Četvrtak, 26.03.2015.

09:08

"Saslušan sam zbog pretnji Vučiću"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je da je pokrenulo istragu u vezi sa pretnjama smrću premijeru Aleksandru Vučiću na Fejsbuku.

Izvor: Tanjug

"Saslušan sam zbog pretnji Vuèiæu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

144 Komentari

Sortiraj po:

Macak

pre 9 godina

Ovaj covek je postavljao pretece poruke I nije nista cudno sto je saslusan. Austrija je ozbiljna zemlja I jos jednom se pokazalo da postoji dobra saradnja sa Srbijom. Mnogi zloupotrebljavaju drustvene mreze.

beogradjanka

pre 9 godina

Svi koji prete premijeru,novinarima i ostalim gradjanima Srbije,treba da privedeni saslusani i procesuirani,ako su krivi. Nesmemo vise dozvoliti da se ovakve stvari dogadjaju u Srbiji,i vracanje u devedeste,koje su bile najgore doba u istoriji Srbije.

Mosli

pre 9 godina

ažu da taj Kerkez nije bio tako hrabar kada ja davao izjavu u policiji. To je neki diletant, ne verujem da je iole opasan, ali uznemirio je javnost i zbog toga mora da odgovara.

Branko

pre 9 godina

Ovaj čovek mora da posluži kao primer ostalima kojima bi eventualno moglo da padne na pamet da prete smrću bilo kome, a kamo li premijeru!

marko

pre 9 godina

Preti Vucicu,novinarima,hvali se da je oborio vladu Alfreda Guzenbauera,ima informacije o nekim aferama.......sve mi se cini da mu nakon saslusanja sto pre treba postaviti dijagnozu!!!

Džabulani

pre 9 godina

Šta čoveku treba da se desi da bude u stanju da nekome šalje preteće poruke i to ni manje ni više nego smrću? Ovo ludilo mora da se završi sa najstrožim sankcijama i koliko je to moguće učiniti sve kako bi ovakvih stvari bilo sve manje u budućnosti.

El Fiziko

pre 9 godina

Policija je mnogim akcijama u poslednje vreme povratila poverenje i ja ne sumnjam da će ovaj veliki problem vrlo brzo rešiti. Neverovatne stvari se dešavaju i prosto je neshvatljiva količina mržnje prema čoveku koji se samo bori za Srbiju a da pritom ne ugrošava nikoga.

Milorad

pre 9 godina

Prvo utvrditi odgovornost, pa kazniti najvise koliko je moguce po zakonu i tom slucaju, pa da vidim da li ce sledeci put tako da postupa sa pretnjama smrcu i da na neki nacin vrsi udare na drzavu i sistem.

Bumerang

pre 9 godina

Ne da je trebao da bude saslušan, nego je trebao da bude i zatvoren. Svako javno propagiranje i pozivanje na ubistvo, bi trebalo da bude najstrože sankcionisano.

taja

pre 9 godina

Rekacija austrijske policije je očekivana, imajući u vidu da Austrija kao ozbiljna država sigurno neće dozvoliti da bilo ko sa njene teritorije upućuje ovakve gnusne pretnje premijeru bilo koje države

Ana

pre 9 godina

Da neko na bilo koji nacin preti premijeru?! Takve postupke treba najrigoroznije kazniti! Jer ako ovo prodje olako, sta ce biti sa obicnim narodom?

Night Elf

pre 9 godina

Nimalo prijatna situacija i svakako je potrebno stati na put ljudima koji pozivaju, ni manje ni više, nego na ubistvo premijera jedne države.

mara

pre 9 godina

Ti koji šalju takve sramne pretnje ne shvataju da njihov kukavički čin nema podršku nijednog normalnog građanina Srbije, sem malog broja ekstremista koji bi da Srbiju vrate u kameno doba i zaustave njenu evropsku putanju

Ranko

pre 9 godina

Austrijanci su posebno osetljivi kad neko preti smrću, reagovali su vrlo brzo i nadajmo se da ćemo pozadinu ove pretnje saznati uskoro. Policije dve zemlje očigledno odlično sarađaju i neće dozvoliti da ovakva jedna pretnja ne bude istražena detaljno. Moramo znati tačno o čemu se ovde radi.

Milos

pre 9 godina

Rigoroznije treba pristupiti ovakvim stvarima, imamo primer iz proslosti...Covek opusteno poziva na ubistvo Premijera i novinara....uzas..

Ana

pre 9 godina

Nijedna ozbiljna država neće ravnodušno gledati na pretnje svojim državnicima. A ove pretnje su ili očajnički pokušaj da se privuče ikakva pažnja, ili iza toga stoji moralno labilna osoba kojoj je potrebna stručna pomoć. Oni koji zagovaraju nasilje ne mogu biti dobri ni za sebe ni za druge.

Mirela B.

pre 9 godina

Ni u kom slucaju ne treba ignorisati ovakve pretnje upucene premijeru Vucicu i u potpunosti ih treba istraziti. To su suvise ozbiljne pretnje narocito jer je u pitanju predsednik Vlade Srbije. Policija treba da uradi savesno i odgovorno svoj posao, da pronadje od koga poticu te pretnje, sto ce, verujem i uciniti.

Roksana $

pre 9 godina

Kada su pretili bivšem premijeru Đinđiću svi su odmahivali rukom,kao što i sada rade kad je u pitanju premijer Vučić.Nadam se da se neće napraviti ista greška i da se neće olako preći preko ove situacije.Znamo kakav je bio epilog u prethodnom slučaju i neka nam on bude opomena za ubuduće.

tijana

pre 9 godina

Da li je u pitanju samo ovaj pojedinac, ili nesto mnogo ozbiljnije, treba se detaljno ispitati. Pretnje premijeru jedne drzave nije mala stvar!

BANJALUCANKA

pre 9 godina

Svaku pretnju treba shvatiti ozbiljno,makar ona dolazila i od kukavice kao sto je Kerkez.Taj isti je kada je poceo rat u Bosni pobegao za Austriju,toliko o njegovom junastvu i cojstvu.Sobzirom da je umislio da je neko i nesto,nadam se da ce adekvatno biti kaznjen,jer nije mala stvar uputiti pretnje premijeru jedne drzave.

Angry Bird

pre 9 godina

A šta si očekivao, kafu i posluženje?! Austrija je u iskrenim prijateljskim odnosima sa Vučićem, i naravno da je učinjeno sve što se moglo, kako bi se svaka eventualna opasnost po premijerov život na vreme otklonila.

Andreja

pre 9 godina

Momak je potpuno prolupao pa više ne zna šta priča. Ovde još samo fali da se oglasi Saša Janković i da nam da svoje mišljenje o tome da li su u ovom slučaju bila ugrožena prava ovog nazovi patriote.

Suburban

pre 9 godina

Taj koji preti na Fb u sadasnje vreme, kada je sve dostupno sluzbama bezbednosti je krajnje ogranicena osoba. Hteo je populizam a sada ce da odgovara, tako da je jasno kakav je to lik. Mene samo interesuje samo cemu toliko mrznje, pa nije on neko ko zivi u Srbiji, a i pored toga nema pravo nikome da preti smrcu, pa ni premijeru.

Zeka

pre 9 godina

U kom veku zivi ova osoba? Zreo je za posmatranje. Pod hitno ga skloniti dok nekome nije nesto uradio. Ovde su upucene pretnje ne samo Vucicu, nego mnogima. Stvar je jako ozbiljna.

Svetislav

pre 9 godina

Koliko je samo bahat njegov nastup, sta misli taj covek ko je? U svakoj normalnoj zemlji se otvorene pretnje smrcu premijeru neke drzave strogo sankcionisu, ma gde bile izrecene ili objavljene. Ovo je nedopustivo ponasanje.

Pustite-me-hoću-da-pričam

pre 9 godina

Znači, kad je "prpa", svi se sete Vučića, a kad prave gluposti, nikoga ne konsultuju. Sramota, šta je jedna usijana glava napravila, ugrozio je čak i premijerov život.

JECA i GAJA

pre 9 godina

Ne moze se pretiti premijeru jedne zemlje preko drustvenih mreza bez posledica... kazniti svakoga ko se igra sa ovakvim stvarima!!!

Gaga

pre 9 godina

Od tih ljudi se nista bolje ni ne ocekuje, organizacije poput crna ruka, i njima slicnih koje podrzavaju radikale koji ukupno imaju 16 zuba u glavi je nista bolje za ocekivati. Poyivaju na linc, na lov na premijera i ostale bolesti.

Ostroumna

pre 9 godina

Fejsbuk revolucionar pa jos u saradnji sa organizacijom Crna Ruka preti javno premijeru jedne drzave.Mnogo si ti bato umislio,za to se pred zakonom odgovara.

Brandži

pre 9 godina

Ma najbolje, glava premijera, ni manje ni više, za glavu bahatog i ostrašćenog vojnika bez kontrole. Zar Srbija uvek treba da stagnira i vraća se deset koraka nazad, kad je nadomak napretka, zbog paravojnih i kriminalnih organizacija, vođenih isključivo destruktivnim nagonima ili koristoljubljem, koje veze nemaju sa rodoljubljem?

basJa

pre 9 godina

Pretnje smrcu upucene bilo kome, ne treba uzimati zdravo za gotovo. A pogotovo ako se radi o premijeru jedne drzave. Rigoroznije treba pristupiti ovakvim stvarima, imamo primer iz proslosti...

Violeta89

pre 9 godina

Policija treba da hitno reaguje i ova osoba za takvo ponašanje treba odmah da bude najstrožije kažnjena, jer javno pretiti pa i običnom fizičkom licu a kamo li premijeru, nije normalno.

Milan

pre 9 godina

Odmah sve pretnje treba preseći u korenu. Vraćamo se u 2003. godinu kada su pretili premijeru, a niko nije reagovao. U zatvor one koji prete bilo kome.

Banini

pre 9 godina

Mislim da su, pored toga što su ga saslušali, trebali i uhapsiti, jer je u pitanju otvorena pretnja smrću premijeru jedne zemlje! To nije nešto što treba zanemariti, i olako shvatiti...

Nemanja

pre 9 godina

Kerkez nesto objavljuje na svom profilu, Crna Ruka nesto na svom, a sve zajedno se svodi na pretnje Vucicu i to policija Austrije i Srbije moraju da rese i neutralisu te pretnje.

Vujo

pre 9 godina

Ovo je jako ozbiljna stvar i zahteva isto takav pristup... Pretiti premijeru jedne zemlje i to javno je jako smelo i govori o resenosti onog ko preti tako da reakcija mora biti ostra!

Dajana

pre 9 godina

Za njega je Pocuca, osoba koja je u Ukrajini ubijala za novac, zrtva??? Takvi kao sto su Pocuca ruse ugled drzave i krse zakon koji zabranjuje ucestvovanje u oruzanim sukobima.

dragana

pre 9 godina

Mrzim ovakve ljude.
"Nisam na svom profilu okaci nego na njegovom" ali ipak mislim to sto kazem. I nema veze sto pretim i pozivam na "lov" i ubistva to je moje osnovno pravo na slobodu govora.
Ma kako da ne. Ovog lika treba najostrije osuditi.

Vuk

pre 9 godina

Ovo nije stvar za podsmevanje, covek u ime neke nazovi organizacije preti premijeru, preti novinarima. Bojim se da ako se ne procesuiraju u najskorijem roku, nece sve zaustaviti na pretnjama!

Sasa

pre 9 godina

Pa normalno da je saslusan. Trebali su ga ostaviti i da odlezi malo 24-48h zbog tolikih pretnji. Covek opusteno poziva na ubistvo Premijera i novinara. Bolest ne bira.

Milance

pre 9 godina

Kakav je ovo folirant. Vec je poceo da se izvlaci. Ali nije svestan sta je mogao da izazove ili je izazvao. Sta ako je neko ko ima mentalni problema posle ovoga umislio da pripada Crnoj ruci i krene u krvavi pir? Kao da nam nije dosta mucnih scena.

Andrijana

pre 9 godina

Zasto ja da trpim cude poglede zbog ovakvog coveka. Mene jutros komsinica gleda zacudjeno i uplaseno. Neka ga proteraju odakle je dosao verovatno su tamo veca Ljudska prava.

Tijana

pre 9 godina

Istraga je pokrenuta, nadlezni organi ce ispitati slucaj do kraja, u to nema sumnje. Javnost ce obavestiti, kad se istraga zavrsi, da ne bi pojedini ometali tok istrage.

Uroš

pre 9 godina

Uz Vučića je cela Srbija. Nekome je stalo da zaustavi započete reforme, jer misli da će Vučića uplašti sa ovim prtnjama. Da nije smešno, bilo bi tužno na šta su spremni svi oni koji su protiv ulaska Srbije u EU.

1982

pre 9 godina

I naše i austrijske vlasti su odmah odreagovale pa je dotična osoba koja stoji iza pretnji odmah saslušana,ali mislim da to nije dovoljno,da treba sprovesti detalju istragu ko sve stoji iza svega i sa kojim ciljem,jer pretnje ne treba shvatiti olako.

sasha

pre 9 godina

To je tipičan "stručnjak" sa interneta koji razotkriva sve svetske zavere protiv Srba i Srbije. Mrzi Zapad, obožava Rusiju, ali ne živi u Srbiji već na mrskom Zapadu. Udžbenički primer.

Djordje

pre 9 godina

Internet je cudo, i da je kriv i da nije vlasnik profila se mora kazniti,pa cemo malo vise brinuti o bezbednosti . Licno ne verujem da je vlasnik profila sa koga je preceno nevin!

boki

pre 9 godina

Pa normalno je da će da bude salučan svako ko preti premijeru Vučiću,ne samo njemu nego bilo kom državniku,to treba da se dobro sprovede istraga.

Grlica

pre 9 godina

U tekstu se spominje da je Beograd odmah intervenisao posle njegovog vredjanja dotičnih, u roku od sat vremena. To znači da ministarstvo unutrašnjih poslova ne sedi skrštenih ruku i da znaju da svoj posao obavljaju na kvalitetan i uspešan način.

Pitanjce

pre 9 godina

A kakve veze imaju vlada Srbije i Pocuca?
Zasto bi premijer i cela vlada namestala hapsenje jednom obicnom dripcu koji je toliko iskompleksiran da je morao da ode u Ukrajinu kako bi se nekom nesto dokazivao?!

Mina

pre 9 godina

Pozitvno je to sto se i Austrija ukljucila u ovu pricu sa ciljem da se sve resi sto pre i prestane s pretnjama ovih ljudi , ako ih tako mozemo nazvati...

Inzenjer

pre 9 godina

Ne treba ostati slep na ovakave stvari, ali ovaj covek je ocigledno poznat austrijskoj policiji i sigurno je da opet pokusava da skrene paznju na sebe ali ce sada morati za to i da odgovara.

EU Citizen

pre 9 godina

Prvi se zalažem za slobodu govora, ali konkretne pretnje smrću ili nasiljem konkretnim osobama iz političkih razloga su nešto gde ta sloboda prestaje i krivične sankcije treba da počnu. Dakle, na crnu ruku, srebrne lisice, pa će se usijane glave već ohladiti iza rešetaka... :))

Gremlin

pre 9 godina

Ne vidim razloga zasto bi drzava koristila svoje resurse za napad na Pocucu. Jednostavno, on bi odgovarao po eventualnom povratku u Srbiji za ucesce u ratu u drugoj zemlji, bez umesanosti sopstvene zemlje u tom konfliktu.

UlieNS

pre 9 godina

Kakvu to medijsku sliku saljemo o sebi kada se preti coveku koji konacno ima smelosti da povuce neke rezove,i otpocne reforme koje ce nas stabilizovati kao zemlju?Da li to nekima ne odgovara da srbija postane moderna drzava?

Pajkovic

pre 9 godina

Ko ne voli neku političku opciju nek osnuje ili nek se priključi nekoj drugoj stranci pa nek legalnim putem postigne svoj cilj ali upućivanje pretnji premijeru ili bilo kom funkcioneru je više nego neprimereno.

Frojdovski

pre 9 godina

Pa da je Vucic diktator kako su ga mnogi okarakterisali, ovakve stvari ne da se ne bi dogadjale, nego ljudima ne bi smele da padnu na pamet.

Metla bez drške

pre 9 godina

Saradnja MUP Srbije i austrijske policije je dala je već dala rezultate. Verujem da će se vrlo brzo otkriti i motivi ovog kriminalnog dela.

mahapredzapati

pre 9 godina

Svako ima pravo na svoje mišljenje ali pojedinci ne treba da vode brigu o aferama niti da pokreću medijske hajke, a pogotovo ne da prete.

NO COMMENT

pre 9 godina

Ne znam za druge ali ja sam šokirana kako neki ljudi daju sebi za pravo da na ovakav način izražavaju svoje stavove i mišljenje. Ovo se zaista mora sankcionisati odgovarajućom kaznom. Niko ne bi smeo da na ovakav način preti bilo kome.

Frida

pre 9 godina

Krkez je saslusan ali pretnje su se nastavile. To nije delo samo ovog umobolnog pojedinca vec je u pitanju organizacija koju sacinjavaju vise ljudi.

MARIJA

pre 9 godina

Zar je doslo do toga da se na drustvenim mrezama upucuju pretnje, i da se veruje tome sto na fejsbuku pise? Ispitati ko je i zasto to napisao, sta je hteo da postigne time, jer ne verujem da ce bilo kakva TAJNA organizacija da pise javno o svojim planovima. Unosenje nemira u narod i stvaranje pogresne slike o stvarnosti ne moze da bude dobro za ljude.

Jelka

pre 9 godina

Sa ovakvim stvarima se ne sme igrati, odmah treba najostrije reagovati! Ovo nije pretnja i napad pojedincu, vec drzavi koju taj premijer predstavlja!

Draga

pre 9 godina

Nije dovoljno samo da bude saslusan treba da bude pritvoren. Pretnja ubistvom je ozbiljno krivicno delo a pretnja je upucena ne samo Vucicu nego i novinarima.

Mikac

pre 9 godina

Iz izjave saslušanog jasno se vide određeni ekstremistički stavovi. To da je Popuča žrtva BIA je potpuna glupost. Ove ljude treba uhapsiti i procesuirati.

Mina

pre 9 godina

Ovom liku je izgleda Pocuca idol, daleko bilo. Nekada izvrstan voditelj, a danas psihicki bolesnik.Ne treba dozvoliti ni na raznim skupovima da se poziva na linc i ostale gadosti. Nismo mi birali ovu vlast i ove ljude, da bi im saka ljudi pretila

Stevan

pre 9 godina

Efikasnost austrijske policije je za svaku pohovalu. Ne može se pretiti premijeru jedne zemlje preko društvenih mreža bez posledica. Nadam se da će se otkriti prava pozadina ovih pretnji.

clash 68

pre 9 godina

Ovaj priča o ljudskim pravima?Pa jel to normalno da na takav način pokušavaš da nekoga ,,osramotiš".
Ali dobro je da su ga pronašli i da je pod prismotrom policije.To što taj radi je terorizam i to tako i treba da se tretira.

marijana56

pre 9 godina

Pretnji je uvek bilo i uvek će ih biti prema ljudima koji su važni.To samo potvrđuje činjenicu da smo na pravom putu sa pravom osobom na čelu.
Pretnje ne treba da budu smetnja, nego još veći podstrek za bolji rad.

Mare

pre 9 godina

Ovo je neki iskompleksirani gastarbajter zeljan paznje. Vucicu i ovom njegovom smesnom poltronu treba da bude jasno da im je sada najveca pretnja gladni i besni narod Srbije!

Rankov

pre 9 godina

I treba da policije sarađuju kada kriminalci svih fela to nisu nikad ni prekidali. Ovakve stvari ne treba shvatati olako, nije nam prvi put u istoriji da se sve shvata olako.

MikicaRos

pre 9 godina

Kerkez - i na tarabu da si napisao, jednako si odgovoran. Ja bih njega u dva sa dva, pa nek objasni sta, kako, gde, s kim, zbog cega i sl.

Goran

pre 9 godina

Nisam SNS glasac, nemam pravo glasanja u Srbiji zato sto sam drzavljanin Austrije. Ali ovog Kerkeza treba izbaciti iz Austrije. Cuj njega...ljudska prava su mu ugrozena ovde u Austriji. Pa vrati se lepo ti tvojoj Bosni, tamo ces sva ljudska prava imati. I cao.

Šef

pre 9 godina

Premijera države možemo da volimo ili ne, sve je stvar izbora i afiniteta, al je nečuveno da se tako nešto dešava. Srbi probudite se, pretnje premijeru su pretnje državi, pravnom poretku i sistemu!

Das Sein

pre 9 godina

Ta tamna strast, ta neutoljiva žeđ za davanjem smrti, ta beskrajna ravnodušnost prema čudu bitisanja jeste konstituent našeg nacionalnog bića. Malo je naroda u kojima je "kohabitacija" sa smrću dostigla, bezmalo, optimum vlastitog razvića. Uopšte, želja za smrću Drugo je prvorazredni egzistencijalni fenomen i, zaista, je nerazumno zbog čega se, već jednom, ne uvrsti u spisak "duševnih poremećaja" i "psihičkih oboljenja". Jedno je prezirati, mrzeti, biti zgađen tim Drugim, a nešto sasvim drugo poželeti da neko ZANAVEK prekine sa trajnjem i postojanjem. Goran je bolesno biće i potrebna mu je sva pomoć kojoj je jednoj duši moguće pružiti. Ostaje da se nadamo da "iza Gorana" ne stoji armija sličnih.

Frojdovski

pre 9 godina

Pa da je Vucic diktator kako su ga mnogi okarakterisali, ovakve stvari ne da se ne bi dogadjale, nego ljudima ne bi smele da padnu na pamet.

Mina

pre 9 godina

Pozitvno je to sto se i Austrija ukljucila u ovu pricu sa ciljem da se sve resi sto pre i prestane s pretnjama ovih ljudi , ako ih tako mozemo nazvati...

Pajkovic

pre 9 godina

Ko ne voli neku političku opciju nek osnuje ili nek se priključi nekoj drugoj stranci pa nek legalnim putem postigne svoj cilj ali upućivanje pretnji premijeru ili bilo kom funkcioneru je više nego neprimereno.

EU Citizen

pre 9 godina

Prvi se zalažem za slobodu govora, ali konkretne pretnje smrću ili nasiljem konkretnim osobama iz političkih razloga su nešto gde ta sloboda prestaje i krivične sankcije treba da počnu. Dakle, na crnu ruku, srebrne lisice, pa će se usijane glave već ohladiti iza rešetaka... :))

Goran

pre 9 godina

Nisam SNS glasac, nemam pravo glasanja u Srbiji zato sto sam drzavljanin Austrije. Ali ovog Kerkeza treba izbaciti iz Austrije. Cuj njega...ljudska prava su mu ugrozena ovde u Austriji. Pa vrati se lepo ti tvojoj Bosni, tamo ces sva ljudska prava imati. I cao.

MARIJA

pre 9 godina

Zar je doslo do toga da se na drustvenim mrezama upucuju pretnje, i da se veruje tome sto na fejsbuku pise? Ispitati ko je i zasto to napisao, sta je hteo da postigne time, jer ne verujem da ce bilo kakva TAJNA organizacija da pise javno o svojim planovima. Unosenje nemira u narod i stvaranje pogresne slike o stvarnosti ne moze da bude dobro za ljude.

Gremlin

pre 9 godina

Ne vidim razloga zasto bi drzava koristila svoje resurse za napad na Pocucu. Jednostavno, on bi odgovarao po eventualnom povratku u Srbiji za ucesce u ratu u drugoj zemlji, bez umesanosti sopstvene zemlje u tom konfliktu.

Jelka

pre 9 godina

Sa ovakvim stvarima se ne sme igrati, odmah treba najostrije reagovati! Ovo nije pretnja i napad pojedincu, vec drzavi koju taj premijer predstavlja!

Šef

pre 9 godina

Premijera države možemo da volimo ili ne, sve je stvar izbora i afiniteta, al je nečuveno da se tako nešto dešava. Srbi probudite se, pretnje premijeru su pretnje državi, pravnom poretku i sistemu!

Mikac

pre 9 godina

Iz izjave saslušanog jasno se vide određeni ekstremistički stavovi. To da je Popuča žrtva BIA je potpuna glupost. Ove ljude treba uhapsiti i procesuirati.

mahapredzapati

pre 9 godina

Svako ima pravo na svoje mišljenje ali pojedinci ne treba da vode brigu o aferama niti da pokreću medijske hajke, a pogotovo ne da prete.

Metla bez drške

pre 9 godina

Saradnja MUP Srbije i austrijske policije je dala je već dala rezultate. Verujem da će se vrlo brzo otkriti i motivi ovog kriminalnog dela.

marijana56

pre 9 godina

Pretnji je uvek bilo i uvek će ih biti prema ljudima koji su važni.To samo potvrđuje činjenicu da smo na pravom putu sa pravom osobom na čelu.
Pretnje ne treba da budu smetnja, nego još veći podstrek za bolji rad.

Rankov

pre 9 godina

I treba da policije sarađuju kada kriminalci svih fela to nisu nikad ni prekidali. Ovakve stvari ne treba shvatati olako, nije nam prvi put u istoriji da se sve shvata olako.

Frida

pre 9 godina

Krkez je saslusan ali pretnje su se nastavile. To nije delo samo ovog umobolnog pojedinca vec je u pitanju organizacija koju sacinjavaju vise ljudi.

Mina

pre 9 godina

Ovom liku je izgleda Pocuca idol, daleko bilo. Nekada izvrstan voditelj, a danas psihicki bolesnik.Ne treba dozvoliti ni na raznim skupovima da se poziva na linc i ostale gadosti. Nismo mi birali ovu vlast i ove ljude, da bi im saka ljudi pretila

clash 68

pre 9 godina

Ovaj priča o ljudskim pravima?Pa jel to normalno da na takav način pokušavaš da nekoga ,,osramotiš".
Ali dobro je da su ga pronašli i da je pod prismotrom policije.To što taj radi je terorizam i to tako i treba da se tretira.

Inzenjer

pre 9 godina

Ne treba ostati slep na ovakave stvari, ali ovaj covek je ocigledno poznat austrijskoj policiji i sigurno je da opet pokusava da skrene paznju na sebe ali ce sada morati za to i da odgovara.

Stevan

pre 9 godina

Efikasnost austrijske policije je za svaku pohovalu. Ne može se pretiti premijeru jedne zemlje preko društvenih mreža bez posledica. Nadam se da će se otkriti prava pozadina ovih pretnji.

Das Sein

pre 9 godina

Ta tamna strast, ta neutoljiva žeđ za davanjem smrti, ta beskrajna ravnodušnost prema čudu bitisanja jeste konstituent našeg nacionalnog bića. Malo je naroda u kojima je "kohabitacija" sa smrću dostigla, bezmalo, optimum vlastitog razvića. Uopšte, želja za smrću Drugo je prvorazredni egzistencijalni fenomen i, zaista, je nerazumno zbog čega se, već jednom, ne uvrsti u spisak "duševnih poremećaja" i "psihičkih oboljenja". Jedno je prezirati, mrzeti, biti zgađen tim Drugim, a nešto sasvim drugo poželeti da neko ZANAVEK prekine sa trajnjem i postojanjem. Goran je bolesno biće i potrebna mu je sva pomoć kojoj je jednoj duši moguće pružiti. Ostaje da se nadamo da "iza Gorana" ne stoji armija sličnih.

MikicaRos

pre 9 godina

Kerkez - i na tarabu da si napisao, jednako si odgovoran. Ja bih njega u dva sa dva, pa nek objasni sta, kako, gde, s kim, zbog cega i sl.

sasha

pre 9 godina

To je tipičan "stručnjak" sa interneta koji razotkriva sve svetske zavere protiv Srba i Srbije. Mrzi Zapad, obožava Rusiju, ali ne živi u Srbiji već na mrskom Zapadu. Udžbenički primer.

1982

pre 9 godina

I naše i austrijske vlasti su odmah odreagovale pa je dotična osoba koja stoji iza pretnji odmah saslušana,ali mislim da to nije dovoljno,da treba sprovesti detalju istragu ko sve stoji iza svega i sa kojim ciljem,jer pretnje ne treba shvatiti olako.

Tijana

pre 9 godina

Istraga je pokrenuta, nadlezni organi ce ispitati slucaj do kraja, u to nema sumnje. Javnost ce obavestiti, kad se istraga zavrsi, da ne bi pojedini ometali tok istrage.

boki

pre 9 godina

Pa normalno je da će da bude salučan svako ko preti premijeru Vučiću,ne samo njemu nego bilo kom državniku,to treba da se dobro sprovede istraga.

Draga

pre 9 godina

Nije dovoljno samo da bude saslusan treba da bude pritvoren. Pretnja ubistvom je ozbiljno krivicno delo a pretnja je upucena ne samo Vucicu nego i novinarima.

Pitanjce

pre 9 godina

A kakve veze imaju vlada Srbije i Pocuca?
Zasto bi premijer i cela vlada namestala hapsenje jednom obicnom dripcu koji je toliko iskompleksiran da je morao da ode u Ukrajinu kako bi se nekom nesto dokazivao?!

UlieNS

pre 9 godina

Kakvu to medijsku sliku saljemo o sebi kada se preti coveku koji konacno ima smelosti da povuce neke rezove,i otpocne reforme koje ce nas stabilizovati kao zemlju?Da li to nekima ne odgovara da srbija postane moderna drzava?

Djordje

pre 9 godina

Internet je cudo, i da je kriv i da nije vlasnik profila se mora kazniti,pa cemo malo vise brinuti o bezbednosti . Licno ne verujem da je vlasnik profila sa koga je preceno nevin!

Grlica

pre 9 godina

U tekstu se spominje da je Beograd odmah intervenisao posle njegovog vredjanja dotičnih, u roku od sat vremena. To znači da ministarstvo unutrašnjih poslova ne sedi skrštenih ruku i da znaju da svoj posao obavljaju na kvalitetan i uspešan način.

NO COMMENT

pre 9 godina

Ne znam za druge ali ja sam šokirana kako neki ljudi daju sebi za pravo da na ovakav način izražavaju svoje stavove i mišljenje. Ovo se zaista mora sankcionisati odgovarajućom kaznom. Niko ne bi smeo da na ovakav način preti bilo kome.

Vujo

pre 9 godina

Ovo je jako ozbiljna stvar i zahteva isto takav pristup... Pretiti premijeru jedne zemlje i to javno je jako smelo i govori o resenosti onog ko preti tako da reakcija mora biti ostra!

Uroš

pre 9 godina

Uz Vučića je cela Srbija. Nekome je stalo da zaustavi započete reforme, jer misli da će Vučića uplašti sa ovim prtnjama. Da nije smešno, bilo bi tužno na šta su spremni svi oni koji su protiv ulaska Srbije u EU.

Milance

pre 9 godina

Kakav je ovo folirant. Vec je poceo da se izvlaci. Ali nije svestan sta je mogao da izazove ili je izazvao. Sta ako je neko ko ima mentalni problema posle ovoga umislio da pripada Crnoj ruci i krene u krvavi pir? Kao da nam nije dosta mucnih scena.

Dajana

pre 9 godina

Za njega je Pocuca, osoba koja je u Ukrajini ubijala za novac, zrtva??? Takvi kao sto su Pocuca ruse ugled drzave i krse zakon koji zabranjuje ucestvovanje u oruzanim sukobima.

dragana

pre 9 godina

Mrzim ovakve ljude.
"Nisam na svom profilu okaci nego na njegovom" ali ipak mislim to sto kazem. I nema veze sto pretim i pozivam na "lov" i ubistva to je moje osnovno pravo na slobodu govora.
Ma kako da ne. Ovog lika treba najostrije osuditi.

Andrijana

pre 9 godina

Zasto ja da trpim cude poglede zbog ovakvog coveka. Mene jutros komsinica gleda zacudjeno i uplaseno. Neka ga proteraju odakle je dosao verovatno su tamo veca Ljudska prava.

Sasa

pre 9 godina

Pa normalno da je saslusan. Trebali su ga ostaviti i da odlezi malo 24-48h zbog tolikih pretnji. Covek opusteno poziva na ubistvo Premijera i novinara. Bolest ne bira.

Vuk

pre 9 godina

Ovo nije stvar za podsmevanje, covek u ime neke nazovi organizacije preti premijeru, preti novinarima. Bojim se da ako se ne procesuiraju u najskorijem roku, nece sve zaustaviti na pretnjama!

tijana

pre 9 godina

Da li je u pitanju samo ovaj pojedinac, ili nesto mnogo ozbiljnije, treba se detaljno ispitati. Pretnje premijeru jedne drzave nije mala stvar!

Night Elf

pre 9 godina

Nimalo prijatna situacija i svakako je potrebno stati na put ljudima koji pozivaju, ni manje ni više, nego na ubistvo premijera jedne države.

Angry Bird

pre 9 godina

A šta si očekivao, kafu i posluženje?! Austrija je u iskrenim prijateljskim odnosima sa Vučićem, i naravno da je učinjeno sve što se moglo, kako bi se svaka eventualna opasnost po premijerov život na vreme otklonila.

mara

pre 9 godina

Ti koji šalju takve sramne pretnje ne shvataju da njihov kukavički čin nema podršku nijednog normalnog građanina Srbije, sem malog broja ekstremista koji bi da Srbiju vrate u kameno doba i zaustave njenu evropsku putanju

Mirela B.

pre 9 godina

Ni u kom slucaju ne treba ignorisati ovakve pretnje upucene premijeru Vucicu i u potpunosti ih treba istraziti. To su suvise ozbiljne pretnje narocito jer je u pitanju predsednik Vlade Srbije. Policija treba da uradi savesno i odgovorno svoj posao, da pronadje od koga poticu te pretnje, sto ce, verujem i uciniti.

Ana

pre 9 godina

Da neko na bilo koji nacin preti premijeru?! Takve postupke treba najrigoroznije kazniti! Jer ako ovo prodje olako, sta ce biti sa obicnim narodom?

taja

pre 9 godina

Rekacija austrijske policije je očekivana, imajući u vidu da Austrija kao ozbiljna država sigurno neće dozvoliti da bilo ko sa njene teritorije upućuje ovakve gnusne pretnje premijeru bilo koje države

BANJALUCANKA

pre 9 godina

Svaku pretnju treba shvatiti ozbiljno,makar ona dolazila i od kukavice kao sto je Kerkez.Taj isti je kada je poceo rat u Bosni pobegao za Austriju,toliko o njegovom junastvu i cojstvu.Sobzirom da je umislio da je neko i nesto,nadam se da ce adekvatno biti kaznjen,jer nije mala stvar uputiti pretnje premijeru jedne drzave.

Ana

pre 9 godina

Nijedna ozbiljna država neće ravnodušno gledati na pretnje svojim državnicima. A ove pretnje su ili očajnički pokušaj da se privuče ikakva pažnja, ili iza toga stoji moralno labilna osoba kojoj je potrebna stručna pomoć. Oni koji zagovaraju nasilje ne mogu biti dobri ni za sebe ni za druge.

Ranko

pre 9 godina

Austrijanci su posebno osetljivi kad neko preti smrću, reagovali su vrlo brzo i nadajmo se da ćemo pozadinu ove pretnje saznati uskoro. Policije dve zemlje očigledno odlično sarađaju i neće dozvoliti da ovakva jedna pretnja ne bude istražena detaljno. Moramo znati tačno o čemu se ovde radi.

Andreja

pre 9 godina

Momak je potpuno prolupao pa više ne zna šta priča. Ovde još samo fali da se oglasi Saša Janković i da nam da svoje mišljenje o tome da li su u ovom slučaju bila ugrožena prava ovog nazovi patriote.

Roksana $

pre 9 godina

Kada su pretili bivšem premijeru Đinđiću svi su odmahivali rukom,kao što i sada rade kad je u pitanju premijer Vučić.Nadam se da se neće napraviti ista greška i da se neće olako preći preko ove situacije.Znamo kakav je bio epilog u prethodnom slučaju i neka nam on bude opomena za ubuduće.

Ostroumna

pre 9 godina

Fejsbuk revolucionar pa jos u saradnji sa organizacijom Crna Ruka preti javno premijeru jedne drzave.Mnogo si ti bato umislio,za to se pred zakonom odgovara.

Bumerang

pre 9 godina

Ne da je trebao da bude saslušan, nego je trebao da bude i zatvoren. Svako javno propagiranje i pozivanje na ubistvo, bi trebalo da bude najstrože sankcionisano.

Milos

pre 9 godina

Rigoroznije treba pristupiti ovakvim stvarima, imamo primer iz proslosti...Covek opusteno poziva na ubistvo Premijera i novinara....uzas..

El Fiziko

pre 9 godina

Policija je mnogim akcijama u poslednje vreme povratila poverenje i ja ne sumnjam da će ovaj veliki problem vrlo brzo rešiti. Neverovatne stvari se dešavaju i prosto je neshvatljiva količina mržnje prema čoveku koji se samo bori za Srbiju a da pritom ne ugrošava nikoga.

Džabulani

pre 9 godina

Šta čoveku treba da se desi da bude u stanju da nekome šalje preteće poruke i to ni manje ni više nego smrću? Ovo ludilo mora da se završi sa najstrožim sankcijama i koliko je to moguće učiniti sve kako bi ovakvih stvari bilo sve manje u budućnosti.

Gaga

pre 9 godina

Od tih ljudi se nista bolje ni ne ocekuje, organizacije poput crna ruka, i njima slicnih koje podrzavaju radikale koji ukupno imaju 16 zuba u glavi je nista bolje za ocekivati. Poyivaju na linc, na lov na premijera i ostale bolesti.

Milorad

pre 9 godina

Prvo utvrditi odgovornost, pa kazniti najvise koliko je moguce po zakonu i tom slucaju, pa da vidim da li ce sledeci put tako da postupa sa pretnjama smrcu i da na neki nacin vrsi udare na drzavu i sistem.

Zeka

pre 9 godina

U kom veku zivi ova osoba? Zreo je za posmatranje. Pod hitno ga skloniti dok nekome nije nesto uradio. Ovde su upucene pretnje ne samo Vucicu, nego mnogima. Stvar je jako ozbiljna.

Nemanja

pre 9 godina

Kerkez nesto objavljuje na svom profilu, Crna Ruka nesto na svom, a sve zajedno se svodi na pretnje Vucicu i to policija Austrije i Srbije moraju da rese i neutralisu te pretnje.

Violeta89

pre 9 godina

Policija treba da hitno reaguje i ova osoba za takvo ponašanje treba odmah da bude najstrožije kažnjena, jer javno pretiti pa i običnom fizičkom licu a kamo li premijeru, nije normalno.

JECA i GAJA

pre 9 godina

Ne moze se pretiti premijeru jedne zemlje preko drustvenih mreza bez posledica... kazniti svakoga ko se igra sa ovakvim stvarima!!!

Milan

pre 9 godina

Odmah sve pretnje treba preseći u korenu. Vraćamo se u 2003. godinu kada su pretili premijeru, a niko nije reagovao. U zatvor one koji prete bilo kome.

Brandži

pre 9 godina

Ma najbolje, glava premijera, ni manje ni više, za glavu bahatog i ostrašćenog vojnika bez kontrole. Zar Srbija uvek treba da stagnira i vraća se deset koraka nazad, kad je nadomak napretka, zbog paravojnih i kriminalnih organizacija, vođenih isključivo destruktivnim nagonima ili koristoljubljem, koje veze nemaju sa rodoljubljem?

Svetislav

pre 9 godina

Koliko je samo bahat njegov nastup, sta misli taj covek ko je? U svakoj normalnoj zemlji se otvorene pretnje smrcu premijeru neke drzave strogo sankcionisu, ma gde bile izrecene ili objavljene. Ovo je nedopustivo ponasanje.

Suburban

pre 9 godina

Taj koji preti na Fb u sadasnje vreme, kada je sve dostupno sluzbama bezbednosti je krajnje ogranicena osoba. Hteo je populizam a sada ce da odgovara, tako da je jasno kakav je to lik. Mene samo interesuje samo cemu toliko mrznje, pa nije on neko ko zivi u Srbiji, a i pored toga nema pravo nikome da preti smrcu, pa ni premijeru.

Pustite-me-hoću-da-pričam

pre 9 godina

Znači, kad je "prpa", svi se sete Vučića, a kad prave gluposti, nikoga ne konsultuju. Sramota, šta je jedna usijana glava napravila, ugrozio je čak i premijerov život.

basJa

pre 9 godina

Pretnje smrcu upucene bilo kome, ne treba uzimati zdravo za gotovo. A pogotovo ako se radi o premijeru jedne drzave. Rigoroznije treba pristupiti ovakvim stvarima, imamo primer iz proslosti...

Banini

pre 9 godina

Mislim da su, pored toga što su ga saslušali, trebali i uhapsiti, jer je u pitanju otvorena pretnja smrću premijeru jedne zemlje! To nije nešto što treba zanemariti, i olako shvatiti...

Mare

pre 9 godina

Ovo je neki iskompleksirani gastarbajter zeljan paznje. Vucicu i ovom njegovom smesnom poltronu treba da bude jasno da im je sada najveca pretnja gladni i besni narod Srbije!

marko

pre 9 godina

Preti Vucicu,novinarima,hvali se da je oborio vladu Alfreda Guzenbauera,ima informacije o nekim aferama.......sve mi se cini da mu nakon saslusanja sto pre treba postaviti dijagnozu!!!

Branko

pre 9 godina

Ovaj čovek mora da posluži kao primer ostalima kojima bi eventualno moglo da padne na pamet da prete smrću bilo kome, a kamo li premijeru!

Mosli

pre 9 godina

ažu da taj Kerkez nije bio tako hrabar kada ja davao izjavu u policiji. To je neki diletant, ne verujem da je iole opasan, ali uznemirio je javnost i zbog toga mora da odgovara.

beogradjanka

pre 9 godina

Svi koji prete premijeru,novinarima i ostalim gradjanima Srbije,treba da privedeni saslusani i procesuirani,ako su krivi. Nesmemo vise dozvoliti da se ovakve stvari dogadjaju u Srbiji,i vracanje u devedeste,koje su bile najgore doba u istoriji Srbije.

Macak

pre 9 godina

Ovaj covek je postavljao pretece poruke I nije nista cudno sto je saslusan. Austrija je ozbiljna zemlja I jos jednom se pokazalo da postoji dobra saradnja sa Srbijom. Mnogi zloupotrebljavaju drustvene mreze.

Mare

pre 9 godina

Ovo je neki iskompleksirani gastarbajter zeljan paznje. Vucicu i ovom njegovom smesnom poltronu treba da bude jasno da im je sada najveca pretnja gladni i besni narod Srbije!

Frojdovski

pre 9 godina

Pa da je Vucic diktator kako su ga mnogi okarakterisali, ovakve stvari ne da se ne bi dogadjale, nego ljudima ne bi smele da padnu na pamet.

Mina

pre 9 godina

Pozitvno je to sto se i Austrija ukljucila u ovu pricu sa ciljem da se sve resi sto pre i prestane s pretnjama ovih ljudi , ako ih tako mozemo nazvati...

UlieNS

pre 9 godina

Kakvu to medijsku sliku saljemo o sebi kada se preti coveku koji konacno ima smelosti da povuce neke rezove,i otpocne reforme koje ce nas stabilizovati kao zemlju?Da li to nekima ne odgovara da srbija postane moderna drzava?

Grlica

pre 9 godina

U tekstu se spominje da je Beograd odmah intervenisao posle njegovog vredjanja dotičnih, u roku od sat vremena. To znači da ministarstvo unutrašnjih poslova ne sedi skrštenih ruku i da znaju da svoj posao obavljaju na kvalitetan i uspešan način.

Pajkovic

pre 9 godina

Ko ne voli neku političku opciju nek osnuje ili nek se priključi nekoj drugoj stranci pa nek legalnim putem postigne svoj cilj ali upućivanje pretnji premijeru ili bilo kom funkcioneru je više nego neprimereno.

Goran

pre 9 godina

Nisam SNS glasac, nemam pravo glasanja u Srbiji zato sto sam drzavljanin Austrije. Ali ovog Kerkeza treba izbaciti iz Austrije. Cuj njega...ljudska prava su mu ugrozena ovde u Austriji. Pa vrati se lepo ti tvojoj Bosni, tamo ces sva ljudska prava imati. I cao.

boki

pre 9 godina

Pa normalno je da će da bude salučan svako ko preti premijeru Vučiću,ne samo njemu nego bilo kom državniku,to treba da se dobro sprovede istraga.

1982

pre 9 godina

I naše i austrijske vlasti su odmah odreagovale pa je dotična osoba koja stoji iza pretnji odmah saslušana,ali mislim da to nije dovoljno,da treba sprovesti detalju istragu ko sve stoji iza svega i sa kojim ciljem,jer pretnje ne treba shvatiti olako.

NO COMMENT

pre 9 godina

Ne znam za druge ali ja sam šokirana kako neki ljudi daju sebi za pravo da na ovakav način izražavaju svoje stavove i mišljenje. Ovo se zaista mora sankcionisati odgovarajućom kaznom. Niko ne bi smeo da na ovakav način preti bilo kome.

sasha

pre 9 godina

To je tipičan "stručnjak" sa interneta koji razotkriva sve svetske zavere protiv Srba i Srbije. Mrzi Zapad, obožava Rusiju, ali ne živi u Srbiji već na mrskom Zapadu. Udžbenički primer.

Djordje

pre 9 godina

Internet je cudo, i da je kriv i da nije vlasnik profila se mora kazniti,pa cemo malo vise brinuti o bezbednosti . Licno ne verujem da je vlasnik profila sa koga je preceno nevin!

EU Citizen

pre 9 godina

Prvi se zalažem za slobodu govora, ali konkretne pretnje smrću ili nasiljem konkretnim osobama iz političkih razloga su nešto gde ta sloboda prestaje i krivične sankcije treba da počnu. Dakle, na crnu ruku, srebrne lisice, pa će se usijane glave već ohladiti iza rešetaka... :))

Frida

pre 9 godina

Krkez je saslusan ali pretnje su se nastavile. To nije delo samo ovog umobolnog pojedinca vec je u pitanju organizacija koju sacinjavaju vise ljudi.

Jelka

pre 9 godina

Sa ovakvim stvarima se ne sme igrati, odmah treba najostrije reagovati! Ovo nije pretnja i napad pojedincu, vec drzavi koju taj premijer predstavlja!

Draga

pre 9 godina

Nije dovoljno samo da bude saslusan treba da bude pritvoren. Pretnja ubistvom je ozbiljno krivicno delo a pretnja je upucena ne samo Vucicu nego i novinarima.

Šef

pre 9 godina

Premijera države možemo da volimo ili ne, sve je stvar izbora i afiniteta, al je nečuveno da se tako nešto dešava. Srbi probudite se, pretnje premijeru su pretnje državi, pravnom poretku i sistemu!

Uroš

pre 9 godina

Uz Vučića je cela Srbija. Nekome je stalo da zaustavi započete reforme, jer misli da će Vučića uplašti sa ovim prtnjama. Da nije smešno, bilo bi tužno na šta su spremni svi oni koji su protiv ulaska Srbije u EU.

Mina

pre 9 godina

Ovom liku je izgleda Pocuca idol, daleko bilo. Nekada izvrstan voditelj, a danas psihicki bolesnik.Ne treba dozvoliti ni na raznim skupovima da se poziva na linc i ostale gadosti. Nismo mi birali ovu vlast i ove ljude, da bi im saka ljudi pretila

Metla bez drške

pre 9 godina

Saradnja MUP Srbije i austrijske policije je dala je već dala rezultate. Verujem da će se vrlo brzo otkriti i motivi ovog kriminalnog dela.

Pitanjce

pre 9 godina

A kakve veze imaju vlada Srbije i Pocuca?
Zasto bi premijer i cela vlada namestala hapsenje jednom obicnom dripcu koji je toliko iskompleksiran da je morao da ode u Ukrajinu kako bi se nekom nesto dokazivao?!

marijana56

pre 9 godina

Pretnji je uvek bilo i uvek će ih biti prema ljudima koji su važni.To samo potvrđuje činjenicu da smo na pravom putu sa pravom osobom na čelu.
Pretnje ne treba da budu smetnja, nego još veći podstrek za bolji rad.

Stevan

pre 9 godina

Efikasnost austrijske policije je za svaku pohovalu. Ne može se pretiti premijeru jedne zemlje preko društvenih mreža bez posledica. Nadam se da će se otkriti prava pozadina ovih pretnji.

mahapredzapati

pre 9 godina

Svako ima pravo na svoje mišljenje ali pojedinci ne treba da vode brigu o aferama niti da pokreću medijske hajke, a pogotovo ne da prete.

Gremlin

pre 9 godina

Ne vidim razloga zasto bi drzava koristila svoje resurse za napad na Pocucu. Jednostavno, on bi odgovarao po eventualnom povratku u Srbiji za ucesce u ratu u drugoj zemlji, bez umesanosti sopstvene zemlje u tom konfliktu.

Mikac

pre 9 godina

Iz izjave saslušanog jasno se vide određeni ekstremistički stavovi. To da je Popuča žrtva BIA je potpuna glupost. Ove ljude treba uhapsiti i procesuirati.

Inzenjer

pre 9 godina

Ne treba ostati slep na ovakave stvari, ali ovaj covek je ocigledno poznat austrijskoj policiji i sigurno je da opet pokusava da skrene paznju na sebe ali ce sada morati za to i da odgovara.

Das Sein

pre 9 godina

Ta tamna strast, ta neutoljiva žeđ za davanjem smrti, ta beskrajna ravnodušnost prema čudu bitisanja jeste konstituent našeg nacionalnog bića. Malo je naroda u kojima je "kohabitacija" sa smrću dostigla, bezmalo, optimum vlastitog razvića. Uopšte, želja za smrću Drugo je prvorazredni egzistencijalni fenomen i, zaista, je nerazumno zbog čega se, već jednom, ne uvrsti u spisak "duševnih poremećaja" i "psihičkih oboljenja". Jedno je prezirati, mrzeti, biti zgađen tim Drugim, a nešto sasvim drugo poželeti da neko ZANAVEK prekine sa trajnjem i postojanjem. Goran je bolesno biće i potrebna mu je sva pomoć kojoj je jednoj duši moguće pružiti. Ostaje da se nadamo da "iza Gorana" ne stoji armija sličnih.

MARIJA

pre 9 godina

Zar je doslo do toga da se na drustvenim mrezama upucuju pretnje, i da se veruje tome sto na fejsbuku pise? Ispitati ko je i zasto to napisao, sta je hteo da postigne time, jer ne verujem da ce bilo kakva TAJNA organizacija da pise javno o svojim planovima. Unosenje nemira u narod i stvaranje pogresne slike o stvarnosti ne moze da bude dobro za ljude.

MikicaRos

pre 9 godina

Kerkez - i na tarabu da si napisao, jednako si odgovoran. Ja bih njega u dva sa dva, pa nek objasni sta, kako, gde, s kim, zbog cega i sl.

Rankov

pre 9 godina

I treba da policije sarađuju kada kriminalci svih fela to nisu nikad ni prekidali. Ovakve stvari ne treba shvatati olako, nije nam prvi put u istoriji da se sve shvata olako.

clash 68

pre 9 godina

Ovaj priča o ljudskim pravima?Pa jel to normalno da na takav način pokušavaš da nekoga ,,osramotiš".
Ali dobro je da su ga pronašli i da je pod prismotrom policije.To što taj radi je terorizam i to tako i treba da se tretira.

Vuk

pre 9 godina

Ovo nije stvar za podsmevanje, covek u ime neke nazovi organizacije preti premijeru, preti novinarima. Bojim se da ako se ne procesuiraju u najskorijem roku, nece sve zaustaviti na pretnjama!

Milance

pre 9 godina

Kakav je ovo folirant. Vec je poceo da se izvlaci. Ali nije svestan sta je mogao da izazove ili je izazvao. Sta ako je neko ko ima mentalni problema posle ovoga umislio da pripada Crnoj ruci i krene u krvavi pir? Kao da nam nije dosta mucnih scena.

Andrijana

pre 9 godina

Zasto ja da trpim cude poglede zbog ovakvog coveka. Mene jutros komsinica gleda zacudjeno i uplaseno. Neka ga proteraju odakle je dosao verovatno su tamo veca Ljudska prava.

Tijana

pre 9 godina

Istraga je pokrenuta, nadlezni organi ce ispitati slucaj do kraja, u to nema sumnje. Javnost ce obavestiti, kad se istraga zavrsi, da ne bi pojedini ometali tok istrage.

dragana

pre 9 godina

Mrzim ovakve ljude.
"Nisam na svom profilu okaci nego na njegovom" ali ipak mislim to sto kazem. I nema veze sto pretim i pozivam na "lov" i ubistva to je moje osnovno pravo na slobodu govora.
Ma kako da ne. Ovog lika treba najostrije osuditi.

Dajana

pre 9 godina

Za njega je Pocuca, osoba koja je u Ukrajini ubijala za novac, zrtva??? Takvi kao sto su Pocuca ruse ugled drzave i krse zakon koji zabranjuje ucestvovanje u oruzanim sukobima.

Sasa

pre 9 godina

Pa normalno da je saslusan. Trebali su ga ostaviti i da odlezi malo 24-48h zbog tolikih pretnji. Covek opusteno poziva na ubistvo Premijera i novinara. Bolest ne bira.

Vujo

pre 9 godina

Ovo je jako ozbiljna stvar i zahteva isto takav pristup... Pretiti premijeru jedne zemlje i to javno je jako smelo i govori o resenosti onog ko preti tako da reakcija mora biti ostra!

Andreja

pre 9 godina

Momak je potpuno prolupao pa više ne zna šta priča. Ovde još samo fali da se oglasi Saša Janković i da nam da svoje mišljenje o tome da li su u ovom slučaju bila ugrožena prava ovog nazovi patriote.

Ostroumna

pre 9 godina

Fejsbuk revolucionar pa jos u saradnji sa organizacijom Crna Ruka preti javno premijeru jedne drzave.Mnogo si ti bato umislio,za to se pred zakonom odgovara.

BANJALUCANKA

pre 9 godina

Svaku pretnju treba shvatiti ozbiljno,makar ona dolazila i od kukavice kao sto je Kerkez.Taj isti je kada je poceo rat u Bosni pobegao za Austriju,toliko o njegovom junastvu i cojstvu.Sobzirom da je umislio da je neko i nesto,nadam se da ce adekvatno biti kaznjen,jer nije mala stvar uputiti pretnje premijeru jedne drzave.

tijana

pre 9 godina

Da li je u pitanju samo ovaj pojedinac, ili nesto mnogo ozbiljnije, treba se detaljno ispitati. Pretnje premijeru jedne drzave nije mala stvar!

Violeta89

pre 9 godina

Policija treba da hitno reaguje i ova osoba za takvo ponašanje treba odmah da bude najstrožije kažnjena, jer javno pretiti pa i običnom fizičkom licu a kamo li premijeru, nije normalno.

Nemanja

pre 9 godina

Kerkez nesto objavljuje na svom profilu, Crna Ruka nesto na svom, a sve zajedno se svodi na pretnje Vucicu i to policija Austrije i Srbije moraju da rese i neutralisu te pretnje.

Milan

pre 9 godina

Odmah sve pretnje treba preseći u korenu. Vraćamo se u 2003. godinu kada su pretili premijeru, a niko nije reagovao. U zatvor one koji prete bilo kome.

Banini

pre 9 godina

Mislim da su, pored toga što su ga saslušali, trebali i uhapsiti, jer je u pitanju otvorena pretnja smrću premijeru jedne zemlje! To nije nešto što treba zanemariti, i olako shvatiti...

basJa

pre 9 godina

Pretnje smrcu upucene bilo kome, ne treba uzimati zdravo za gotovo. A pogotovo ako se radi o premijeru jedne drzave. Rigoroznije treba pristupiti ovakvim stvarima, imamo primer iz proslosti...

Suburban

pre 9 godina

Taj koji preti na Fb u sadasnje vreme, kada je sve dostupno sluzbama bezbednosti je krajnje ogranicena osoba. Hteo je populizam a sada ce da odgovara, tako da je jasno kakav je to lik. Mene samo interesuje samo cemu toliko mrznje, pa nije on neko ko zivi u Srbiji, a i pored toga nema pravo nikome da preti smrcu, pa ni premijeru.

Pustite-me-hoću-da-pričam

pre 9 godina

Znači, kad je "prpa", svi se sete Vučića, a kad prave gluposti, nikoga ne konsultuju. Sramota, šta je jedna usijana glava napravila, ugrozio je čak i premijerov život.

JECA i GAJA

pre 9 godina

Ne moze se pretiti premijeru jedne zemlje preko drustvenih mreza bez posledica... kazniti svakoga ko se igra sa ovakvim stvarima!!!

Brandži

pre 9 godina

Ma najbolje, glava premijera, ni manje ni više, za glavu bahatog i ostrašćenog vojnika bez kontrole. Zar Srbija uvek treba da stagnira i vraća se deset koraka nazad, kad je nadomak napretka, zbog paravojnih i kriminalnih organizacija, vođenih isključivo destruktivnim nagonima ili koristoljubljem, koje veze nemaju sa rodoljubljem?

Zeka

pre 9 godina

U kom veku zivi ova osoba? Zreo je za posmatranje. Pod hitno ga skloniti dok nekome nije nesto uradio. Ovde su upucene pretnje ne samo Vucicu, nego mnogima. Stvar je jako ozbiljna.

Svetislav

pre 9 godina

Koliko je samo bahat njegov nastup, sta misli taj covek ko je? U svakoj normalnoj zemlji se otvorene pretnje smrcu premijeru neke drzave strogo sankcionisu, ma gde bile izrecene ili objavljene. Ovo je nedopustivo ponasanje.

Gaga

pre 9 godina

Od tih ljudi se nista bolje ni ne ocekuje, organizacije poput crna ruka, i njima slicnih koje podrzavaju radikale koji ukupno imaju 16 zuba u glavi je nista bolje za ocekivati. Poyivaju na linc, na lov na premijera i ostale bolesti.

mara

pre 9 godina

Ti koji šalju takve sramne pretnje ne shvataju da njihov kukavički čin nema podršku nijednog normalnog građanina Srbije, sem malog broja ekstremista koji bi da Srbiju vrate u kameno doba i zaustave njenu evropsku putanju

Angry Bird

pre 9 godina

A šta si očekivao, kafu i posluženje?! Austrija je u iskrenim prijateljskim odnosima sa Vučićem, i naravno da je učinjeno sve što se moglo, kako bi se svaka eventualna opasnost po premijerov život na vreme otklonila.

Ana

pre 9 godina

Nijedna ozbiljna država neće ravnodušno gledati na pretnje svojim državnicima. A ove pretnje su ili očajnički pokušaj da se privuče ikakva pažnja, ili iza toga stoji moralno labilna osoba kojoj je potrebna stručna pomoć. Oni koji zagovaraju nasilje ne mogu biti dobri ni za sebe ni za druge.

Ranko

pre 9 godina

Austrijanci su posebno osetljivi kad neko preti smrću, reagovali su vrlo brzo i nadajmo se da ćemo pozadinu ove pretnje saznati uskoro. Policije dve zemlje očigledno odlično sarađaju i neće dozvoliti da ovakva jedna pretnja ne bude istražena detaljno. Moramo znati tačno o čemu se ovde radi.

Roksana $

pre 9 godina

Kada su pretili bivšem premijeru Đinđiću svi su odmahivali rukom,kao što i sada rade kad je u pitanju premijer Vučić.Nadam se da se neće napraviti ista greška i da se neće olako preći preko ove situacije.Znamo kakav je bio epilog u prethodnom slučaju i neka nam on bude opomena za ubuduće.

Milos

pre 9 godina

Rigoroznije treba pristupiti ovakvim stvarima, imamo primer iz proslosti...Covek opusteno poziva na ubistvo Premijera i novinara....uzas..

Mirela B.

pre 9 godina

Ni u kom slucaju ne treba ignorisati ovakve pretnje upucene premijeru Vucicu i u potpunosti ih treba istraziti. To su suvise ozbiljne pretnje narocito jer je u pitanju predsednik Vlade Srbije. Policija treba da uradi savesno i odgovorno svoj posao, da pronadje od koga poticu te pretnje, sto ce, verujem i uciniti.

Ana

pre 9 godina

Da neko na bilo koji nacin preti premijeru?! Takve postupke treba najrigoroznije kazniti! Jer ako ovo prodje olako, sta ce biti sa obicnim narodom?

Night Elf

pre 9 godina

Nimalo prijatna situacija i svakako je potrebno stati na put ljudima koji pozivaju, ni manje ni više, nego na ubistvo premijera jedne države.

Milorad

pre 9 godina

Prvo utvrditi odgovornost, pa kazniti najvise koliko je moguce po zakonu i tom slucaju, pa da vidim da li ce sledeci put tako da postupa sa pretnjama smrcu i da na neki nacin vrsi udare na drzavu i sistem.

taja

pre 9 godina

Rekacija austrijske policije je očekivana, imajući u vidu da Austrija kao ozbiljna država sigurno neće dozvoliti da bilo ko sa njene teritorije upućuje ovakve gnusne pretnje premijeru bilo koje države

Bumerang

pre 9 godina

Ne da je trebao da bude saslušan, nego je trebao da bude i zatvoren. Svako javno propagiranje i pozivanje na ubistvo, bi trebalo da bude najstrože sankcionisano.

El Fiziko

pre 9 godina

Policija je mnogim akcijama u poslednje vreme povratila poverenje i ja ne sumnjam da će ovaj veliki problem vrlo brzo rešiti. Neverovatne stvari se dešavaju i prosto je neshvatljiva količina mržnje prema čoveku koji se samo bori za Srbiju a da pritom ne ugrošava nikoga.

Džabulani

pre 9 godina

Šta čoveku treba da se desi da bude u stanju da nekome šalje preteće poruke i to ni manje ni više nego smrću? Ovo ludilo mora da se završi sa najstrožim sankcijama i koliko je to moguće učiniti sve kako bi ovakvih stvari bilo sve manje u budućnosti.

marko

pre 9 godina

Preti Vucicu,novinarima,hvali se da je oborio vladu Alfreda Guzenbauera,ima informacije o nekim aferama.......sve mi se cini da mu nakon saslusanja sto pre treba postaviti dijagnozu!!!

Branko

pre 9 godina

Ovaj čovek mora da posluži kao primer ostalima kojima bi eventualno moglo da padne na pamet da prete smrću bilo kome, a kamo li premijeru!

Mosli

pre 9 godina

ažu da taj Kerkez nije bio tako hrabar kada ja davao izjavu u policiji. To je neki diletant, ne verujem da je iole opasan, ali uznemirio je javnost i zbog toga mora da odgovara.

beogradjanka

pre 9 godina

Svi koji prete premijeru,novinarima i ostalim gradjanima Srbije,treba da privedeni saslusani i procesuirani,ako su krivi. Nesmemo vise dozvoliti da se ovakve stvari dogadjaju u Srbiji,i vracanje u devedeste,koje su bile najgore doba u istoriji Srbije.

Macak

pre 9 godina

Ovaj covek je postavljao pretece poruke I nije nista cudno sto je saslusan. Austrija je ozbiljna zemlja I jos jednom se pokazalo da postoji dobra saradnja sa Srbijom. Mnogi zloupotrebljavaju drustvene mreze.