da napadate Vucica , izvlaci Srbiju iz loseg stanja i to je na dobrom putu... Verujem da ce o Seselju razmisljati kao o gradjaninu Srbije a ne kao o politickom suparniku , donece pravu odluku .

Bogdan

pre 9 godina

Ko ovde koga zeza? Kada su ga pustili, zasto su ga pustili da nam rusi vladu.Kad ga traze nazad, opet zasto, opet nam ruse vladu. Ako gavtraze strpajte ga u avion i vozdra. Cemu tolika frka i tolike teprije zavere oko predsednika stranke koja nema ni 1% podrske gradjana Srbije. Nisam politicki opredeljen niti clan bilo koje stranke nego me vec nerviraju glupe izjave kojekakvih lelemuda.

irižanin

pre 9 godina

Rejting Vučića od preko 50% je ono što smeta nekim moćnim zemljama jer ljude koji imaju toliku podršku ne možeš da ucenjuješ, i to je razlog brojnih pokušaja unižavanja rejting Vučića, a i ova odluka suda je jedan od tih pokušaja.

Boka

pre 9 godina

Ova Vlada je bila i pred mnogo većim izazovima od ovog, pa je donosila prave odluke. Očekujem i da će sada biti tako. U svakom slučaju ne treba žuriti.

Milka

pre 9 godina

Premijer je prvenstveno covek, pa tek onda politicar koji je iskren i mudra. Nece odlucivati nista pre vremena i na brzinu, bolje je sacekati zvanicnan zahtev iz Haga.

dragutin

pre 9 godina

Sta znaci "necemo da ga hapsimo na prepad"? Znaci hapsicete ga, ali cete pre toga da mu javite da dolazite? Kome je to vazno da li je na prepad ili sa najavom, ko da on ne zna da cete da ga hapsite. Hapsite coveka koji vas je stvorio, cije ste majice i bedzeve nosili, prijatelja, kuma. Ja licno ne bi mogao, da nema Seselja ne bi bilo ni vas, ni vasih polozaja, stanova, automomibila, lagodnog zivota, privilegija. Ako misle da ih zapad sabotira sa ovom zezancijom, neka se sklone. Srbija je uvek nagrabusila kada su je vodili ljudi koji su bili u sukobu sa zapadom.

staramajka

pre 9 godina

Postoje ozbiljni znaci početka ekonomskog oporavka Srbije. Očigledno da Šešelj i njegovi saborci ne žele ekonomsku i političku stabilnost zemlje...

Sanjalica

pre 9 godina

Seselja su namerno pustili na slobodi samo da bi pomutio stanje u Srbiji.Videli si da je Srbija krenula na dobrom putu sa ovom Vladom i sa ovakvim premijerom kakvog ima

Marinko

pre 9 godina

Definitovno se slažem da Šešelja treba vratiti u Hag, bez obzira što su neki pravni principi narušeni u njegovom slučaju. Jasno iz dana u dan dokazuje da nije dostojan bilo kakvog poverenja i opet huška na nerede. Međutim ono što najviše smetra je i dalje konstantno igranje Haga sa Srbijom.

Vule

pre 9 godina

Evropska unija ipak na pritisak drugih menja odluke a te odluke utiču negativno na našu zemlju. Vlada će se potruditi da donese ispravnu odluku kojom neće naškoditi pregovorima sa EU, ali neće ni povrediti integritet bilo kog našeg građana.

Nada

pre 9 godina

U prsvu je, zapad treba da shvati da Srbija nije ničija marioneta da slepo izvršava njihova naređenja. Prvo da vidimo šta će to oni nama da pošalju, misleći na zahtev zapada, pa ćemo onda mi njima nešto da pošaljemo. Sviđa mi se odgovor premijera.

kiki

pre 9 godina

Dokle vise ovaj avet iz proslosti?Neko ko zivi u devedesetima,cija je retorika-retorika besa i unistavanja,ne sme da bude problem.Ni ovoj,niti bilo kojoj drugoj vlasti.

Slavomir

pre 9 godina

Kao i sto vecina ljudi ove zemlje misli- oni su ga bezuslovno pustili i ne smeju od nas traziti sad nikakve uslove. Kako ste ga pustili tako ga i vratite. A Milanovic je toliko nebitan lik da o njemu ne treba trositi slova na tastaturi.

Maksim

pre 9 godina

Normalno bi bilo da se sam preda, jer je ponasanjem nakon izlaska iz haga bukvalno porucivao kako zeli da se vrati, svako glumatanje sad i odbijanje povratka bi bilo na stetu srbije, i nadam se da toga nece biti...

MOSTONGA

pre 9 godina

Premijer je danas rekao celu istinu o svemu sto nas dotice , a ovo za Seselja sto je rekao ispao je jos veci covek nego onaj za koga ga smatram.

Staša

pre 9 godina

Jasno je da Vučiću nije jedini cilj da se Šešelj vrati u Hag. Bitno je da sve bude po zakonu, videćemo u kom smeru će nas pregovori sa Hagom voditi.

dama bez blama

pre 9 godina

Ovo je zaista vruć krompir koji nam je Hag očigledno namerno uradio!
Ako Šešelj ne bude odmah uhapšen, slučaj ide do Saveta bezbednosti UN koji bi mogao da nam uvede neki oblik sankcija .

girica

pre 9 godina

Mi smo sada društveno uredjena zemlja,nismo divljaci pa navrat na nos da nekog hapsimo kao što su neki radili posle 2000-te kada su razvaljivali kapije i pucali kako bi predali Miloševića tribunalu.

winnie pooh

pre 9 godina

Niko ne zeli da se vlada nasilnici odnosi prema gradjanima, te tako i gradjani moraju saradjivati, za boljitak ove drzave. Ubedjeni smo da ce premijer dostignuti zadovoljavajuci dogovor sa Hagom.

APERKAT posle KROŠEA

pre 9 godina

Liderski i državnički Vučić kontritao Hag. Prosto su na silu želeli da ga se otarase, na kraju bez ikakvog uslova, a sada bi da na nama oštre zube i izazivaju nemire.To kod Vučića ne prolazi.

ansev

pre 9 godina

Radikali sa 2% na prošlim izborima, rušenje vlasti kako najavljuju, odnosno nekog ko ima preko 1.700.000 glasova je nemoguća misija taman da se skupe u koaliciji sa još nekoliko stranaka. Ali ipak izgleda da će Šešelj sve to gledati preko TV.

Sanja

pre 9 godina

I pored svih uvreda koje je Šešelj izrekao na ručun predsednika, premijera, oni se sada ponašaju krajnje ljudski i vrlo odgovorno. Tek sad svi mogu da vide pravu razliku između dve strane i ko se kako ponaša u vrlo delikatnoj situaciji.

cile

pre 9 godina

Kao sto je Vucic i rekao nisu dobili nikakavu zvanicnu informaciju vezanu za Seselja.Nema potrebe prenagljivati i raditi bilo sta unapred.Ako nesto stigne od Haga verujem da ce Vucic odgovoriti kako najbolje ume i kako je najbolje za Srbiju.

Sneza

pre 9 godina

Iako je svasta radio po oslobodjenju,pa samim tim i pljuvao Vucica,on je ipak ispao covek!Drago mi je sto ne dozvoljava da nas bilo ko vise ponizava.

Mira

pre 9 godina

Hteo on ili ne morace u hag nazad, pitam se da li su postojali uslovi prilikom pustanja , vrlo je moguce da je prekrsio pravila i zato ga ponovo traze!

JOCA

pre 9 godina

I vrapcima na grani je jasno da je Šešelj samo lutka u rukama Haga. Njegovo puštanje, kao i sada ovaj zahtev za hapšenje predstavljaju čistu političku odluku zapada.

Marina

pre 9 godina

Ovo je jedna velika igra bez granica izmedju Srbije, Haga i EU. U toj igri Srbija stalno dobija nove izazove i ultimatume. Vec 25 godina tu igru igramo i stalno gubimo. Nadam se da je ova vlada izvukla pouku iz politike koju su vodili njeni predhodnici i da ce istrajati u nameri da Srbiju izvede na pravi put.

Miloš Kosorić

pre 9 godina

Zoran:Niko nije ni rekao da Šešelj nije građanin Srbije. Međutim vlada Srbije je dala garanciju da će Šešelja vratiti u Hag ,kada budu zatražili i to će vlada sigurno ispoštovati.

vatrica

pre 9 godina

Seselj da je u drugoj drzavi bi do sada dobijao"packe " zbog ovakvog ponasanja. Nikog i ne treba da hapsimo na prepad,ali jeste cinjenica da nam je HAg iz nekog razloga "uvalio" Seselja

Jeka

pre 9 godina

Šešelj da se pita hapsila bi ga četiri policajca noseći ga za ruke i noge ali na svu sreću ova vlast mu neće pružiti to zadovoljstvo.

dama bez blama

pre 9 godina

Ovo je zaista vruć krompir koji nam je Hag očigledno namerno uradio!
Ako Šešelj ne bude odmah uhapšen, slučaj ide do Saveta bezbednosti UN koji bi mogao da nam uvede neki oblik sankcija .

Lemi

pre 9 godina

Verujem da vlast neće nasesti na provokaciju haškog tribunala, i da će naći način da izađe iz ove neugodne situacije. Cilj tribunala, a i samog Šešelja je da destabilizuje Srbiju, i toga su svi svesni.

Cune

pre 9 godina

"Vučić je dodao da nije očekivao i da je iznenađen odlukom Žalbenog veća Haškog tribunala kojom je Pretresnom veću tog suda naloženo da opozove odluku o privremenom puštanju Šešelja na slobodu". Kako je moguće da odluka Žalbenog veća Haškog tribinula prvo dospe u javnost, pa do Vučića. Njihova je odluka bila na prepad, pa sad očekuju da i Vučić tako postupi, ali to se neće desiti.

marija magdalena 14

pre 9 godina

Šešelj je građanin Srbije kao i svi građani mora poštovati državu u kojoj živi, a ne izvađati cirkuse. Taj problem oko njegovo vraćanja biće rešen onako kako mora.

BORBA U TUNELU

pre 9 godina

Sutra će biti saopštena odluka Žalbenog veća u Hagu, jeste to sud ali nakaradan, samo pravi probleme SRbiji ali nije on kriv, Zapad je gospodar pravde.

Spas

pre 9 godina

Uzece se uobzir njegovo zdrastveno stanje... a Vlada Republike Srbije ce u saradnji sa Haskim tribunalom doneti pravu odluku... samo bez panike molim vas, ne dizimo galamu bez potrebe!

Hrabro Srce

pre 9 godina

Ovo je jedan od trenutak koji se ne mogu isplanirati. Mislim da vlast nase zemlje mora da postupi u skladu sa ulogom koja joj je data. Obzirom na dosadasnje odgovorne poteze, nema sumnje da ce problemi biti reseni.

Tihomir

pre 9 godina

Ne znam na koji nacin ce Vlada uspeti da isposluje da Seselja vrati u Hag. Seselj ce sve uciniti da napravi sto vecu dramu i tako izazove ostriju reakciju drzave, a onda ce sve to prikazati kao ne znam kakvu tiraniju i izdajstvo srpskih interesa. Uglavnom, ocekuje nas potpuno nepotreban sou.

Neutralni

pre 9 godina

Postavlja se pitanje sta je bio cilj pustanja lidera radikala? Ocekivati od njega da miruje je nemoguce. Mislim da ce se vlast uspesno izboriti sa ovim problemom, mada nicim nije uticala da do njega dodje.

slobodna Evropa

pre 9 godina

@Cvetana Cvetić,
taj tvoj junak je samo bioloski pripadnik ljudske vrste i po nicem drugom.
Zbog takvih koji velicaju ovakve tipove smo i bili bombardovani. A vi sad glumatajte da nije bilo zasluzeno.

Acko

pre 9 godina

Jako skartljivo pitanje ali jednostavno taj covek mora nazad siguran sam da su to bili uslovi priliko njegovog oslobodjenja i pustanja iz pritvorske jedinice. Jedno sigurno znam da Premijer ne zeli njegov povratak nazad kao sto vecina misle.

Danko

pre 9 godina

Svako ima pravo na neku svoju odbranu. Ukoliko je Hag doneo odluku o privođenju Šešelja kao što je doneo i o puštanju njegovom, ta odluka se mora ispoštovati ali ne mogu teretiti valdu Srbije za to.

pirkac

pre 9 godina

Mislim da je Šešelj doprineo delom ovakvoj odluci, ali ona svakako predstavlja i politički pritisak na srpsku vlast, na sve nam ne trebaju unutrašnje tenzije, dobra odluka premijera!!!

Jenka

pre 9 godina

Jeste da čovek ima pravo na svoje mišljenje ali je potpuno besmisleno da SRS čeka uspon i da se polako penju. Jer kad jednom padneš i izgubiš svoje glasače tečko ih je povratiti i uliti im poverenje.

IVanKS

pre 9 godina

Šešelj je pušten da bi izazvao nemire u Srbiji. Tada u tome nije uspeo. Sada ga traže nazad, kako njegovo hapšenje ne bi ovog puta dovelo do nemira.

viking

pre 9 godina

Ako su mislili da ce zahtevom za njegovo izrucenje da nasa zemlja dozvoli da izbiju neridi, gadno su se prevarili. Civilisovana zemlja takve probleme resava na civilizovan nacin.

nocna-ptica

pre 9 godina

Strasno je sto je Vlada RS saznala za njihovu odluku preko sajta Tuzilastva. Kakva neozbiljnost sa njihove strane. I sta su uopste ocekivali, da ce poljuljati sve ono sto je do sad radjeno? Ovde je glavni 'problem' brzina kojom se reforme sprovode.

Danko

pre 9 godina

Svako ima pravo na neku svoju odbranu. Ukoliko je Hag doneo odluku o privođenju Šešelja kao što je doneo i o puštanju njegovom, ta odluka se mora ispoštovati ali ne mogu teretiti valdu Srbije za to.

ahaaaaa

pre 9 godina

On je znao da mora da se vrati nazad a to sto se ranije vraca,to je samo jer se ponasao kao ludak.Namera je bila da se rusi Sns i da se umalovazi njhova politika ali nista nje postignuto.

Jargon

pre 9 godina

Ne treba zaboraviti da svako ima pravo na svoje mišljenje kao i na slobodu govora, pa tako i Šešelj koristi to pravo ma koliko to bilo besmisleno.

zoka

pre 9 godina

Da li se to Hag šali sa nama ili igra.Ko će to znati.To se u Srbiji zove uzimala -davala.Neozbiljno skroz, ako se i vrh Srbije čudi njihovom odlukom.Stabilnost nam je prioritet ali šta god budu tražili moramo ispuniti.

Marković

pre 9 godina

Odsustvo i jednog grama morala i vređanje svih okolo na svakom koraku više ne može kao politika da prođe u Srbiji. Šešelj je prevaziđen i dotakao je političko dno.

Baratrum

pre 9 godina

Oni sto su ga pustili i mislili da ce on da ispostuje dogovor sada neka ga ubede da se vrati.Ili neka ga presude pa onda po presudi da se isporuci ovako ...

Milutin

pre 9 godina

Bez obzira na ponašanje gospodina Šešelja, država treba sa njim da postupa dostojanstveno, kao i sa svakim drugim građaninom ove zemlje. Bitno je da se zakon ispoštuje u svakom pogledu.

bacin21

pre 9 godina

Realno.. najnormalnije ponasanje koje moze da proistekne iz ovakve situacije. Koja muka jos moze da snadje ovu zemlju, od poplava, padova letelica, seselja, sta jos!?!?!?

Aurora borealis

pre 9 godina

"Oni ga nisu spakovali i poslali" vec se Seselj sam prijavio i otisao u Hag, ne izvrci istinu, neki od nas jos imaju dobro pamcenje!
(Baron Minhauzen Sendvici, 31. mart 2015 18:20)

Pročitaj malo pažljivije, mislio je da su ga "spakovali i poslali" iz Haga vamo.

Nije da ga branim, samo kažem kako jeste.

Maric Aleksandar

pre 9 godina

Hag je toliko sebe diskreditovao drzanjem Seselja 11 godina u zatvoru bez donesene presude, da me ne uopste ne iznenadjuju ovi potezi tog nelegitimitetnog suda koji postoji da bi nase ljude osudjivao i krojio istoriju o nama koju ne zasluzujemo dok od drugih pravi heroje i nevine zrtve.
Ni malo mi se ne dopada njihov pokusaj da se uzburka mir u Srbiji, da se ponovo medjusobno ''koljemo'' a da oni sa strane sve posmatraju i smeju nam se.
Nadam se da smo se opametili svi, kao nacija sazreli i da ce sve proci u miru.
Stabilna smo drzava imamo vlast koja veliku vecinu podrske u narodu, ne dozvolimo im da nam to uruse, ne dajmo im da izvade trn iz svog oka i stave ga u nase!

ChargerG

pre 9 godina

Alo ljudi! Ljudi imaju pravo iako se neodgovorno ponašaju prema Srbiji. Naprednjaci nikoga neće da sprečavaju u održavanju mitinga i oduzimaju slobodu.

Vuk

pre 9 godina

Posle 20 godina od osnivanja Tribunala nista od obecanog se nije ispunilo. Daleko smo od procesa pomirenja , a ocigledno nema ni pravde za zrtve ni njihove porodice.

blanka

pre 9 godina

(Patriote na potezu..., 31. mart 2015 18:51)
Zar nije Seselj dobrovoljno otisao u Hag????Licno meni je on nebitan lik kao pokvarena ploca je jedno te isto trabunja 20 godina

Mesiko

pre 9 godina

Njihovoj ideologiji je kraj. Takva stranka može samo da se popne za koji procenat i to zaslugom puštanja Šešelja na slobodu, ali to je jedino što mogu da postignu.

Milsoavljevic

pre 9 godina

Degutantne odluke necega sto zeli da se naziva "sud" donesene po nalogu centara moci su nesto sto izaziva osecaj mucnine kod svakog razumnog coveka. I malo dete vidi da je ovo klasican pritisak na vladu Srbije i pokusaj njene destabilizacije. Tri godine presudu nisu doneli i sada su se setili da bi trebalo da se vrati ni oni ne znaju zbog cega jer izricanje presude ni ne spominju. I to je sud. Bruka i sramota. Da ne spominjem ovdasnje lesinare koji samo cekaju da se zakace za neku temu da naude vladi jer ni nemaju sta ozbiljno da joj zamere. Ostalo im je jedino ovako, da se bave marginalnim temama i da pokusavaju da se preko njih docepaju naslovnih strana kako bi izgledalo da imaju nesto vazno da kazu, a nemaju nista!

Deda Cane

pre 9 godina

Vucic jos jednom pokazuje koliko je veliki covek. Svojim izjavama brani dostojanstvo Seselja kao coveka i gradjanina Srbije a sa druge strane Seselj daje u najmanju ruku kontroverszne izjave o Vucicu i Vladi Srbije.

Sveznajući

pre 9 godina

Izgleda da je odsustvo Vojvode počelo da se oseća u tolikoj meri, da više ne mogu da izdrže bez njega. Ostali zatvorenici nisu toliko zanimljivi... Pošto postoji neko ko ga sa nestrpljenjem očekuje, nemam ništa protiv da se što pre uputi tamo.

Olja

pre 9 godina

Zasto je do sada Hag cekao da pusti Seselja,sto ga nije pustio za vreme neke druge vlasti!Cuvao se Seselj kako bi se mogao iskoristiti u pravom trenutku a to je kad je Vucic dosao na vlast i krenuo da sredjuje stanje u drzavi!Mnogima je odgovaralo haoticno stanje i zato i pokusavaju na sve nacine da zaustave Vucica!

Anka

pre 9 godina

Nije Srbija trazila od Haga da pusti Seselja nego su oni to sami uradili pa neka onda sad razmisle kako ce da ga vrate u Hag!Pogresno su mislili da Seselj moze da naskodi ovoj vlasti i da ce ga narod masovno podrzati i zato su nam ga i poslali da se mi bakcemo sa njim i da nam pravi probleme!

Lepa

pre 9 godina

Ozbiljno treba razmisliti o svemu. Hag je u svakom slucaju imao veliki razlog zasto je Seselja pustio na slobodu. Treba biti obazriv maksimalno jer svaki njihov potez je sa razlogom. Mislim da Vucic reaguje bas kako bi trebao.

gocaB

pre 9 godina

Nismo se pitali ni kada su ga pustali pa neka ga sad oni vrate bez uplitanja Srbije. U Srbiji ima mnogo vecih problema i mnogo bitnijih stvari koji moraju da se urade.

Liki

pre 9 godina

Izgleda da demokratija u Hagu nije ista za sve jer neki osudjenici mogu da govore sta misle a kad je Srbija u pitanju onda ne mogu.

Aleksija

pre 9 godina

Kakav je to sud koji se igra sa pravom ocigledno onako kako njima odgovara i po necijoj direktivi a sve sa ciljem da napravi stetu nasoj drzavi.

Jelena

pre 9 godina

Za 12 godina nisu mogli da donesu presudu, vec ga drzali u pritvoru, a onda ga tek tako pustili. Svako ko je razmislio malo, znao je da ce ga traziti nazad i da ce to praviti problem Srbiji, s obzirom na njegovu narav!

Izida

pre 9 godina

Poslesnjih godina postali smo pravna i pravična zemlja i u skladu sa tim svako građansko pravo Šešelja biće ispoštovano i dobro je što je to stav vladajuće stranke jednoglasan.

Joka

pre 9 godina

Srbija se ništa nije pitala kada su ga puštali na slobodu, a sada se traži od vlade Srbije da ga uhapsi! Ovo je veoma nemoralan pokušaj destabilizacije naše zemlje, sa jedinim ciljem da se sruši vlada!

Luka

pre 9 godina

Kakva pokvarena igra Haga ali ne samo njih nego i nekih drugih zemalja kojima smeta sto Srbija najzad ide napred i sto je postala postovana drzava!Kad smo pitali zasto su pustili Seselja odgovor je bio da vise nema potrebe da bude u pritvoru i da ce samo procitati presudu a sada im je on odjednom potreban i jos nas teraju da ga hapsimo!Ma more...

Najdan

pre 9 godina

Kada je Seselj pusten,niko iz Haga nije trazio da se Srbija nesto obaveze ili da neke garancije nego su ga pustili pod pricom da vise nije potrebno da bude u Hagu jer je sudjenje zavrseno i ceka se samo presuda!Ja bih isporucio Seselja tek kada neko iz Haga preuzme odgovornost za ovu igru i kada se smeni i Pretresno i Zalbeno vece koji su u tome ucestvovali!

Kina

pre 9 godina

Zasto ste ga uopste pustali gospodo iz Haga da bi brze bolje trazili da se privede?! Svima nama je vec jasno da je to planirano da bi se izvrsila destabilizacija drzave.

Ivanica

pre 9 godina

Od kada se vratio, Šešelj je radio sve da do ovoga dođe. Toga su bili svesni i u tribunal kada su ga puštali na slobodu, samo su čekali određeni trenutak pa da Srbiji po ko zna koji put drže lekcije. Verujem da će vlada imati adekvatan odgovor na ovu provokaciju.

Slobodan78

pre 9 godina

U svemu ovome je pogrešio Hag, hteli su da izazovu pometnje u Srbiji, svo to provremeno puštanje, privremeno vraćanje, sve to ima za cilj da destabilizuje Srbiju.

Senka

pre 9 godina

Cilj odluke Haskog tribunala da se Seselj privremeno vrati u Hag je rusenje Vlade Srbije, SNS-a i njenog rejtinga. Uprkos tome, Srbija ce uciniti sto je u njenoj moci da ocuva punu politicku i ekonomsku stabilnost.

Kortis

pre 9 godina

Već je bilo dosta sličnih izazova pred Srpsku vladu, jeste ovaj ozbiljniji, ali ne i toliko kompleksan da biizazvao bilo kakve probleme u političkoj stabilnosti Srbije i nastavak ekonomskih reformi!

ekko

pre 9 godina

Seselj je uradio sve sto je u njegovoj moci da ispuni ocekivanja iz Haga i pokusa da destabilizuje Srbiju. Kako nisu znali da Seselj, zapravo, nema nikakvu moc i da gradjani Srbije nece nikako odreagovati na njegove provokacije. Mislim da su znali ali da su hteli makar malo dizanje prasine, a ni to nisu dobili.

Viki

pre 9 godina

Šešelja treba da hapse oni koji ga traže sada pokušavaju da odgovornost za 12 godina Šešeljevog pritvora bez osude prebace na Srbiju i vladu i time pokušavaju da destabilizuju stabilnu situaciju u Srbiji.Ova vlada ima veliku podršku građana Srbije i očigledno je da jaka Srbija koja polako postaje lider u regionu smeta određenim svetskim lobijima koji pomoću bolesnog čoveka pokušavaju da destabilizuju vladu Srbije.

Liki

pre 9 godina

Izgleda da demokratija u Hagu nije ista za sve jer neki osudjenici mogu da govore sta misle a kad je Srbija u pitanju onda ne mogu.

Aleksija

pre 9 godina

Kakav je to sud koji se igra sa pravom ocigledno onako kako njima odgovara i po necijoj direktivi a sve sa ciljem da napravi stetu nasoj drzavi.

David

pre 9 godina

Ovo je jos jedan pokusaj destabilizacije Srbije i njene Vlade. Ocigledno nekim interesima ne odgovara ovaj tempo oporavka Srbije i njenog ugleda u Evropi i svetu.

Victory

pre 9 godina

Radikali ce sigurno napraviti predstavu kada dodje momenat hapsenja. Ne bi me zacudilo da im se i DS pridruzi. Naravno sve u cilju napadanja vlasti.(zlata, 31. mart 2015 23:14)
I treba da vam naprave predstavu. Iz istog ste du..ta izasli. I vi ste to radili drugima dok se niste okupali. DS sa radikalima da pravi predstavu protiv izrucenja Hagu? Ovo moze da napise samo osoba sa jako malim IQ.

Mile

pre 9 godina

Strpljen spašen, na Vladi je težak zadatak,Haške spletke su opasne po Srbiju .Njihov cilj rušenja Vlade i destabilizacije neće uspeti.

Refko

pre 9 godina

Samo je napravljen problem sa pustanjem Seselja. Mada su im planovi bili ocigledni i ranije, sada smo sigurni sta su imali u planu...

Mariska

pre 9 godina

Nisu postigli ono što su planirali njegovim puštanjem na slobodu, i povratkom u Srbiju, pa sad pokušavaju da ostvare svoj cilj tako što će da zahtevaju od vlade Srbije da uhapsi Šešelja, u nadi da će na taj način srušiti vladu, ili joj barem umanjiti rejting! Sve je to već unapred isplanirano...

Vojin

pre 9 godina

Prakticno je Seselj, kao "vruc krompir", ovom odlukom Haga prebacen na Srbiju, sto pokazuje nekorektnost pojedinih evropskih institucija.

Senka

pre 9 godina

Izbaciše Šešelja iz Haga kao na lečenje,a sad nam traže da ga (tako bolesnog ili jos bolesnijeg,to ne znamo) vratimo da bi nastavili sudjenje. Stvarno neverovatno! Da su ga tražili da bi mu izrekli presudu,pa da se shvati,ovako...

Victory

pre 9 godina

Zapad hoce da nam obori rejting... kme, kme, kmeeeeee... Rejting, rejting i samo rejting. E bas volim sto ovaj put ne mozete populizmom i demagogijom nista nego morate da pokazete da ste vlada a ne skup placljivih manekencica koji nista ne rade nego samo kradu, izmisljaju neprijatelje i slikaju se. Sta je sa padom helikoptera bezumnici?